Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

...Το έργο παραδόθηκε περίπου ένα μήνα νωρίτερα από τον προγραμματισμένο χρόνο παράδοσης, και πανηγυρίστηκε από τους αρμόδιους, αν και κατά την γνώμη μου άργησαν να πραγματοποιήσουν το έργο. Μία δράγα να σκάψει γύρω γύρω, 5 μπλόκια στη σειρά και ένα στέγαστρο τους πήρε πάνω από ένα χρόνο!

Tελικά όμως το έργο στο Καματερό, παραδόθηκε. Έστω και με καθυστέρηση (πράγμα επιβεβλημμένο στην Ελληνική πραγματικότητα), αλλά πάντως παραδόθηκε.

Είναι μάλιστα αρκετά συμπαθητικό (η λέξη "στέγαστρο" αδικεί το κτίσμα), και τολμώ να πω ότι σε πολλά νησιά και λιμάνια μας θα το ζηλεύανε επιβάτες που περιμένουν μέσα στο κρύο ή την βροχή.

Ο όρος "Ελληνική πραγματικότητα" όμως, δεν περιλαμβάνει μόνο τις πάγιες καθυστερήσεις στην παράδοση των έργων αλλά και την αδιαφορία και τον ωχαδερφισμό όλων μας. Δύο, τρεις (???) μήνες μετά την παράδοση του έργου στο κοινό η κατάσταση του είναι αυτή που βλέπετε στις παρακάτω φωτογραφίες. Ατέλειωτο σκουπιδαριό μέσα και έξω (κανείς δεν "βλέπει" τους κάδους ?), αφίσες και κηδειόχαρτα κολλημένα στα τζάμια, και οι ξύλινοι πάγκοι μέσα αλλά και έξω από το κτίσμα πενταβρώμικοι και σε κακή κατάσταση. Δύο, τρεις μήνες μόλις, μετά. Θα υπάρχει άραγε τίποτα μετά από ένα χρόνο ???

Και μην μου πει κανείς παρακαλώ, "που είναι το κράτος" ??? Γιατί αλίμονο αν χρειάζεται ο κρατικός φορέας για να διατηρείται ένας χώρος καθαρός. Μόνο κοινωνική συνείδηση από τον καθένα μας.

post-929-128326978487_thumb.jpg

post-929-128326978489_thumb.jpg

post-929-128326978491_thumb.jpg

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Η κατάσταση της προβλήτας στο λιμάνι του Καματερού, Σαλαμίνας:mad:. Μπορεί αυτή τη περίοδο να μην πάνε πλοία να δέσουν εκεί, αλλά εάν υπάρξει συνωστισμός με τις θέσεις αναγκαστικά κάποια πλοία θα αναγκαστούν να δέσουν στη μισογκρεμισμένη προβλήτα:(

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Είναι κωμικοτραγικό ότι με αφορμή μια βλάβη ενός πλοίου να κλείσει το πορθμείο Μέγαρα-Φανερωμένη, λόγω των λιμενικών υποδομών των δυο προβλητών. Ίσως μετά από αυτό το γεγονός να κριθούν αναγκαία τα έργα βελτίωσης και επέκτασης των προβλητών

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 year later...

Έχει περάσει 1,5 χρόνος από τότε που είχα αναφερθεί για τη κατάσταση της προβλήτας στο λιμάνι του Καματερού, Σαλαμίνας, μπορείτε να δείτε ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι καταπέλτες των πλοίων είναι κυριολεκτικά στο κενό

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Σε αντίθεση με τη προβλήτα στο Πέραμα, στα Παλούκια που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα κάνουν ημίμετρα!!! Δηλαδή μεταφερθήκαν τα πλοία που δουλεύουν δυο θέσεις προς το ναύσταθμο. Στο τέλος όταν θα χαλάσουν και αυτές να δω που θα πάνε!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Πλειοδοτικός διαγωνισμός για απομάκρυνση ναυαγίων

Πηγη: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Την βούλησή του να απομακρύνει τα δύο ναυάγια «LOVE BOAT» N.Π. 10682 και «ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ» Ν.Π. 2135, εξέφρασε με την απόφασή του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας να διενεργήσει ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό για την απομάκρυνση και διάθεση των ναυαγίων.

