Jump to content
Shipfriends

Ανθρωπιστικές αποστολές στη Γάζα


Recommended Posts

Τραγικές είναι οι εικόνες που μεταφέρουν δημοσιογράφοι από το αιματοκύλισμα της διεθνούς νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από ισραηλινούς κομάντος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από την επίθεση υπάρχουν 16 νεκροί και άγνωστος αριθμός τραυματιών. Την ίδια ώρα, αγωνία υπάρχει και στην Ελλάδα για την τύχη των Ελλήνων της αποστολής, καθώς το πλοίο τους «Ελεύθερη Μεσόγειος» έχει καταληφθεί από ισραηλινούς.

Link to comment
Share on other sites

τα τελευταια νεα λεν οτι οι ελληνες συμμετεχοντες ειναι ΟΚ, αλλα δεν ειναι αυτο το φλεγον. το ισραηλ, για μια ακομη φορα εφαρμοζει πιστα το δικαιο του ισχυροτερου. αν διαβασα καλα, η ολη επιχειρηση εγινε σε διεθνη υδατα.

θα ακουσουμε τα γνωστα, το ισραηλ βρισκεται σε νομιμη αμυνα, στη γαζα μενουν τρομοκρατες (και να μην ηταν θα εχουν ηδη γινει με ολα αυτα), οσοι επικρινουν την ενεργεια, αμφισβητουν το δικαιωμα υπαρξης του Ισραηλ και αλλα πολλα.

θα ξεχαστει και αυτο οπως και τοσα αλλα ανδραγαθηματα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι αυτή η φορά είναι σαν όλες τις άλλες. Ίσως είναι η μόνη φορά στην ιστορία του Ισραήλ που μια τέτοια ενέργεια δεν έχει καμιά δικαιολογία και δεν βρίσκεται ούτε ένας να υπερασπισθεί αυτές τις πρωτοφανείς πρακτικές. Πρωτοφανείς, για οργανωμένα κράτη σε καιρό ειρήνης. Σίγουρα δεν ήταν προσχεδιασμένη αυτή η ενέργεια, αλλά κάτι πήγε στραβά και υπήρξαν θύματα. Ενδεχόμενο όμως που όφειλαν να προβλέψουν οι σχεδιαστές της επιχείρησης. Ίσως και να πέρναγε στο ντούκου εάν δεν υπήρχαν οι Τούρκοι νεκροί, γεγονός που έχει εξαγριώσει τους γείτονες και το γεγονός έρχεται να προστεθεί στις ήδη από καιρό τεταμένες σχέσεις μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ. Θα μου πεις...και τι θα κάνουν οι Τούρκοι χωρίς πυρηνικά? Σωστό κι αυτό. Δεν ξέρω, αλλά όταν τέτοια γεγονότα συμβαίνουν σε μιά παγκοσμίως ταραγμένη εποχή και σε εύφλεκτες περιοχές, δεν είναι και ό,τι το καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Νηρεα θα ξεχαστει οπως και τοσα αλλα. Το Ισραηλ λειτουργει στη μεση ανατολη σαν η 51η πολιτεια των ΗΠΑ και κατι αυτο κατι το πολυπληθεστατο εβραϊκο λομπυ στις ΗΠΑ (που διαθετει χρημα και ψηφους), δεν προκειται να αλλαξει η πολιτικη απολυτης στηριξης των Αμερικανων στο Ισραηλ.

ετσι για να δειτε ποσο αλλαζουν τα πραγματα, πριν 60τοσα χρονια, οι καταδιωγμενοι εβραιοι της ευρωπης (οσοι επεζησαν απο το ολοκαυτωμα) προσπαθουσαν να πανε στην Παλαιστινη (υπο βρετανικη εντολη). μια απο τις πιο γνωστες (και επιτυχημενες) προσπαθειες ειναι αυτη με το πλοιο Exodus, που εγινε και ταινια το 1960, (

). τοτε τους κυνηγαγαν οι αγγλοι. τωρα οι ισραηλινοι κανουν τα ιδια και χειροτερα.

