Jump to content
Shipfriends

Έναν καλό λόγο για τα πληρώματα.


PERIHGHTHS

Recommended Posts

Ίσως απο πολλους να θεωρείται δεδομένο, αλλά προσωπικα δεν μπορώ να μην αναφέρω πόσο ικανους πλοιαρχους και πληρωματα διαθέτουμε και τι έργο επιτελουν. Παρευρέθηκα σε ένα ρεμετζο του Νήσος Ρόδος στα Ψαρα και ενα του Νήσος Σάμος. Για το Νήσος Σάμος με τον cpt Αρβανίτη στα χειριστήρια τα λόγια είναι περιττα. Γυρισε και έδεσε 200 μέτρα πλοιο λες και είναι κανα ταχύπλοο. Όλοι στον ντόκο σχολιαζαμε την ταχύτητα της μανουβρας. Σε 10 λεπτά είχε ρίξει καταπέλτη. Το Νήσος Ρόδος από την άλλη, ακριβεστατη μανουβρα επ' αγκυρας με τον καταπέλτη να έρχεται ακριβώς πανω στον ντόκο. Να προσθέσω ότι τα πλοια αυτά μανουβραρουν με φάτσα ολόκληρο βράχο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια λάθους. 

Πολλά μπράβο για τα πληρώματα όλων των πλοίων που στέκονται αξιοπρεπεστατα στις δυσκολες απαιτήσεις της ακτοπλοΐας.

Link to comment
Share on other sites

Και για την πηγαία  ευγένεια τους και την φιλοξενία τους πολλά μπράβο και πολλά  ευχαριστώ !

Δεν είναι αυτονόητα ούτε δεδομένα. 

Στο πλοίο αισθάνεσαι σαν σπίτι σου. Σε ένα αεροπλάνο κάνεις τη δουλειά σου , ταξιδεύεις με ασφάλεια κτλ αλλά σπίτι σου δεν τα αισθάνεσαι! 

Link to comment
Share on other sites

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το πλήρωμα του Incat που με εξυπηρέτησε σήμερα διευκολύνοντας με σε κάτι ζωτικής σημασίας για μένα   που ξέχασα σπίτι στο πρωινό μου ταξίδι για το νησί  με το Incat που δεν δουλεύει το “ασανσέρ”….😀

Άνθρωπε… σας ευχαριστώ πολύ…

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τις ευχαριστίες της προς το πλήρωμα του καραβιου καθώς και σε συνταξιούχο γιατρό που πρόσφερε πολύτιμη βοήθεια στο παιδί της που πάσχει από μια σπάνια αρρώστια και υπέστη κρίση ενώ ταξίδευε με το «Νήσος Σάμος», εξέφρασε μια μητέρα μέσα από γραπτή επιστολή της.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ. Ευαγγελινό και το εξαιρετικό πλήρωμα του Aero 3 High speed για την ασφαλή μεταφορά μας, αλλά και για το ενδιαφέρον που έδειξαν οι κυρίες  του πληρωματος σε κάθε έναν/ μια  από εμάς κατα τη διάρκεια του ταξιδιού μας  από τις Σπέτσες στον Πειραιά σήμερα . (Ειχε πολλή θαλασσα . Εμένα μου φάνηκε 10 μποφορ ) τα καλά λόγια σχετικά με την ευγένεια και τον επαγγελματισμο καλό είναι να λέγονται! Καλημέρα σας ! 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τιμήθηκε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου, ο αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού, ύπαρχος του πλοίου Blue Star Paros, Σταύρος Βουδούρης, για την αυτοθυσιαστική προθυμία που είχε το περασμένο καλοκαίρι, πέφτοντας από το πλοίο στη θάλασσα στο λιμάνι της Τήνου, προκειμένου να σώσει τη ζωή ηλικιωμένης γυναίκας, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
On 1/2/2024 at 10:54 AM, Panagia Ekatontapiliani said:

Ο cpt Στέλιος Δακτυλίδης ηταν πλοιάρχος στο Πασιφάη  

....Καλή χρονιά, είχα την ΤΥΧΗ ! να υπηρετήσω θπό την Πλοιαρχία του το 99 στο Startrailer από Κόρινθο to 99, απίθανος άνθρωπος και με μεγάλη πίκρα για το πως τον πέταξαν στην Κέρκυρα μετά το ατύχημα, δεν τον άφησαν ούτε ώς την Ελευσίνα ! μακάρι να είναι καλά ! 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ μαζί σου. Τον είχα γνωρίσει και εγώ στο "ταξίδι" εγκαινίων του Πασιφάη έξω από τον Πειραιά. Κύριος και φιλοσοφημένος! Επίσης, αν θυμάμαι καλά, είχε ξεκινήσει το παλιό Αριάδνη στην Παροναξία με πολύ μεγάλη επιτυχία και σε συνθήκες αδυσώπητου ανταγωνισμού.

