Jump to content
Shipfriends

Απαγωγή εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου


Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

αποσπασματα της καταθεσης,εχουν τα σημερινα ΝΕΑ.

... «Τα έχασα τόσο πολύ, τρόμαξα και επειδή έχω καρδιά, οι σφυγμοί μου πήγανε στα ύψη. Η καρδιά μου έφτασε στα όρια κρισης. Δεν μπορούσα να λυθώ από τη ζώνη.»

Ο εφοπλιστής κατέθεσε ότι τον έβγαλαν από τη θέση του και μαζί με τον οδηγό του τους έβαλαν στο βαν. Αργότερα συνειδητοποίησε, όπως είπε, ότι το αυτοκίνητό τους το είχαν μπλοκάρει και από την πίσω πλευρά, με άλλο όχημα.

Μέσα στο βαν, αφού του πήραν το ρολόι, το κινητό και το πορτοφόλι, τον ρώτησαν αν είχαν πάνω τους «κοριούς».

«Ήταν από τις πιο δύσκολες στιγμές για εμένα. Ευτυχώς, είχα δίπλα μου τον Γιώργο (τον οδηγό του) και έκανε ότι μπορούσε για να με διατηρήσει στη ζωή».

Ο κ. Παναγόπουλος περιέγραψε ότι μετά από διαδρομή περίπου 40 λεπτών, τον οδήγησαν σε ένα ανοιχτό χώρο όπου του ζήτησαν να μπει στο πορτ παγκάζ άλλου αυτοκινήτου και ξεκίνησαν μια διαδρομή περίπου μίας ώρας.

«Ήμουν σε εμβρυακή θέση. Ήταν πολύ δύσκολο, δεν έχω ξαναταξιδέψει έτσι. Είχα την αίσθηση ότι περνάμε από τούνελ. Υπέθεσα ότι βρισκόμασταν στην Εθνική Αθηνών-Πατρών».

Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, στο τέλος της διαδρομής τον έβγαλαν από το πορτ παγκάζ, του κάλυψαν το κεφάλι και τον οδήγησαν σε ένα χώρο που όταν του έβγαλαν την κουκούλα κατάλαβε ότι ήταν οικοδομή.

Όπως είπε, κάποια σημεία, που προφανώς ήταν πόρτα και παράθυρο, ήταν καλυμμένα με νοβοπάν. Το κτίσμα ήταν διώροφο και στο κάτω μέρος διέμεναν «αυτοί».

Ο χώρος όπου βρισκόταν είχε ένα καινούριο ράτζο, με καινούριο στρώμα και πάπλωμα και δύο αλυσίδες που έβγαιναν από τον τοίχο και κατέληγαν σε χειροπέδες...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι ανθρωποειδή, συμπεριφέρθηκαν με απόλυτη ευγένεια σε εμένα και στον σύζυγο μου", είπε στην αρχή της κατάθεσής της η σύζυγος του εφοπλιστή, Περικλή Παναγόπουλου, Κ. Παναγοπούλου, αναφερόμενη στους ανθρώπους που απήγαγαν τον άντρα της.

Link to comment
Share on other sites

το οτι η οικογενεια παναγοπουλου, θα ητνα επιεικης με τους κατηγορουμενους, φανηκε απο το γεγονος οτι δεν δηλωσαν παρασταση πολιτικης αγωγης και απλα καταθετουν ως μαρτυτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Εδειξε τον Βλαστό ως τον εγκέφαλο της απαγωγής

Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Καταπέλτης για τον Παναγιώτη Βλαστό ήταν η πρόταση του εισαγγελέα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών Χ. Μπαρδάκη ο οποίος σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό ήταν ο ιθύνων νους που σχεδίασε και οργάνωσε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ο εισαγγελέας πρότεινε χθες στην πολύωρη αγόρευσή του την ενοχή για 14 από τους συνολικά 20 κατηγορούμενος στην υπόθεση. Για τους Ρεθυμνιώτες κατηγορούμενους ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του Απόστολου Πετράκη για πέντε κατηγορίες και την αθώωση του για μία. Επίσης πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, αλλά να απαλλαχθεί για την απαγωγή και για τις κλοπές των αυτοκινήτων ο επίσης Ρεθυμνιώτης, Μανώλης Σκαρλάτος.

