Jump to content
Shipfriends

Λαύριο - Ψαρά - Άη Στράτης - Σίγρι - Λήμνος - Καβάλα


Recommended Posts

  • Replies 407
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Επικοινώνησα πριν λίγο με το ταξιδιωτικό πρακτορείο που αναφέρει η είδηση παραπάνω.

Τρίτη βράδυ θα ξέρουμε ακριβώς τα δρομολόγια και ξεκινάνε σίγουρα Πέμπτη.

Τα υπόλοιπα που αναγράφονται δεν μπορούν να τα επιβεβαιώσουν. 

Όποιος έχει ενημέρωση, ας γράψει.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα όλοι αναμέναμε την υπογραφή της ανάθεσης του αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας κ. Θεόδωρου Δρίτσα, στην Hellenic Seaways και στο πλοίο "Express Πήγασος" για να ξεκινήσουν από την Πέμπτη τα δρομολόγια που θα συνδέουν τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο με το Λαύριο.

Η γραφειοκρατία όμως έβαλε το χεράκι της και γι' αυτό η ανάθεση δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

 

 Μετά τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ο Υπουργός θα πρέπει να προκηρύξει διαγωνισμό και αφού δεν υπάρξει ενδιαφέρον μετά από 48 ώρες, ο κ. Δρίτσας θα μπορέσει να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση.

 

Γι' αυτό τον λόγο, πριν από λίγα λεπτά το Υπουργείο Ναυτιλίας δημοσίευσε την Πρόσκληση για "Σύναψη σύμβασης ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτηση της δρομολογιακής γραμμής ΛΑΥΡΙΟ –ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΛΗΜΝΟΣ και επιστροφή", με την σημείωση "ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ".

3 Ιουνίου 2015 στις 5.00 το απόγευμα, μετά την παρέλευση αυτής της ώρας, εάν δεν έχει εμφανιστεί κάποιος ενδιαφερόμενος που να πληρεί τα κριτήρια, ο Υπουργός θα μπορέσει να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση στην Hellenic Seaways.

 

http://limniakifoni.gr/?p=27504

Edited by shmera_izol
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Είχε γίνει διαγωνισμός για ελεύθερη δρομολόγηση πλοίου στην γραμμή. Μάλλον δεν ενδιαφέρθηκε κάποια εταιρία. Τώρα περιμένουμε ΣΑΣ για να αποφασιστούν αν τα δρομολόγια που θα εκτελούνται θα ξεκινούν από Πειραιά, Λαύριο, Κύμη ή αν θα έχουμε και κάποια επιδότηση σε πιθανή προέκταση από Μυτιλήνη, το πλήθος τους, η επιδότηση και τα χαρακτηριστικά του πλοίου.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το limnosfm100, κατατέθηκε η πρόταση της επιτροπής για το ακτοπλοικό, και έχει ως εξής:

 

 

Για το ακτοπλοϊκό ζήτημα της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, στο Επαρχείο της Λήμνου, η εξουσιοδοτημένη από τους φορείς επιτροπή.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Επαρχείο: «Στο διάστημα που μεσολάβησε για αυτήν τη συνεδρίαση, η αναζήτηση στοιχείων και η μετάβαση μελών στο αρμόδιο Υπουργείου έδωσαν τα απαραίτητα εχέγγυα ώστε η επιτροπή να αποφασίσει».

 

Η πρόταση που κατατέθηκε προς το αρμόδιο Υπουργείο είναι η εξής:

Για την γραμμή Λαύριο-Άγιο Ευστράτιο-Λήμνο-Καβάλα, να είναι με πλοίο Α' κατηγορίας.  :D

Για την χειμερινή περίοδο τρία δρομολόγια και την θερινή τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα για όλη την περίοδο της σύμβασης.

Το μήκος του πλοίου να είναι τουλάχιστον 120 μέτρα και να έχει 100 κλίνες.

Επίσης οι ημέρες και οι ώρες αναχώρησης του πλοίου να είναι αναλογικά μοιρασμένες ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας και να υπάρχει η σύμφωνη για αυτό γνώμη των φορέων.

πηγή

 

Το ερώτημα βέβαια είναι αν χρειάζονταν επιτροπή για να βγάλουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Παράταση δώθηκε στα δρομολόγια του Πήγασου μέχρι 11/09/2016. Κάθε βδομάδα θα γίνονται τα παρακάτω δρομολόγια.

