Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Η προκλητικότητα των γειτόνων μας Ανατολικά δεν περιγράφεται.

Παρακαλουθώ εδω και ένα δύωρο περίπου μέσω AIS να ψαρεύουν μόνο στο 1,5 μίλι ΒΟΡΕΙΑ και όχι 3 μίλια ΒΑ της ΨΕΡΊΜΟΥ όπως θα έπρεπε, 2 τουρκικές τράτες και άλλη μία Δυτυικα των Ιμίων μισό μίλι.

Σε λίγο θα μας φέρνουν τα ψάρια και στην ΨΑΡΟΣΚΑΛΑ για να μην κουραζόμαστε.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Πριν κάποια χρόνια είχα διαβάσει σε κάποιο τοίχο : "To Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του."

Τώρα βέβαια σε ποιόν "ανήκουν" τα ψάρια δεν έτυχε να το μάθω, διότι κι αυτά τα άτιμα δεν στέκονται σε ένα σημείο κάποιου συγκεκριμμένου κράτους.

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!

Και δύο ερωτήσεις :

To (πράγματι) ΕΝΔΟΞΟ, πολεμικό μας Ναυτικό, που κολλάει ? Μήπως να αρχίσει να βομβαρδίζει τις μηχανότρατες ???

Μήπως έχετε ακούσει ποτέ και για δικές μας μηχανότρατες να ψαρεύουν εκτός των χωρικών μας υδάτων, ή αυτό είναι προνόμιο μόνο των γειτόνων ???

Υ.Γ. Προς αποφυγήν πάσας παρεξήγησης, δεν λέω ότι καλά κάνουν τα Τουρκικά αλιευτικά. Αλλά άμα είναι να μπλέκουμε και το πολεμικό μας Ναυτικό.....

Link to comment
Share on other sites

Το πολεμικό ναυτικό θα μπορούσε πολύ απλά να τους απωθούσε από τα ελλήνικα χωρικά ύδατα.Προς θεού σιγά μην άρχισε να τους βομβαρδίζει.Όμως φίλε Σείριε σκέψου πως αισθάνονται οι Καλύμνιοι ψαράδες που δεν μπορούν να ψαρέψουν στο δικό τους χώρο αυτόν που τους ανήκει.Πως αυτοί οι άνθρωποι αυτοί θα βγάλουν το ψώμι τους όταν απειλείται η σωματική τους ακεραιότητα αφού παρενοχλούνται από τις τορκικές ακταιωρούς;

Link to comment
Share on other sites

....Το πολεμικό ναυτικό θα μπορούσε πολύ απλά να τους απωθούσε από τα ελλήνικα χωρικά ύδατα...

Να μην μακρηγορήσω, αλλά ο Ιανουάριος 1996, είναι μόλις 13 χρόνια μακριά. Τότε-θα το θυμάστε-είχε μαζευτεί ΟΛΟ το Πολεμικό μας Ναυτικό μεταξύ Λέρου, Ψερίμου, Καλύμνου και Κω, αλλά προκοπή δεν είδαμε (και πάλι καλά που τότε την γλύτωσε το Φαρμακονήσι-αυτό είχαν στοχοποιήσει οι γείτονες, αυτό φύλαξε με επιμέλεια ο Στρατός Ξηράς-τα Ίμια προέκυψαν αλλιώς...). Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή γίνεται το χάος με Εργκένεγκον, συνομώτες στρατηγούς, αδιάλλακτους Ισλαμιστές και αμετανόητους Κεμαλιστές. Μην τους δώσει η Ελλάδα την ευκαιρία διαφυγής με πρόσχημα τσιπούρες και φαγκρόπουλα. Ας φανούμε έστω και για μιά φορά έξυπνοι B).

ΥΓ. Όσο για παραβιάσεις και παρενοχλήσεις, δεν είμαστε δα και τελείως ανύποπτοι για τον φόνο ;).

Link to comment
Share on other sites

Και για να μπούμε στα συναισθήματα και την ψυχολογία των λιγοστών κατοίκων που ζουν στα ακριτικά νησιά ιδού και μια φώτο από την Ψέριμο.

Οι κάτοικοι της Ψερίμου έχουν ζωγραφίσει την ελληνική σημαία στην πλαγιά ενός βουνού και γίνεται ορατή από οποιοδηποτε πλεούμενο παραπλέει την συγκεκριμένη πλευρά της Ψερίμου.

post-20-128326978101_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...