Jump to content
Shipfriends

Fjord (IMO 8636740)


ΝΗΡΕΑΣ

Recommended Posts

To (Heavy Trasport Vessel) FJORD περνάει τώρα το Κάβο Ντόρο (από την πρύμνη του Θεολόγου:D) με προορισμό τη Καβάλα ... μεταφέροντας το πλωτό γεωτρύπανο ENERGY EXETER. Το γεωτρύπανο έχει νοικιασθεί και θα κάνει γεωτρήσεις για λογαριασμό της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ. Όποιος το πετύχει εν πλω, θα είναι εντυπωσιακό θέαμα.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Έχει ενδιαφέρον η πορεία και ο αγώνας που δίνει το πλοίο να ανέβει το Αιγαίο μέρα απαγορευτικού. Το βλέπω και λυπάται η ψυχή μου το πλήρωμα. Μιλάμε ότι με τέτοιου είδους πλοίο και με τέτοιο φορτίο θα τρέμει το φυλλοκάρδι τους. Τόσες ώρες πέρασαν που "έμπαινε" στο Κάβο Ντόρο και ακόμα να φτάσει τη Σκύρο...με ταχύτητα 2-5 μίλια.

Link to comment
Share on other sites

Έφθασε τελικά στη Καβάλα την Παρασκευή το πρωί, μετά από την δοκιμασία του στο Αιγαίο. Έκανε από το Κάβο Ντόρο μέχρι τη Καβάλα σχεδόν 2 μέρες! Δείτε και το (σχετικό με την άφιξη) δελτίο τύπου της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ, κυρίου μετόχου της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ. Το ΔΤ έχει και φωτό του Fjord με το γεωτρύπανο, καθώς και ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το γεωτρύπανο και τις μελλοντικές γεωτρήσεις. Η φωτό είναι πολύ εντυπωσιακή, εάν λάβεις υπ' όψη ότι το πλοίο είναι 160 μέτρα. Και βεβαίως κατανοείς απολύτως γιατί έκανε τόσες μέρες να περάσει το Αιγαίο με 8-9 Β και με ταχύτητες που κάποιες στιγμές έφθαναν τον 1 κόμβο.

post-31-128326979039_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Δεν πρόκειτε για το Fjord αλλά για αυτό που μετέφερε. Το γεωτρύπανο ENERGY EXETER πλέον έχει τελείωσει την γεώτρηση που είχει να κάνει με επιτυχία αλλά και μικροπροβλήματα. Για αυτό το λόγο δεν θα συνεχισθεί η μίσθωση του αλλά θα έρθει κάποιο απο Σεπτέμβριο. Απο χθές φαίνεται στο AIS να ρυμουλκείτε απο 2 ρυμουλκά τα MATSAS STAR και NEFTEGAZ-57 προς άγνωστη πορεία.

Αυτά και ακόμη περισσότερα στο άρθρο της Εβδόμης

Ευτυχώς αυτή τη φορά απέφυγαν τους διθύραμβους για το γεωτρύπανο όπως το μεγαλύτερο, το καλύτερο κτλ κτλ.. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...