Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πιστή στο ραντεβού της η Louis Hellenic Cruises εγκαινίασε την τουριστική περίοδο και σάλπαρε πρώτη για Αιγαίο και Μεσόγειο στις 06 Μαρτίου, προσφέροντας υπέροχες εξορμήσεις διάρκειας τριών, τεσσάρων και εφτά ημερών, με τα κρουαζιερόπλοια CRISTAL, AQUAMARINE και THE AEGEAN PEARL.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μια δύσκολη χρονιά για την εταιρεία καθώς η πτώση της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι του ευρώ είχε ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση των εσόδων της από τις ναυλώσεις (όλα τα συμβόλαια ήταν σε δολάρια), αλλά και των εισοδημάτων της από την Luis Hellenic Cruises που λόγω των αμερικανών, είναι σε μεγάλο βαθμό σε δολάρια. Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 273,2 εκ. ευρώ σε σχέση με 314,7 το 2007 σημειώνοντας πτώση 13%.

Η πολιτική προστασίας έναντι των διακυμάνσεων της ισοτιμίας δεν απέδωσε, αντιθέτως επιδείνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα καθώς το δολάριο σημείωσε σημαντική άνοδο στο τέλος του έτους, επιβαρύνοντας την εταιρεία με συναλλαγματικές ζημιές ύψους 8,5 εκ. ευρώ.

Έτσι τα καθαρά αποτελέσματα του έτους διαμορφώθηκαν σε ζημιές 31,1 εκ. ευρώ, από κέρδη 13,3 εκ. το 2007.

Link to comment
Share on other sites

Η Louis plc ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με την Ιταλική κυβέρνηση που αφορά την ναύλωση δύο κρουαζιεροπλοίων της, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως πλωτά ξενοδοχεία κατά την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου των G8, που θα πραγματοποιηθεί στη Σαρδηνία από 3 έως 13 Ιουλίου 2009. Πρόκειται για τα κρουαζιερόπλοια της M/V “Aquamarine” και M/V “Orient Queen” που μαζί αριθμούν 2000 περίπου κλίνες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα μεγάλα μου αυτιά έπιασαν ότι το Emerald θα πάει Δ.Μεσόγειο για αντικατάσταση του Orient Queen και για το Αιγαίο θα γίνει τράμπα σε κάποια πλοία, οπότε δε θα χρειαστεί να δουλέψει άλλο όσο λείπει το Aquamarine. Σύντομα περισσότερα...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σε συνέχεια του παραπάνω και αφού το The Emerald πηγαίνει στη Μασσαλία για λίγες μέρες πριν τα προγραμματισμένα του ταξίδια από Κύπρο, να πούμε ότι τελικά στο Αιγαίο θα δουλέψουν τα Cristal και The Aegean Pearl, όσο λείπει το Aquamarine.

Έτσι το Cristal κάθε Δευτέρα μέχρι και τις 10 Ιουλίου, θα προσεγγίζει το Λαύριο απ'όπου θα επιβιβάζει επιβάτες για το 4ήμερο που κανονικά θα έκανε το Aquamarine. Ακόμα, με την ευκαιρία αυτή, η εταιρία θα προσφέρει και 2 3ήμερες κρουαζιέρες για Κωνσταντινούπολη, στις 3/7 και 10/7.

Σαν κίνηση πιστεύω ότι θα έχει ανταπόκριση από έλληνες επιβάτες. Αν θυμάμαι καλά, 3ήμερη για Κωνσταντινούπολη έχει να προσφερθεί απο το 2006, οπότε και κάθε Παρασκευή πήγαινε το Perla.

Link to comment
Share on other sites

Το Εμεραλντ θα καλυψει το κενό του Orient Queen.Το Cristal στην ουσία σπάει το δρομολόγιο του εξυπηρετόντας έτσι το 4 ήμερο του Ακουα.Πάντως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Έλληνες που δεν έχουν επισκεφθεί την Πόλη να το πράξουν (αν κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ,πληρώνοντας δλδ μόνο το 3 μερο)

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να γίνει αυτό με embarkation από Πειραιά κανονικά την Παρασκευή κι αποβίβαση στο technical stop που κάνει το πλοίο στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στο λιμάνι του Λαυρίου.