η αποφασεις του ΟΗΕ και τον ισχυρων της γης που οδηγησαν στην ιδρυση του κρατους του Ισραηλ το 1948, προεβλεπαν 2 κρατη. ενα για τους (μετοικους) Εβραιους και ενα για τους (γηγενεις) Παλαιστινιους (Αραβες). αραβικο κρατος δεν ιδρυθηκε ποτε και το ισραηλ με μια μακροχρονια εκστρατεια εποικισμου και πολεμων εχει καταφερει να αλλοιωσει το πληθυσμιακο και εδαφικο status quo στην περιοχη.

απο την αλλη Τουρκια και Ιραν ανταγωνιζονται για το ποιος θα τεθει επικεφαλης του ισλαμικου κοσμου απεναντι στο Ισραηλ (σιγουρα οι δυτικοι θα προτιμουν το πιο μετριοπαθες τουρκικο μοντελο). Τα δυσκολα στην Ελλαδα βεβαια;). Ο κοσμος εχει σαφεστατα φιλοαραβικη τοποθετηση (για πολλους και διαφορους λογους), απο την αλλη με καθαρα γεωπολιτικα κριτηρια, βλεπω πολυ χλωμο να συντασεται η Ελλαδα με την Τουρκια ή το... Ιραν απεναντι στο Ισραηλ.

Link to comment
Share on other sites

Ένα συγκλονιστικό video (λόγω των συνθηκών λήψης λειτουργεί περισσότερο ως ηχητικό ντοκουμέντο), από την επίθεση των Ισραηλινών κομάντος (ή μήπως πειρατών; :mad:) στο πλοίο Σφενδόνη.

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι που και το shipfriends τελικά παρασύρεται στην λογική τής εύκολης εξαγωγής συμπερασμάτων και τής παράθεσης ιστορικών ανακριβειών.

Δέν ήταν "μέτοικοι" οι Εβραίοι στην υπο Βρεταννική εντολή Παλαιστίνη.Αυτοί που ίδρυσαν το κράτος τού Ισραήλ ήταν οι απόγονοι τών Εβραίων που εκδιώχτηκαν από εκεί πολλούς αιώνες πρίν,από τους Ρωμαίους.Πρίν ακόμα και από τον Β'ΠΠ,τό Εβραϊκό Πρακτορείο τής Παλαιστίνης είχε αγοράσει εδάφη με σκοπό να ανασυσταθή εκεί το κράτος τού Ισραήλ,σάν συνέχεια τού βασιλείου τού Ισραήλ που καταλύθηκε από τους Ρωμαίους.Αλλωστε,στούς αιώνες που μεσολάβησαν μέχρι το 1948,υπήρχαν πάντα Εβραίοι στην περιοχή αυτή και από τίς αρχές ηδη τού 20ού αιώνα η επάνοδος Εβραίων τής διασποράς στά εδάφη τών προγόνων τους είχε ενταθεί,παρά τίς δυσκολίες και παρά τούς διωγμούς από τούς Αραβες που είχαν εγκατασταθεί εκεί από τόν 19ο αιώνα κυρίως.

Ούτε είναι γηγενείς αυτόχθονες τής περιοχής οι Αραβες.Οι πιό πολλοί ήρθαν κυρίως τόν 19ο αιώνα από την Αραβία.Παλαιστίνιοι εθεωρούντο τότε τόσον οι Εβραίοι όσον και οι Αραβες κάτοικοι τής περιοχής.Ουδέποτε υπήρξε κράτος με την ονομασία "Παλαιστίνη",ο δέ "Παλαιστινιακός λαός" ήταν εφεύρημα τού Αραφάτ,γιά να μπορή να διεκδική εδάφη εις βάρος τού Ισραήλ.

Η όλη ιστορία πάει μακρυά και εδώ είναι φόρουμ ναυτιλιακό και όχι πολιτικό.Γι'αυτό-και επειδή γιά να μιλάμε γιά ένα θέμα πρέπει να έχουμε βαθειά γνώση του και όχι αποσπασματική από "εδώ κι'εκεί" πληροφορίες,καλό θα ήταν να αποφεύγωνται τά πολιτικά συμπεράσματα.

ΥΓ1.Οι νεκροί τελικώς είναι 9.Οχι ότι δέν είναι τραγικό αυτό,αλλά καλό είναι να αποφεύγεται η μετάδοση ανυπόστατων πληροφοριών που περισσότερο στοχεύουν σέ εντυπώσεις.

