Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Αν και αφορά γενικά τον όμιλο Louis το βάζω εδώ..

Νέο κρουαζιερόπλοιο αγόρασε ο όμιλος Louis. Πρόκειται για το ORIENT QUEEN

Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

edit:

Σύμφωνα με την εταιρία, έχει γίνει bareboat chartering του πλοίου για 5 χρόνια, με option αγοράς στο πρώτο εξάμηνο της ναύλωσης για $22.000.000.

Περισσότερα στο site της εταιρίας.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Συμφωνα με τελευταιες πληροφοριες που εχω το πλοιο θα συνεχισει κρουαζιερες φετος με τη σημαια και το πληρωμα το οποιο διαθετει ηδη ενω του χρονου θα αλαξει σε ελληνικη

Link to comment
Share on other sites

Είναι στο λιμάνι του Πειραιά. Έχει παραδοθεί στην Louis?

Την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου, μόλις γύρισε από τη ναύλωση (Βηρυττός-Λάρνακα), ήταν αρόδο στη Λεμεσό. Μετά πρυμνοπλαγιοδέτησε στο λιμάνι, δίπλα στο Aegean Star. Και τώρα ιδού τούτο εν Πειραιεί-με σινιάλα Louis, άρα μάλλον ναί:

post-186-12832695926_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οπως προειπα, νομιζω οτι καθε αλλο παρα αναβαθμιση του στολου της εταιρειας ειναι αλλα βεβαια σε συγκριση με το Ivory το οποιο και υποθετω οτι θα αντικαταστησει, ειναι μια καποια προοδος. Και για να λεμε και του στραβου το δικιο και η πελατεια της Louis δεν ειναι ακριβως το διεθνες jet set. Συν αυτω, υποψιαζομαι οτι το πλοιο αγοραστηκε κοψοχρονια μια και η προηγουμενη του ιδιοκτησια ηταν η Λιβανεζικη εταιρεια Abou Merhi Cruises. Με τα τελευταια γεγονοτα στην περιοχη βεβαια ο ορος Λιβανεζος τουριστας πρεπει να ειναι ειδος προς εξαφανιση οποτε φανταζομαι οτι και οι πρωην του ιδιοκτητες θα ηθελαν να το ξεφορτωθουν το δυνατον συντομοτερο. Ειναι ομως πανεμορφο, ειδικα τη νυχτα.

Link to comment
Share on other sites

Nick ξέρεις κάτι οταν λες ότι θα αντικαταστήσει το IVORY?

Αναβάθμιση σίγουρα δεν είναι, αλλά όπως λες κ συ, είναι low badget οι κρουαζιέρες της εταιρίας.;)

Πάντως από φωτογραφίες που είδα του πλοίου, δεν είναι άσχημο εσωτερικά...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

9μερη κρουαζιερα στη δυτικη μεσογειο κανει η Louis με αφετηρια και τερμα στην πολιτιστικη πρωτευουσα;)

28 τουτουνου του μηνου ξεκινα. 820 ευρά με το "πολυτελεστατο κρουαζιεροπλοιο Emerald".

Link to comment
Share on other sites

Για να δουμε λοιπον τι μας επιφυλασσει η Louis για το 2007 συμφωνα με την ιδια την εταιρεια:

Sea Diamond

Τριημερες κρουαζιερες απο Πειραια καθε Παρασκευη για Μυκονο, Ροδο, Πατμο και Κουσαντασι. Πρωτη αναχωρηση 9 Μαρτιου και τελευταια 9 Νοεμβριου.

Τετραημερες κρουαζιερες απο Πειραια καθε Δευτερα για Μυκονο, Κουσαντασι, Πατμο, Ροδο, Ηρακλειο και Σαντορινη. Πρωτη αναχωρηση 5 Μαρτιου και τελευταια 12 Νοεμβριου

Perla

Επταημερες κρουαζιερες απο Πειραια καθε Παρασκευη για Κωνσταντινουπολη, Μυκονο, Πατμο, Κουσαντασι, Ροδο, Ηρακλειο και Σαντορινη. Πρωτη αναχωρηση 6 Απριλιου και τελευταια 12 Μαιου.