Όντως είναι μια πρωτης τάξεως ευκαιρία να δουν την Κων/πολη οι Ελληνες κι υποθέτω θα είναι σε πολύ συμφέρουσα τιμή.

Link to comment
Share on other sites

Κι επαληθευση αυτών , μόλις μου έφτασε ενημερωση ότι στις 10 Ιουλίου από Παρασκευή έως Δευτερα στην 3ημερη κρουαζιερα για την Κων/πολη θα συμμετεχει και το Love radio. Θα είναι onboard οι τραγουδιστές Δημήτρης Κοργιαλάς κι Ευρυδική στο Cristal οι οποίοι θα τραγουδησουν εν πλω καθώς επίσης και αρκετοί dj από τον σταθμό όπου θα παίξουν στην ντισκο του πλοίου.

Οι τιμές για το 3ημερο ξεκινουν από 160 ευρώ!!!!

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω βέβαια χωρίς port taxes.H τιμή ακούγεται δελεαστικότατη και ευκαιρία για πολλούς(δυστυχώς βέβαια ούτε η απαραίτητη διαφίμηση,ούτε η ενημέρωση υπάρχει προς το ελληνικό κοινό,μιας που ως επί το πλήστον θεωρουν ενα ταξίδι με πλοίο απαγορευτικό,ενώ την ζωή και τα μεταφορικά σε ένα μέρος ''φθηνότερη'' λύση).Πάντως για να σε συμπληρώσω Earl ,θα παρεβρίσκεται και ο Χ.Δάντης στην συγκεκριμένη κρουαζιέρα.

Link to comment
Share on other sites

Η τιμη ειναι οντως αρκετα δελεαστικη αν και νομιζω οτι δυστυχως λιγοι θα το δουν σαν κρουαζιερα.Οι πιο πολλοι θα σκεφτουν σιγα μην ταξιδευω με πλοιο 3 μερες για να κατσω μια στην Κωνσταντινουπολη

Απο οτι ειπε ο giorgosz θα ειναι μεχρι 10 Ιουλιου αυτη η δυναντοτητα.Υπαρχει περιπτωσει να παρει παραταση?

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς polmyt, δε νομίζω να συνεχιστεί γι'αυτή τη σαιζόν, αν και θα το ήθελα και εγώ πάρα πολύ. Οι προσεγγίσεις στο Λαύριο γίνονται καθαρά για πρακτικούς λόγους μέχρι να επιστρέψει το Aquamarine.

Ενημερωτικά, οι φόροι και οι λοιπές χρεώσεις για την 3ήμερη κρουαζιέρα ανέρχονται σε 54 ευρώ.

Με χαρά μου βλέπω ότι η εταιρία ακολουθεί και στην Ελλάδα την ίδια λογική με την Κύπρο, καλώντας γνωστούς καλλιτέχνες στα πλοία της, αλλά λίγη περισσότερη διαφήμηση δεν θα έβλαπτε. Ο Έλληνας επιβάτης θεωρεί την κρουαζιέρα πολυτέλεια και δεν τη σκέφτεται σαν λύση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Και εγένετο “Louis Cruises India”.

Η Louis Cruises ανακοίνωσε χθες επίσημα την ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρείας στην Ινδία με την επωνυμία “Louis Cruises India” και με βάση της το λιμάνι Κότσι στην πολιτεία Κεράλα.

