Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Νεότευκτο δεξαμενόπλοιο -με ελληνική σημαία και πλήρωμα- το «Aegean Myth» απέκτησε η ναυτιλιακή «Arcadia» του εφοπλιστή Κώστα Αγγελόπουλου, ο οποίος μεταξύ 1999 και 2004 ναυπήγησε 9 τάνκερ τύπου suezmax και aframax, συνολικής μεταφορικής ικανότητας 1,2 εκατ. τόνων.

Το τάνκερ (η ονοματοδοσία και παράδοσή του στον Γιώργο Αγγελόπουλο έγινε στα ναυπηγεία Samsung Heavy Industries CO Ltd της Ν. Κορέας), τύπου aframax και χωρητικότητας 115.000 τόν., κατατάσσεται παγκοσμίως στα ασφαλέστερα για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Σε αυτά τα χαρακτηριστικά του «Aegean Myth», στην επιλογή του εθνικού νηολογίου και του ελληνικού πληρώματος αναφέρθηκε κατά την τελετή παράδοσης ο πλοιοκτήτης Γιώργος Αγγελόπουλος. Ο στόλος της «Arcadia», επισήμανε είναι από τους νεότερους παγκοσμίως με μέσο όρο ηλικίας τα 3,5 χρόνια και όλα τα δεξαμενόπλοια είναι υπερσύγχρονα, διπλού κελύφους.

Την ελληνική σημαία ύψωσαν ο πλοιοκτήτης και ο πλοίαρχος του τάνκερ Γιάννης Παρίσης, πριν από τον καθαγιασμό του πλοίου από τον ιερέα της ορθόδοξης εκκλησίας τού Pusan.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της «Arcadia» Νίκο Μανιά, το «Aegean Myth» είναι το πρώτο από 7 σύγχρονα τάνκερ -2 suezmax και 5 aframax- που θα παραδοθούν από τα ναυπηγεία της Ν. Κορέας μέχρι και το 2007.

απο την Ελευθεροτυπια

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

H Arcadia του Κων/νου Αγγελόπουλου δώρισε υπερσύγχρονο εξοπλισμό στην Ακαδημία Ασπροπύργου

Ο στόλος της ARCADIA περιλαμβάνει 15 πλοία.

1) M/T AEGEAN ANGEL

2) M/T AEGEAN DIGNITY

3) M/T AEGEAN FREEDOM

4) M/T AEGEAN LEGEND

5) M/T AEGEAN FAITH

6) M/T AEGEAN GLORY

7) M/T AEGEAN PRIDE

😎 M/T MARATHA

9) M/T AEGEAN POWER

10) M/T AEGEAN MYTH

11) M/T AEGEAN NAVIGATOR

12) M/T AEGEAN HARMONY

13) M/T AEGEAN HORIZON

14) M/T AEGEAN NOBILITY

15) M/T AEGEAN BLUE

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στην οικογενεια Κ. Αγγελοπουλου ανηκει και η Aegean Bulk ιδιοκτητρια 5 pmax bulk carriers built 1995-2002 και ναυπηγικα συμβολαια για supramax - pmax bulk carriers.

Edited by Pantelis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

H Aegean Bulk ανήκει στην οικογενεια Κ. Αγγελοπουλου και είναι ιδιοκτήτρια 7 Bulk carriers ενώ μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου αναμένεται να εντάξει στο στόλο της ακόμα 6 supramax - pmax Bulk carriers. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Aegean Bulk: Παρέλαβε τον νεότευκτο «Αγωνιστή»

Πηγη: Marinews

Το νεότευκτο φορτηγό πλοίο M/V AGONISTIS, τύπου Supramax ξηρού φορτίου, χωρητικότητας 59.000 τόνων, παρέλαβε η AEGEAN BULK CO INC συμφερόντων Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010, από τα ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας SPP PLANT & SHIPBUILDING CO., LTD.

To “AGONISTIS” είναι το πρώτο, της σειράς των τεσσάρων πλοίων τύπου Supramax, που παρήγγειλε η Aegean Bulk στα ναυπηγεία της SPP.

Το πλοίο ναυπηγήθηκε σύμφωνα με τις τελευταίες σύγχρονες προδιαγραφές.

Την ίδια ημέρα σε λαμπρή τελετή έγινε η ονοματοδοσία του πλοίου, παρουσία του κ. Γεωργίου Κ. Αγγελόπουλου, του Πρέσβη της Ελλάδας στη Κορέα κ.Πέτρου Αυγερινού μετά της συζύγου του, του κ. Παναγιώτη Πολυζωγόπουλου, Operations Manager της ARCADIA SHIPMANAGEMENT, του κ. Paul I.D. Kim, Πρόεδρου της SPP, του κ. Φώτη Μπράτιμου Διευθυντή Ναυτιλιακών Χρηματοδοτήσεων της Royal Bank of Scotland, καθώς και αντιπροσώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας και προσκεκλημένων της Aegean Bulk.