ΥΓ2.Τό βίντεο το είδα,δέν μπορώ όμως να βγάλω συμπεράσματα από ένα βίντεο στο οποίο δέν φαίνεται τίποτε καθαρά,ακούγονται μόνο φωνές και από κάτω μπαίνουν υπότιτλοι που περισσότερο αποτελούν αυθαίρετα συμπεράσματα τού υποτιτλίζοντος παρά απόδοση τών πραγματικών συνθηκών (απόδειξη,ενώ στό "βίντεο" ακούγεται ο στρατιώτης να λέη "stop the f*&ing ship",ο υποτιτλίζων μεταφράζει "ξεκινήστε το γ.... πλοίο".Επίσης,ακούγονται φωνές και ξυλοδαρμοί που ο υποτιτλίζων μεταφράζει ώς "οι Ισραηλινοί ξυλοκοπούν το πλήρωμα",ενώ όμως τίποτε δέν φαίνεται στο βίντεο-θά μπορούσε κάλλιστα το πλήρωμα να ξυλοκοπά τούς Ισραηλινούς).

ΥΓ3.Η IHH,η Τουρκική ΜΚΟ που οργάνωσε την αποστολή,έχει στο παρελθόν χαρακτηριστεί από την Τουρκική κυβέρνηση "τρομοκρατική".Προφανώς ό σκοπός-δηλαδή να στηθή παγίδα στο Ισραήλ ώστε να βρεθή πρό αδιεξόδου (δηλαδή άν άφηνε τά πλοία να πάνε στην Γάζα ανεξέλεγκτα μπορούσε να είχαν πολεμικό υλικό γιά την Χαμάς,άν αντιδρούσε βίαια θά φαινόταν "ο κακός" τής ιστορίας) και έτσι η Τουρκία αφ'ενός να "σπάση τίς σχέσεις της" μέ τό Ισραήλ,αφ'ετέρου να ηγηθή τού Μουσουλμανικού κόσμου μπαίνοντας στό μάτι τού Ιράν-αγίασε τά μέσα και η IHH βαφτίστηκε "φιλανθρωπική".Αυτά πρός ενημέρωσιν,γιά να μήν νομίζετε ότι όλα είναι άσπρο-μαύρο στον κόσμο τούτο....

Link to comment
Share on other sites

Λυπάμαι που και το shipfriends τελικά παρασύρεται στην λογική τής εύκολης εξαγωγής συμπερασμάτων

Δηλαδή, δεν πρόκειται περί ρεσάλτου και πειρατείας πλοίου με ξένη σημαία στα διεθνή ύδατα με 9 άοπλους νεκρούς? Αυτά ισχύουν ή όχι? Τα υπόλοιπα δεν με ενδιαφέρουν.

Φαντάζεσαι να κάνει ένα παρόμοιο ρεσάλτο η Τουρκία στα διεθνή ύδατα στη μέση του Αιγαίου σε ένα Ελληνικό πλοίο, επειδή υποψιάζεται ότι μεταφέρει όπλα στους Κούρδους ή δε ξέρω κι εγώ σε ποιόν άλλον?

Εάν το αποδεχόμαστε για τους μεν, θα πρέπει να το αποδεχθούμε και για τους δε.

Link to comment
Share on other sites

Τό περί τίνος πρόκειται,θά τό μάθουμε αρκετό καιρό μετά.Πρός το παρόν,διάβασα αυτό:

From: Helsinki Principles on the Law of Maritime Neutrality

5.1.2(3) Merchant ships flying the flag of a neutral State may be attacked if they are believed on reasonable grounds to be carrying contraband or breaching a blockade, and after prior warning they intentionally and clearly refuse to stop, or intentionally and clearly resist visit, search, capture or diversion.

Επίσης,ένας που επιτίθεται με σιδερολοστούς και μαχαίρι δέν είναι άοπλος.

Εν πάσει περιπτώσει,τό "τωρα οι ισραηλινοι κανουν τα ιδια και χειροτερα",δέν συνιστά ούτε επιχείρημα ούτε κριτική.Οπως και τά περί "εβραϊκού λόμπυ",το οποίο "κατηγορούμε" ξεχνώντας ότι υπάρχει και "Ελληνικό λόμπυ" γιά το οποίο υπερηφανευόμαστε που προωθεί τίς Ελληνικές θέσεις στήν κυβέρνηση τών ΗΠΑ.Δέν ξέρω άν θα εξακολουθούσατε να θέλετε να τίς προωθή άν η Ελληνική κυβέρνηση έκανε καμμιά διεθνή "αστοχία",ενδεχομένως με τραγικές συνέπειες....

