Jump to content
Shipfriends

Λαύριο - Ψαρά - Άη Στράτης - Σίγρι - Λήμνος - Καβάλα


Recommended Posts

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Εξπρές Πήγασος στον Άγιο Ευστράτιο στις 22/12/19

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415,  το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Καβάλας για Μύρινα – Άγιο Ευστράτιο – Λαύριο, ότι λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα του Αγίου Ευστρατίου και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα του Αγίου Ευστρατίου τέσσερις (04) επιβάτες, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση εννέα (09) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ.Ε. οχήματα. 

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ -Ο/Γ Εξπρές Πήγασος στον Άγιο Ευστράτιο στις 24/12/19

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415,  το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Καβάλα – Μύρινα – Άγιος Ευστράτιος – Λαύριο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα Αγίου Ευστρατίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον λιμένα Λαυρίου.

Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν εννέα (09) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ. ενώ στο λιμένα Αγίου Ευστρατίου ανέμεναν προς επιβίβαση πέντε (05) επιβάτες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κατά το limnosfm100, oι εννέα τελευταίοι επιβάτες για Άγιο Ευστράτιο είχαν ξεκινήσει από Θεσσαλονίκη και πήγαιναν για αρραβώνα στο νησί. Με την αδυναμία προσέγγισης του πλοίου κατέληξαν Λαύριο, οπότε ο αρραβώνας πάει για το Πάσχα. Με το Aqua Blue με το καλό.

Link to comment
Share on other sites

Ποσο δυσκολο ειναι αραγε να τους επιστρεψει στη Λημνο που απο εκει θα μπορουσαν πιο ευκολα να μεταβουν στον Αγιο Ευστρατιο;Απο τη στιγμη που το πλοιο εκτελει επιδοτουμενη γραμμη θα επρεπε να υπαρχει καποιο παραθυρο για τετοιου ειδους περιστατικα στις αγονες.Οι εταιρειες πληρωνονται απο το κρατος και το κρατος θα επρεπε να επιβαλλει τους κανονες του για να εξυπηρετουνται οι νησιωτες.Ανοιξα μεγαλη κουβεντα το ξερω αλλα σκεφτομαι αυτους τους ανθρωπους που κατεληξαν στο Λαυριο.Ντροπη...

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι τοσο ευκολο αυτο

Σκεψου και τους υπολοιπους επιβατες που ειχαν μπει απο τη Λημνο για το Λαυριο και την ταλαιπωρια που θα ειχαν ,για να μην μιλησω για δουλειες και ανταποκρισεις που μπορει να εχαναν με τουλαχιστον 4 ωρες καθυστερηση που θα ειχε ολο αυτο το πανω κατω απο τον Αγιο Ευστρατιο στη Λημνο,και οι οποιοι εδω που τα λεμε δεν φταινε και σε τιποτα να ταλαιπωρουνται κανοντας πανω κατω το Αιγαιο

Δυστυχως σε τετοια λιμανια υπαρχουν αυτα

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε polmyt 2.5 ωρες θα καθυστερουσε τις οποιες θα μπορουσε να τις καλυψει αν ειχε 2 κομβους παραπανω.Για αυτο λεω πρεπει να αναδιαρθωθουν οι επιδοτουμενες απο την αρχη με βαση τα χαρακτηριστηκα του καθε πλοιου και γραμμης.

Link to comment
Share on other sites

Το δρομολογιο η εταιρια το δινει 1.30 και αλλο τοσο για την επιστροφη παμε στο 3ωρο και με ολη την καθυστερηση να δεσει στη Λημνο στις 3.30 

Αλλα και 2.5 ωρες να καθυστερουσε παλι δεν θα αρεσε σε κανεναν απο τους υπολοιπους επιβατες να κανουν πανω κατω το Αιγαιο μεσα σε φουρτουνα.Και παραπανω δρομο να ειχε παλι ολοι θα θελανε να τον χρησιμοποιει το πλοιο για να φτασει νωριτερα στο Λαυριο παρα ολο αυτο

 

Link to comment
Share on other sites

H ουσία είναι ότι τα δρομολόγια είναι στημένα για τα φορτηγά και όχι για τους επιβάτες και τους τουρίστες .  Ετσι σήμερα έχουμε 10 φορές χειρότερη συγκοινωνία από ότι είχαμε το 70 και το 80 που έκανε τα δρομολόγια το Αιγεύς από Κύμη . Μάλιστα ίδια ώρα κάναμε από Λήμνο για Αγιο Ευστράτιο 1.30 και στην πραγματικότητα καλοκαίρι ήταν κάναμε 1.20 .

Τώρα για να πας στα νησιά πρέπει να ταξιδεύεις νύχτα με καμπίνες και βέβαια πανάκριβα . 70 μίλια είναι ο Αγιος Ευστράτιος και 90 η Λήμνος από Κύμη , αλλά οι νταλίκες δυσκολεύονται με τον δρόμο , οι τουρίστες όμως δεν δίνουν εκατοντάδες ευρώ για να πάνε στα νησιά . 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το Hellenic Highspeed θα αντικαταστήσει το Άρτεμις για λίγες ημέρες και στην κανονική ακινησία του θα αντικατασταθει από το Εξπρές Πήγασος. Εφόσον υπογράφει η νέα σύμβαση για τη γραμμή θα έρθει το Aqua Blue σαν μόνιμο στη γραμμή. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω οτι ο Άγιος Ευστράτιος εχει κανα τρομερο θεμα με τα βυθισματα

Μια προβλητα στο πελαγος ειναι ,χωρος υπαρχει και το κυριο προβλημα του ειναι πως οταν εχει θαλασσα ειναι δυσκολο να δεσει το βαπορι και να κρατηθει

Link to comment
Share on other sites

Έχει φτιαχτεί κανονικό λιμάνι στον Άγιο Ευστράτιο εδώ και καμιά πενταετία και ο ντοκος που αναφέρεις δεν υπάρχει πλέον. Και ο Πήγασος και τα νήσος γυρνάνε έξω από το λιμάνι και ερχονται με ανάποδα μέσα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
On 1/31/2020 at 6:11 PM, AQUA JEWEL said:

Παρατείνεται η παραμονή του Ιονίς στη γραμμή των Κυθήρων μέχρι τις 29/2.

