Jump to content
Shipfriends

Λαύριο - Ψαρά - Άη Στράτης - Σίγρι - Λήμνος - Καβάλα


Recommended Posts

Ούτε σήμερα φαίνεται να είναι έτοιμο το aqua maria, ενώ αντ'αυτού παρουσιάζεται στο δρομολόγιο προς Λήμνο το aqua jewel (προς το παρόν χωρίς να μπορεί καποιος να κάνει κράτηση)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 440
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εαν συνεχιστουν τα θεματα με τη ΝΕΛ, υπαρχει εταιρεια που ενδιαφερεται για τη γραμμη για να αναλαβει την αγονη γραμμη, αλλα δεν εχει αμεσα δρομολογησιμο πλοιο για να το κανει αυτο ομως!!! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελειώνει ο μήνας, και εκεί στη Λήμνο ξεκίνησαν να αγχώνονται ότι θα τους μείνει αμανάτι το aqua maria.

 

Οι εντυπώσεις τους από τα ταξίδια εξαιρετικές:

Είναι πολύ αισθητή η εγκατάλειψη του πλοίου και από προσωπικό αλλά και από τηλεοράσεις που δεν δουλεύουν γιατί έχει χαλάσει η δορυφορική τηλεόραση και κανείς δεν υπάρχει να βάλει ένα dvdσε ένα 14ωρο ταξίδι, όπως ανέφεραν στον συνεργάτη μας .

Από καμπινές που άλλες δουλεύουν και άλλες δεν είναι ποια διαθέσιμες έτσι απλά

 

 

Ο δε δήμαρχος έστειλε επιστολή στον ΥΕΝ να του φέρουν πίσω τον Ταξιάρχη από 01/11.

...
Στο διάστημα αυτό τα ήδη οξυμένα προβλήματα επιδεινώθηκαν καθώς η φόρτωση  οχημάτων στο «AQUA MARIA» όπως προκύπτει και από τα συνημμένα έγγραφα δεν εξυπηρετούσε τον ελάχιστο αριθμό φορτηγών και Ι.Χ. αυτοκινήτων που προβλέπονται από τη σύμβαση, καθώς για άγνωστους σε μας λόγους δεν αξιοποιούσε την προβλεπόμενη από τη σύμβαση επιφάνεια φόρτωσης.
 
Γνωρίζετε επίσης καλά ότι η γενική κατάσταση αυτού του πλοίου σε ότι αφορά στην εξυπηρέτηση των επιβατών είναι κατώτερη κάθε ανεκτού ορίου, γεγονός που τα προηγούμενα χρόνια προκάλεσε την ομόφωνη αντίθεση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων του νησιού. 
...
 

 

 

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ό,τι και να πούμε δεν έχει αξία πια.

 

 
Δελτία τύπου
22/1/2014
Ανεκτέλεστα δρομολόγια Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA 22/01

Λόγω καθυστέρησης, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, στη καταβολή οφειλομένων μισθωμάτων από γραμμές δημόσιας υπηρεσίας προς την εταιρεία μας, δεν κατέστη δυνατό να γίνει ο ανεφοδιασμός με καύσιμα του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ AQUA MARIA.
Ως εκ τούτου, σας ενημερώνουμε ότι το σημερινό δρομολόγιο Τετάρτης 22/01/14 από Λαύριο – Άγιο Ευστράτιο – Λήμνο – Καβάλα και επιστροφή θα παραμείνει ανεκτέλεστο.

 

nel.gr

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στις 16/01 αναρτήθηκαν στην diavgeia οι εγκρίσεις των χρηματικών ενταλμάτων για τα πλοία Θεόφιλος, Aqua spirit και Aqua Jewel, οπότε για να μην είναι και το Aqua Maria ανάμεσά τους κάποιο έγγραφο θα έλειπε, γιατί για την ΝΕΛ όλο οι άλλοι φταίνε αλλα ας όψονται οι αποφάσεις των δικαστηρίων!!!!!

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Καποιοι κακοπροαιρετοι σε διαφορα νησια του Αιγαιου εχουν βαλθει να κλεισουν τη Νελ.. :P

 

Μέσω της δικαστικής οδού φαίνεται πως θα απαντήσει ο Δήμος Λήμνου, στα «τερτίπια» της Ναυτιλιακής Εταιρίας Λέσβου.

 
Η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΕΛ, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι , αφού για ακόμα μία φορά η Λήμνος έμεινε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με το λιμάνι του Λαυρίου καθώς ήταν αδύνατο, λόγω έλλειψης  χρημάτων,  να πραγματοποιηθεί ο  ανεφοδιασμός του πλοίου “Aqua Maria”
 
Ο Αντιδήμαρχος Λήμνου, Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή του Fm 100, ¨Θέμα και Ανάθεμα” ανέφερε πως, μόνο το τελευταίο διάστημα η ΝΕΛ έχει υποπέσει σε 4 σοβαρά ατοπήματα τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την σύμβαση  που έχει υπογραφεί και είναι σε ισχύ.
Οι Δικηγόροι του Δήμου Λήμνου, εξετάζουν έναν προς έναν τους όρους της σύμβασης και μελετούν τα δικαιώματα μα και τις υποχρεώσεις της εταιρίας ενώ σύντομα αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα.
Οι κινήσεις της Δημοτικής Αρχής δεν σταματούν εδώ, αφού με βάση το δικαίωμα που δίνει ο νομός, μέσω επιθεωρητών θα ζητηθούν ευθύνες κατά παντός υπευθύνου για την  κατάσταση που παρουσιάζει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου.
 
