Jump to content
Shipfriends

Έναν καλό λόγο για τα πληρώματα.


PERIHGHTHS

Recommended Posts

Ευγνωμοσύνη στους Λειψούς για την προσέγγιση του Blue Star Chios κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες στις 29/02/20

Quote

Ο Δήμαρχος, το δημοτικό συμβούλιο και οι κάτοικοι των Λειψών εκφράζουν μαζί με τα συγχαρητήρια τους την απέραντη ευγνωμοσύνη τους στον πλοίαρχο του Ε/Γ πλοίου BLUE STAR CHIOS, Cpt Γιάννη Σιγάλα, για την αριστοτεχνική και ασφαλή προσέγγισή του στο λιμάνι των Λειψών, μέσα σε συνθήκες θύελλας, το ξημέρωμα του Σαββάτου, 29 Φεβρουαρίου.

Για ακόμη μία φορά όλοι οι επιβάτες έφτασαν στον προορισμό τους χωρίς να ταλαιπωρηθούν χάρη στην ηρωική προσπάθεια του καπετάνιου και του πληρώματος που απέδειξαν ότι η υπεροχή της ελληνικής ναυτιλίας δεν είναι μόνο αριθμητική αλλά κυρίως ψυχική.

Ο Δήμαρχος απευθυνόμενος στον πλοίαρχο, στο πλήρωμα και στην εταιρεία δήλωσε τα εξής: "Είμαστε πραγματικά περήφανοι για τον επαγγελματισμό και τη ναυτοσύνη των Ελλήνων Ναυτικών που συνεχίζουν την μακραίωνη παράδοση της Χώρας μας και αποδεικνύουν την ανωτερότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο, κερδίζοντας επάξια το θαυμασμό και το σεβασμό όλων μας.

Η αγάπη που δείχνετε στους ακρίτες να ξέρετε ότι είναι αισθητή σε όλους εμάς και αναγνωρίζεται με κάθε τρόπο ως ελάχιστη ανταπόδοση στις υπηρεσίες που μας προσφέρετε."

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πρωτοβουλία ευθύνης και ανθρωπιάς από τον καπετάνιο Δημήτρη Δόξα.

Quote

Μεγάλη δημοσιότητα έλαβε η πρωτοβουλία του καπετάνιου του πλοίου "Αχαιός" κ. Δημήτρη Δόξα να επιστρέψει στο λιμάνι της Αίγινας με το πλοίο του και να παραλάβει τραυματία που έπρεπε να μεταφερθεί επειγόντως στον Πειραιά.

Δεν είναι εύκολο όταν ένα πλοίο έχει φύγει από το λιμάνι του να γυρίσει πίσω. Όμως οι ανάγκες κάποιες φορές το επιβάλλουν. 

Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή δεν ταξιδεύουν άλλα πλοία και ο "Αχαιός" είναι το μόνο πλοίο που εκτελεί τα μοναδικά δρομολόγια στη γραμμή και εκείνη την ώρα ταξίδευε από Αίγινα προς Πειραιά, η επιλογή του καπετάνιου ίσως ήταν μονόδρομος. Όμως δεν μπορεί κανείς να μην σημειώσει την ναυτοσύνη, το ήθος του Έλληνα ναυτικού, την ανθρωπιά του καπετάνιου.

Ίσως σε άλλες "κανονικές ημέρες" που τη θάλασσα μας αυλακώνουν πολλά πλοία και ταχύπλοα αυτή η κίνηση να μην χρειαζόταν. Όμως στις μέρες μας που ο πόνος περισσεύει, η αγωνία και η ανασφάλεια για το αύριο διακατέχει όλους, που δοκιμάζεται η ανθρωπιά, η συλλογικότητα και το ήθος μας, κίνηση σαν κι αυτή λαμβάνει άλλες διαστάσεις. Η κίνηση αυτή στάθηκε σωτήρια για τον ασθενή.

Ο κ. Δημήτρης Δόξας δίδαξε ήθος και επαγγελματισμό.