Ακολουθως τριημερες κρουαζιερες απο ΛΑΥΡΙΟ καθε Παρασκευη για Μυκονο, Κουσαντασι, Πατμο, Ηρακλειο και Σαντορινη. Πρωτη αναχωρηση 18 Μαιου και τελευταια 5 Οκτωβριου.

Τετραημερες κρουαζιερες απο ΛΑΥΡΙΟ καθε Δευτερα για Μυκονο, Κουσαντασι, Πατμο, Ροδο, Ηρακλειο και Σαντορινη. Πρωτη αναχωρηση 21 Μαιου και τελευταια 8 Οκτωβριου

Orient Queen

Επταημερες κρουαζιερες απο Πειραια καθε Παρασκευη για Κωνσταντινουπολη, Μυκονο, Πατμο, Κουσαντασι, Ροδο, Ηρακλειο και Σαντορινη. Πρωτη αναχωρηση 18 Μαιου και τελευταια 26 Οκτωβριου.

Coral

Επταημερες κρουαζιερες απο Genova καθε Σαββατο για Marseilles, Palma de Mallorca, Almeria, Malaga, Gibraltar, Tangiers, Ibiza και Barcelona. Πρωτη αναχωρηση 7 Απριλιου και τελευταια 3 Νοεμβριου.

Οκταημερες κρουαζιερες απο Genova για Marseilles, Gibraltar, Tangiers, Casablanca, Malaga, Almeria, Alicante και Barcelona. Αναχωρησεις στις 30 Μαρτιου, 10, 18 και 26 Νοεμβριου και 4, 12 ,20 και 28 Δεκεμβριου.

Δεκαημερη κρουαζιερα απο Genova για Marseilles, Tangiers, Lisbon, Cadiz, Casablanca, Malaga, Almeria, Alicante και Barcelona με αναχωρηση 20 Μαρτιου.

Sapphire

Δεκαημερες κρουαζιερες απο Marseilles για Genova, Napoli, Πειραια, Kusadasi, Πατμο, Μυκονο, Σαντορινη, Κατακολο και Messina. Πρωτη αναχωρηση 10 Μαιου και τελευταια 7 Οκτωβριου

Οκταημερες κρουαζιερες απο Marseilles για Genova, Civitavecchia, Tunis, Tripoli, Valletta και Cagliari με αναχωρησεις 1 και 9 Νοεμβριου

Δεκαημερες κρουαζιερες απο Πειραια για Kusadasi, Πατμο, Μυκονο, Σαντορινη, Κατακολο, Messina, Marseilles, Genova, Napoli και επιστροφη Πειραια με πρωτη αναχωρηση 14 Μαιου και τελευταια 1 Οκτωβριου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

‘When destiny calls’ is a phrase suggesting some significant event in one’s life, but for passengers on a cruiseship it meant far more than that, it meant an almost sublime relief.

Destiny can't call quickly enough for its passengers

The 1,500 people on Thomson Cruises’ Cyprus-flag, 37,773-gt Destiny (built 1982) had to endure three days without plumbing, only able to visit a bathroom when the ship- with an ironically-named Can Can Lounge - called at a port on its seven-day cruise to the Canary Islands and Morocco but not calling at Flushing in the Netherlands.

(A stampede down the gangways in Funchal must have caught port security officials by surprise as they asked to see everyone’s ID first.)

Something went wrong first with the ship’s vacuum-system toilets, then the hot water failed. A new Marpol regulation (Annex IX) also means passengers and crew cannot use the sea as they were wont in days gone by.

Thomson have called in a team of “super-plumbers” – presumably men in tights with magic plungers – to fix the problem, but in the meantime when nature calls the passengers will have to wait until destiny calls again.

The company had to abandon a cruise on another of its ships last year after toilets in 250 cabins failed to work.

Πηγη η Tradewinds

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην Ερυθρά Θάλασσα η Louis Hellenic Cruises

Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

H Louis Hellenic Cruises, στο πλαίσιο της συνεχούς ανανέωσης και αναβάθμισης των δρομολογίων για τις κρουαζιέρες του 2007, και με βασικό γνώμονα την άμεση ανταπόκριση στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς της κρουαζιέρας, ανακοίνωσε την έναρξη επταήμερων κρουαζιέρων στην Ερυθρά Θάλασσα με το κρουαζιερόπλοιο «Sapphire».