Εντωμεταξύ, ο κ. Τσανταρλιώτης, αποκάλυψε πως με αίτημα της, η Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου, ζητάει από το Υπουργείο να παραμείνει στο δρομολόγιο Λαύριο- Λήμνος ως ενδιάμεσος προορισμός το λιμάνι των Ψαρών, ακόμα και μετά την επιστροφή του πλοίου «Ταξιάρχης».
Αξίζει να σημειωθεί, πως από τότε που στη γραμμή Λαύριο – Λήμνος επέστρεψε το «Ταξιάρχης», το πλοίο που εξυπηρετεί τα Ψαρά είναι το «Aqua Maria», έτσι όταν το πλοίο αντικατέστητε το «Ταξιάρχης», προστέθηκαν και τα Ψαρά ως ενδιάμεσος προορισμός στα 2 από τα 3 δρομολόγια του πλοίου.
Link to comment
Share on other sites

Ούτε το δρομολόγιο της Παρασκευής έγινε, μάλλον λόγω καιρού (αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση), με αποτέλεσμα η Λήμνος μέχρι στιγμής να έχει πέντε ημέρες να δει βαπόρι από Λαύριο. Επόμενο δρομολόγιο Δευτέρα και βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σύμφωνα με κεντρικό πρακτορείο της Μυτιλήνης το βράδυ θα υπάρξει ανακοίνωση για τα δρομολόγια καθώς υπάρχουν διαβουλεύσεις του ΥΕΝ με την εταιρία για το μέλλει γενέσθαι 

Λαύριο - Ψαρά - Αγ. Ευστράτιος - Λήμνος - Καβάλα Κανονικά ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ το δρομολόγιο...!

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο της εταιρείας τα δρομολόγια εως 10/06. Μέχρι τις 11/05 ισχύουν τα 3 δρομολόγια όπως είναι σήμερα (με τις 2 προσεγγίσεις στα Ψαρά), ενώ από τις 12/05 προστίθεται ένα δρομολόγιο το ΣΚ για Αγιο Ευστράτιο - Λήμνο - Καβάλα.

post-1827-0-01898600-1399185709_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

 

Είχα δε την εντύπωση ότι η γραμμή των Μεστών και η άγονη του Ταξιάρχη έληγε φέτος (και άρα θα έπρεπε να επαναπροκηρυχθεί), αλλά δεν τις βλέπω μέσα στα παραπάνω.

 

 

Οι Λήμνιοι αναφέρουν ότι στο ερχόμενο ΣΑΣ θα ζητηθεί 3ετής παράταση για την άγονη γραμμή του Ταξιάρχη, δηλαδή μέχρι το 2017, και φρίττουν με την ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

Το ΣΑΣ τελικά κατά το peiratiko έδωσε παράταση 1.5 έτους στη ΝΕΛ να φέρει καινούργιο βαπόρι στη θέση του Ταξιάρχη, συνεπώς πάει μέχρι την 1η Μάη του 2016.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

(Για το Θεόφιλος) Απο 18/8 στη γραμμη Λαυριο-Ψαρα-Μεστα!!

 

18/08 σήμερα. Δεν είναι το θέμα αν θα μπει ή όχι ο Τεό, αλλά είναι δράμα 15Αυγουστο και να μην υπάρχει δυνατότητα κράτησης εισιτηρίων για Ψαρά, ενώ για Άγιο Ευστράτιο και Λήμνο να δίνονται κανονικά εισιτήρια. Δηλαδή κάποιος που θέλει να πάει διακοπές στα Ψαρά, θα περιμένει μήπως ανοίξει το σύστημα τη μέρα που είναι να ταξιδέψει για να κλείσει κατάλυμα; 

post-1827-0-06936000-1408348072_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Μέχρι την Τετάρτη δίνει ο υπουργός προθεσμία στην Νελ να ξεκινήσει εκ νέου τα δρομολόγια στην γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα, αλλιώς θα προβεί σε ό,τι προβλέπει ο νόμος (=έπτωση της εταιρίας).

 

http://www.limnosfm100.gr/limnos/item/12621-o-theodoros-dritsas-ston-fm-100-oi-limnioi-tha-prepei-na-kanoun-merikes-imeres-ypomoni-mp3.html#sthash.KqXjWFSx.dpbs

Link to comment
Share on other sites

Αν κρίνουμε από την γραμμή των Κυκλάδων μάλλον πρέπει να περάσουν περισσότεροι από 7 μήνες χωρίς δρομολόγια για να βγει μία εταιρία έκπτωτη σύμφωνα με τον νέο υπουργό

Εξώδικο στον Υπουργό για την μη εκξτέλεση δρομολογίων στην γραμμή τις τελευταίες 20+ μέρες.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Την Μεγάλη Παρασκευή o ταξιαρχης θα εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο από Λαύριο στις 9 το πρωί για Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο & Καβάλα!

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...