Πάντα θεωρούσα ότι η συμπεριφορά των Μινωικών απέναντι του θα μπορούσε να ήταν καλύτερη.

Βέβαια, αυτό είναι καμιά φορά και το τίμημα να είσαι πλοίαρχος στην ελληνική ακτοπλοΐα. Δεν σου συγχωρείται κανένα λάθος, άσχετα αν έχεις βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά πολλές φορές.

Link to comment
Share on other sites

Όταν πας και πέφτεις στα περιστέρια με το νεότευκτο Πασιφάη ναι είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος...Ούτε μία ώρα έξω από την Ηγουμενίτσα μέσα στο πέρασμα θέλει πολύ μεγάλη προσοχή.

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

Σχεδόν σε όλα τα ατυχήματα που υπάρχει ανθρώπινο λάθος και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για navigation υπάρχει και μια άλλη παράμετρος όπου έχει σημαντικό ρόλο και είναι η ασφάλεια . Με λίγα λόγια ακόμη και διάθεση να υπαρχει απο την εταιρεία να μην απομακρύνει τον πλοίαρχο μετά απο ένα τέτοιο περιστατικό  , εν τούτοις οι underwriters που ασφαλίζουν το βαπόρι μπορεί να επιβάλλουν στην εταιρεία την απομάκρυνση του. 

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά συγχαρητήρια στο πλήρωμα του Superfast XI άψογοι , ευγενέστατοι ,πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ο,τι χρειαστεί κατά την διαρκεία του ταξιδιού και όλοι χαμογελαστοί !

Edited by cyclades_shipping
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καπετάνιος πλοίου έσωσε τη ζωή επιβάτη στο Διαγόρας

Quote

Ο επιβάτης ο οποίος ταξίδευε από τον Πειραιά για την Χίο υπέστη ανακοπή και ο πλοίαρχος Τάσος Πουκαμισάς τον επανάφερε στη ζωή

Η ελληνική ναυτοσύνη έχει μία ξεχωριστή θέση στην διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. H ικανότητα των Ελλήνων ναυτικών όσον αφορά τη ναυτική τέχνη αλλά και η ενσυναίσθηση που έχουν απέναντι στους συνανθρώπους τους που κινδυνεύουν τους κατατάσσουν στην κορυφή.

Χθες έγινε ένα περιστατικό πάνω σε πλοίο όταν ο ηλικιωμένος υπέστη καρδιακή ανακοπή και χάρις στην παρέμβαση του πλοιάρχου ο οποίος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες επανήλθε στη ζωή.
Πιο συγκεκριμένα ο
 επιβάτης Κ.Π. ηλικίας 82 ετών ο οποίος ετοιμαζόταν να ταξιδέψει μόνος από τον Πειραιά με προορισμό για την Χίο με το επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ έπαθε καρδιακό επεισόδιο ενώ το πλοίο ήταν ακόμη στο λιμάνι Πειραιά.
Ο πλοίαρχος Τάσος Πουκαμισάς ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έσπευσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ο καπετάνιος με μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή επανέφερε τον
 82χρονο ο οποίος ανέκτησε πλήρως τις αισθήσεις του. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον τυχερό μέσα στην ατυχία του επιβάτη ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

 

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που αποσύρατε το χθεσινό σχόλιο, ότι ο καπετάν Γιώργος Φιωτοδημητράκης της ΑΝΕΚ κατέθεσε τα χαρτιά του για συνταξιοδότηση, πράγμα που δεν ισχύει, όπως μου είπε ο ίδιος....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Να ευχηθούμε καλή ξεκούραση σε έναν εξαιρετικό επαγγελματία και άνθρωπο τον 

Cpt Κωνσταντίνο Μπαράκο επι σειρά ετών Ύπαρχο στην Superfast Ferries πο κατέθεσε τα χαρτιά του προς συνταξιοδότηση με μια μακρά και απόλυτα επιτυχημένη παρουσία στον κλάδο της ναυτιλίας. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...