Δεν ξέρω αν θα διαβάσει αυτές τις γραμμές. Θα ήθελα όμως να του μεταφέρω κάτι που μου ζήτησε μια κάτοικος της πόλης της Αίγινας που είχε μάθει να σφυρίζουν τα πλοία κι αυτό την παρηγορούσε. Τώρα πλέον δεν τα ακούει και αισθάνεται άβολα, ίσως και ανασφάλεια.

Καπετάνιε πολλοί είναι αυτοί εδώ στην Αίγινα που θέλουν να ακούν το σφύριγμα του πλοίου. Μπορεί να μην περιμένουν να έρθει κάποιος δικός τους, όμως γι' αυτούς είναι μια παρηγοριά. Γι' αυτό συνέχισε να "σφυρίζεις", έτσι όπως άλλωστε κάνεις μέχρι τώρα. Να ακούν οι άνθρωποι το πλοίο που έρχεται.

Καλά ταξίδια σε σένα και στο πλήρωμα σου.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ο καπετάνιος-«μαιευτήρας» του Blue Star Chios ξεγέννησε έγκυο εν πλω

Quote

Πώς ένιωσε ο Γιάννης Σιγάλας όταν κλήθηκε να χειρστεί το περιστατικό με έγκυο από την Κάλυμνο

Είναι από τους πιο έμπειρους πλοιάρχους της ακτοπλοΐας συμπληρώνοντας σχεδόν 30 χρόνια, τρία εκ των οποίων σε κρουαζιερόπλοια. Όμως φαίνεται ότι ταξιδεύοντας απέκτησε και μία δεύτερη ειδικότητα. Του ....μαιευτήρα. Ο καπετάν Γιάννης Σιγάλας πλοίαρχος του Blue Star Chios, ξεγέννησε σήμερα τα ξημερώματα και ώρα 05.20 όπως καταγράφηκε στο ημερολόγιο του πλοίου ένα υγιέστατο κοριτσάκι ενώ το πλοία έπλεε νοτιοδυτικά της Δήλου, μισή ώρα απόσταση από τη Σύρο.
Η μητέρα είχε φύγει από την Κάλυμνο με προορισμό τον Πειραιά για να γεννήσει στην Αθήνα και μάλιστα με καισαρική σε προγραμματισμένο ραντεβού αφού είχε κάποια θέματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τελικά γέννησε με φυσιολογικό τοκετό με τη βοήθεια του καπετάν Γιάννη ο οποίος μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε:
«Το να φέρνεις στη ζωή ένα βρέφος είναι η απόλυτη χαρά η απόλυτη ευτυχία. Δεν περιγράφεται συναίσθημα. Είναι η κορύφωση της ζωής. Όταν βγήκε το παιδί και το κράτησα στην αγκαλιά μου ήταν από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου».

Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ξεγέννησε εν πλώ. Το έχει ξανακάνει στο ίδιο πλοίο όταν λεγόταν “Nήσος Χίος” και ήταν κορίτσι.. Το βρέφος που ήρθε σήμερα στη ζωή είναι υγιέστατο. Η γέννα έγινε στη καμπίνα όπου βρισκόταν η έγκυος.
Όταν ρωτήσαμε τον καπετάν-Γιάννη αν είχε άγχος απάντησε: «Ήμουν πολύ ήρεμος και ευτυχώς το μετέδωσα και στην κοπέλα. Έχω ξεγεννήσει και σε άλλη περίπτωση στο παρελθόν επιβάτισσα, ενώ ήμουν μέσα και στη γέννα των δύο παιδιών μου».
«Όλα πήγαν κατ' ευχήν και η μητέρα έφυγε από το πλοίο περπατώντας. Τόσο ο παιδίατρος όσο και ο μαιευτήρας που εξέτασαν το βρέφος το βρήκαν σε άριστη κατάσταση. Η μητέρα μού ζήτησε να να γίνω νονός και να το βαπτίσω. Είναι το πρώτο της παιδί. Του εύχομαι κάθε καλό στη ζωή του» καταλήγει ο Γιάννης Σιγάλας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να πούμε ένα μπράβο στα παιδιά του πληρώματος του Blue Star Myconos που είναι εξαιρετικοί. Φορτώνουν , ξεφορτώνουν ένα όχι τόσο εύκολο γκαράζ πολύ γρήγορα αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι το πλοίο είναι πίτα από Ι.Χ. και φορτηγά.