 

Λαύριο-Αγ.Ευστράτιος-Λήμνο-Καβάλα  x3

Λαύριο-Μεστά Χίου-Αγ.Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα  x1

Link to comment
Share on other sites

Βασικά δεν μπορεί η παράταση να είναι μέχρι 11/09/2016, μιας και ήδη τρέχει ο διαγωνισμός για μέχρι τις 31/10/2016. Και υποθέτω, αν ήταν να υπάρχει δρομολόγιο για Μεστά, θα είχαμε ακούσει κάτι γι'αυτό από τις 05/09 που γράφτηκε το άρθρο, μέχρι σήμερα. Μήπως μπερδεύτηκαν με την προκήρυξη του διαγωνισμού;

Link to comment
Share on other sites

Στη τελευταία σειρά του άρθου γράφει "Η παράταση της σχετικής σύμβασης ισχύει μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχθεί για τη εν λόγω γραμμή". Μήπως δώθηκε η παράταση και βλέπουμε όταν με το καλό ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός? Το λέω γιατί αρχές Σεπτέμβρη επικράτησε ένα αλαλούμ με τις κρατήσεις. Η εταιρία ανακοίνωσε δρομολόγια στις 21 Αυγούστου για μέχρι 30/9 αλλά οι κρατήσεις άνοιξαν στις 3 ή 4 Σεπτεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αυριο θα υπαρξει καποια αλλαγη στα δρομολογια το Εξπρες Πηγασος, ετσι ωστε να ερθει στα δρομολογια τα καινουργια απο τη Δευτερα. Ετσι θα αναχωρησει αυριο απο το Λαυριο στις 9:00 για Αγιο Ευστρατιο Λημνο Καβαλα και επιστροφη απο τη Καβαλα τη Κυριακη στις 16:00

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

O διαγωνισμός για την γραμμή που πραγματοποιήθηκε στις 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10:00 στο κτίριο του υποργείου ξέρουμε τι αποτελέσματα είχε? Ποια κατέθεσαν φάκελο?

Link to comment
Share on other sites

Βιάζεσαι πολύ για την κατακύρωση!!! Σε 10 ημέρες ούτε τα δικαιολογητικά των συμμετεχόντων δεν θα έχουν ελέγξει ακόμα!! Έτσι ώστε μετά να ανοίξουν τις οικονομικές προσφορές τους!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αποτελέσματα για την γραμμή Λαύριο-Μεστά-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα

Το Εξπρές Πήγασος προκρίθηκε για τα δρομολόγια από Λαύριο Άγιος Ευστράτιος Λήμνο με 3 δρομολόγια την εβδομάδα και ελεύθερη προσέγγιση στη Καβάλα και Λαύριο Μεστά Άγιο Ευστράτιο Λήμνο μια φορά την εβδομάδα από τις 13/06/16 έως 11/09/16 με ελεύθερη προσέγγιση στη Καβάλα. Για τις αλλες που ειχαν προκυρηχθει μαζι απο Αλεξανδροπουλη κλπ δεν ειδαμε να υπηρξε ενδιαφερον για καποιο πλοιο, παρα τις δηλωσεις της Saos Ferries οτι θα την ενδιαφερε αυτη η γραμμη

Link to comment
Share on other sites

Θα συμμετάσχει εαν το υπουργείο προκηρύξει. Δυστυχώς το Λαύριο-Λήμνος που τρέχει αυτή την περίοδο ζητά βαπόρι 100μέτρων, οπότε δεν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Και να ήθελαν, δε μπορούσαν Π100 να δηλώσουν συμμετοχή.

Link to comment
Share on other sites

Είναι γνωστό εάν για την περίοδο των Χριστουγέννων θα υπάρξουν μικροαλλαγές (κυρίως για ανήμερα Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά) στα δρομολόγια του Εξπρές Σαντορίνη ή θα εκτελεστούν όπως έχουν ήδη καταχωρηθεί στο σύστημα κρατήσεων?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αλήθεια με τέτοια κίνηση στην γραμμή και με μικρή σχετικά επιδότηση, τα βγάζει τα έξοδά του το πλοίο? Πολύ χαμηλή κίνηση για την εποχή...


 

Με το πλοίο ταξιδεύουν 37 άτομα και 4 οχήματα, ενώ για Καβάλα αναμένεται να αναχωρήσουν 32 άτομα και 11 οχήματα, με βάση τις πληροφορίες του πρακτορείου Πραβλής. 

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...