Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 360
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το Louis Majesty αντικαθιστά το Aquamarine!! Επειδή όμως το πλοίο δεν μπορούσε να έρθει στην ώρα που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινούσε τις κρουαζιέρες το Aquamarine, ξεκίνησε το Louis Cristal αυτές τις κρουαζιέρες μέχρι που ήρθε το Louis Majesty

Link to comment
Share on other sites

Χθες στάλθηκε προς επεξεργασία στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η τροπολογία που αφορά το θέμα της δικαστικής διένεξης της εταιρείας Louis Hellenic Cruises με το ΝΑΤ για το θέμα των ασφαλιστικών εισφορών, ενώ σύντομα αναμένεται να έρθει και στη βουλή.

Σημειώνεται ότι το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο δεν αποδέχεται τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κεφαλογιάννη για την κρουαζιέρα από το 2005 τους οποίους επικαλείται και η εταιρεία louis και ζητεί την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών των ναυτικών από την κυπριακή εταιρεία, που έως σήμερα ανέρχονται περίπου στα 15 εκατ. ευρώ.

Για την υπόθεση έχει υπάρξει ήδη θετική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους, που είναι σύμφωνα με πληροφορίες θετική υπέρ της εταιρείας, με ψήφους 18 υπέρ και 8 κατά.

Πηγη: ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Θα το δουλέψει η εταιρεία του μεχρί να τελεσιδικήσει η δίκη για την προκαταβολή που έδωσε η Λούις

Ορίστε η ανακοίνωση για την απόφαση του συμβιβασμού για το Norwegian Dream μεταξύ των δυο εταιρειών

Louis plc: Συμβιβασμός διαφοράς για το Norwegian Dream.

Η Louis plc ανακοινώνει ότι σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης της ημερομηνίας 30 Σεπτεμβρίου 2008, έχει καταλήξει σε εξώδικο φιλικό συμβιβασμό αναφορικά με τις απαιτήσεις της εταιρείας Star Cruises (τώρα Genting Hong Kong Ltd) αλλά και των ανταπαιτήσεων της Εταιρείας σε σχέση με τη σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2008 για την αγορά του κρουαζιερόπλοιου M/V Norwegian Dream. Όπως είχε προηγουμένως ανακοινωθεί, η Louis plc δεν παρέλαβε το πλοίο και προχώρησε στην ακύρωση (rescission) της σύμβασης αγοράς του. Ο πωλητής προσέφυγε σε διαιτησία αξιώνοντας ποσόν ύψους $21,8εκ πλέον τόκους και έξοδα, ενώ η Louis plc είχε προχωρήσει σε ανταπαίτηση για ποσό ύψους €6εκ.

Σύμφωνα με τους όρους του συμβιβασμού που επετεύχθει, η Louis plc θα καταβάλει το συνολικό ποσό των $14,5εκ (Δολλάρια Αμερικής) ενώ παράλληλα θα αποσύρει την ανταπαίτηση της εναντίον της Star Cruises. Το ποσό των $5εκ έχει ήδη καταβληθεί ενώ το υπόλοιπο, δηλαδή $9,5εκ, είναι πληρωτέο με ετήσιες άτοκες δόσεις εντός περιόδου 3,5 χρόνων.

Η υποχρέωση αυτή δεν θα επηρεάσει τα λειτουργικά αποτελέσματα της Εταιρείας για το τρέχον έτος, αλλά θα επιβαρύνει με ολόκληρο το ποσό των $14,5εκ (ή περίπου €10εκ) τον λογαριασμό κερδοζημιών και τα καθαρά αποτελέσματα που αναλογούν στους μετόχους της Louis plc. Το έξοδο αυτό θεωρείται ως μη επαναλαμβανόμενο.

