Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

1.Η αλήθεια είναι ότι το μόνο που άλλαξε στην ακτοπλοϊα είναι πως ήλθασιν στην Ελλάδα αρκετά νεότευκτα συμβατικά και ταχύπλοα.

 

Τα λιμάνια όμως δέν άλλαξαν.Και ένα πλοίο,όση "διαστημική" τεχνολογία κι'άν χρησιμοποιή στο ταξίδι του,στο τέλος πρέπει να μπή σε κάποιο λιμάνι.Κι'άν το λιμάνι έχη μείνει ίδιο από την εποχή τού '50 και τού '60,τί να κάνη ο καπετάνιος,να μικρύνη το βαπόρι του γιά να χωρέση μέσα στην ποντικότρυπα;

 

Αν στο λιμάνι έχει να γίνη εκβάθυνση απ'τον καιρό τού Νώε,τί να κάνη ο καπετάνιος,να πάρη την τσάπα και το φτυάρι και να χωθή μέσα στη θάλασσα με σηκωμένα τα μπατζάκια να σκάβη;

 

2.Οταν πέρασα απ'την Πάρο τον Αύγουστο τού '87 με το Εξπρές Σαντορίνη,ήδη λίγο πρίν τίς Πόρτες είχε μαζευτεί στην γέφυρα όλη η ηγεσία τού πλοίου,με προεξάρχοντα τον Τρέσσο που ήταν καπετάνιος εκείνη την εποχή.Μέρα μεσημέρι,λιακάδα και θάλασσα λάδι.Μόνο ένας βλάκας θα μπορούσε να πέση πάνω στην ξέρα με τέτοιες άριστες συνθήκες.

 

Πώς είναι δυνατόν να πήγαινε το Εξπρές Σάμινα βράδυ,με καιρό,στο ίδιο σημείο και να'ναι στην γέφυρα μόνο ΕΝΑΣ αξιωματικός-ο υποπλοίαρχος-κι'ο πηδαλιούχος;

 

Θα πέφτανε πάνω στίς Πόρτες άν ήταν στην γέφυρα κι'ο καπετάνιος;Τέσσερα μάτια βλέπουν καλύτερα από δύο.Πόσο μάλλον έξι.....

Link to comment
Share on other sites

πιο επικαιρο απο ποτε.

Ειδικα φετος ειδαμε πολλα

Πρεβελης να πεφτει ακυβερνητο πανω στο Ασπρονησι λογω μπλακ αουτ(?)

European Express να ξεκιναει ταξιδι με τον καταπελτη να κρεμεται στη θαλασσα

Europalink να πεφτει στις Περιστερες λογω..βιασυνης και ενδεχομενης τοποθετησης λαθος συντεταγμενων στο συστημα

Χωρια τις ψιλοστουκες διαφορων αλλων πλοιων σε διαφορα λιμανια.

μα καλα δεν εχει κανεις μυαλο; δεν ειναι καθε μερα του αη γιαννιου. μια φορα θα γινει η στραβη και θα στελνουμε παλι τα ψαραδικα να μαζευουν ζωντες τε και τεθνεοτες

Link to comment
Share on other sites

Πώς είναι δυνατόν να πήγαινε το Εξπρές Σάμινα βράδυ,με καιρό,στο ίδιο σημείο και να'ναι στην γέφυρα μόνο ΕΝΑΣ αξιωματικός-ο υποπλοίαρχος-κι'ο πηδαλιούχος;

ηταν ο αξιωματικος φυλακης; αυτο χασταροθ θα μας μεινει απορια. απο οσα λεγονταν τις μερες του ναυαγιου, δυο ατομα ηταν σιγουρα στη γεφυρα τα τελευταια λεπτα πριν βρει στις πορτες, ο πηδαλιουχος και ο δοκιμος πλοιαρχος. αυτοι οι δυο και αλλος ενας νεαρος επιβατης στη βαρδιολα. για τον υποπλοιαρχο θα μας μεινει η απορια

Οσο για το σε ποιον θα εριχνα την υπαιτιοτητα του ναυαγιου χωρις κανενα δισταγμο στον αξιωματικο φυλακης.

