Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 months later...

Επικίνδυνα σημεία-παγίδες στον εξωτερικό μόλο του λιμένα Καλύμνου

Quote

Μεταλλικές ράγες έχουν κοπεί και ανασηκωθεί ενώ το δάπεδο έχει φθαρεί και έχουν δημιουργηθεί λακκούβες, εγκυμονώντας κινδύνους πρόκλησης ατυχήματος.

Μία πρόχειρη σήμανση των επικινδύνων σημείων έχει γίνει με μία παλέτα που έχει τοποθετηθεί, χωρίς όμως να αποτελεί λύση για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Θα πρέπει ο ΔΛΤ Καλύμνου να αποκαταστήσει άμεσα τον χώρο.

 

Link to comment
Share on other sites

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την τοποθέτηση της προκατασκευασμένης αίθουσας επιβατών στην είσοδο του εξωτερικού μόλου Καλύμνου

Quote

O Πρόεδρος του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλης Μπούκης μίλησε σήμερα Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 στο φακό του kalymnos-news.gr για τις εργασίες που ξεκίνησαν στην είσοδο του εξωτερικού μόλου στο λιμάνι.

Όπως είπε, κατασκευάζεται η βάση πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί η προκατασκευασμένη αίθουσα επιβατών για όσους ταξιδεύουν με τα μεγάλα πλοία της Blue Star που προσεγγίζουν στον εξωτερικό μόλο.

Μία αίθουσα διαστάσεων 12 μέτρα μήκος και 8 μέτρα πλάτος που θα επιλύσει το πρόβλημα που υπήρχε με την αναμονή των επιβατών.

Επίσης αναφέρθηκε και στο έργο της εξωτερική προβλήτας, που μετά την ολοκλήρωση των υποθαλάσσιων γεωτρήσεων αναμένονται οι οριστικές μελέτες προκειμένου να εξευρεθεί η χρηματοδότηση και να κατασκευαστεί το έργο. Όπως είπε η διαπλάτυνση  θα γίνει προς την εξωτερική πλευρά.

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Nikos_Chania said:

Ας έχουμε και τα ωράρια του Αριάδνη:

Κάλυμνο θα πηγαίνει μέσα ή κλασσικά απ'εξω..?

Και για να γίνω λίγο αιρετικός.., "αν το ιδίων διαστάσεων αλλά ελαφρώς φαρδύτερο ΚΡΗΤΗ, παραπρόπερσυ που έκανε την γραμμή, έδεσε μια φορά με λαδιά στο μέσα λιμάνι, θα ψοφούσα να υπήρχε στο εν Δωδεκανήσω δρομολόγιο, στην γέφυρα της Αριαδνάρας κάνας Διαμαντής ή Αρβανίτης"..! 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Λογικά απέξω.Δε βρίσκω λόγο ένα τέτοιο πλοίο να επιχειρήσει να μπει μέσα.Ο ίδιος ο πλοιαρχος του Κρήτη κ Σκαμαγκάς το είχε δηλώσει άλλωστε.Τη μέρα που έβαλε το Κρήτη είχε μπουνάτσα.Πόσες μέρες το χρόνο έχει αυτό το καιρό;ελάχιστες.Το Αριαδνη είναι 4 μέτρα μακρύτερο και 3 μέτρα στενότερο.Βύθισμα από ότι βλέπω έχουν περίπου το ίδιο.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

Μωρέ, μια χαρά δένει απ'εξω.., απλά κάνει σαράντα χρόνια να φορτώσει καθώς ΙΧ&Νταλίκες έρχονται ένα ένα από τον στενό διάδρομο και οι τράκτορες, για να γυρίσουν, παντάνε στις παντόφλες του Κάλυμνος-Μαστιχάρι.

Ενώ στο μέσα λιμάνι.., άπλα και γρήγορες δουλειές. 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Αγανακτισμένοι ιδιοκτήτης και καπετάνιος του τουριστικού “Barco De Pirata” για την μη πρόβλεψη σταθερών θέσεων πρόσδεσης στο λιμάνι της Καλύμνου. 

Quote

Αφορμή, η μη πρόβλεψη από το ΔΛΤ Καλύμνου, σταθερών θέσεων πρόσδεσης για τα τουριστικά σκάφη, που εκτελούν ημερήσιες εκδρομές, με αποτέλεσμα καθημερινά να ψάχνουν χώρο για να προσεγγίσουν και να αποβιβάσουν τους τουρίστες που μεταφέρουν.

Όπως χαρακτηριστικά λένε, αναγκάζονται να αποβιβάσουν τους επιβάτες σε χώρους εκτός της κεντρική πλατείας, μακριά από τα καταστήματα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία αδικαιολόγητη ταλαιπωρία για τους επιβάτες..

Δικαιολογημένα παράπονα, που αναδεικνύουν έλλειψη στοιχειώδους οργάνωσης, για την εξυπηρέτηση των τουριστικών ημερόπλοιων, που μεταφέρουν καθημερινά στην Κάλυμνο εκατοντάδες τουρίστες.

Για το θέμα αυτό το kalymnos-news.gr θα απευθυνθεί στον Πρόεδρο του ΔΛΤ Καλύμνου Μιχάλη Μπούκη, για να ακούσουμε και τις δικές του θέσεις για αυτή την κατάσταση που επικρατεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...