Ως αποτέλεσμα των πιο πάνω και με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα και προβλέψεις της Εταιρείας, η αναμενόμενη ζημιά για το 2011 θα εμφανίζεται μεγαλύτερη από αυτή του 2010.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Άλλα δύο κρουαζιερόπλοια που δεν δούλεψαν καθόλου την φετινή σεζόν, και σχημάτισαν δική τους ντάνα στον κόλπο της Ελευσίνας.

post-2102-0-84975400-1312799897_thumb.jp

Κι αν για το 44χρονο SAPPHIRE ήταν η πρώτη του σεζόν παροπλισμού, για το 53χρονο THE EMERALD, δεν βλέπω να διαγράφεται και πολύ ρόδινο το μέλλον, μιας και αν εξαιρέσεις ένα δίμηνο δραστηριοποιήσης του το καλοκαίρι του 2009 και ένα τριήμερο τον Οκτώβρη του ίδιου έτους που μετέφερε ψηφοφόρους στην Κρήτη, σε ένα μήνα κλείνει τρία χρόνια απραξίας και παροπλισμού.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Υψηλές τιμές στο scrap, επίδοξος ναυλωτής-αγοραστής δεν φαίνεται στον ορίζοντα...δυστυχώς έρχεται το αναμενόμενο και για τα 2 όμορφα σκαριά.Μόνο που δεν θα ακολουθήσουν το ρεύμα των ημερών αλλά θα πάνε, όπως όλα δείχνουν, σε πιο μακρινούς τόπους....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Από ότι πήρε το αυτί μου το EMERALD άρχισε να γδύνεται ΄κι ο λόγος είναι προφανής.

Να σημειώσουμε ότι η εταιρεία έχει εγκαταλείψει πλέον την Δυτική Μεσόγειο και του χρόνου από τα 9 πλοία που έχει στον στόλο της το μόνα σίγουρα που θα δουλέψουν του χρόνου είναι 4 τα LOUIS MAJESTY-LOUIS CRISTAL-THOMSON DESTINY-THOMPSON SPIRIT. Για τα ORIENT QUEEN-THE CALYPSO-CORAL τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμη και φυσικά υπάρχει πιθανότητα να μείνουν δεμένα.

Για το EMERALD τα είπαμε παραπάνω και το Σαφάρι αν δεν πάει κι αυτό για σκραπ θα μείνει ως έχει στην ντάνα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Από τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεάμηνου της Louis

Με στόχο τη βελτίωση της κερδοφορίας της Εταιρείας είχε ανατεθεί στην εταιρεία PWC Μαϊάμι η εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου με πενταετή ορίζοντα για τον τομέα των κρουαζιέρων. Με βάση τη μελέτη αυτή αποφασίστηκε όπως η Louis Cruises επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην Ανατολική Μεσόγειο. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, αναμένεται ότι η Εταιρεία θα επιδιώξει την εκποίηση και άλλων παλαιοτέρων κρουαζιεροπλοίων τα οποία δεν εμπίπτουν στο στρατηγικό της σχεδιασμό
.

Οπότε θα πρέπει να αναμένουμε τη πώληση κάποιων πλοίων της Louis που είναι στη ντάνα αυτή τη περίοδο!! Όποτε με σειρά προτεραιότητας υποψία για αποχώρηση πρέπει να είναι τα εξής πλοία: The Emerald, Sapphire, The Calypso, Coral

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Τη δρομολόγηση του “Thomson Destiny” στα προγράμματά κρουαζιέρας της για τη φετινή τουριστική περίοδο, ανακοίνωσε η Louis Hellenic Cruises.

Πηγη: THE SEANATION

Το κρουαζιερόπλοιο “Thomson Destiny” θα αντικαταστήσει από τις 11 Μαΐου 2012 το “Louis Majesty” – που έχει ναυλωθεί στην Thomson Cruises καθότι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες των 7ήμερων και 14ήμερων κρουαζιέρων της Thomson – στο πρόγραμμα 3ήμερων και 4ήμερων κρουαζιέρων από τον Πειραιά και το Κουσάντασι.