 

Εκείνο που είμααι περίεργος να μάθω είναι το αν ήταν στην γέφυρα η την είχε κοπανήσει.

Αν ήταν κι έγινε αυτό το κακό σίγουρα τα λόγια περιτεύουν

Από την άλλη ουδείς λογικός νους διανοείται να εγκατέλειψε αξιωματικός φυλακής την βάρδια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 months later...

Σε βίντεο που ανέβηκε πριν απο 9 μήνες,δείχνει πως το κουφάρι έχει αρχίσει να διαλύεται . Η γέφυρα έχει διαλυθεί,το υπόλοιπο ψιλοβαστάει..

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 1 year later...
  • 7 months later...

Ένα απόσπασμα βίντεο από την διενέργεια υποθαλάσσιων ερευνών /εργασιών στο Εξπρές Σαμινα από την πραγματογνωμοσύνη του στο Μηχανοστάσιο-Προπέλα-ρήγμα.

Και ένα βίντεο από δύτη που επισκέφτηκε το ναυάγιο του Εξπρές Σαμινα πέρυσι το καλοκαίρι

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

χαθηκαν 82 ανθρωποι και δεν προκειται να ερθουν πισω, ουτε με μνημοσυνα, ουτε με καταδυσεις, ουτε με επετειακες δηλωσεις.

το χειροτερο ειναι οτι σχεδον δυο δεκαετιες μετα, το μονο που εχει αλλαξει ειναι τα πλοια που ειναι πιο συγχρονα και αρκετα νεωτερα.

η νοοτροπια, ολων των εμπλεκομενων παραμενει η ιδια και δεν ειναι λιγες οι φορες εκτοτε, που ηρθαμε κοντα σε μια νεα τραγωδια

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Έπεσα πάνω σε αυτο το βιντεο πριν απο λίγο. άθικτα τα αμάξια,έχει αρχισει να κομματιάζεται το κουφάρι και σχοινιά..να αρχιζουν να αναδυονται  (5.31)

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 6/15/2005 at 9:17 PM, proud_ionian said:

μια τελευταια επισημανση, αλλωστε τις αποψεις μου τις εχω ξαναγραψει και σε αυτο το τοπικ και αλλου παλιοτερα (με καποιους τα εχουμε πει και δια ζωσης).

οταν βλεπω τους ναυτικους στο εδωλιο της δικης ειναι σα να βλεπω τον πατερα μου ή τους θειους μου. σκεφτομαι ποσο ευκολα θα μπορουσαν να βρεθουν σε αυτη τη θεση. το ιδιο νομιζω πως συμβαινει με τους περισσοτερους απο μας εδω μεσα. βλεπουμε στο εδωλιο καποιον δικο μας.

αυτο που πρεπει να κανουμε ολοι (και γω πρω απο ολους) ειναι να δουμε τους εαυτους μας και τους οικειους μας στη θεση του θυματος. ολοι ταξιδευουμε συχνα με τα ποσταλια της ακτοπλοιας, το ιδιο ευκολα θα μπορουσαμε εμεις ή οι δικοι μας ανθρωποι να ειμαστε μεσα στους 80

 

Να θυμισουμε τις τοτε συνχωνευσεις <εναγγαλισμους> του Σφηνια /Σουμακη και των αλλων παιδιων, και σημερα το <ολα σε ενα>(αττικα & HSW)

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Σα χτές είναι όχι γιατί πέρασαν γρήγορα τα χρόνια αλλά γιατί σκέψου πόσες φορές είχαμε ή παραλίγο να έχουμε παρόμοιο συμβάν από τότε. Blue Star Patmos, Blue Star Paros, Αρίων, Θεόφιλος, Sea Diamond, Νέαρχος, Olympus, Μυρτιδιώτισσα, Ιεράπετρα, κι αυτά μόνο από μνήμης, που να το ψάξουμε κιόλας.  