Edited by proud_ionian
move
Link to comment
Share on other sites

Δεν αφορά ακριβώς πλήρωμα, αλλά το προσωπικό στα κεντρικά γραφεία του Βεντούρη στον Πειραιά και ειδικότερα το τμήμα κρατήσεων.

Πήρα τηλέφωνο για να ενημερωθώ για κάτι απορίες που είχα σχετικά με τη φόρμα ταξιδιού του υπουργείου που πρέπει κανείς να συμπληρώσει και η κοπέλα με την οποία συνομίλησα ήταν άκρως εξυπηρετική και προσπάθησε μέχρι που μου λυθήκανε όλες οι απορίες μου. Με ευχαρίστησε εκ μέρους της εταιρείας που την προτιμήσαμε και όταν έμαθε πως και τα προηγούμενα χρόνια κατεβήκαμε με τον Βεντούρη, κάναμε και nice smalltalk ;)

Γενικότερα, όπως έχω ξαναπεί και τα τελευταία χρόνια, τα πληρώματα και το προσωπικό στεριάς του Βεντούρη είναι παρασάγγας πιο εξυπηρετικοί, ευγενικοί και πρόθυμοι να σε βοηθήσουν από το αντίστοιχο των δήθεν μεγάλων και τρανών εταιρειών (Μινωικές, Γκριμάλντι, ΑΝΕΚ και Σούπερφαστ ...)!

Link to comment
Share on other sites

Εγω να πω ενα ευχαριστω σε μια κοπελα της Saronic Ferries που μου αλλαξε ημερομηνια στο εισητηριο μου πολυ γρηγορα με το που εστειλα το mail και μετα απο μερικες μερες με βοηθησε ξανα σε κατι αποριες που ειχα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
32 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Ο cpt Αντώνης Στεφάνου στη παραλαβή του Speed Cat I. 

 

30 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Ο Γιώργος Παπασταματιου ως Α' μηχανικός στη παραλαβή του Speed Cat I. 

Γνώστες των καταμαράν και γενικότερα των ταχύπλοων και οι 2. Καλή επιστροφή να έχουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Ευχαριστήρια επιστολή του Γ.Σ. Αμαρουσίου για το πλοίαρχο του Aqua Blue και τη Seajets.
Quote

Ο Σύλλογος μας ευχαριστεί εκ βάθους καρδιάς τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ Κάπταιν Βαγγέλη Ρούπακα και το πλήρωμα του καθώς και τον Διευθυντή της Ναυτιλιακής Εταιρείας SEAJETS Κο Ιωαν. Γιαννακόπουλο, για την άψογη φιλοξενία της ανδρικής μας ομάδας Καλαθοσφαίρισης κατά την μεταφορά της προς και από τον λιμένα της Καβάλας προκειμένου λάβει μέρος στο νικηφόρο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την Γ.Σ.Ελευθερούπολης.

 
Ευχόμαστε στο πλήρωμα του AQUA BLUE καλά ταξίδια και καλές θάλασσες πάντα και καλή τύχη συνεχώς στα πλοία της Ναυτιλιακής Εταιρείας SEAJETS.

 

 
Link to comment
Share on other sites

Αμα τους πήγε και τους επέστρεψε δωρεάν μαζί και το λεωφορείο για την μετακίνηση.......ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ!!!Μη κάνανε και καμία διανυκτέρευση μέσα Σάββατο βράδυ...😆

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Συγχαρητήρια στον καπετάνιο και το πλήρωμα του Εξπρές Σκιάθος

Quote

Όσοι ταξίδεψαν σήμερα Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου στο δρομολόγιο Βόλος – Σκιάθος έζησαν τη εμπειρία των δύσκολων στιγμών που ζουν πιο έντονα και πιο συχνά οι ναυτικοί μας. Σήμερα το Εξπρές Σκιάθος ταξίδευε με τουλάχιστον 6μποφόρ σε διάστημα 40′.

