Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 465
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Κρίμα για το πλοίο που ούτε 10 χρόνια δεν έχει συμπληρώσει στην ενεργό δράση και μετά από τόσους δεξαμενισμός αν συνεχίσει αυτή την κατάσταση τότε νομίζω ότι...

Link to comment
Share on other sites

Καθυστέρηση  δεν είναι  όταν  έφτασε στην Πάτρα το Σάββατο (1ο δρομολόγιο μετά τον δεξαμενισμό) στις 20,00 (προγραμματισμένη αναχώρηση στις  18,00) -άλλο αν αλλάχτηκε στο σύστημα & τώρα  δεν έχει φτάσει καν Ηγουμενίτσα (άφιξη Πάτρα στις 18.00 σήμερα και αναχώρηση στις 19.00 )άρα δεν πάει συνέχεια με 27,27+  αλλά με μικρότερη ταχύτητα....Τα  θέματα του πλοίου με τις μηχανές του είναι γνωστά άλλωστε από τα πρώτα του δρομολόγια

Edited by nikosa
Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο συνεχίζει να εχει προβλήματα με τις μηχανές... στο πρώτο ταξιδι μετα τον δεξαμενισμο  είχε διακοπη ρευματος...  και εχει προβλημα και με τον κλιματισμο...

Δεν ξερω καν αν θα κανει το δρομολογιο για Βενετια αυτη την βδομαδα ή θα κανει διανυκτερευση στην Ανκωνα

Link to comment
Share on other sites

Αυτήν την βδομάδα σίγουρα  όχι...Άγνωστο πότε θα πάει Βενετία μάλλον αφού γίνουν κάποιες εργασίες ...Πάντως αυτά τα θέματα με κλιματισμό και διακοπές ρεύματος είχε και παλιότερα....

Edited by nikosa
Link to comment
Share on other sites

Μετά από αναμονή 6 ωρών μας έκανε τελικά την τιμή να αναχωρήσει.Αρχικα λοιπόν βλέπουμε το πλοιο να κάνει ανάποδα για να βγει από τα ναυπηγεια,έπειτα με την συνοδεία παντα των Mari και Sea Salvor το βλέπουμε να αποπλεει από το μεγαλο λιμάνι της Κεντρικής Μεσογείου.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 months later...

Πέντε σελίδες με φωτογραφίες του έχουμε στη gallerie, εμπρός για να τις κάνουμε έξι:). Πειρασμός είναι με τον ήλιο να του λούζει την αριστερή πλευρά, στο καινούριο λιμάνι της Πάτρας. Κι όταν ξεμακρύνουμε λίγο περισσότερο, είναι μεγαλοπρεπέστερο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μέσα στης νύχτας τη σιγαλιά, που λέει και το τραγούδι αποπλέει το Superfast XI από την Ηγουμενίτσα. Την ησυχία όμως διακόπτει το κροσάρισμά μας με το Cruise Europa λίγο πρίν το δίαυλο(όπως βγαίνεις:D). Η Κρουιζάρα είναι εντυπωσιακή εξωτερικά ανεξαρτήτως συνθηκών, όταν την βλέπεις όμως και κατάφωτη μέσα στη νύχτα, όπως και να το κάνεις είναι μια πολύ ιδιαίτερη εικόνα. Νομίζω από τις εικόνες που θα μου μείνουν χαραγμένες, ελπίζω να άρεσε και σε σας.

 

large.2047579315_CruiseEuropa_06-10-18_I

Link to comment
Share on other sites

Ελαφρά πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ Cruise Europa στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “CRUISE EUROPA” σημαίας Ιταλίας, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρυμνοδέτησης στον λιμένα Ηγουμενίτσας, προσέκρουσε ελαφρά σε κεκλιμένο επίπεδο της προβλήτας του λιμένα, με αποτέλεσμα να υποστεί στρέβλωση (εσωκοίλωμα) στο δεξί πρυμναίο στεγανό διαμέρισμά του σε ύψος περίπου ενός μέτρου άνωθεν της ίσαλου γραμμής. 

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, προερχόμενο από Ανκόνα Ιταλίας με ενδιάμεσο λιμένα την Ηγουμενίτσα και τελικό προορισμό τον λιμένα Πάτρας, επέβαιναν διακόσιοι τριάντα έξι (236) επιβάτες οι οποίοι αποβιβάστηκαν ασφαλώς.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς  και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
On 8/8/2019 at 1:03 AM, proud_ionian said:

3.8 cruise europa εξω απο τις οξειες (οι οξειες διοικητικα ανηκουν στο δημο ιθακης;):)), στα πρασινα με τον αντρικο.

ξανα συναντηση με την ατελειωτη cruisαρα στις εχιναδες.

αυτη τη φορα πιο κοντινο rendez vous, πανω στο ιονιον πελαγος,  τη προηγουμενη δευτερα, με τα δυο πλοια εκτος ωραριου ;) 

10 χρονια συνεχους παρουσιας στην αδριατικη κλεινει φετος. οσα ψεγαδια και αν εχει, η παρουσια του ειναι επιβλητικo :)

 

Edited by proud_ionian
ασυνταξιες
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τραυματισμός επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ Cruise Europa στην Ηγουμενίτσα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, βραδινές ώρες χθες , για περιστατικό τραυματισμού 64χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος του Ε/Γ -Ο/Γ «CRUISE EUROPA» σημαίας Ιταλίας, μετά από πτώση της εντός του πλοίου.

Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών Ηγουμενίτσας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις .

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Μάλλον Κέρκυρα πηγαίνει. Έψαχνα κάτι στο MarineTraffic και μου έκανε εντύπωση που, ενώ έπρεπε απόψε να «ανεβαίνει», είχε πορεία προς το στενό. Μόλις είχε γυρίσει.

D4AF1205-24A5-4125-ACE3-83A46B9274B7.thumb.jpeg.72e1661015b8153f97ccc8ca4e7fa351.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την αποβίβαση ασθενούς επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ Cruise Europa στην Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''CRUISE EUROPA'' σημαίας Ιταλίας, για περιστατικό ασθένειας 78χρονης αλλοδαπής επιβάτιδος.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηγουμενίτσα για Ανκόνα Ιταλίας και επέστρεψε στο λιμένα Κέρκυρας, από όπου η 78χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενη, ενώ το ''CRUISE EUROPA'' απέπλευσε για συνέχιση του δρομολογίου του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...