Επιπροσθέτως,οι ιστορικές ανακρίβειες που επεσήμανα δέν έχουν καμμία θέση σέ καμμιά συζήτηση,πόσο μάλλον σέ ναυτικό φόρουμ.

Τέλος,ό,τι και να έγινε,όπως και να έγινε,δέν αποτελεί λόγο γιά να κατηγορούμε συλλήβδην ένα κράτος και έναν λαό και να απαιτούμε την εξαφάνισή του.Δέν λέω ότι ειπώθηκε αυτό στό παρόν φόρουμ,απλά όμως επειδή το είδα σέ πολλές άλλες διαδικτυακές συζητήσεις,εφιστώ την προσοχή σας ώστε να μήν παρασυρθήτε.

ΥΓ1.Στό περίφημο βίντεο με τήν Σφενδόνη,ακούγεται κάποια γυναικεία φωνή να ωρύεται στά Ελληνικά "νά πάτε πίσω στό Αουσβιτς") προφανώς αναφερόμενη σέ κάποιον από τους Ισραηλινούς στρατιώτες.Δέν νομίζω ότι αυτή η γυναίκα το είπε αυτό απλώς ωργισθείσα επειδή ανέβηκαν οι στρατιώτες στό πλοίο.Θα'λεγα μάλλον ότι παλαιόθεν δέν τρέφει αγαθά αισθήματα γιά τούς Εβραίους γενικά.

Αλλωστε,εκτός από το MAVI MARMARA,σέ κανένα άλλο πλοίο τής αποστολής δέν σημειώθηκαν fatalities.

ΥΓ2.Τό Rachel Corrie έφτασε στό Ashdod όπου και θα ξεφορτώση τό ανθρωπιστικό υλικό το οποίο αφού ελεγχθή από τους Ισραηλινούς θά παραδοθή μέ ευθύνη τους στην Γάζα.Μύτη δέν άνοιξε.Γιατί άραγε;

ΥΓ3.Πρίν μιά-δυό βδομάδες,ένα Βορειοκορεατικό πολεμικό πλοίο βύθισε απροκάλυπτα μιά Νοτιοκορεατική τορπιλλάκατο με 36 (ή 46) άτομα μέσα,που πνίγηκαν όλα.Παρ'όλο που φοράω γυαλιά,δέν είδα καμμιά "διεθνή κατακραυγή"-εσείς είδατε;Αν ναί,πάω πάσο.Αν όχι,so much γιά την αξιοπιστία και αντικειμενικότητα τής "διεθνούς κοινής γνώμης".

Καληνύχτα σας.

Link to comment
Share on other sites

Το ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο σύμφωνα με το γράμμα του Νόμου, χάνεται κάπου στο δαιδαλώδες νομικό πλαίσιο που διέπει το Διεθνές Δίκαιο και που κάθε κράτος ερμηνεύει σύμφωνα με το δικό του συμφέρον, όπως γίνεται για παράδειγμα με μας και τους Τούρκους. Κατά καιρούς μέσα στον 20ό αιώνα έχουν δημιουργηθεί διάφορες Συνθήκες για το Νόμο της Θάλασσας(Law of the Sea) τις οποίες το κάθε κράτος υιοθειτεί ή όχι, μερικώς ή εξ' ολοκλήρου ανάλογα με το τι το συμφέρει. Προς χάριν κατάδειξης της πολυπλοκότητας του θέματος, ας δούμε ένα ενδιαφέρον κομμάτι απο το Πανεπιστήμιο του Harvard, γραμμένο -σε ανύποπτο χρόνο και σε μια ειρωνεία της τύχης- από Ισραηλινό αν κρίνω απο το όνομα. Οπότε μην ψάχνετε να βρείτε -εκατέρωθεν- άκρη, είναι σα να ψάχνει να βρεί κανείς την άσπρη μύγα:D.

Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς.Κι'αφού όπως είπα κι'έγώ πιό πρίν,το "περί τίνος πρόκειται θά τό μάθουμε πολύ αργότερα",άς αποφεύγουμε τά εύκολα συμπεράσματα περί "πειρατείας" κλπ,αφού όπως φαίνεται και στό link που παρέθεσε ο καλός μας φαιδρός εγκάθετος,τά πράγματα είναι πολύ πιό πολύπλοκα απ'όσο νομίζουμε και κοτζάμ νομομαθείς ειδικοί στο διεθνές δίκαιο δέν καταφέρνουν εύκολα να βγάζουν άκρη.