Η εμπειρία του καπετάνιου κ. Αθανάσιου Κομπογιάννη όμως μεγάλη δένοντας το πλοίο με ασφάλεια στο λιμάνι της Σκιάθου.

Συγχαρητήρια οφείλουμε να δώσουμε στο πλήρωμα του πλοίου που βρισκόταν σε τακτά χρονικά διαστήματα δίπλα στους επιβάτες για τυχόν βοήθεια . Καλά ταξίδια σε όλους σας

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Να πούμε και ένα μπράβο στον πλοίαρχο του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ. Σήμερα τα ξημερώματα στα Ψαρά αποβιβάζοντας την σορο του Γιώργου Μπεναρδή (πρώην πράκτορα στο νησί που απεβίωσε σε ηλικία 49 ετων) το πλοίο σφύριζε .. Οι ναυτικοί των πλοίων της ακτοπλοΐας είναι μέρος της κοινωνίας των νησιών μας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 year later...

Τώρα που φεύγει το καλοκαίρι να πούμε και ένα μπράβο σε όλα τα πληρώματα που καθημερινά ξεπερνούν τα όριά τους για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του ρόλου τους. Τα σφιχτά ωράρια και οι σχεδόν ανύπαρκτες υποδομές δυσκολεύουν ιδιαίτερα τη δουλειά τους.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιες φορές οι πολλές ώρες εργασίας, οι οικογένειες που βρίσκονται μακριά, οι επιβάτες με υψηλές απαιτήσεις κτλ, ίσως φέρουν αυτούς τους ανθρώπους στα όρια τους, είναι απλά άνθρωποι που παλεύουν για το μεροκάματο και δυστυχώς κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν.

Εμείς τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε καλές θάλασσες!

Link to comment
Share on other sites

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο μέρος του προβλήματος στα ακτοπλοικά της Ελλάδας. Το ότι για να δουλέψει όλο αυτό το σάπιο σύστημα, πρέπει οι ναυτικοί να κάνουν όλα αυτά που περιγράφετε. Ενώ κανονικά θα έπρεπε απλά να κάνουν τη δουλειά τους, στα πλαίσια των συμβατικών τους υποχρεώσεων.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Τιμητική βράβευση του cpt Γιώργο Γιατρά  για την συνεισφορά του στο έργο της Πυροσβεστικής.

Quote

Τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Νήσων, Υποστράτηγος Π.Σ Νικόλαος Ρουμελιώτης στον Πλοίαρχο του πλοίου «Mare Di Levante» της «Levante Ferries» Γιώργο Γιατρά για τη συνολική συνεισφορά του και τη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα όλα αυτά τα χρόνια.

Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που με αυταπάρνηση εργάζονται και προσφέρουν αθόρυβα σε πολύ δύσκολες στιγμές, χωρίς να περιμένουν ούτε «ευχαριστώ»… Είναι εκεί ανά πάσα στιγμή για να προσφέρουν τι ς υπηρεσίες τους και να κάνουν αυτό που ξέρουν αθόρυβα, χωρίς ποτέ να έχουν αρνηθεί παρά τις τεράστιες θυσίες που κάνουν.

Αυτή η βράβευση του καπετάνιου Γιώργου Γιατρά έγινε για όλα όσα έχει προσφέρει τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να μπορέσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία να κάνει το έργο της.
Έχουν γίνει αμέτρητα έκτακτα ή και προγραμματισμένα δρομολόγια για τη μεταφορά πυροσβεστών, οχημάτων και μηχανημάτων έργων σε δύσκολες ώρες για το νησί, σε επιχειρήσεις κατάσβεσης που απαιτήθηκε να υπάρξει συνδρομή από δυνάμεις εκτός Ζακύνθου και ο κ. Γιατράς ήταν πάντα παρών.

