Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ρε παιδιά, το Πάτμος και απογευματινό Παροναξία-Ικαροσαμία, αλλά και άγονη Δωδεκανήσου, το Χίος και άγονη Β. Αιγαίου αλλά και άγονη Δωδεκανήσου, το Διαγόρας και Χίο- Μυτιλήνη και Ικαροσαμία,... κάπου δεν βγαίνουν όλα αυτά ή η ιδέα μου..? 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 641
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ας κάνουμε λίγη υπομονή όλοι, είναι μια ιδιαίτερη χρονιά και ακόμα ούτε οι εταιρείες δεν ξέρουν τα δρομολόγιά τους καθώς υπάρχει πλήθος αστάθμητων παραμέτρων: Πως θα διαμορφωθεί το πρωτόκολλο των πλοίων μετά τις 15 Ιουνίου, τι θα γίνει με το καθεστώς των επιδοτήσεων, πότε θα ανοίξουν τα αεροδρόμια και ποιες συνδέσεις θα παρέχουν, ποια πλοία θα είναι έτοιμα και πως θα κινηθεί η κίνηση κλπ.

Link to comment
Share on other sites

Το ξέρω αρκετά καλά πως λόγω κορωνοιου ,ολα έχουν πάει πίσω,αλλα βλέποντας οτι γεμίζει φορτηγά τόσο το BC1 όσο και τα κανονικα εγ/ογ,είχε ακουστεί προ υγειονομικής κρίσης κάτι για δίπλωμα του ρο/ρο?η έστω αν περιμένουν να κοπάσει ?

Link to comment
Share on other sites

Προ covid είχα μάθει οτι ήταν σχεδόν στο τελικό στάδιο επιλογής για δίπλωμα  του BC1 αλλά τους πήγε πίσω.Αν επανέλθει η κίνηση  σε προ covid κατάσταση πιστεύω οτι θα γίνει η κίνηση. 

Link to comment
Share on other sites

Η λογική λέει πως θα ξαναψάξουν., εγώ τουλάχιστον αυτό θα έκανα. Η δύσκολη θέση στην οποία έχουν έρθει όλες οι εταιρείες λόγω πανδημίας, σίγουρα θα έχει αλλάξει τα δεδομένα της S&P αγοράς και πιθανόν να είναι σε θέση να χτυπήσουν και πλοία που πρίν 4 μήνες να ήταν απλησίαστα από άποψης τιμής.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αναρωτιέμαι αν γνωρίζει κανείς την πολιτική της εταιρείας όσον αφορά την λήψη(ή όχι) καφέ και άλλων παρεμφερών αφεψημάτων από τα μπάρ των πλοίων όσον αφορά το πλήρωμα. Το ρωτώ αυτό γιατί έχω πετύχει τελευταία κάμποσες φορές πληρώματα της εταιρείας ενδεδυμένα με τη στολή του ξενοδοχειακού προσωπικού να αγοράζουν καφέ και νερό από διάφορους επιβατικούς σταθμούς ανά το λιμάνι. 

 

Και μου φαίνεται περίεργο, δεν τους επιτρέπουν να πιούν έστω ένα καφέ από τα μπάρ των πλοίων? Είναι τόσο κακή η ποιότητα που προτιμούν τους επιβατικούς σταθμούς?  

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς να ξέρω κάτι χειροπιαστό. Μήπως είναι κλειστά τα μπαρ των πλοίων τις ώρες που τους έχεις πετύχει? Ή πέφτεις στις ώρες επιβίβασης που οι ουρές στα μπαρ είναι τεράστιες. 

Link to comment
Share on other sites

Είναι λίγο πολύπλοκο το θέμα. Συνήθως στις πολιτικές που εφαρμόζουν οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα κυλικεία χωρίζουν τα πλήρωμα σε 3 κατηγορίες:

1) Πλοίαρχος & Α Μηχανικός οι οποίοι είτε έχουν απεριόριστα free είτε έχουν μεγάλο πλαφόν στα free που δικαιούνται 

2) Αξιωματικοί : Με μικρό πλαφόν στα free αλλά με πάρα πολύ μικρότερο κόστος αγοράς προιόντων από τα κυλικεία 

3) Κατώτερω πλήρωμα: Χωρίς free αλλά με επίσης πολύ μικρό κόστος αγοράς.

Όπως και να έχει στις ρεσπέντζες αξιωματικών και πληρώματος υπάρχουν πάντα free καφέδες (συνήθως Γαλλικός) για τις βάρδιες αλλά για όποιον από τα μέλη του πληρώματος θελήσει να πιεί.

Παρόλα αυτά όπως αντιλαμβάνεται κανείς υπάρχουν ταξικές διαφορές!!!!☺️

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Orestis said:

Σωστά, η απόφαση της εταιρείας για την ενίσχυση της παρουσίας της στην Παροναξία ήταν η ενεργοποίηση του Blue Star 1 που παράλληλα την βοηθάει και στα Δωδεκάνησα.

