Jump to content
Shipfriends

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας


Recommended Posts

Νέος Πρόεδρος στο ΣΕΕΝ

Αλλαγή φρουράς στον προεδρικό θώκο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Τον Περικλή Παναγόπουλο διαδέχθηκε ο Μάρκος Φόρος, ο οποίος εκπροσωπεί την εταιρεία Celebrity, η οποία ανήκει στον αμερικανικών συμφερόντων όμιλο της Royal Caribbean.

Ο Μάρκος Φόρος θεωρείται και είναι από τα πιο έμπειρα στελέχη στον κλάδο της κρουαζιέρας.

Αν και η εταιρεία δεν είναι ελληνικών συμφερόντων ούτε τα πλοία της είναι πλέον συμβεβλημένα με το ΝΑΤ, παρ’ όλα αυτά, βάση του καταστατικού του ΣΕΕΝ ο εκπρόσωπός της μπορεί να εκλεγεί αφού η εταιρεία ανήκε παλαιότερα στον αείμνηστο Α.Χανδρή και άρα έχει δικαίωμα εκπροσώπησης στο ΣΕΕΝ.

Πρώτο Θέμα

Link to comment
Share on other sites

Το νέο Διοικητκό Συμβούλιο της ΣΕΕΝ

Πρόεδρος: Μάρκος Φόρος:

Αντιπρόεδρος κλάδου κρουαζιεροπλοίων: Μιχάλης Λάμπρος

Αντιπρόεδρος κλάδου επιβατηγών –οχηματαγωγών: Ιωάννης Σ. Βαρδινογιάννης

Γεν. Γραμματέας: Μιχάλης Σακέλλης

Ταμίας : Θεόδωρος Κόντες

Μέλη: Αντώνης Αγαπητός, Αντώνιος Μανιαδάκης , Σπύρος Πασχάλης,Ελένη Ποταμιάνου και Ανδρέας Στυλιανόπουλος.

Ενδιαφέρον έχει επίσης και ο λόγος του απερχόμενου προέδρου Π. Παναγόπουλου σχετικά με τα αιτήματα του κλάδου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Με ανακοίνωσή του, που υπογράφουν ο πρόεδρος, Μάρκος Φόρος και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΕΝ, Μιχάλης Σακέλλης από την μία επικροτεί τα συγκεκριμένα μέτρα, αλλά από την άλλη επισημαίνει ότι στον ακτοπλοϊκό τομέα υπάρχει αδιαφορία.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΝ ζητάει την άμεση αναστολή της είσπραξης των τελών χρήσεων λιμένων (Λιμενικά τέλη και τέλη Οργανισμών Λιμένων ΑΕ) και την κατάργηση των μη ανταποδοτικών κρατήσεων υπέρ τρίτων.

Ειδικότερα αναφέρει ότι η απόφαση για τα επαρχιακά αεροδρόμια είναι πραγματικά σημαντική και αποδεικνύει την ύπαρξη πολιτικής βούλησης για πραγματική στήριξη του τουριστικού τομέα της χώρας μας αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

«Και ενώ συμφωνούμε με τα μέτρα που ελήφθησαν, επιθυμούμε να εκφράσουμε την έκπληξή μας για την ευαισθητοποίηση που επιδεικνύεται στο αίτημα των ξένων tour operators σε αντίθεση με την εδώ και πολλές δεκαετίες, αδιαφορία για την επίλυση αντίστοιχων αιτημάτων των Ελληνικών Ακτοπλοϊκών Εταιρειών για την κατάργηση των κρατήσεων υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν αδικαιολόγητα και παράνομα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια», προσθέτει ο Σύνδεσμος και τονίζει:

«Για να μειωθούν οι συνέπειες της κρίσης σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση προς τα νησιά μας πρέπει να αναπτυχθεί ο εσωτερικός τουρισμός που σχεδόν αποκλειστικά εξαρτάται από τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, πρέπει συνεπώς να διευκολυνθεί και ο επιβάτης της θαλάσσιας μεταφοράς».

Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Ενοχλημένη (επαν)εμφανίστηκε η ΕΕΑ από το "θεσμικό" ατόπημα της ΣΕΕΝ να προσκαλέσει σε διάλογο τη νέα κυβέρνηση ως εκπρόσωπος και της ακτοπλοϊας:

Διεκδικεί αποκλειστική εκπροσώπηση του κλάδου της ακτοπλοΐας

Με μία ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρό της, Απόστολο Βεντούρη, η Ενωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) διεκδικεί την αποκλειστική εκπροσώπηση του κλάδου της ακτοπλοΐας και εγκαλεί το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, ότι «δεν νομιμοποιείται να ομιλεί δι' αυτή».

Αφορμή για την ανακοίνωση της ΕΕΑ, πρόσφατο δελτίο του ΣΕΕΝ, το οποίο, αναφερόμενο στη νέα κυβέρνηση και στους συναρμόδιους για τη ναυτιλία υπουργούς, έκανε λόγο και για την ακτοπλοΐα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ο σύνδεσμος, εκπροσωπώντας και τους τρεις κλάδους της επιβατηγού ναυτιλίας, δηλαδή κρουαζιέρας, επιβατηγών οχηματαγωγών διεθνών πλοών και ακτοπλοΐας...».