Επίσης, πολλές φορές χρειάστηκε να γίνει τροποποίηση στο πρόγραμμμα αναχωρήσεων του πλοίου για κάποια λεπτά προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες της Π.Υ.
Σε όλη την τοπική κοινωνία είναι γνωστό ότι πολλές φορές, όποτε υπήρξε ανάγκη, σε πολύ δύσκολες στιγμές για τους συμπολίτες μας, ο καπετάνιος και το πλήρωμα ήταν και είναι εκεί… έτοιμοι να βοηθήσουν.
Ο κ. Ρουμελιώτης, ο οποίος παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στον κ. Γιατρά είχε διατελέσει Διοικητής της Π.Υ. Ζακύνθου και γνώριζε καλά το έργο που γίνεται από το πλήρωμα και τον καπετάνιο και με αυτή την βράβευση μετέφερε τις θερμές ευχαριστίες της υπηρεσίας για τη συνολική συνεισφορά και τη συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα όλα αυτά τα χρόνια.
Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία!

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Πολύ καλά λόγια άκουσα προχτές για το πλήρωμα του Αχαιός από διάφορους ταξιδιώτες, εξυπηρετικότατοι και πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν σε επιβίβαση και αποβίβαση, τους έχοντες ανάγκη βοηθείας.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης ευχαριστεί θερμά τον πλοίαρχο κ. Σάκη Κομπογιάννη για όλα αυτά τα χρόνια που υπηρέτησε σε πλοία της γραμμής των Β. Σποράδων και τα τελευταία χρόνια στο πλοίο Express Skiathos, όπου αρκετές φορές με δική του ευθύνη προσέγγιζε το λιμάνι της Αλοννήσου κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες για να εξυπηρετήσει τους κατοίκους του νησιού. Επίσης ήταν σημαντική η συμβολή του με την εμπειρία του, στην ολοκλήρωση της οριστικής μελέτης για το νέο εμποροεπιβατικό λιμάνι στη θέση Σπαρτίνες.

Ο καπετάν Σάκης συνταξιοδοτήθηκε.

Εμείς οι κάτοικοι της Αλοννήσου του ευχόμαστε  από δω και στο εξής να συνεχίσει το ταξίδι της ζωής του με μπουνάτσες.

Καπετάν Σάκη σε ευχαριστούμε πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μπορεί το Νάξος να έχει τις καθυστερήσεις και να υπάρχουν παράπονα για αυτό το λόγο, ωστόσο πρέπει να αναγνωρίσουμε στο πλήρωμα ότι εκτελεί ένα δύσκολο έργο στην αντιμετώπιση της συμπεριφοράς των επιβατών.. 

Στο χθεσινό δρομολόγιο από Αμοργό για Πειραιά δεν υπήρχαν εισιτήρια ούτε για δείγμα στο κομμάτι από τις μικρές Κυκλάδες προς Νάξο, με αποτέλεσμα αρκετοί επιβάτες -νεαρής ηλικίας- να έχουν βγάλει εισιτήρια μέχρι την Ηράκλεια.

Εκτός από αυτό είχαν βγάλει μειωμενα εισιτήρια με πρόφαση το πάσο χωρίς να το έχουν. Οτν εγινε ο έλεγχος από τον αξιωματικό υπηρεσίας πολλοί διαμαρτυρήθηκαν εντόνως διότι τους ανέφερε ότι πρέπει να πληρώσουν ολόκληρο Τ εισητηριο. Δυστυχώς ο άνθρωπος άκουσε αρκετές βρισιές με αποτέλεσμα να πάρει τηλ το λιμεναρχείο ναξου και να ζητήσει την συνδρομή του για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων επιβατων. Εν τέλει δόθηκε σύγνωμη από τους επιβάτες Κ το θέμα έληξε.

Και πάλι μπράβο για την ψυχραιμία του αξιωματικού. 