Edited by Nick the Greek
Πατμος και Παρος
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Εννοώ αυτός που θα κανει την ανέλκυση.. Δε μιλάω για σκραπ.. 

Αν θες σου κάνω και μια πρόβλεψη.. Για το ποιος θα το πάρει το έργο.. 

Edited by Nereus
Link to comment
Share on other sites

ρε σεις, μην ψαρωνετε. ουτε το σαμινα θα ανελκυσθει, ουτε το sea diamond.

 με εξοδα του "κυριου" του ναυαγιου θα γινει η ανελκυση. παλι καλα που δεν γινεται "δαπαναις του Κυριου Ημων Ιησου Χριστου". πιο πιθανο ειναι να τα δωσει Αυτος.

υπαρχει περιπτωση να παει καποιος σε ενα διαγωνισμο, που δεν ξερει ποιος θα τον πληρωσει;

.

On 10/9/2019 at 11:38 PM, proud_ionian said:

η μεγαλη πλακα ειναι, οτι η Δ.Α.Λ. στo fb της, αυτοσυγχαιρεται για την αμεση αντιδραση της :D 

εν τω μεταξυ, απο τις ανακοινωσεις της ΔΑΛ και τις αναρτησεις στο fb, μενει κανεις με την εντυπωση, οτι ο χρονος σταματησε στις 6.7.2019^_^

 

Link to comment
Share on other sites

Εγω προσωπικά απορώ και για τον ένα και για τον άλλον λόγο.Για το Sea Diamond να πιστέψω οτι έχει γίνει μια α'επιτροπή το Σάμινα προφανώς ειναι να ειχαμε να λέγαμε.

Για αυτο αναφέρω και το σχόλιο του ανθρώπου

Link to comment
Share on other sites

Quote

Βασιλειος Σκορδαλης Καλησπέρα σας.
Πώς είναι δυνατόν να έχουμε ένα τέτοιο ναυάγιο ως αξιοθέατο στην Δ.Ελλαδα για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού όπως γίνεται στην Κύπρο και στην Τουρκία???
Αν έχετε κάποια γνώση παρακαλώ ενημερώστε με. Ευχαριστώ

voila

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ proud

Πόσο δυτικά το θέλει? 😁

Τώρα πέρα από τη πλάκα για διαβάστε τι λέει μέσα.. 

"Το γεγονός ότι, από τις διατάξεις του ν. 2881/2001, ερμηνευόμενες σε συνδυασμό με την εισηγητική έκθεση του νόμου και σε συμφωνία με το άρθρο 24 του Συντάγματος και τις ειδικότερες αρχές της προλήψεως και αποκαταστάσεως, προκύπτει ότι σε περίπτωση ναυαγίου ο κανόνας είναι η εντός της ρητώς καθοριζόμενης προθεσμίας ανέλκυση και απομάκρυνση αυτού από το θαλάσσιο περιβάλλον από τον ίδιο τον κύριο του ναυαγίου ή, σε περίπτωση μη συμμορφώσεώς του, από τον αρμόδιο δημόσιο φορέα"

Οπότε μια χαρά θα πληρώσει το δημόσιο για να ανελκυστει το βαπόρι από τα περίπου 40 μέτρα βάθος που είναι.. 

Οταν λέω ότι κάποιος θα τα αρπάξει είναι γιατί.. τώρα θυμήθηκαν να το σηκώσουν τάχα μου για περιβαλλοντικους λόγους? Γιατί κίνδυνος για τη ναυσιπλοΐα δεν υπάρχει. Αυτό τώρα περισσότερο κακό θα κάνουν πάρα καλό.. 

Αν είχαμε και το Τιτανικο στα 2500 μέτρα πάλι διαγωνισμούς θα κάναμε 😂

 

Edited by Nereus
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...