Ανακαινισμένο πλήρως φέτος, το νέο κρουαζιερόπλοιο που δρομολογείται στα προγράμματα κρουαζιέρας της Louis Hellenic Cruises, είναι ιδανικό για 3ήμερες και 4ήμερες κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά και την Τουρκία.

Διαθέτει 9 καταστρώματα και 7 ανελκυστήρες, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 1.664 επιβάτες στις 725 άνετες και φιλόξενες του καμπίνες, 419 από τις οποίες είναι εξωτερικές ενώ διαθέτει και 21 σουίτες όπου οι 9 διαθέτουν μπαλκόνια, μια αναβαθμισμένη επιλογή στη διάθεση των επιβατών της Louis Hellenic Cruises που θα σαλπάρουν για 3ήμερες και 4ήμερες κρουαζιέρες.

Με επιλογή ανάμεσα σε τρεις χώρους εστίασης, οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν πλούσια Ελληνική και Μεσογειακή κουζίνα καθώς και υπηρεσία δωματίου σε 24ωρη βάση.

Ένα μεγάλο show lounge, πολλά άλλα σαλόνια, το καζίνο Royale, ευρύχωρα καταστρώματα – ιδανικά και για διοργάνωση πάρτυ δίπλα στις 2 μεγάλες του πισίνες, καθώς και τα 5 μπαρ που διαθέτει συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψυχαγωγίας εν πλω.

Το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, μπάντμινγκτον, μπάσκετ, πινγκ – πόνγκ καθώς και το κέντρο υγείας και ομορφιάς ‘Ocean’s Spa’ που παρέχει διάφορες θεραπείες και σάουνα βρίσκονται επίσης στην υπηρεσία των επιβατών.

Ο παιδότοπος, τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών, η βιβλιοθήκη και το Internet corner συμπληρώνουν την εξαιρετική εμπειρία και τις υπηρεσίες που παρέχονται στο κρουαζιερόπλοιο.

Η δρομολόγηση αυτού του επιβλητικού κρουαζιεροπλοίου στα προγράμματα κρουαζιέρων της Louis Hellenic Cruises, σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας, εντονότερης ταυτότητας της εταιρείας ως η εξειδικευμένη εταιρεία για κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά και την Τουρκία με μια αυθεντικά Ελληνική και Μεσογειακή εμπειρία εν πλω.

Είναι για αυτό το λόγο που το “Thomson Destiny” θα μετονομαστεί σε “Louis Olympia”. Με όνομα που πρεσβεύει και τιμά το αρχαίο ιερό και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, το “Louis Olympia” θα χαρίσει στους επιβάτες του μία αληθινά ελληνική εμπειρία, αντάξια της πολυσήμαντης μας ιστορίας και κουλτούρας που διαμόρφωσε το σύγχρονο πολιτισμό και τη δημοκρατία σε όλο τον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Hellenic Cruises κος Κυριάκος Αναστασιάδης, σχολιάζοντας την προσθήκη του “Louis Olympia” στα προγράμματα κρουαζιέρας της εταιρείας, δήλωσε: “Η δρομολόγηση του ‘Louis Olympia’ στα προγράμματά μας από τον Πειραιά και το Κουσάντασι σηματοδοτεί μία νέα εποχή για εμάς στη Louis Hellenic Cruises, καθώς ενδυναμώνει το προφίλ μας ως η κατεξοχήν εξειδικευμένη εταιρεία για κρουαζιέρες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Με όνομα που αντιπροσωπεύει απόλυτα τις διαχρονικές αξίες της Ολυμπίας και που συνάδει με την ελληνική μας ταυτότητα και την εξειδίκευσή μας στην περιοχή, το ‘Louis Olympia’ καθώς και το ‘Louis Cristal’, που πραγματοποιεί 7ήμερες κρουαζιέρες από τον Πειραιά και την Κωνσταντινούπολη, θα προσφέρουν στους επιβάτες μας μία ολοκληρωμένη εμπειρία της ιστορίας, του πολιτισμού, των γεύσεων, της μουσικής και της γνήσιας ελληνικής φιλοξενίας καθώς θα επισκέπτονται μοναδικούς προορισμούς.

