Jump to content
Shipfriends

Μύκονος ΙΙ (IMO 7211969)


Recommended Posts

Εφαγα μια φλασια τωρα και ψαχνοντας λιγο το θεμα του πρωην Μυκονος ΙΙ, συνειδητοποιησα οτι φευγοντας απο την Ελλαδα ειχε μετονομαστει σε Sarmat. Απο και και περα κανει δρομολογια μεταξυ Τουρκιας και Ρουμανιας απ' οσο ξερω. Το παραδοξο ομως ειναι πως απ' οτι βρηκα μεταξυ του 2006 και του 2008 το πλοιο μετονομαστηκε σε Μυκονος ΙΙ:confused: και μετα παλι σε Sarmat με σημαια Μολδαβιας το οποιο ειναι και το τωρινο του ονομα. Να δουμε ποτε θα αξιωθω να σκαναρω και καμια φωτο να βαλω στο γκαλλερι..

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Θα σε βγάλω από τον κόπο πολυάσχολο αγόρι:D παραθέτοντάς σας δύο φωτο του βαποριού όσο το είχαμε εδώ. Μία τον Αύγουστο του 1997 σε μανούβρα για τον μεγάλο μόλο του μέσα λιμανιού της Μυκόνου με φόντο έναν δέλφινα που περισσότερο παρεμποδίζει :mad: και μία Σεπτέμβρη του 2001 εν πλω προς Τήνο.

Ένας από τους πλοιάρχους που το ταξίδεψαν είναι και ο εξαιρετικός Μανώλης Λούσσας σημερινός πλοίαρχος στην HSW. ;)

Edited by polmyt
new link
Link to comment
Share on other sites

Ο καπτα Μανώλης έκανε σε αυτό τα πρώτα του πλοιαρχικά βήματα και τα είχε πάει περίφημα. Είχε πάει με αυτό σε προβλήτες πελάγους - πελάγους με πάμπολα βράχια να τις περιβάλουν όπως είναι το Καρκινάγρι στην Ικαρία για να πάρει βυτία, σε προβλήτες που ούτε καν έχει σκεφτεί να δέσει τέτοιο βαπόρι όπως ο Μαραθόκαμπος στην Σάμο όντας πλοίαρχος λίγων ημερών, και μην ξεχνάμε ότι καθημερινά μπαινόβγαινε στην Μύκονο ΄στο μέσα λιμάνι (τότε το έξω ούτε καν στα σχέδια δεν ήταν) με αυτό το βαπόρι που ούτε προπελάκι είχε ενώ η ιπποδύναμή του ήταν πολύ μικρή για το μέγεθός του και τα λιμάνια που εξυπηρετούσε.

Άλλοι καπετανιοι που το ταξίδεψαν θυμάμαι τον καπτα Ανδρέα Νάζο (πλοηγός Μυκόνου), τον καπτα Σιδερή Μαμίδη, τον καπτα Σωκράτη Καφετζόπουλο (πλοηγός Σύρου) και τον καπτα Νίκο τον Θερμό λίγο πριν πουληθεί κι ο οποίος πρέπει να ήταν κι ο τελευταίος του πλοίαρχος στην Ελλάδα.

Link to comment
Share on other sites

μην ξεχνάμε ότι καθημερινά μπαινόβγαινε στην Μύκονο ΄στο μέσα λιμάνι

Πολυ σωστα! Οπως και το πρωτο Μυκονος, στο παλιο λιμανι της Μυκονου εμπαιναν για πλαγιο-πρυμνοδετηση παντα με αφιξη (απο Ραφηνα τοτε η αναχωρηση) γυρω στα μεσανυχτα. Μιλαμε για ηρωικες εποχες και ηρωικες μανουβρες, σε ωρες που δεν υπηρχαν φωτα(κυριολεκτικα και μεταφορικα) για να φωτισουν τον καθημερινο αγωνα αυτων των ανθρωπων που εχουν δουλεψει σε αυτα τα πλοια..

ΥΓ: Ευγε George, αργα η γρηγορα θα συνεισφερω κι εγω.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Το πλοιο συνεχίζει τα δρομολογια του στα νερα της Μαύρης -κι άραχνης- Θάλασσας. Τα λιμάνια των τελευταίων δυο μηνών περιλαμβάνουν το Illychevsk και τη Σεβαστούπολη της Ουκρανίας, το Bourgas της Βουλγαρίας, το Poti της Γεωργίας και την Κωνσταντινούπολη οπου το πληρωμα πνίγει τον πόνο του με κάτι guezel bebek:D!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 6 months later...

Προσωπικά δεν τα βλέπω σαν sponsons, αφού είναι πολύ μικρά σε όγκο και δεν καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια. Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν για να τετραγωνίζεται τα γκαραζ, χωρις να είμαι απόλυτα σίγουρος.

Link to comment
Share on other sites

...πελάγους - πελάγους με πάμπολα βράχια να τις περιβάλουν όπως είναι το Καρκινάγρι στην Ικαρία για να πάρει βυτία, σε προβλήτες που ούτε καν έχει σκεφτεί να δέσει τέτοιο βαπόρι όπως ο Μαραθόκαμπος στην Σάμο όντας πλοίαρχος λίγων ημερών...

Με καθυστέρηση διετίας (λόγω προσωρινής απουσίας μου τότε εκτός Ελλάδος) παρατήρησα το σχόλιο του διακεκριμένου μέλους της Ικαριακής Κοινωνίας και απορώ:

  • Τί πήγε να κάνει ένα Ro/Ro έστω και μεγέθους Μύκονος ΙΙ στον Όρμο Μαραθοκάμπου;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 6 months later...
  • 9 months later...
  • 2 years later...

Δεμένο στο κεφάλι του Ηετίωνα, ο @stathis το έχει φωτογραφίσει απογευματινή ώρα. Πίσω του κάποιο πρώην Βουλγάρικο bulk carrier ξεφορτώνει στάρι στο σιλό.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...