Jump to content
Shipfriends

Απαγωγή εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου


Recommended Posts

Δυστυχώς πρέπει να είναι αλήθεια, με επιφύλαξη αναφέρω πως πρόκειται για τον Π. Παναγόπουλο. Ένα πολύ λυπηρό γεγονός που ελπίζω να έχει γρήγορα αίσιο τέλος.

update: Η δυσάρεστη είδηση δυστυχώς επιβεβαιώνεται…

Edited by Orestis
Link to comment
Share on other sites

Απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπολου

Πηγή: MARINEWS

Απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπολου στο Καβούρι. Στις 8:40 και ενώ κινούνταν με το αυτοκίνητό του στην οδό Ακτής, τρεις δράστες φορώντας κουκούλες και με την απειλή όπλων, του έκλεισαν το δρόμο, έσπασαν τα τζάμια του αυτοκινήτου και απήγαγαν τον εφοπλιστή και τον οδηγό του.
Link to comment
Share on other sites

Στην τηλεοραση ειπαν οτι βρεθηκε το αυτοκινητο των απαγωγεων και οτι αφησαν τον οδηγο. Συμφωνα με πρωτες πληροφοριες το μονο που εχουν ζητησει ειναι χρηματα.

Link to comment
Share on other sites

Η απαγωγή του Π.Παναγόπουλου είναι η πλέον σημαντική (από απόψεως απαχθέντος) που έχει γίνει στην Ελλάδα. Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς πρόκειται για διεθνή προσωπικότητα. Οι περισσότεροι μιλάνε για απαγωγή με σκοπό τα λύτρα, αλλά οι Times συνδέουν την απαγωγή και με την τρομοκρατία, κάτι με το οποίο δεν συμφωνώ. Το σίγουρο είναι ότι η υπόθεση θα πρέπει να λήξει το γρηγορότερο με κάθε τρόπο, καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει πολυήμερη ταλαιπωρία. Και η αστυνομία θα πρέπει να αποδείξει ότι η χώρα δεν είναι έρμαιο του καθενός που έχει ένα καλάσνικωφ στο χέρι. Εύχομαι το καλύτερο για τον άνθρωπο...

Link to comment
Share on other sites

Και δηλωσεις του προεδρου της ΕΕΑ σχετικα με την απαγωγη απο το marinews.gr

Να πω την αμαρτια μου, οσο δε λεγανε το ονομα τα καναλια το μυαλο μου πηγε ποιο πολυ στον Καπτα-Μακη που ηταν και στοχος της 17Ν ως γνωστον.

Link to comment
Share on other sites

Ο Περικλής Παναγόπουλος ειναι πραγματικα σεβασμιος ανθρωπος της ναυτιλιας με κυρος, δυναμισμο εγινε ο πατριαρχης της συγχρονης ακτοπλοίας. Ελπίζουμε όλοι να λήξει γρήγορα και με καλό τρόπο η περιπέτειά του. Στα 70 του και με οχι καλη υγεία πράγματι είναι ανησυχητικό να βρίσκεται στα χέρια αγνώστων.:(

Link to comment
Share on other sites

προσυπογραφω οσα ειπε ο gpap2006. πραγματικος κυριος και δασκαλος των business, οραματιστης και παντα πρωτοπορος. μακαρι αυτη η περιπετεια να μην εχει επιπτωσεις στην κλονισμενη υγεια του.

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγο στην εκπομπη κιτρινος τύπος του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου προβλήθηκε δήλωση του καπτα Μάκη ο οποίος αφού έπλεξε το εγκώμιο του Περικλή Παναγόπουλου αποκαλώντας τον άρχοντα με κεφαλαία γράμματα και προσωπικό του φίλο, έκανε έκληση να τον απελευθερώσουν γιατί πρόκειται για έναν ανθρωπο με βεβαρημένη υγεία.Μια δήλωση που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα μιας και μιλάμε για 2 ανθρωπους με διαφορετική φιλοσοφία και μέχρι εσχάτως με συγκρουόμενα συμφέροντα.

Πάντως ο gpap2006 με κάλυψε και εμένα πλήρως. Πρόκειται για έναν σεβάσμιο άνθρωπο , μια ευγενή φυσιογνωμία, μια προσωπικότητα της ναυτιλίας με καθολική αναγνώριση και κοινή αποδοχή που είχε μόνο φίλους στον κλάδο.

Τον είχα ακούσει πριν λίγα χρόνια σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή αειναυτες στην κρατική τηλεόραση και πραγματικά είχα μείνει έκπληκτος από την ευγένεια και την κουλτούρα του.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι ότι καλύτερο πέρασε από την ακτοπλοία μας κι όχι μόνο ο οποίος πρόσφερε την μεγαλύτερη αναβαθμιση στο service και στην ασφάλεια των επιβατών στο θαλάσσιο ταξίδι τους.

Ένας άνθρωπος που σίγουρα δεν αξίζει τέτοιας μεταχείρησης και περιπέτειας.

Εύχομαι ολόψυχα η δύσκολη περιπέτεια που περνάει αυτές τις ώρες να τελειώσει το συντομότερο δυνατόν και με τον καλύτερο τρόπο για τον ίδιο και για την οικογένειά του.