Από την επιβίβαση μέχρι και την αποβίβαση, η Louis Hellenic Cruises προσφέρει στους επιβάτες της μία αυθεντική εμπειρία των Ελληνικών νησιών και της Τουρκίας. Άλλωστε εμείς στη Louis Hellenic Cruises δεν πραγματοποιούμε απλά κρουαζιέρες στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά στην ουσία προσκαλούμε τους επιβάτες μας να βιώσουν ένα όνειρο ζωής στις δικές μας θάλασσες».

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η Louis Hellenic Cruises με ανακοινώνει ότι προχωρά σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, για την πραγματοποίηση μίας μοναδικής κρουαζιέρας «με οδηγό την ιστορία και τον πολιτισμό»!

Πιο συγκεκριμένα, αποκλειστικά στις 23 Μαρτίου 2012 για 4ημέρες και 3νύχτες με προορισμούς την Κωνσταντινούπολη και τη Σμύρνη, οι επιβάτες θα έχουν την ευκαιρία παράλληλα με την απόλαυση της εν πλω φιλοξενίας του Louis Cristal, να «ταξιδέψουν» με τη φαντασία τους στο χρόνο και να αφεθούν στη μαγεία της ιστορίας, με τη σφραγίδα του ΙΜΕ.

Ο γνωστός ιστορικός και Υπεύθυνος τμήματος Γενεαλογίας & Προφορικής Ιστορίας του ΙΜΕ, κ. Μιχαήλ Βαρλάς θα δώσει άλλη διάσταση στην εμπειρία της κρουαζιέρας, με διαδραστικές διαλέξεις και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με θέματα που θα συγκινήσουν και θα ανασύρουν μνήμες. Οι εν πλω διαλέξεις θα έχουν θέματα: "Σμύρνη, στα ίχνη της χαμένης πόλης" & "Κωνσταντινούπολη. Μικρές ιστορίες μιας μεγάλης πόλης". Παράληλα με τις διαλέξεις θα μπορεί κανείς να απολαύσει το πλούσιο ψυχαγωγικό πρόγραμμα στο πλοίο καθώς και να επιλέξει μία από τις ενδιαφέρουσες και ειδικά σχεδιασμένες εκδρομές στα ιστορικά μέρη που θα επισκεφτεί.

Σκοπός αυτής της θεματικής κρουαζιέρας είναι ο επιβάτης, εκτός από τη χαλάρωση και την απόδραση από την καθημερινότητα, να ταξιδέψει τόσο στο παρόν όσο και στο παρελθόν με τη φαντασία του. Του παρέχεται έτσι η δυνατότητα να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για τα αξιοθέατα και τις πόλεις που θα δει από κοντά και μάλιστα από ένα αναγνωρισμένο φορέα που έχει ως βασικό σκοπό του να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική µνήµη και την ελληνική παράδοση. Άλλωστε αυτός είναι και ο χαρακτήρας της αυθεντικής ελληνικής κρουαζιέρας που εκπροσωπεί η Louis Hellenic Cruises!

Πηγη: PORTNET

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...

Η Louis Cruises πριν 2-3 χρόνια έκλεισε το γραφείο στη Κύπρο, για περιορισμό των διοικητικών εξόδων και μεταφερθήκαν όλες οι υπηρεσίες στο γραφείο της Ελλάδος. Πλέον τώρα πολύ οι υπάλληλοι απολύθηκαν και από το γραφείο της Ελλάδος, στο γενικό πλαίσιο της συρρίκνωσης της εταιρείας (πλοία που ταξιδεύουν)

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων της Louis Cruises με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου, διότι σκέφτεται να χρησιμοποιήσει το λιμάνι σε home porting για τα πλοία της που πραγματοποιούν ταξίδια προς τα ελληνικά νησιά και την Τουρκία. Εάν και βέβαια ήδη συμβαίνει αυτό με ένα πλοίο της τα τελευταία δυο χρόνια

