Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ας ανοίξουμε δελτίο και για αυτό το πλοίο,
αν και μάλον πρόκειτε για ατυχές συμβάν και όχι βλάβη.
Όπως με πληροφόρησαν γνωστοί μου από το λιμάνι του Πόρου, το Ιονίς κατά την εκτέλεση του πρωινού δρομολογίου τού, "βρήκε" μιά προπέλα του σε ένα συρματόσχηνο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φύγει από το λιμάνι.
Ελεγχθηκε έτσι από δύτη μήπως έγινε ζημιά.
Και όταν έφτασε ο Κάλβος από Κυλλήνη αναγκαστικά παρέμενε εκτός του λιμανιού έως ότου ξεμπερδεύσει και φύγει το Ιονίς.
Μετά από το γεγονός το πλοίο έκανε δοκιμαστικό και αφού πήγαν όλα καλά συνέχισε κανονικά τα δρομολόγια του.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

...το Ιονίς κατά την εκτέλεση του πρωινού δρομολογίου τού, "βρήκε" μιά προπέλα του σε ένα συρματόσχoινο...

χιλια συγνωμη. σε αλλο πλοιο που... πιανει πορο ειχα κανει voodoo το Ιονις την πληρωσε:eek:

δεν βρηκε απλα, τυλιχτηκε το συρματοσχοινο σε αξονοπροπελα και ο δυτης το εβγαλε. τουλαστιχον τελος καλο ολα καλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Απο το www.zougla.gr

Μπλακ άουτ προκλήθηκε στο επιβατηγό-οχηματαγωγό «Ιωνής» την ώρα που βρισκόταν ανοιχτά του λιμανιού του Πόρου Κεφαλονιάς.

Το πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει στις 20:15 από το λιμάνι της Κυλλήνης με προορισμό την Κεφαλονιά, μετέφερε 41 επιβάτες 16 οχήματα και 4 φορτηγά. Το μπλακ άουτ προκλήθηκε στις 22:30 με αποτέλεσμα να σβήσουν τα φώτα και οι μηχανές και το πλοίο να μείνει ακυβέρνητο.

Λίγο αργότερα το πρόβλημα των φώτων λύθηκε καθώς επανήλθαν, δεν συνέβη όμως το ίδιο και με τις μηχανές του πλοίου.

Αμέσως ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων από τον καπετάνιο χώρις όμως να ζητηθεί κάποια βοήθεια καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία αφού το πρόβλημα αντιμετωπιζόταν. Οι καιρικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή ήταν καλές και στις 23:00 οι μηχανές επαναλειτούργησαν.

Δεκαπέντε λεπτά αργότερα το πλοίο έδεσε στο λιμάνι του Πόρου Κεφαλονιάς. Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο για να το επιθεωρήσει. Το επόμενο δρομολόγιο ήταν προγραμματισμένο για τις 06:00 το πρωί. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε αν θα πραγματοποιηθεί.

Link to comment
Share on other sites

Για την ακριβεια 2 μπλακ αουτ ειχαμε στο πλοιο. Ενα που κρατησε 10 λεπτα και ενα που κρατησε 15 περιπου.

To ατιμο το governor της ηλεκτρομηχανης να θελει ενα reset. ;)

Για την ιστορια η emergency σ αυτο το πλοιο δουλεψε και τις 2 φορες. B)

Link to comment
Share on other sites

Για την ακριβεια 2 μπλακ αουτ ειχαμε στο πλοιο. Ενα που κρατησε 10 λεπτα και ενα που κρατησε 15 περιπου.

To ατιμο το governor της ηλεκτρομηχανης να θελει ενα reset. ;)

Για την ιστορια η emergency σ αυτο το πλοιο δουλεψε και τις 2 φορες. B)

Αν είχε φουρτούνα τι θα γινόταν; :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

H αλήθεια είναι ότι ελάχιστα μας έχει απασχολήσει το πλοίο με βλάβες και αβαρίες, και φαίνεται αυτό και από το παρόν topic που παρέμενε "εν αδρανεία" τα τέσσερα (!!!) τελευταία χρόνια. Ωστόσο κάποιο πρόβλημα παρουσιάστηκε χθες..........

14/12/2012

Η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΣ» Ν.Π.8775 ότι κατά τον έλεγχο εργασιών εξωτερικής επιθεώρησης διαπιστώθηκε τριχοειδής γραμμή μήκους 15 εκ. στο ύψος της ένδειξης των βυθισμάτων αριστερά και δεξιά της πρωραίας δεξαμενής ζυγοστάθμισης (forepeak).

