Jump to content
Shipfriends

Θητεία στο Π.Ν


Recommended Posts

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Μειμαράκη από το 2010 καταργείται η θητεία στο Π.Ν (και στην αεροπορία ομοίως) κι έτσι θα πηγαίνουν όλοι στο στρατο ξηράς στον οποίο θα υπηρετούν 9 μήνες οι στρατεύσιμοι.

Οι ανάγκες του Π.Ν θα καλυφθούν από προσλήψεις Εππαγγελματιων οπλιτών.

Το θέμα είναι άλλο.Παρόλο που το πείραμα μερικώς απέτυχε τα προηγούμενα χρόνια φαίνεται μια μεγάλη αισιοδοξία και δεν καταλαβαίνω από που προκύπτει.

Παρόλο που υπάρχει οικονομική κρίση και ανεργια η οποία χτυπά κόκκινο εγω πάλι δεν αισιοδοξώ.

Όταν είχαν πρωτοπαρει, συσωρευσαν ορδες οι υποψηφιοι κι οσοι τελικά μπηκαν στο Π.Ν κοίταζαν μετά από λίγο καιρό πως θα πηδήξουν από το βαπόρι.

Ουσιαστικά οι περισσότεροι μπήκαν στα βαπόρια κι έκαναν πολλά ταξίδια, η αγγαρεία έπεφτε σύννεφο , ήταν ο τελευταίος τροχός της αμαξης με ότι συνεπάγεται αυτό στο στρατό πέρνοντας πενταροδεκάρες για μισθό και με προοπτικες βελτιωσεις τοσο του μισθου όσο και των συνθηκων σχεδον μηδενικες.

Οπότε την έκαναν πάρα πολλοι.

Αν είναι να τα κάνεις όλα αυτα, χίλιες φορες καλύτερα να μπεις στην ποντοπόρο ή στην ακτοπλοία ως ναύτης.Πολυ περισσότερα θα πέρνεις.B)

Link to comment
Share on other sites

Οπότε την έκαναν πάρα πολλοι.

Αν είναι να τα κάνεις όλα αυτα, χίλιες φορες καλύτερα να μπεις στην ποντοπόρο ή στην ακτοπλοία ως ναύτης.Πολυ περισσότερα θα πέρνεις.B)

Στην ακτοπλοϊα αντε και θα βρεις, στην ποντοπόρο ποιος θα σε παρει αγαπητε Earl ναυτακι; Εκτος αν κανεις εντατικα Ινδονησιανικα ή Ρωσικα, και πληρωνεσαι σε δολαρια :).

Κατα τα αλλα συμφωνω με τα λεγομενα σου, αν και με τετοιες ιδανικες συνθηκες εργασιας οπως αυτες ενος ναυτοδιοπου στο ΠΝ μπορει να μην ειναι ιδανικη δουλεια για εναν αμειβομενο, για βαλε εμεις που το καναμε με το καταπληκτικο ποσο των 980 δρχ το μηνα...Και μας πηγαιναν και αιμα οι μονιμοι (κατα την διαλεκτο των μαχιμων χρονων μας :rolleyes:).

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Μειμαράκη από το 2010 καταργείται η θητεία στο Π.Ν
Και οι απόφοιτοι των ΑΕΝ πού θα υπηρετούν? Σκαπανείς στον Έβρο ή μουλαράδες στην Ήπειρο?

Πάντως, μπορεί σε πολλούς να φαίνεται κόλαση μια "έμμισθη θητεία" στο ΠΝ, αλλά σε εποχές οικονομικής κρίσης είναι πολλοί αυτοί που θα "σφάζονται" για να πάνε ναυτοδίοποι. Μπορεί να μην υπάρχει καριέρα και μέλλον, αλλά "στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι". Και έρχεται μεγάλη αναβροχιά...

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα πάντως σε συζητήσεις με ΕΠ.ΟΠ. του στρατού ξηράς, παραδέχονταν ότι οι συνάδελφοί τους στο Π.Ν. δουλεύουν πολύ σκληρά σε σχέση με αυτούς και πολλοί ευχαριστούσαν τα θεία που μπήκαν στον Ε.Σ.

Όσο για τους αποφοίτους Α.Ε.Ν., σίγουρα έχουν να προσφέρουν πολλά στο Π.Ν. και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να γίνει κάποια ρύθμιση ώστε να υπηρετούν εκεί, αλλά και σήμερα με τόσες μετατάξεις, αναρωτιέμαι αν καταλήγουν πάντα στο ΠΝ?

Link to comment
Share on other sites

Οι αποφοιτοι απο τις ΑΕΝ ποτε δεν ηταν απαραιτητο οτι θα υπηρετουσαν στο Π.Ν.

Για να υπηρετισουν κατεθεταν χαρτια οτι ειναι αποφοιτοι των σχολων και τοτε τους επερναν.Παρολο που νομιζω οτι η υπηρεσια στο Π.Ν μετρουσε και για το διπλωμα ηταν αρκετοι που δεν κανανε τιποτα και υπηρετουσαν στο στρατο ξηρας.

Αυτο που δεν μπορω να θυμηθω ειναι αν ηταν σιγουρο οτι καποιος που θα δηλωνε αποφοιτος ΑΕΝ θα υπηρετουσε στο Π.Ν

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα οι απόφοιτοι των Α.Ε.Ν μπαλώνουν πολλές τρύπες στο Π.Ν ,τους τοποθετούν κυβερνητες σε ρυμουλκά, σε Β.Β , ακόμα και στα παρατηρητήρια να πάνε προσφέρουν πολλά έχοντας άριστη γνώση της χρήσης του ρανταρ.Συνήθως αυτοί τρώνε και το μπαλάκι να εκπαιδεύσουν στο ραντάρ τους υπόλοιπους ναυτες που δεν γνωρίζουν την χρήση τους.

Οπότε με αυτούς κάτι θα πρέπει να γίνει είτε δηλώσουν ότι θέλουν να πάνε Σ.Ε.Α είτε όχι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Οι ΣΕΑ απο οτι θυμαμαι απο τη θητεια μου στο ναυτικο καλυπταν πολλες τρυπες και οι βαρδιες τους ηταν μεχρι και 2 εξω μια μεσα στη χειροτερη περιπτωση.καλυτερα ναυτης μια- μια και χωρις ευθυνες. B)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...