Η ίδρυση και έναρξη δραστηριοτήτων της “Louis Cruises India” αποτελεί ένα ακόμα βήμα υλοποίησης του στρατηγικού σχεδίου της Louis Cruises για την περαιτέρω επέκταση των διεθνών της δραστηριοτήτων μέσω της εισόδου σε νέες αγορές και την εν συνεχεία ανάπτυξη τους. Η κρουαζιέρα αποτελεί μια σχετικά νέα μορφή διακοπών για την Ινδική αγορά και για το λόγο αυτό η “Louis Cruises India” έχει θέσει ως στόχο την περαιτέρω προώθηση της και την προβολή της άνεσης και εξυπηρέτησης που προσφέρει ως τρόπος διακοπών σε ελκυστικούς προορισμούς και πολύ προσιτές τιμές.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

Πηγή : theseanation.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σημαντικά βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα παρουσίασε η εταιρεία για το εννιάμηνο του 2009. Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 223,8 (μείωση 1,5%), το ΕΒΙΤDAR ανήλθε στα €65,6 εκ. σε σχέση με €46,3 εκ. το 2008, (αύξηση 42%) το δε καθαρό κέρδος της περιόδου κατέγραψε αύξηση €19,5 εκ. και ανήλθε στα €16,9 εκ. σε σχέση με ζημιά €2,6 εκ. το 2008.

Παρά τη βελτίωση των αποτελεσμάτων, χρειάζεται ακόμα μεγάλη προσπάθεια για την οικονομική εξυγίανση της εταιρείας καθώς στο σύνολο της χρήσης τα αποτελέσματα θα είναι και φέτος ζημιογόνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παρουσίαση του Cristal σε βίντεο και του Orient Queen σε βίντεο από την Louis Cruises

Με αφορμή την έναρξη των ταξιδιών του Louis Majesty, ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Louis κ. Κωστάκης Λοΐζου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε επισήμως το Louis Majesty στο στόλο της Louis και θα πρέπει να σημειώσω ότι με ενθουσιασμό χαιρετίσαμε τον παρθενικό του απόπλου με τη νέα ανανεωμένη ταυτότητα και χρώματα της Εταιρείας.

Με τις επικείμενες του κρουαζιέρες να παρουσιάζουν ήδη υπερπληρότητα, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την εξαιρετικά επιτυχημένη έναρξη της δραστηριοποίησής του νέου μας κρουαζιερόπλοιου στην Ευρωπαϊκή Αγορά.

Ο φετινός Δεκέμβριος αποτελεί ορόσημο στην ιστορία μας για δύο λόγους. Αυτός ο μήνας σηματοδοτεί την έναρξη δύο νέων δραστηριοτήτων για την Louis Cruises και πιο συγκεκριμένα, του χειμερινού προγράμματος του Louis Majesty και τη δρομολόγηση του κρουαζιερόπλοιου Aquamarine από το λιμάνι Κότσι της Ινδία.

Παράλληλα, το 2010 η Louis Cruises «ενηλικιώνεται» με την συμπλήρωση 21 ετών στην αγορά κρουαζιέρας ενώ ταυτόχρονα εορτάζουμε την επέτειο των 75 χρόνων από την ίδρυση του Ομίλου Louis".

Υπενθυμίζεται ότι από τις 20 Νοεμβρίου 2009, το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen ξεκίνησε τα δρομολόγιά του από τη Βραζιλία, στο πλαίσιο της ναύλωσης του στην CVC, τον μεγαλύτερο διοργανωτή ταξιδίων της Νοτίου Αμερικής.

Άμα δείτε στη φωτογραφία που έχει του Louis Majesty δεν έχει τα κλασσικό σινιάλο της Louis στη τσιμινιέρα άλλο διαφορετικό, όποτε λογικά θα αναμένουμε αλλαγές και στα υπόλοιπα πλοία της εταιρείας

Edited by Neptune
3 σε 1
Link to comment
Share on other sites

Τουλάχιστον και για το Louis Cristal ναι. Για τα υπόλοιπα ενδεχομένος να παραμείνουν ως έχουν.

Γενικότερα η εταιρεία θέλει να γκρουπάρει τα δυο νεότερα αποκτήματα της και να τους δώσει μια ξεχωριστή οντότητα στον στόλο γι αυτό κι η προσθήκη Louis στο όνομά τους

Link to comment
Share on other sites

Το σινιάλο μου θυμίζει ένα παλαιότερο που είχε χρησιμοποιήσει η εταιρία πριν κάποια χρόνια. Σίγουρα το είχε το Ivory.

Ήταν βέβαια σε λευκό φόντο και όχι μπλε.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...