Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 2 months later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Η παντοφλα πραγματι πουληθηκε στις γραμμες του Αγίου Όρους και συγκεκριμενα στις Αγιορίτικες Γραμμές Ν.Ε

Το νεο της ονομα ειναι ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ και την βλεπουμε σε σημερινη φωτο να μετακινειται απο το ναυπηγειο του Κανελλου για να γινει η καθελκηση του ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ XV

 

Link to comment
Share on other sites

  • polmyt changed the title to Παναγία Εγγυήτρια (IMO 8989551)

Γνωρίζει κανείς σε ποια γραμμή θα τοποθετηθεί;

Δεν φαίνεται προς το παρόν να αντικαθιστά κάποιο από τα άλλα μεγάλα πλοία της εταιρείας (Άξιον Εστί, Ευαγγελίστρια), ούτε και να έχει (συ)ζητηθεί καινούριο δρομολόγιο στα θέματα του τελευταίου ΣΑΣ.. Η εταιρεία -και μάλλον απότομα σε τηλεφώνημά μου- δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες...

Αυτό που με βάζει σε σκέψεις είναι το όνομα του πλοίου, που αφορά μια εικόνα του Αγίου Όρους που βρίσκεται στο νότιο άκρο του Άθωνα, εκεί που είναι τώρα η περιοχή δραστηριότητας της έτερης ναυτιλιακής της περιοχής, της 'Μικροάθως'...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Για να δούμε, γιατί η συγκεκριμένη γραμμή αν δεν αντικαταστήσει κάποιο άλλο είναι υπερπλήρης... Χθες βλέπω στο ais του, έκανε ένα δοκιμαστικό Τρυπητή-Δάφνη

Link to comment
Share on other sites

«Παναγία Εγγυήτρια», το νέο πλοίο των Αγιορείτικων Γραμμών

Quote

Με την παρουσία των θρησκευτικών και Δημοτικών Αρχών, όπως επίσης και των εκπροσώπων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, τελέσθηκε ο αγιασμός στην Ουρανούπολη -Τρυπητή Χαλκιδικής για τα εγκαίνια του νέου πλοίου της ναυτικής εταιρίας «Αγιορείτικες Γραμμές».

Πιο συγκεκριμένα τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Θεόκλητος, ο Πρόξενος της Κύπρου στην Θεσσαλονίκη κ. Μιλτιάδης Σπύρος  ο περιφερειάρχης του Λιμενικού Σώματος κ. Πασαδής, ο λιμενάρχης Ιερισσού κ. Ευθύμιος Πέτρου, ο Δημαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης και η ηγεσία του φορέα Τουριστικής Ανάπτυξης της περιοχής. Το πλοίο φέρει την ονομασία «Παναγιά Εγγυήτρια» είναι μήκους 60 μέτρων, μπορεί να μεταφέρει 500 επιβάτες κατά τους θερινούς μήνες και 14 φορτηγά.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κυπριακού ομίλου εταιριών RPT, όπου ανήκουν οι «Αγιορείτικες Γραμμές», Ρηγίνο Τσάνο, «η νέα προσθήκη στο στόλο μας, θα ενισχύσει τη δυνατότητά μας να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες που καθημερινά προκύπτουν από τα Μοναστήρια και τους προσκυνητές του Αγίου Όρους».
Επιπλέον ο κ. Τσάνος ανέφερε πως: «μας ενδιαφέρουν οι άνθρωποι πίσω από τους αριθμούς. Εστιάζουμε στην ασφάλεια και επικεντρωνόμαστε στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών. Η ευθύνη είναι βαριά και την αναλαμβάνουμε με επαγγελματισμό, σοβαρότητα και πλήρη επίγνωση της αποστολή μας. Ετησίως, διακινούμε περίπου 260 χιλιάδες άτομα από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού προς το Άγιο Όρος. Επιπλέον αναλαμβάνουμε την μεταφορά οχημάτων και εμπορευμάτων».
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του RPT Group, αυτή είναι η γενικότερη φιλοσοφία του ομίλου ο οποίος ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει το φάσμα της δράσης του με κυρίαρχες εταιρείες οι οποίες είναι ενεργές σε 5 συνδεδεμένες βιομηχανίες, τη Ναυτιλία, την Ενέργεια, την Ακτοπλοΐα, τα Ακίνητα και το Περιβάλλον.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ Θεόκλητος και ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη κ. Στυλιανός Βαλιάνος.

cache_876x3000_Analog_medium_226193_430772_18102019.jpgcache_876x3000_Analog_medium_226194_293380_18102019.jpg

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Έχω την εντύπωση ότι δεν έχει δρομολογηθεί ακόμα επίσημα.. Πιο πολύ έκτακτες ναυλώσεις θυμίζουν οι -καθημερινές όντως-  μετακινήσεις του, τη μια μέρα εδώ την άλλη μέρα εκεί...

Link to comment
Share on other sites

Στα θέματα του ΣΑΣ της 30ης Οκτωβρίου βλέπουμε ότι αναφέρεται και για το συγκεκριμένο πλοίο η ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΗ Ε/Γ-Ο/Γ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΡΥΠΗΤΗ-ΛΙΜΕΝΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ – ΔΑΦΝΗ ΑΠΟ 01-11-2019 ΕΩΣ 31-01-2020.

Δεν αναφέρεται κάποιο συγκεκριμένο δρομολόγιο ή πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί. Δεν ξέρουμε πότε, αν και πώς αυτό θα διαμορφωθεί..

Edited by japetus
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...