Επίσης, έχει προγραμματιστεί και μια αστεία τροποποίηση για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας που είναι για τα γέλια. Πρωινή αναχώρηση την Παρασκευή 28/2 (αντί της βολικής προγραμματισμένης των 14:00) και άμεση βραδινή επιστροφή του σκοτωμού στον Πειραιά. Αναλυτικά:

Παρασκευή 28/2: Πειραιάς (08:00) - Κύθηρα (15:10 - 15:30) - Αντικύθηρα (17:30 - 17:50) - Κίσσαμος (20:20)

Παρασκευή 28/2: Κίσσαμος (21:00) - Αντικύθηρα (23:00 - 23:20) - Κύθηρα (01:15 - 01:40) - Πειραιάς (08:40)

Κι όλα αυτά γιατί; Για να προλάβει να ολοκληρώσει το δρομολόγιο πριν εκπνεύσει η 29η Φεβρουαρίου; Υπάρχει κάποια ρήτρα, όπου δεν πρέπει επουδενί να περάσει την 29η Φεβρουαρίου, διαφορετικά θα έχει κυρώσεις η εταιρεία;

Υ.Γ: Στο υπουργείο που σίγουρα δεν ξέρουν τι τους γίνεται, έχουν δώσει απλές παρατάσεις σε πολλές γραμμές έως τις 29/2 χωρίς να κοιτούν στο ημερολόγιο ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία πέφτει μέσα στο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας με ότι αυτό συνεπάγεται και με τους προγραμματισμούς πολλών εκδρομέων να μένουν στον αέρα. Γιατί είναι σχεδόν σίγουρο, ότι σύμφωνα με το έθιμο, οι υπογραφές για τις νέες συμβάσεις θα πέσουν προς τις τελευταίες ημέρες του Φεβρουαρίου, άρα όλα μέχρι την τελευταία στιγμή θα είναι στον αέρα. Ίσως να ήταν καλύτερο να έδιναν παρατάσεις μέχρι τις 3/3, ώστε οι παλιές ανάδοχες εταιρίες να βγάζουν και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και να τελειώνει η δουλειά χωρίς γκρίνιες.

Στη Λήμνο είναι πιο απλά τα πράγματα. Ανεκτέλεστο του Πήγασος το τριήμερο της Καθαράς και νετάραμε, να πάει ο επόμενος.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, enas chiotis said:

Ανεκτέλεστο το σημερινό δρομολόγιο του Πήγασος, γιατί έχει ειδική αποστολή. Μεταφέρει τα ΜΑΤ στη Χίο και Μυτιλήνη...

απο μυτιληνη δεν γυρναει λαυριο. συνεχιζει για αγιο ευστρατιο λημνο καβαλα.

ΥΓ @enas chiotisεχουμε ιδεα ποτε ξεκινα ο "επομενος"?

Link to comment
Share on other sites

Χθές ξεκίνησε ο υπουργός να υπογράφει συμβάσεις και νέες απευθείας αναθέσεις σε πολλές γραμμές, από Λήμνο υπέγραψε μόνο για το Αιολίς. Σήμερα ελπίζω θα έχουμε τη σύμβαση, αλλά πότε θα ξεκινήσει και με ποιο πλοίο, μόνο ο νικητής σε ένα Acropolis μπορεί να μας το πεί.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πω ότι θα ξεκινήσει το Aqua Jewel στη γραμμή και μετά θα αντικατασταθει με το Aqua Blue, όταν θα είναι έτοιμο το δεύτερο. Γιατί η εταιρεία και το υπουργείο δεσμεύτηκαν ότι θα ξεκινήσει τη Καθαρά Δευτέρα το πλοίο της συγκεκριμένης γραμμής και στις 6/2 το πλοίο των Κυθήρων.

Link to comment
Share on other sites

Καλά εδώ που τα λέμε δεν ευθύνεται ο κάθε υπουργός (και επί πασοκ, συριζα και προηγούμενων νδ τα ίδια είχαμε). Λίγες μέρες πριν ή ακόμη και την ημέρα που έληγαν οι προηγούμενες υπέγραφαν τις νέες συμβάσεις. Ο νόμος λέει μέχρι 28/2. Αν έδινε παράταση μέχρι 10/3 θα έλεγαν ότι τα πήρε. Άσε που μετά είναι η 25η Μαρτίου, το Πάσχα, η Πρωτομαγιά, το καλοκαίρι κτλ με μία απόσταση 10-20 ημερών το ένα απ' το άλλο. Το θέμα είναι να φέρουν νόμο που να δίνει τη δυνατότητα να τελειώνουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες σ' ένα μήνα κι όχι σ' ένα χρόνο

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...