Καθόλου σωστή δεν είναι με το συγκεκριμένο τρόπο. Θα μπορούσε να βάλει τον ΔΙΑΓΟΡΑ ή τον ΠΗΓΑΣΟ (από το να πηγαίνει Κρήτη- Δωδεκανησα) σέ έκτακτα στην Παροναξια και να αφήσει το Blue Star 1 στα κανονικά του δρομολόγια προς Δωδεκάνησα (μέσω Σαντορίνης ή Σάμου). Το πολύ πολύ 1-2 Σάββατα του Αυγούστου να έκανε έκτακτα και το blue star 1 (εάν φυσικά εξακολουθούσαν να υπάρχουν συγκοινωνιακές ανάγκες)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Στήριξη της εταιρείας προς την σεισμόπληκτη Σάμο

Quote

02/11/2020 - Η BLUE STAR FERRIES στέκεται δίπλα στην κοινωνία της Σάμου

Παροχή έκπτωσης 50% για τις μετακινήσεις επιβατών και I.X οχημάτων

H Blue Star Ferries, μέλος της Attica Group, θέλοντας να σταθεί αρωγός στο νησί της Σάμου και στους πληγέντες από τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου 2020, παρέχει έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών και ιδιωτικής χρήσεως οχημάτων, για την περίοδο από 2/11/20 έως 30/11/20, προκειμένου να διευκολυνθούν οι άμεσες μετακινήσεις από και προς το νησί, όσων έχουν την ανάγκη να ταξιδέψουν, για να επισκεφθούν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους.

Επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες του νησιού, θα αυξήσει τα δρομολόγια του Φ/Γ-Ο/Γ Blue Carrier 1, ώστε να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των φορτίων.
Η Blue Star Ferries για ακόμα μία φορά στέκεται αρωγός στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νησιώτικη Ελλάδα. Η ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία καταδεικνύει για πολλοστή φορά πως η Ακτοπλοΐα αποτελεί λυδία λίθο τόσο για την κοινωνική συνοχή και την αντιμετώπιση εκτάκτων συνθηκών στα ελληνικά νησιά, όσο και για την ανάπτυξη των νησιωτικών οικονομιών.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.
 

Καλλιθέα, 2 Νοεμβρίου 2020

 

Edited by Nikos_Chania
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
12 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Ακόμα δεν έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση και πάει για μετα τις 25 Ιανουαρίου η έναρξη της επιδότησης των γραμμών!!

 

6 minutes ago, Stella Artois said:

βδομάδα με την βδομάδα βλέπω να τον τρώμε τον μήνα..

ήδη η κυανη αγαπημενη (blue star :P ), εχει παρατεινει τα κολοβα δρομολογια σε ΠΕΙΧΙΜΥ και το 2 σε 1 συροτηνομυκονιας και παροναξιας (προσχωμεν)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Διεθνής Διαγωνισμός Animation από τη Blue Star Ferries και το Animasyros διεθνές φεστιβάλ για το νέο τηλεοπτικό σποτ Bluestarino

Quote

Η BLUE STAR FERRIES, μέλος της Attica Group, στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 χρόνων λειτουργίας της, πραγματοποιεί Διεθνή Διαγωνισμό Animation για τη δημιουργία νέου τηλεοπτικού σποτ για τη μασκότ της εταιρείας, BLUESTARINO, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων. Θέλοντας να ανταποδώσει την αγάπη και το θαυμασμό των μικρών επιβατών τόσο για τα πλοία της Εταιρείας, όσο και για τον παιδικό ήρωα BLUESTARINO, η BLUE STAR FERRIES μέσω διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί από τις 15 Απριλίου έως τις 31 Ιουλίου 2021, καλεί ταλαντούχους δημιουργούς Αnimation, εντός και εκτός Ελλάδας, να συμμετάσχουν με τις δημιουργικές τους προτάσεις για την παραγωγή ενός νέου, σύγχρονου τηλεοπτικού σποτ Αnimation, που θα ανταποκρίνεται στη δυναμική που έχει αναπτύξει ο ήρωας BLUESTARINO στη συνείδηση των παιδιών.

Η BLUE STAR FERRIES θεωρώντας ότι η ανάπτυξή της είναι συνυφασμένη με την πρόοδο και εξέλιξη της νησιώτικης Ελλάδας και των τοπικών κοινωνιών, αναβαθμίζει τη συνεργασία της με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων, το κορυφαίο στη χώρα γεγονός για την τέχνη της εμψύχωσης (animation) κι ένα από τα 20 μεγαλύτερα φεστιβάλ του είδους παγκοσμίως, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Σύρο. Η φετινή διοργάνωση θα λάβει χώρα από τις 22 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, με την πάγια υποστήριξη της BLUE STAR FERRIES ως χορηγού των ακτοπλοϊκών του μεταφορών.

 Ο διαγωνισμός για το νέο τηλεοπτικό σποτ της μασκότ της εταιρείας, BLUESTARINO, ξεκινά στις 15 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου. Αναλυτικές πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Animasyros, www.animasyros.gr. Τα τελικά έργα θα επιλεγούν από επταμελή κριτική επιτροπή, που αποτελείται από εκπροσώπους του animation, της διαφήμισης και της BLUE STAR FERRIES. Τα βραβεία περιλαμβάνουν χρηματικό έπαθλο και ταξίδια και θα απονεμηθούν στο πλαίσιο του Animasyros κατά τις ημερομηνίες διεξαγωγής του.

Η συνεργασία της BLUE STAR FERRIES με το Animasyros έχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, καθώς πηγάζει από την κοινή επιθυμία των δυο φορέων να στηρίζουν και να συνεργάζονται με τις τοπικές κοινωνίες, αποδεικνύοντας ότι τα ελληνικά νησιά μπορούν να πρωτοπορούν και να συμβάλλουν σημαντικά στον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την επιχειρηματικότητα.

H Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYS και AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 32 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...