Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Νομιζω χρειαζεται να προσθεσουμε κι αυτο το λιμανι(οι shipfriends δεν εχουν συνορα;))στα δελτια αφου,ιδιαιτερα το τελευταιο καιρο(και χαρη στο πεπλο του AIS),υπαρχει εντονη παρουσια πολλων πλοιων.

Οπως εχω ξανατονισει,ειναι το terminal της ULUSOY και υπαρχει μερα παρα μερα συνδεση με την Τεργεστη.Τον τελευταιο καιρο παραμενουν πολλα απο τα ro-ro στην ραδα και καθε φορα που ελευθερωνεται μια θεση στο λιμανι μπαινουν για να φορτωσουν και να κανουν δρομολογιο.(οχι απαραιτητα)

Την προηγουμενη εβδομαδα με τις κακοκαιριες,καποια απο τα οχηματαγωγα(επειδη δεν καταφερναν να κρατηθουν στις αγκυρες)πηγαινοερχονταν μεχρι ανοιχτα της πολης της Χιου ενω ειχαν μαζευτει και αρκετα εμπορικα για να προφυλαχθουν απ τον καιρο.

Ολη η κινηση της ραδας ειναι ορατη απο την Χιο αλλα για φωτο ειναι πολυ δυσκολα.Ισως μια παντοφλο-βολτα με το CHIOS:D καποια στιγμη να φερει ωραιο φωτογραφικο υλικο.

Προς το παρον το δελτιο εχει το φορτηγο STAR RIDER και τα ULUSOY 5-SAFFET BΕY στην ραδα ενω στο λιμανι ειναι τα ULUSOY 5 kai 6.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Επίσης σε έναν κόλπο λίγο πιο πάνω από τον Τσεσμέ (Ildir corfezi), τα τελευταία χρόνια τέτοιον καιρό έρχονται φορτηγά ψυγεία για να παραλάβουν τα αλιεύματα του Αιγαίου. Η διαδικασία φαίνεται να αργεί, αφού τα πλοία φορτώνουν κατευθείαν από τα αλιευτικά. Σαν προορισμό στα ψυγεία έχω δει μια δυο φορές την Κροατία.

post-24-128326978042_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Παντως εμενα,το ολο σκηνικο της φωτογραφιας μου φερνει περισσοτερο σε υποπτες καταστασεις:D παρα σε εμποριο ψαριων...

Ολη η κινηση της ραδας ειναι ορατη απο την Χιο αλλα για φωτο ειναι πολυ δυσκολα.

Αλλα σημερα ο καιρος και το ULUSOY 5 μου εκαναν το χατιρι;) Αναχωρηση κατα τις 3 για Τεργεστη(λογικα) με τιγκα το πανω γκαραζζζ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Aποχωρησε σημερις το ULUSOY6(θυμιζω αδερφο του ΤΑΞΙΑΡΧΗ)μαλλον για Tusla πιθανον για ετησιες επισκευες.Στην ραδα,λογω καιρου,πολλα cargo μαζεμενα για να προφυλαχτουν.Ενα απο αυτα,STAR RIDER,εχει κλεισει τουλαχιστον 20ημερο ξεκουρασης εκει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ξεκίνησε προχθες σύμφωνα με το πρόγραμμα τα διηπειρωτικά δρομολόγια το CESME. Κίνηση για Ιταλία 105 άτομα και 57 οχήματα (από την denizhaber), ενώ στην επιστροφή τα νούμερα αναμένεται να γίνουν 300 άτομα και 75 οχήματα.

Σήμερα αναχώρησε και το ULUSOY 6 για το Γιβραλτάρ και βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

...το shipfriends οπως παντα;) Ας δουμε λιγο καποια roro στον Cesme(1,2,3)(του εχουμε κανει και δελτιο εμεις οι Χιωτες)αλλα και την κινηση στην Σμυρνη(1,2,3).Ειδικα για το Izmir ακουσα τα καλυτερα(απο καραβολατρικης και μη,πλευρας),οποτε enas chiotis,ετοιμασου να την κανουμε την τσαρκα απο κει το καλοκαιρακι:)

Link to comment
Share on other sites

Χτες,για αγνωστο λογο,ολα τα μικρα τουρκικα ferries παρεμειναν στο τουρκικο λιμανι αντι στην Χιο,που κανονικα εχουν διανυκτερευση καθημερινα για να κανουν τα πρωινα δρομολογια.