Από τον Δεκέμβριο του 2006 έως και τον Απρίλιο του 2007, το «Sapphire» θα αναχωρεί από το λιμάνι Σάφαγκα (Λούξορ) της Αιγύπτου, με προορισμούς το θέρετρο Aκαμπα (Πέτρα) της Ιορδανίας, το Sharm El Sheik (Αγία Αικατερίνη) της Αιγύπτου, το Σουέζ και τη Χουργκάντα της Αιγύπτου.

Η Louis Hellenic Cruises θα προσφέρει στην ελληνική αγορά οργανωμένα πακέτα αναχωρήσεων, που θα περιλαμβάνουν διανυκτέρευση στο Κάιρο, καθώς και τις μετακινήσεις από/προς το πλοίο.

Το «Sapphire», με χωρητικότητα 12.263 τόνους και μήκος 149 μέτρα, μπορεί να μεταφέρει 660 επιβάτες σε 290 καμπίνες, που διακρίνονται για την αισθητική και τη λειτουργικότητά τους. Διαθέτει άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό και πληροί όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς και φιλικής προς το περιβάλλον πλεύσης.

Η Louis Hellenic Cruises, με την πραγματοποίηση κρουαζιέρων στην περιοχή του Αιγαίου, της Μεσογείου και τώρα και της Ερυθράς θάλασσας, αποδεικνύει έμπρακτα τη σταθερή επιδίωξη της για την ουσιαστική αναβάθμιση της ελληνικής κρουαζιέρας και την ανάδειξή της σε σημαντικό παράγοντα του διεθνούς Τουρισμού.

Ο Oμιλος Louis διαθέτει 13 κρουαζιερόπλοια, από τα οποία τα τέσσερα είναι ναυλωμένα στην αγγλική Thomson Cruises (που ανήκει στον Oμιλο της TUI) και ένα στη γερμανική Transocean. Τρία από τα πλοία της Louis εκτελούν κρουαζιέρες από τον Πειραιά, δύο από τη Γένοβα - Μασσαλία και τρία από την Κύπρο.

Link to comment
Share on other sites

Ξεχασα επισης να πω:( οτι χθες μας αφησε και το Sapphire αφου πρωτα του προστεθηκε ενας θολος στο τελευταιο deck, καπου πανω απο την πισινα. Δεν ξερω τι χρησιμοτητα εχει αυτο το κατασκευασμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Απο τη σημερινο Κερδος

Ο Όμιλος Louis διαθέτει 13 κρουαζιερόπλοια από τα οποία τα τέσσερα είναι ναυλωμένα στην Αγγλική Thomson Cruises (που ανήκει στον Όμιλο της TUI) και ένα στην Γερμανική Transocean. Τέσσερα από τα πλοία της Louis εκτελούν κρουαζιέρες από τον Πειραιά, δύο από τη Γένοβα/Μασσαλία και δύο από την Κύπρο. Αποτελώντας ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό οργανισμό και με σεβασμό στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των φιλοξενούμενών του, ο Όμιλος Louis προσφέρει καθημερινά σταθερή ποιότητα υψηλών υπηρεσιών, σε χιλιάδες επισκέπτες.

Ποτε εφτασε τα 13 πλοια??

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με αυτά που λέει ο George στο topic της Αυλίδας, αν ανέβηκε κατευθείαν δεξαμενή το Coral, αύριο πρέπει να κλείνει βδομάδα πάνω.

Μήπως εκτός από "μπανάκι", αλλάζουμε κ τίποτα ελάσματα?

Link to comment
Share on other sites

Χθες αργά το βράδυ έφυγε το CORAL (με σημαία Κύπρου πλέον παρακαλώ και αυτό) από την Αυλίδα ύστερα από τον πολυήμερο δεξαμενισμό του. Λογικά σήμερα πρέπει να είναι δεμένο στο Πέραμα πάλι.