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

Ο Καπτα Μάκης σήμερα στο ραδιόφωνο στην εκπομπή των Σταυρόπουλου/Βερύκιου(μπλιάχ) είπε ότι πρέπει να εξετάσουν στην αστυνομία όλα τα σενάρια (?) για την περίπτωση της απαγωγής του κου Παναγόπουλου και όχι μόνο την περίπτωση λύτρων..:confused:

Link to comment
Share on other sites

Η online έκδοση της Ελευθεροτυπίας προ ολίγου υποστηρίζει ότι υπήρξε επικοινωνία πατέρα-γιού και ότι το ποσό που ζητάνε είναι...100 εκ ευρώ! Προσωπικά, δεν δίνω και μεγάλη βάση σε όλες αυτές τις πληροφορίες που κυκλοφορούν, καθώς το τελευταίο που ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι η ενημέρωση του κόσμου. Άλλες είναι οι προτεραιότητες των οικείων του Π. Παναγόπουλου και αυτές δεν χρειάζονται δημοσιότητα....το αντίθετο θα έλεγα. Σημειώνω πάντως (σύμφωνα με την Ε) τις αισιόδοξες προβλέψεις για απελευθέρωση ακόμα και σήμερα το βράδυ.

Link to comment
Share on other sites

2 φορες ειπανε οι ειδησεις της ΝΕΤ οτι έχει υοπάρξει επικοινωνία. Οι απαγωγείς ζητούν τα λύτρα να μεταφερθούν απευθείας σε off shore εταιρία ώστε να μην μπορουν να προσημειωθούν.

Link to comment
Share on other sites

Περίεργο είναι αυτό που λες, γιατί μεταφορά σε λογαριασμό off shore σημαίνει ότι αυτός μπορεί να μπλοκαρισθεί ανά πάσα στιγμή. Η πάγια τακτική σε αυτές τις περιπτώσεις (και απ' ό,τι διαβάζω ακολουθείται και τώρα) είναι μετρητά σε βαλίτσα και μάλιστα σε μικρά και χρησιμοποιημένα χαρτονομίσματα. Αυτό βεβαίως δημιουργεί πρακτικά προβλήματα σε μεγάλα ποσά. Όχι οτι αυτά έχουν καμιά σημασία, ασήμαντες λεπτομέρειες είναι ...

Link to comment
Share on other sites

Διακίνηση μαύρου χρήματος μέσω λογαριασμών off shore εταιρειών, προυποθέτει μεγάλη γνώση του τραπεζικου συστήματος και διεθνείς διασυνδέσεις και κάλυψη. Αν είναι έτσι τα πράγματα δεν μιλάμε για απλή ομάδα απαγωγέων.

Προσωπικά πιστεύω ότι και εδώ θα πάμε στην λύση της "βαλίτσας" και λόγω ότι το χρήμα όπως και ο βύχας, ο έρωτας κλπ δεν κρύβονται.... αργά ή γρήγορα θα μάθουμε τελικά ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή την ιστορία.

Όπως και να έχει άσχετα ποιος είναι ο κος. Παναγόπουλος και τι έχει καταφέρει στη ζωή του είναι άδικο ένας άνθρωπος σε αυτή την ηλικία και με την υγεία του σε αυτή την κατάσταση να ταλαιπωρείται με αυτόν τον τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα με ενοχλει που συνεχως ο ανθρωπος αναφερεται σαν "εφοπλιστης", προφανως επειδη πουλαει. Ας μην ξεχναμε πως τυγχανει να ειναι εφοπλιστης αλλα στην τελικη ειναι ενας γερος ανθρωπος με σοβαρα προβληματα υγειας..

Link to comment
Share on other sites

Ο Αρχιεπίσκοπος έκανε έκκληση στους απαγωγείς να αφήσουν ελεύθερο τον Π.Παναγόπουλο. Εντάξει, από την θέση του όφειλε να το κάνει, αλλά περιμένει κανείς να τον ελευθερώσουν για να δείξουν μετάνοια και να συγχωρεθούν?

Πάντως, πληθαίνουν οι πληροφορίες που λένε ότι δόθηκαν τα λύτρα και ότι απόψε θα λήξει η υπόθεση.

ΥΓ Nick, συμφωνώ απολύτως. Και όσοι έτυχε να έχουν στον περίγυρό τους ηλικιωμένο άνθρωπο με σοβαρά προβλήματα υγείας και ο οποίος να εξαρτάται από τα φάρμακα και την φροντίδα των οικείων του...μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα την κατάστασή του.

Link to comment
Share on other sites

Μπορει να ειναι και για καλο.

Παντως νομιζω οτι δε θα μαθουμε πολλα και δεν ειναι καλο να τα λενε απο την τηλεοραση. Καποια ωρα θα ακουσουμε οτι τον ελευθερωσαν ετσι ξαφνικα και ολα καλα. Τουλαχιστον ετσι θελω να πιστευω.

Link to comment
Share on other sites

Όσο πιο λίγα βγάζει η τηλεόραση στον αέρα τόσο το καλύτερο για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Το θέμα είναι ο άνθρωπος να γυρίσει σπίτι του και να λήξει η περιπέτειά του κι επειδή είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες γιατί δεν γνωρίζεις με τι ανθρώπους έχεις να κάνεις θέλει σοβαρότητα από πλευρά δημοσιογράφων και διακριτικότητα από την αστυνομία.

Σε αυτές τι περιπτώσεις δεν ξέρεις με τι έχεις να κανεις.Μπορεί να έχεις να κάνεις με απαγωγείς που απλά δεν έχουν σκοπό να πειράξουν τον Παναγόπουλο απλά θέλουν να πάρουν μόνο λεφτά μπορεί να είναι κι απαγωγείς - φονιάδες όπως του νεαρού αθίγγανου Μαρσελίνο που τον έφαγαν τον ανθρωπο.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...