Το όνομα δόθηκε από την ανάδοχο κα H. S. Lee, σύζυγο του κ. H. J. Kwak, CEO της SPP και ακολούθησε ο καθαγιασμός του πλοίου και η έπαρση της Ελληνικής σημαίας.

Το πλοίο απέπλευσε για το παρθενικό του ταξίδι προς το Βανκούβερ του Καναδά, με την Ελληνική Σημαία να κυματίζει στην πρύμη του.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 5 years later...

Από επαφή με ομάδα ανθρώπων που παρεβρέθη όλη την εβδομάδα των Ποσειδωνίων σε πάααρα πολλά από τα μεγάλα events, θέλησα να μάθω τη γνώμη τους για το ποιό ήταν το καλύτερο. Να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι λοιπόν και να πούμε πως από όοοοολα τα events, parties και γενικότερα αζμπέτε των Ποσειδωνίων, η εκδήλωση της Arcadia/Aegean Bulk στο Nobu του Αστέρα τσή Βουλιαγμένης, ήταν η πλέον σοβαρή και μετρημένη. Τα 2 αδέλφια Αγγελόπουλοι μου μετεφέρθη πως είναι πραγματικά άλλη κλάση και η εκδήλωση απέπνεε ευπρέπεια και αίσθημα μέτρου. Σε αντίθεση με άλλες εκδηλώσεις προβεβλημένων παραγόντων του χώρου που έσφιζαν στην ψευτό-γκλαμουριά, τη δευτεράντζα και τις βίζιτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι γιόρτασαν τα 20 χρόνια της ARCADIA

Quote

Είναι η μόνη ναυτιλιακή εταιρεία, παγκοσμίως, η οποία διαχειρίζεται στόλο που αποτελείται αποκλειστικά από νεότευκτα πλοία. Στον ιστό των δεξαμενόπλοιών της κυματίζει η ελληνική σημαία ενώ οι αξιωματικοί είναι έλληνες. Μία αμιγώς «γαλανόλευκη» εταιρεία η ARCADIA, συμφερόντων Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, «γιόρτασε» τα 20 της χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

«Το 1998 βάλαμε τα θεμέλια στο οικοδόμημα της ARCADIA τοποθετώντας παραγγελίες για τη ναυπήγηση των δύο πρώτων δεξαμενοπλοίων. Με σεβασμό στις αξίες μας, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Πήραμε τολμηρές αποφάσεις, ξεπεράσαμε δυσκολίες, και δημιουργήσαμε μία εταιρεία για την ο ποία σήμερα είμαστε υπερήφανοι» δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

«Με διαδοχικές παραγγελίες όλες σε ναυπηγεία της Νοτίου Κορέας που έφθασαν τα 36 πλοία συνολικά, δημιουργήσαμε δύο σύγχρονους στόλους. Έναν για μεταφορά πετρελαίου και έναν για μεταφορά ξηρού φορτίου. Και οι δύο στόλοι απαρτίζονται αποκλειστικά από νεότευκτα πλοία ενώ και στους δύο κυματίζει η ελληνική σημαία.

Όλα τα πλοία μας διαθέτουν τη βέλτιστη διαθέσιμη τεχνολογία έτσι είμαστε σε θέση να παρέχουμε ποιοτικές και ανταγωνιστικές υπηρεσίες πάντα με απόλυτο σεβασμό στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και στην ασφάλεια των πληρωμάτων μας και των πλοίων μας» και προσέθεσε:

«Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα είχε επιτευχθεί χωρίς την υποστήριξη και την αφοσίωση των ανθρώπων μας, των συνεργατών μας και κυρίως των άξιων ναυτικών μας».

Η ARCADIA διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους στόλους δεξαμενοπλοίων τύπου aframax και suezmax παγκοσμίως.

Αποτελεί την μοναδική εταιρεία που έχει αυξήσει τον στόλο της μόνο με νεότευκτα πλοία, που ναυπηγήθηκαν από την HYUNDAI και την SAMSUNG στην Κορέα.

Το 2007 είχε βραβευθεί με το Lloyd’s Award ως η καλύτερη εταιρεία δεξαμενόπλοιων. Ο λόγος ήταν η ολοκλήρωση τότε, του επενδυτικού της προγράμματος που αφορούσε την ναυπήγηση επτά σύγχρονων δεξαμενόπλοιων, πέντε aframax ναυπηγεία Samsung και δύο suezmax στη Ηyundai. Ήταν το μεγαλύτερο ναυπηγικό πρόγραμμα στον κόσμο για δεξαμενόπλοια άνω των 100.000 τόνων. Το πρώτο της μεγάλο ρεκόρ.

Παράλληλα, στηρίζει εμπράκτως την ελληνική σημαία στον σκληρό διεθνή ανταγωνισμό, παρά το γεγονός ότι το κόστος είναι υψηλότερο σε σύγκριση με τα ξένα νηολόγια. 