Μια ερώτηση.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού δόθηκε η δυνατότητα σε όσους είχαν βγάλει εισιτήριο μέχρι την Πάρο Κ ήθελαν να πάνε πειραια ν Τ αλλάξουν. Εφόσον δεν υπήρχε διαθεσιμότητα εισιτηρίων πως το εκαναν;

Link to comment
Share on other sites

Τα πληρώματα αντιμετωπίζουν καθημερινά έναν γολγοθά απο υπερβολικές αντιδράσεις η απαιτήσεις του επιβατικού κοινού , είτε υπάρχει ουσιώδης αιτία είτε δεν υπάρχει. Σε πρόσφατο ταξίδι μου , μπήκε ένα λεφουσι απο πιτσιρικάδες με αποσκευές στον ανελκυστήρα , προφανώς λόγω του υπέρβαρου ο ανελκυστήρας κλάταρε , ήρθε ο ηλεκτρολόγος η μηχανικός του πλοίου (φόρμα εργασίες φορούσε  ) , κατάφερε να ανοίξει το ασανσέρ και να εξέλθουν οι πιτσιρικάδες οι οποίοι κατόπιν κατευθύνθηκαν αλαλάζοντας  στην ρεσεψιόν και ο αρχιθαλαμηπολος άκουσε τις βρισιές που δεν έχει ακούσει ποτέ στη ζωη του.  Στην επιστροφή κάτι «κουμπάροι» (η φυλή με την αναντίρρητη προτίμηση στα οχήματα μάρκας  Datsun) , απλώθηκαν παντού , τα πιτσιρίκια τους έτρεχαν ανεξέλεγκτα και τραβούσαν τσάντες των υπολοίπων επιβατών και αφοδεύαν εκτός ευκολιών υποδοχής.

Πραγματικά η υπομονή των πληρωμάτων σε πολλές και καθημερινές τώρα το καλοκαίρι περιπτώσεις είναι αξιοθαύμαστη . Τον χειμώνα ως επι το πλείστον μετακινούνται επιβάτες οι οποίοι είναι απο νησιά και με τα χρόνια έχουν εξοικειωθεί με τα ακτοπλοϊκά ταξίδια οπότε δεν υπάρχουν πολλά παρατράγουδα . Το καλοκαίρι όμως αρκεί μια ασήμαντη αφορμή για να επιφέρει παγκόσμιο πόλεμο .

Link to comment
Share on other sites

Μιας και άνοιξε αυτή η συζήτηση να αναφέρω με τη σειρά μου ένα περιστατικό που έζησα- αν δε με απατά η μνήμη μου - πριν 2 χρόνια - . Είμαι έτοιμος να μπω στο Superferry καλοκαίρι, όταν ξαφνικά εμφανίζεται ένα ζευγάρι με 2 μικρά παιδιά. Προσπερνάνε όλη την ουρά επιβίβασης και μπαίνουν ακριβώς μπροστά μου και αρχίζουν να φωνάζουν στον αξιωματικό πως το (Fast Ferries) Andros αναχώρησε νωρίτερα από τη προγραμματισμένη ώρα και απαιτούν να επιβιβαστούν στο πλοίο. Να επισημάνω - το αυτονόητο - πως το πλοίο δεν έφυγε νωρίτερα. Ο αξιωματικός προσπαθούσε να εξηγήσει στους επιβάτες πως είναι άλλη εταιρεία και αν επιβιβαστούν εδώ πρέπει να βγάλουν εισιτήριο. Ξαφνικά η μητέρα των παιδιών αρχίζει να φωνάζει και να κατεβάζει ό,τι δεν κατεβαίνει στον άνθρωπο, ο οποίος με πολύ υπομονή και ηρεμία συνέχιζε να εξηγεί τη κατάσταση. Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω το τέλος της ιστορίας αφού εγώ τους προσπέρασα (για να βρω και τη θέση που ήθελα στο κατάστρωμα) αλλά βρήκα ευκαιρία να σας το πω. 

Θέλει πολύ υπομονή από τα πληρώματα. Ο κόσμος απαιτεί είτε λογικά πράγματα είτε όχι και η καθημερινή τριβή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μπράβο στα πληρώματα και καλά ταξίδια να έχουν.

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα η τρέλα της μεγάλης πόλης δυσκολεύει τη ζωή όλων τα καλοκαίρια. Τα πληρώματα είναι τα πρώτα που επηρεάζονται 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...