Ψες,αργα τη νυχτα,αναχωρησε το ULUSOY 10 για Τεργεστη ενω σημερα,κατα τις 12(με μια ωρα καθυστερα)το CESME για Ανκονα.Εγω το πετυχα(αναλογα κ με τις δυνατοτητες του ζζζουμ)οταν ετοιμαζονταν να περασει το μοτορσιπακι ENYA.

post-709-128326980783_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Το Speedrunner IV απέκτησε και αυτό ηλεκτρονικό πινάκα ανακοινωσεων στη πρύμη του.

Υ.Γ: Ξέρω ότι κάποιοι μετά από αυτό το νέο δε θα μπορέσουν να κοιμηθούν.

Να βοηθησω κ εγω να μην κοιμηθει κανεις σημερα:DΑπο αυριο το ERTURK1 στην θεση του ERTURK2 στο Χιος-Τσεσμε.Το 2 εφυγε προς τα πανω σημερα αλλα αγνωστο για που.

Η υπολοιπη κινηση του λιμανιου:τα γνωστα roro ulusoy,το CESME ειναι ταξιδι ενω τα Pleasure Craft αρχισαν να κανουν συχνα πυκνα τις εμφανισεις τους.

Link to comment
Share on other sites

Απο αυριο το ERTURK1 στην θεση του ERTURK2 στο Χιος-Τσεσμε.Το 2 εφυγε προς τα πανω σημερα αλλα αγνωστο για που.

Το ERT 1 είναι αρκετό καιρό στη θέση του ERT 2, μπορεί και μήνα.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα το πρωί είχαμε την προσέγγιση του ΤΗΕ AEGEAN PEARL στο λιμάνι του Τσεσμέ για λίγες ώρες. Στην συνέχεια το πλοίο πήγε στο Κουσάντασι.

Αν υπέθετα ότι ξεφόρτωσε τον κόσμο στον Τσεσμέ για να κάνει οδικώς εκδρομή στην Έφεσσο και τους φόρτωσε στο Κουσάντασι θα έκανα λάθος;

Link to comment
Share on other sites

Λογικα καπως ετσι πρεπει να εγινε.Εγω βλεποντας το χτες να ανεβαινει αναρωτιομουν τι παει να κανει Τσεσμε και το μονο που φανταστηκα ηταν μηπως πηγαιναν οδικως οι επιβατες μεχρι Σμυρνη...αλλα απ οτι φαινεται πηγαν προς τα κατω.

Να πουμε οτι επεστρεψε στην ραδα,εδω και καποιες μερες,το ULUSOY 6 καθως εδω και 2 μηνες περιπου εκανε δρομολογια αλλου(Βαλτικη?δεν θυμαμαι ακριβως).

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Να δουμε και τι γινονταν στην απεναντι οχθη αυτο το διημερο:τα κλασικα roro ULUSOY 7 & ULUSOY 10 και το SAFFET BAY(1,2),τα μικρα δικα 'μας' SAN NICOLAS & ERTURK I,το CHIOS και τελος σημερα αφηχθει απο πανω το CESME για να ξεκινησει σιγα σιγα τα δρομολογια για Ιταλια.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απο τι εμαθα εκτος απο την επεκταση του λιμανιου προς τα δυτικα(φαινεται στο google earth)τελειωσαν και την μαρινα,κι αν ριξετε ενα βλεφαρο :blink: θα καταλαβετε απο την μια γιατι ολο και περισσοτεροι περνουν απεναντι για τις διακοπες τους κι απο την αλλη,γιατι το Ελλαδισταν ειναι η χειροτερη χωρα στον κοσμο B)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...