ΥΓ1.Ο συγγραφέας τού κειμένου,ο Yoram Dinstein,είναι όντως Ισραηλίτης (δηλαδή μέ καταγωγή Εβραϊκή),δέν γνωρίζω όμως άν είναι και Ισραηλινός (δηλαδή πολίτης τού κράτους τού Ισραήλ).Πάντως κατά την άποψή μου αποκλείεται οι σχεδιάσαντες την επιχείρηση αυτή να μήν εξέτασαν το ζήτημα καί από νομικής άποψης πρίν αποφασίσουν να στείλουν τίς στρατιωτικές μονάδες.

ΥΓ2.Ασπρη μύγα μπορεί να μήν υπάρχη,όμως μιά άλλη ερευνητική ομάδα- τού Harvard και αυτή,άν δέν κάνω λάθος-ανακάλυψε ότι η μύγα drosophila melanogaster μπορεί να εθιστή στο αλκοόλ μέ τόν ίδιο τρόπο που εθίζεται και ο άνθρωπος....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ΟΗΕ: 'Εκθεση - καταπέλτης για το ισραηλινό ρεσάλτο

Για απαράδεκτη χρήση βίας από την πλευρά των Ισραηλινών κάνει λόγο η έκθεση της επιτροπής του Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που δημοσιοποιήθηκε στη Γενεύη σχετικά με το φονικό ρεσάλτο στο στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, στο τέλος του Μαΐου.

Σύμφωνα με την έκθεση, η επέμβαση των Ισραηλινών καταδρομέων συνιστά "σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" καθώς "η συμπεριφορά των ισραηλινών δυνάμεων απέναντι στους επιβαίνοντες στο στολίσκο αποκαλύπτει απαράδεκτο επίπεδο βιαιότητας". Οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ επισημαίνουν το Ισραήλ δεν χρησιμοποίησε μόνο δυσανάλογα επίπεδα βίας για τις συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά κατέφυγε και σε "εντελώς άχρηστα και απίστευτα επίπεδα βίας".

Επιπλέον, επισημαίνουν ότι υπάρχουν "αποδείξεις" που επιτρέπουν "να υποστηριχθεί η άσκηση διώξεων" κατά του Ισραήλ.

"Υπάρχουν καθαρές αποδείξεις που επιτρέπουν να υποστηριχθεί η άσκηση διώξεων για τα ακόλουθα εγκλήματα : σκόπιμη ανθρωποκτονία, βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση, που συντελέστηκαν σκόπιμα, προκαλώντας μεγάλες απώλειες και σοβαρούς τραυματισμούς", αναφέρεται στην έκθεση που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στο Συμβούλιο του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

"Οι δράστες των πιο σοβαρών εγκλημάτων, που είχαν κρύψει τα πρόσωπά τους, δεν μπορούν να ταυτοποιηθούν χωρίς τη βοήθεια των ισραηλινών αρχών", αναφέρεται στην έκθεση που καλεί το Ισραήλ να συνεργαστεί "για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των ενόχων".

Η αποστολή των εμπειρογνωμόνων στην περιοχή για τη διεξαγωγή μιας ανεξάρτητης έρευνας για την επίθεση είχε εγκριθεί στις 2 Ιουνίου από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από το αιματηρό ρεσάλτο των Ισραηλινών κομάντο στο Mavi Marmara έχασαν τη ζωή τους εννέα Τούρκοι ακτιβιστές.

www.enet.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 6 months later...

Δεν έχουμε παρακολουθήσει από κοντά τις νέες προσπάθειες για την επανάληψη της περσινής αποστολής στο Γάζα.

Από την Ελλάδα πάντως δύσκολα θα φύγουν μετά το απαγορευτικό του Παπουτσή και το καταγγελόμενο σαμποτάζ (έκοψαν τους άξονες του "Rainbow 1")

Link to comment
Share on other sites

Διευκρινήσεις σχετικά με τις διαμαρτυρίες που σημειώνονται στο κτίριο της Λιμενικής Αρχής Περάματος αναφορικά με το πλοίο «JULIANO» σημαίας Σιέρρα Λεόνε

Από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζεται ότι εφόσον δεν αποκατασταθούν οι εκκρεμότητες σχετικά με την αξιοπλοΐα του σκάφους, από την οικεία Λιμενική Αρχή δεν χορηγείται απόπλους για άλλο λιμάνι εσωτερικού.