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΕΑ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «ο ΣΕΕΝ εκπροσωπεί τους κλάδους της ναυτιλίας που σχετίζονται με τους διεθνείς πλόες (επιβατηγός ναυτιλία γραμμών Ελλάδος - Ιταλίας) και την κρουαζιέρα, με την επισήμανση, πάντως, ότι ελληνικά κρουαζιερόπλοια (δυστυχώς) δεν υπάρχουν πλέον.

Συνεπώς, ο ΣΕΕΝ δεν αντιπροσωπεύει την ελληνική ακτοπλοΐα, δεν νομιμοποιείται να ομιλεί γι' αυτήν -αντί του νομίμου φορέα και εκπροσώπου της που είμαστε εμείς- και πολύ περισσότερο δεν νομιμοποιείται να συνδιαλέγεται με τους αρμόδιους φορείς ή να απευθύνει πρόσκληση για θέματα ελληνικής ακτοπλοΐας προς αυτούς.

Η ΕΕΑ θα συνδράμει τους αρμόδιους υπουργούς για τα θέματα που αφορούν την ελληνική ακτοπλοΐα και θέλει να ελπίζει ότι υπάρχει διάθεση να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Κάποια σημαντικά βήματα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, έγιναν. Απομένουν όμως πολλά να γίνουν για να επιβιώσει ο κλάδος της ελληνικής ακτοπλοΐας και να μην έχει την τύχη της ελληνικής κρουαζιέρας.

Στη συντριπτική πλειοψηφία της, η ελληνική ακτοπλοΐα βρίσκεται ακόμα σε ελληνικά χέρια, ενώ δυστυχώς σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα ελληνικό κρουαζιερόπλοιο, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Η ΕΕΑ προσέχει τον Ελληνα επιβάτη, τον Ελληνα μεταφορέα. Αυτός είναι η δύναμη της, από αυτόν -αυτή είναι η πραγματικότητα- προσπαθεί να επιβιώσει. Δεν εξαρτώνται όμως όλα μόνον από αυτήν.

Χρειάζεται και η συνδρομή της πολιτείας. Στην κατεύθυνση αυτή -και όχι μόνον- θα συζητήσουμε με τους αρμόδιους υπουργούς για θέματα της ελληνικής ακτοπλοΐας».

ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ

Το παραπάνω κείμενο από τη Ναυτεμπορική

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Η ανάπτυξη των νησιών και της οικονομίας τους είναι συνυφασμένη με την αποδοτικότητα των επιβατηγών πλοίων και των κρουαζιερόπλοιων σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Ο ΣΕΕΝ πραγματοποίησε χθες 24 Φεβρουαρίου 2010, την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, στα νέα του Γραφεία.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μ. Φόρος: "Θα παραιτηθώ, αν παραιτηθεί και ο Απ. Βεντούρης

Πηγη: Mediashipping

Το γάντι έριξε στον πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρήσεων Ναυτιλίας Απόστολο Βεντούρη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας. Κάλεσε τον Απ. Βεντούρη να παραιτηθεί, πράγμα που θα κάνει κ αι ο ίδιος προκειμένου να συνενωθούν οι δύο ενώσεις και να εκλεγεί κοινά αποδεκτός νέος πρόεδρος. Η δήλωση αυτή σίγουρα θα ανάψει νέες φωτιές στον χώρο της ακτοπλοίας...
Link to comment
Share on other sites

EEN: "Ο κ. Μ. Φόρος έπρεπε ήδη να παραιτηθεί"

Πηγη: Mediashipping

Από την Ένωση Επιχειρήσεων έγινε η ακόλουθη ανακοίνωση, απαντώντας ουσιαστικά στις δηλώσεις του κ. Μ. Φόρου: "Ο κ. Φόρος θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, καθώς εκπροσωπεί συμφέροντα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε αντίθεση με τον κ. Βεντούρη, ο οποίος εκπροσωπεί ελληνικά και κοινοτικά συμφέροντα στην Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας. Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού".
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Την παραίτηση του από το Δ.Σ του ΣΕΕΝ, ανακοίνωσε ευθύς αμέσως μετά την ληφθείσα απόφαση για χορήγηση αυξήσεων της τάξης του 2% στη ΠΝΟ, ο εκπρόσωπος της εταιρείας Aegean Speed Lines κ. Γιάννης Δεπάστας.

Η αιτία της παραίτησης η κάθετη διαφωνία προς την χορηγηθείσα αύξηση, δεδομένης της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας και της δύσκολης χρονιάς, που δοκιμάζει τα οικονομικά των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Την επιστολή παραίτησης μπορείτε να τη βρείτε εδώ.

Σχόλιο: Το θέμα με τις δύο ενώσεις που η μία μπαίνει στα χωράφια της άλλης, έχει καταντήσει γραφικό. Θα πρέπει ή να ενοποιηθούν ή να χωρίσουν ξεκάθαρα τους τομείς και τους κλάδους που εκπροσωπούν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...