Με φιλοσοφία που έχει στο επίκεντρο έννοιες όπως πατρίδα, οικολογική ευαισθησία και συνείδηση και πάνω από όλα την προστασία της ανθρώπινης ζωής η Arcadia ακολουθεί τη δική του ρότα στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία.

Ως πρωτοπόρος στις θαλάσσιες μεταφορές, αναγνωρίζοντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη θαλάσσια μεταφορά πετρελαιοειδών έχει δεσμευθεί για την προστασία του περιβάλλοντος, την ασφάλεια των εργαζομένων της και την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης. Και όλα αυτά με έργα. Παράλληλα έχει προηγμένες απόψεις πάνω στη διαχείριση των πλοίων και αυτό την καθιστά ως μία από τις κορυφαίες ναυτιλιακές εταιρείες στον κόσμο.

Τα πλοία τόσο της Arcadia έχουν πιστοποιηθεί από ειδικούς επιθεωρητές για την υψηλή ποιότητα εταιρείας/πλοίου και τη συμμόρφωσή τους με πολύ υψηλές τεχνικά και περιβαλλοντικές απαιτήσεις.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα πλοία της που επισκέπτονται τις ΗΠΑ έχουν επιβραβευθεί με Qual Ship 21 για την ποιότητά τους και την ασφάλεια, ενώ και είναι μέλος της Helmepa. Έχει εγκαταστήσει σύστημα αξιολόγησης κινδύνων (risk assessment) με σκοπό την αξιολόγηση των κινδύνων τη λήψη προληπτικών μέτρων.

Λαμβάνει προληπτικά μέτρα για την προφύλαξη από τραυματισμό και ασθένειες των εργαζομένων της τόσο επάνω στα πλοία όσο και στα γραφεία (σύμφωνα με τις απαιτήσεις του OHSAS 18001 Occupational Health and Safety Assessment με το οποίο είναι πιστοποιημένες και οι δύο εταιρείες από τον Νορβηγικό Νηογνώμονα)

Προστατεύει το περιβάλλον και συμμορφώνεται με τους διεθνής και εθνικούς κανονισμούς προστασίας του περιβάλλοντος, με τις Οδηγίες και τις απαιτήσεις που προτείνονται από τον ΙΜΟ, από τους Νηογνώμονες και τους Οργανισμούς της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας και σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ΙSO 14001 για το περιβάλλον με το οποίο είναι πιστοποιημένος.

Μεγάλη βαρύτητα δίνεται στην επιμόρφωση των πληρωμάτων του. Για τον λόγο αυτό από τον Μάρτιο του 2005 είναι εγκατεστημένο στα γραφεία της ειδικό Ναυτιλιακό Εκπαιδευτικό κέντρο (Maritime Training Center) πιστοποιημένο από τον Νορβηγικό Νηογνώμονα (DNV) σύμφωνα με το πρότυπο «DNV Standards for certification of maritime training centers”.

Το εκπαιδευτικό κέντρο της Arcadia είναι εξοπλισμένο με πέντε εξομοιωτές για διάφορες εφαρμογές επί των πλοίων της (BRM, ERM, Cargo Handling, GMDSS, ECDIS) και εκτός αυτών στο κέντρο παρέχονται πολλά σεμινάρια σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος (ISO 14001, Green Award, Ship Efficiency Energy Management , etc).

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Συνάντηση στο αγκυροβόλιο με το τάνκερ Aegean Nobility (ΙΜΟ 9345441) της Arcadia Hellas, κατασκευής 2007 στη Samsung(1627). Ήταν τότε νεότευκτο της ίδιας εταιρείας και δεν έχει φύγει ποτέ από το μαντρί της, ούτε έχει αλλάξει όνομα. Να και η πρυμνιά όψη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Δικαιωθηκαν και στο Εφετειο οι Αδερφοι Αγγελοπουλοι, (Παναγιωτης και Γιωργος), στην πολυετη δικαστικη διαμαχη με τον πατερα τους (με το περιβαλλον του στην ουσια), για τον ελεγχο μεγαλου μερους της περιουσιας τους.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
  • 4 weeks later...

Να δούμε και το orderbook του Αγγελοπουλέικου, όπως το παρουσιάζει η Tradewinds. Πέρυσι παρήγγειλαν 2 x suezmax στη Hyundai Samho με παράδοση στα μέσα του 2026, περίπου 85 εκατομμύρια αξία το καθένα. Πρίν λίγο καιρό παρήγγειλαν και για πρώτη φορά στην Κίνα, πιο συγκεκριμένα στο Dalian. Η παραγγελία είναι για 2+2 aframax με τιμή στα 63 εκατομμύρια το καθένα και παράδοση μέσα του 2026. Χρειαζόταν η ανανέωση μια και από τα 10 πλοία που έχει σήμερα η εταιρεία στο στόλο, έχει 4 πλοία του 2006-2007.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...