Άμεσα διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής και απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΙΟΝΙΣ» μέχρι να αποκατασταθεί η ζημιά και προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Τα δρομολόγια της γραμμής Κυλλήνης – Ζακύνθου πραγματοποιούνται κανονικά από άλλα πλοία.

Πηγή : hcg.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Τη Δευτέρα 27/6 το Ιονις δεν πραγματοποίησε το δρομολόγιο στις 10:30 από το Πειραιά και 12:00 από την Αίγινα για να αποκαταστήσει ηλεκτρολογική βλάβη όπως ανακοίνωσαν στη σελίδα της εταιρείας στο facebook

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Ιονις στον Πειραιά 

Quote

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΙΟΝΙΣ'' Ν.Π. 8775, στη δεξιά κύρια μηχανή, βραδινές ώρες χθες, κατά τη διάρκεια του πλου του από το λιμένα Κυθήρων προς το λιμένα Πειραιά, με 83 επιβάτες, 10 Ι.Χ., 05 Φ/Γ και 07 Δ/Κ.

Ανωτέρω πλοίο συνέχισε τον πλου με χρήση της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Πειραιά πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης βλάβης από επιθεωρητή ΚΕΠ και έκδοσης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μηχανική βλάβη χθες στο Ιονίς στα Κύθηρα. 

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΙΟΝΙΣ'' Ν.Π. 8775, για περιστατικό μηχανικής βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου από Πειραιά για Κύθηρα - Αντικύθηρα - Κίσσαμο, και συγκεκριμένα ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 4ν.μ. ανατολικά Διακοφτιού Κυθήρων.

Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν τριάντα οχτώ (38) μέλη πληρώματος, εκατόν σαράντα οχτώ (148) επιβάτες, τριάντα οχτώ (38) Ι.Χ., οχτώ (08) Φ/Γ και έξι (06) Δ/Κ, κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο λιμένα Διακοφτιού Κυθήρων, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του ΛιμεναρχείοΥ Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΙΟΝΙΣ'' μέχρι διαπίστωσης έκτασης βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Οι πέντε (05) επιβάτες και το ένα (01) Ι.Χ. με προορισμό τα Αντικύθηρα, καθώς και οι επτά (07) επιβάτες, το ένα (01) Ι.Χ. και το ένα (01) Δ/Κ με προορισμό την Κίσσαμο Χανίων, πρόκειται να προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Το πλοίο επιστρέφει στο Πειραιά για την αποκατάσταση της βλάβης 

Link to comment
Share on other sites

Θα ήταν δύσκολο να συνεχίσει το Πορφυρουσα για Αντικύθηρα και Κίσσαμο για να πάρει τους επιβάτες; Ή μήπως δεν το επιτρέπει η κατηγορία πλόων του;

Link to comment
Share on other sites

  • proud_ionian changed the title to Βλάβες Ιονίς (1977)

Για Αντικύθηρα μπορεί να τους μεταφέρει γιατί κάνει δρομολόγια προς Αντικύθηρα. Τώρα για τη Κισσάμο δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνει τέτοιο ταξίδι γιατί έχει μικρότερη κατηγορία πλόων. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Μαλλον καποια βλαβη εχει το πλοιο μιας εφυγε μεν αλλα λιγο πριν τις Φλεβες εκανε αναστροφη και επιστρεφει στον Πειραια με μειωμενη ταχυτητα

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή με βάση την Ναυτεμπορική

 

 

 

Quote

Μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή παρουσίασε εν πλω, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «IOΝΙΣ» που επιστρέφει με μειωμένη ταχύτητα στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 10 το πρωί με 70 επιβάτες 13 ΙΧ οχήματα, τέσσερα φορτηγά και δύο δίκυκλα. Το «ΙΟΝΙΣ» πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά, Κύθηρα, Κίσσαμο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Edited by kerkini
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη του Ε/Γ Ο/Γ Ιονις στη Κέα

Quote

Ενημερώθηκε το Β' Λιμενικό Τμήμα Κέας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΙΟΝΙΣ” Ν.Π. 8775 ότι αδυνατεί να εκτελέσει το εγκεκριμένο δρομολόγιο για λιμένα Λαυρίου λόγω μηχανικής βλάβης.

Από το Λιμενικό Τμήμα Κέας, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΙΟΝΙΣ'', ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη ο απόπλους για εκτέλεση μεμονωμένου πλου κενός φορτίου και επιβατών για λιμένα Λαυρίου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

βλαβη χτες για το καμαρι του ιονιου και του... βρινδησιου.

Quote

νημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΙΟΝΙΣ'' Ν.Π. 8775, ότι το εν λόγω πλοίο παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και πλέει με μειωμένη ταχύτητα προς τον λιμένα Λαυρίου.

Το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Λαυρίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΙΟΝΙΣ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...