Η ημερομηνία λήξης της υποβολής συμμετοχής στο διαγωνισμό και αντίστοιχα η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει 6 Σεπτεμβρίου και ώρα 10πμ στο κατάστημα του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας, Λ. Φανερωμένης 19.

Η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου φαίνεται να βρίσκει θετική απήχηση στον κόσμο της Σαλαμίνας, όμως δεν είναι λίγοι και εκείνοι που μιλάνε για τα εγκαταλελειμμένα κότερα και σκάφη που καταλαμβάνουν χώρο στο λιμάνι χωρίς μάλιστα να έχει έσοδα το Λ.Τ., ζητώντας να γίνει κάτι και για αυτά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Αποφασίστηκε η επισκευή φθορών και θεμελίωση κρηπιδώματος λιμένος Σαλαμίνος» και πιο συγκεκριμένα:

α) Η αποκατάσταση υπάρχουσας γλίστρας

β) Η αποκατάσταση δαπέδου μέρους του κρηπιδώματος

γ) Η αποκατάσταση σε λειτουργία υπαρχόντων πυροσβεστικών φωλεών

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Από χθες άρχισε η ανέλκυση του πέμπτου και μεγαλύτερου ναυαγίου ΑΝΤΖΕΛΑ ΑΡΓΟ από το λιμένα Βουρκαρίου. Οι διαδικασίες ανελκύσεως χρειάστηκαν διάρκεια ενός και πλέον έτους λόγω της πολυδαίδαλης νομοθεσίας περί ναυαγίων. Μετά την ολική απομάκρυνση και του ΕΤΖΙΑΝ ΣΠΙΡΙΤ, έχουν ανελκυστεί από τον λιμένα Βουρκαρίου τα ναυάγια ΝΟΤΟΣ, ΔΟΡΙΚΟΣ, ΣΠΥΡΙΔΩΝ και ΤΖΟΡΤΖΙΑ και από την Γλώσσα Καματερού το ΛΑΒ ΜΠΟ ΟΥΤ ενώ υπολείπεται του ΆΡΧΩΝ ΜΙΧΑΉΛ με ευθύνη του εργολάβου ανελκύσεως ο οποίος είναι στην διαδικασία να κηρυχθεί έκπτωτος.

Πηγη: Salamina Press

Link to comment
Share on other sites

Αυτό το ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ δέν είναι ένα εφοδιαστικό που έφερνε πετρέλαια στα βαπόρια στον Πειραιά;

 

Πώς συνέβη και μετετράπη σε ναυάγιο;

 

Προφανώς άν κηρυχθή έκπτωτος ο εργολάβος,θα ανατεθή το έργο στον δεύτερο μειοδότη,σωστά;Δέν φαντάζομαι να ξαναπροκηρυχθή διαγωνισμός (που θα κρατήδη πάλι κάποια χρόνια κλπ κλπ)...

Link to comment
Share on other sites

Πραγματι εφοδιαστικο ηταν το ΑΡΧΩΝ ΜΙΧΑΗΛ αλλα δεν ξερω αν προκειται γιαυτο ή για καποιο άλλο πλεουμενο.

Επι της ευκαιριας ο λιμένας Βουρκαριου ποιος είναι;

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 year later...
  • 3 months later...

Στη πρώτη και τη δεύτερη θέση μετά τα εκδοτήρια στα Παλούκια, η προβλήτα έχει υποχωρήσει αλλά συνεχίζεται και χρησιμοποιείται από τα πλοία της γραμμής όχι μόνο για ρεπό αλλά και για κανονική φορτοεκφόρτωση!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...