Μετά την αποκατάσταση των υφιστάμενων εκκρεμοτήτων και εφόσον ζητηθεί χορήγηση απόπλου του σκάφους για άλλο λιμάνι της Ελληνικής επικράτειας αυτή θα χορηγηθεί.

Δεν πρόκειται να χορηγηθεί απόπλους του σκάφους με προορισμό τη Γάζα.

Διαμαρτυρία ατόμων στο κτίριο της Λιμενικής Αρχής Περάματος σχετικά με τον απόπλου του σκάφους «JULIANO» σημαίας Σιέρρα Λεόνε

Απογευματινές ώρες σήμερα, αντιπροσωπεία ομάδας διαμαρτυρομένων εισήλθε εντός του κτιρίου της Λιμενικής Αρχή Περάματος ζητώντας διευκρινήσεις για την απαγόρευση απόπλου του σκάφους «JULIANO» σημαίας Σιέρρα Λεόνε.

Μετά από τις απαραίτητες διευκρινήσεις που δόθηκαν από τον Υπολιμενάρχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά σχετικά με την αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων και τη διαδικασία χορήγησης απόπλου, η αντιπροσωπεία των διαμαρτυρομένων απεχώρησε από το κτίριο της Λιμενικής Αρχής Περάματος.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον απόπλου του σκάφους «JULIANO» σημαίας Σιέρρα Λεόνε

Πηγή: ΥΕΝ

Μετά την αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων του σκάφους «JULIANO» σημαίας Σιέρρα Λεόνε, χορηγήθηκε σήμερα και περί ώρα 15.40, άδεια απόπλου από την οικεία Λιμενική Αρχή για το λιμάνι της Παλαιάς Φώκαιας με τήρηση των προϋποθέσεων που προβλέπονται στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του σκάφους εν ισχύ.
Μετά τον κατάπλου του σκάφους σε λιμένα Παλαιάς Φώκαιας, σκάφος ζήτησε και έλαβε άδεια απόπλου από την οικεία Λιμενική Αρχή με προορισμό τα Κύθηρα με τήρηση των προϋποθέσεων που προβλέπονται στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του σκάφους εν ισχύ.

Πλοίο απέπλευσε μεσημβρινές ώρες σήμερα προς προορισμό του με 12 επιβαίνοντες.

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον απόπλου του σκάφους «JULIANO»

Πηγή: ΥΕΝ

Δελτίο Τύπου στις 08/07/11:

Μετά την αποκατάσταση των εκκρεμοτήτων του σκάφους «JULIANO» σημαίας Σιέρρα Λεόνε, χορηγήθηκε μεσημεριανές ώρες σήμερα, άδεια απόπλου από την Λιμενική Αρχή Κυθήρων, για το λιμάνι του Ηρακλείου με 12 επιβαίνοντες, με τήρηση των προϋποθέσεων που προβλέπονται στα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας του σκάφους εν ισχύ.

Δελτία Τύπου στις 09/07/11:

Το σκάφος «JULIANO» σημαίας Σιέρρα Λεόνε, του οποίου χορηγήθηκε μεσημεριανές ώρες χθες, άδεια απόπλου από την Λιμενική Αρχή Κυθήρων, για το λιμάνι του Ηρακλείου με 12 επιβαίνοντες, αγκυροβόλησε απογευματινές ώρες χθες έξωθεν του λιμένα των Χανιών, όπου και παραμένει.
Κατέπλευσε βραδινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Ηρακλείου το σκάφος «JULIANO» με 11 επιβαίνοντες.

Δελτίο Τύπου στις 09/07/11:

Σε πλοίαρχο σκάφους «JULIANO» επιδόθηκε, από προσωπικό Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, έγγραφο αναστολής απόπλου, μέχρι διασαφήνισης από σημαία κράτους, την διατήρηση των πιστοποιητικών και ναυτιλιακών εγγράφων του σε ισχύ.

Παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή Ηρακλείου.