Για τον τρίτο Ρεθυμνιώτη, Γιάννη Θεοδωράκη, η πρόταση του εισαγγελέα ήταν πλήρως απαλλακτική. Ο Γ. Θεοδωράκης δικάζεται μόνο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Ο Απόστολος Πετράκης κατηγορείται για εγκληματική οργάνωση, για αρπαγή από κοινού με σκοπό να εξαναγκαστεί ο παθών ή κάποιος άλλος σε πράξη για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωση, διακεκριμένες κλοπές από κοινού, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και εκρηκτικών βομβών που θα χρησιμοποιούνταν από άλλον προορισμένες να προξενήσουν την έκρηξη σε ξένα πράγματα, κατʼ εξακολούθηση προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία και αποκλειστική χρήση και έκτη πράξη παράνομη οπλοκατοχή. Ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του μόνο για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών για την τοποθέτηση εκρηκτικών βομβών για την τοποθέτησή του σε ξενοδοχείο, για την οποία, όπως είπε, δεν προέκυψαν αποδεικτικά στοιχεία στο δικαστήριο.

Για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους ο εισαγγελέας αποτιμώντας τα στοιχεία της πολύμηνης αποδεικτικής διαδικασίας που διεξάγεται στην ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών του Κορυδαλλού πρότεινε ενοχή άλλων σύμφωνα με το κατηγορητήριο και άλλων για επιμέρους πράξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθεί αθώος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση ο Βασίλης Στεφανάκος, προτείνοντας την ενοχή του για μία επιμέρους πράξη ηθικής αυτουργίας σε προμήθεια εκρηκτικών.

Κατά την άποψή του αθώος πρέπει να κριθεί και ο Γ. Σκαφτούρος για την απαγωγή του εφοπλιστή. Διαφορετική ποινική μεταχείριση επιφύλαξε ο εισαγγελικός λειτουργός σε έξι κατηγορούμενους προτείνοντας την αθώωσή τους από όλες τις πράξεις.

Οι έξι κατηγορούμενοι για τους οποίους προτάθηκε η αθώωσή τους είναι η δικηγόρος Ελ. Πούλιου, σύζυγος του Π. Βλαστού, Ιω. Χήρα και οι Ιω. Θεοδωράκης, Ιω. Καλογερίδης, Εμμανουήλ και Χριστόφορος Λασιθιωτάκης.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε πρωτοφανής καθυστέρηση στην εξέλιξη της δίκης, καθυστέρηση η οποία συνδεόταν με τις συνεχείς ενστάσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων αναφορικά με τις υποκλαπείσες από την ΕΥΠ συνομιλίες των κατηγορουμένων.

Οι δικηγόροι στις ενστάσεις τους ανέφεραν ότι υπάρχει «πλαστότητα» στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και έχει γίνει αλλοίωση και νόθευση αυτού του υλικού με σκοπό να αποδοθούν κατηγορίες.

Οι συνήγοροι είχαν ζητήσει από την έδρα να μη συμπεριλάβει στα "αναγνωστέα έγγραφα" τους επίμαχους διαλόγους. Ωστόσο, τα αιτήματά τους δεν έγιναν δεκτά και έτσι διαβάστηκαν από την έδρα οι χιλιάδες σελίδες των συνομιλιών.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ο φερομενος ως εγκεφαλος της απαγωγης Αποστολης Πετρακης, κυκλοφορει ελευθερος

Εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο ο «εγκέφαλος» της απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου, Αποστόλης Πετράκης, κυκλοφορεί ελεύθερος ανάμεσά μας, ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, διασκεδάζει με φίλους και γνωστούς στα μπουζούκια και ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας. Πρόσφατα, μάλιστα, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με τη σύζυγο του εφοπλιστή κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου. Ο απαγωγέας και η σύζυγος του θύματος είχαν μάλιστα και έναν διάλογο, με την κυρία Παναγοπούλου να μην πιστεύει στα μάτια της! Ολα αυτά οφείλονται στα τρελά και απίθανα του δικαστικού συστήματος της χώρας, το οποίο επιτρέπει να μην έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση δικαστηρίου για την υπόθεση έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια!

Link to comment
Share on other sites

περσινά, ξινά σταφύλια του "πρώτου θέματος" Proud μου. H ιστορία χρονολογείται πολύ προ των Xριστουγέννων, αλλά ο πρύτανις της δημοσιογραφίας, τό 'πιασε μόλις τώρα B) .

Edited by georgios express
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για τις 5 Μαρτίου μετατέθηκε τελικά η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Πηγή: Mediashipping

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 11 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • 7 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...