 

Πηγη: ΒΗΜΑ

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα αποτελέσματα της Louis plc παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012 και αυτό παρά το πολύ αρνητικό κλίμα που επεκράτησε ιδιαίτερα στην Κύπρο κατά το πρώτο εννιάμηνο του 2013. Το λειτουργικό κέρδος ανήλθε φέτος στα €51,2 εκ. σε σύγκριση με €36,5 εκ. πέρσι, καταγράφοντας καλυτέρευση της τάξης των €14,7 εκ. ή 40,3%. Η αύξηση του συνολικού κύκλου εργασιών σε συνδυασμό με την παράλληλη μείωση των λειτουργικών εξόδων είχαν ως αποτέλεσμα την σημαντική αύξηση του λειτουργικού κέρδους προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και ενοικίων ξενοδοχείων (EBITDAR) για το πρώτο εννιάμηνο του 2013.

 

Η Louis Cruises σημειώνοντας σημαντική βελτίωση στη κερδοφορία της πέτυχε λειτουργικά κέρδη €22,9 εκ. ή ποσοστό 23,7% επί των πωλήσεων (EBITDAR margin) σε σχέση με €12,2 εκ. ή 13,4% κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, λόγω της μείωσης του λειτουργικού κόστους της κατά 6,9%, αλλά και της αύξησης του κύκλου εργασιών (+6%).

 

Εδώ είναι το πλήρες οικονομικά αποτελέσματα του Εννιαμήνου του 2013

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Επεκταση της ναυλωσης δυο πλοιων της Louis για 3 χρονια ακομα στην Thomson 

Η Louis plc ανακοινώνει την τριετή ανανέωση της ναύλωσης των 2 κρουαζιεροπλοίων της, “Thomson Majesty” και “Thomson Spirit” προς τηνεταιρεία Thomson Cruises της TUI Travel plc, μέχρι τον Νοέμβριο του 2017.

Σημειώνεται ότι τα δύο αυτά κρουαζιερόπλοια είναι ήδη ναυλωμένα στη Thomson Cruises μέχρι το τέλος του 2014. Η ναύλωση κρουαζιεροπλοίων της Louis plc προς την Thomson Cruises άρχισε το 1996 και η πιο πάνω ανανέωση αποδεικνύει την επιτυχία της μακρόχρονης αυτής στρατηγικής συνεργασίας. Αποτελεί επίσης μια ακόμα έμπρακτη απόδειξη της εμπιστοσύνης με την οποία περιβάλλουν την Louis plc εταιρείες που κατέχουν πρωταγωνιστική θέση στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη όπως η TUI Travel plc.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η Louis Cruises εγκαινιάζει τη φετινή ελληνική κρουαζιέρα και σε σχετική συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε τα προγράμματά της για το 2014, τη στρατηγική της τοποθέτηση ως τη μοναδική εταιρεία με αφετηρία ελληνικά λιμάνια και το όραμά της για βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της κρουαζιέρας με την εισαγωγή νέων μοναδικών προορισμών. Επίσης, για πρώτη φορά φέτος εμπλουτίζει τις θεματικές κρουαζιέρες δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην προώθηση του ελληνικού πολιτισμού, της γαστρονομίας, του κρασιού και της ιστορίας της χώρας μας. 

Επίσης τοποθετούνται για πρώτη φορά στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας νέους προορισμούς καθώς 28 ολόκληρα χρόνια τα κρουαζιερόπλοια πήγαιναν μόνο σε Σαντορίνη, Μύκονο και 3-4 ακόμα γνωστά νησιά. οποτε οι επιβάτες μποει γνωρίσουν εννέα νέους προορισμούς όπως είναι η Κως, η Χίος, η Μήλος, η Σύμη, η Ίος, η Σάμος, η Σύρος,το Bodrum και Cesme.

Πηγη: PORTNET

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...