Υ.Γ.: Έχω την εντύπωση (βλέποντας και τα άλλα πλοία της εταιρίας) ότι η Louis αλλάζει τις σημαίες πιο συχνά από ότι ένας μέσος άνθρωπος εσώρουχα!!! :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συμφωνα με δημοσιευμα της Tradewinds, η μαμα εταιρεια της Louis Cruise Lines, Louis Plc, ανεφερε ετησιο καθαρο κερδος στα ετησια αποτελεσματα του 2006 πανω απο 50% αυξημενο σε σχεση με την περυσινη χρηση. Το καθαρο εισοδημα εφτασε τα 28.53 εκατομμυρια δολαρια, μια αυξηση 56% σε συγκριση με το 2005 με βαση μια αυξηση στον τζιρο γυρω στα 16% σε σχεση με το 2005.

Link to comment
Share on other sites

Tα αποτελέσματα της Louis, όπως τα παρουσιάζει η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Louis PLC: Αύξηση κερδών κατά 56%

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό 16% παρουσίασε το 2006 ο κύκλος εργασιών της Louis PLC σε σχέση με το 2005. Ειδικότερα τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 316,2 εκατ. ευρώ το 2006 από 272,9 εκατ. ευρώ το 2005.

Ως αποτέλεσμα του αυξημένου κύκλου εργασιών αυξήθηκε και το κέρδος προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και ενοικίων ξενοδοχείων (EBITDAR) κατά 12 εκ. ευρώ (+19%), και ανήλθε στα 76,6 εκ ευρώ. σε σχέση με τα 64,6 εκ. ευρώ το 2005, και αυτό παρά την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου.

Όπως τονίζει η εταιρεία ο κύριος λόγος για αυτή τη σημαντική αύξηση ήταν τα καλύτερα αποτελέσματα στον τομέα των κρουαζιέρων και των ξενοδοχείων στην Ελλάδα. Στον τομέα των κρουαζιέρων, η αρνητική επίδραση από τα γεγονότα στο Λίβανο αντισταθμίστηκε από τα έσοδα των ναυλώσεων που έγιναν για την εκκένωση των αμάχων από τη χώρα αυτή.

Το κέρδος πριν τη φορολογία ανήλθε στα 23,6 εκ. ευρώ σε σχέση με οκτώ εκ. ευρώ κατά το 2005, παρουσιάζοντας βελτίωση ύψους 15,6 εκ. ευρώ (+195%).

Σημαντικό ρόλο στην αύξηση αυτή είχε η αύξηση του EBITDAR, καθώς και οι συναλλαγματικές και χρηματοδοτικές διαφορές, που φέτος παρουσίασαν κέρδη ύψους 4,7 εκ. ευρώ σε σχέση με ζημιές 3,1 εκ. ευρώ κατά το 2005, δηλαδή συνολική βελτίωση ύψους 7,8 εκ. ευρώ.

Εκτός από τις συναλλαγματικές διαφορές, θετική επίδραση είχε και το πλεόνασμα δίκαιης αξίας στοιχείων ενεργητικού που αποκτήθηκαν πέραν του κόστους εξαγοράς (αρνητική εμπορική εύνοια), ύψους 3,6 εκ. ευρώ σε σχέση με την εξαγορά επιπρόσθετων 20,2 εκ (14%) μετοχών στη Louis Hotels Public Co Ltd.

Επισημαίνεται, ότι κατά το 2005 τα αποτελέσματα είχαν επηρεαστεί θετικά κατά 8,3 εκ. ευρώ από την αναπροσαρμογή της πρόβλεψης για αναβαλλόμενη φορολογία, η οποία δεν υπάρχει φέτος.

Το καθαρό κέρδος που αναλογεί στους μετόχους αυξήθηκε κατά 56% και ανήλθε σε 21,7 εκ. ευρώ σε σχέση με τα 13,9 εκ. ευρώ του 2005 παρουσιάζοντας αύξηση 7,8 εκ. ευρώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Η Louis, οργανώνει 2 ειδικές κρουαζιέρες για το Πάσχα.

Μία 3ήμερη Μεγ.Παρασκευή-Δευτέρα για Μύκονο-Ρόδο-Σύμη (Ανάσταση)-Πάτμο-Κουσάντασι και

μία 6ήμερη Μεγ.Παρασκευή-Παρασκευή για Κων/πολη (Ανάσταση)-Μύκονο-Πάτμο-Κουσάντασι-Ρόδο-Ηράκλειο-Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...