Δυο απορίες:

Πρώτα από όλα πως του επιτράπηκε ο απόπλους από όλα τα προηγούμενα λιμεναρχεία και το Λιμεναρχείο Ηρακλείου του απαγόρευσε τον απόπλου του??

Και δεύτερον από τα Κύθηρα αναχώρησε με 12 επιβαίνοντες, στο Ηράκλειο πως έφτασε με 11 επιβαίνοντες??? Ο δωδέκατος εξαφανίστηκε??

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 11 months later...
  • 1 year later...

Μη σε παραξενεύει. Προχωράνε με τη γενοκτονία και δεν ενδιαφέρει απολύτως κανέναν στην "τόσο" πολιτισμένη Ευρώπη. Έχουμε να ασχοληθούμε με τα μπάνια μας τώρα ...

Edited by Ariadne
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
On ‎8‎/‎2‎/‎2014 at 10:26 PM, Ariadne said:

Μη σε παραξενεύει. Προχωράνε με τη γενοκτονία και δεν ενδιαφέρει απολύτως κανέναν στην "τόσο" πολιτισμένη Ευρώπη. Έχουμε να ασχοληθούμε με τα μπάνια μας τώρα ...

τεσσερα χρόνια μετά,δεν θα έπρεπε να εχουν εξαλειφθή ΟΛΟΙ οι Παλαιστίνιοι από προσώπου Γής;

Το γεγονός οτι ακόμη η διεθνής κοινότης ασχολείται με το "Μεσανατολικό" δείχνει πως,εν τέλει,καμμία "γενοκτονία Παλαιστινίων" δεν συνέβη.

 

ΥΓ.Συγγνώμη που ανακίνησα τούτο το θέμα,τέσσερα χρόνια μετά.Αν το διαβάσουν οι moderators και δουν οτι δεν υπαρχει πλεον λόγος ή ενδιαφέρον,ας το σβήσουν.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Τυχαία τις προάλλες έπεσα πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ του Al-Jazeera για τη Χαμάς, τη Γάζα και τη Μέση Ανατολή το οποίο και παραθέτω εδώ. Μετά από κάποιο σκρολ στο φόρουμ ανακάλυψα αυτό το ανενεργό thread. Το θέμα του ντοκιμαντέρ δεν είναι ναυτικό, δεν αφορά καν τις ανθρωπιστικές αποστολές στη Γάζα των τελευταίων ετών. Σαν θέμα έχει την νέα κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τη συμφωνία Τράμπ-Νετανιάχου και εμφανίζονται διάφοροι αξιωματούχοι νύν και πρώην του Ισραήλ, καθηγητές πανεπιστημίου αλλά και μέλη της ηγεσίας της Χαμάς τα οποία δεν εμφανίζονται πολύ συχνά μπροστά στις κάμερες.

Το ζήτημα της Μέσης Ανατολής και των σχέσεων του κράτους του Ισραήλ με τους 'Αραβες είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα που απασχολεί τη διεθνή κοινότητα πολύ πριν απ' την ίδρυση του Ισραήλ το 1948. Δεν ποστάρω αυτό το βίντεο για να αναλωθούμε σε αναλύσεις με τις οποίες κάποιοι μπορεί να συμφωνούν και κάποιοι όχι. Δεν είναι άλλωστε και αυτός ο σκοπός του φόρουμ. Ο μόνος λόγος που ποστάρω αυτό το βίντεο είναι γιατί περιέχει μέσα ενδιαφέρουσες (αντικρούομενες) πληροφορίες για 2 βυθισμένα πλοία του Βρετανικού πολεμικού ναυτικού απ' τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό thread, αλλά θα το αφήσω εδώ μιας και δεν βρήκα κάποιο άλλο σχετικό thread στο φόρουμ. 

Υ.Γ. Οφείλω να αναφέρω ότι το Al-Jazeera είναι κανάλι το οποίο χρηματοδοτείται απ' την Κυβέρνηση του Κατάρ, το οποίο είναι παραδοσιακός σύμμαχος του Ιράν (και κατ' επέκταση της Χαμάς) στην περιοχή. Αυτό δεν το αναφέρω γιατί θέλω να αμφισβητήσω την αντίληψη και την κρίση κανενός μέλους του φόρουμ, απλά σαν μια πληροφορία για όσους τυχόν δεν το γνωρίζουν. 

Edited by Ssiap21
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...