Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 1/4/2020 at 10:27 AM, speedrunner said:

Ακούγεται ότι η ΖΑΝΤΕ αναζητεί, και μάλλον έχει ήδη βρει,  πλοίο το οποίο είτε θα έρθει σαν δεύτερο  στις δυτικές Κυκλάδες ή θα αντικαταστήσει το Κοραής στην Σαμοθράκη ώστε να κατέβει αυτό Δυτικές. 

 

9 minutes ago, LEROS EXPRESS said:

Εκεί θα παραμείνει.... το ΣΤΑΥΡΟΣ  ex  ΣΑΟΣ  ΙΙ  θα παει  ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ !!!! με  πολλές  ευλογίες  !!!!!!

Εφόσον αναφέρει την ΑΝΜΕΖ (ΖΑΝΤΕ) δεν μπορεί να είναι το Σταυρός, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά το ΚΟΡΑΉΣ και αυτό με βάζει σε σκέψεις, μήπως έχουν βάσει αυτά που γράφτηκαν πρόσφατα στο θέμα της Α.Ν.Μ.Ε.Ζ

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

30 Δεκεμβρίου 2019 αμέσως μετά την λήξη του διαγωνισμού ανακοίνωση της  SAOS  FERRIES  με τις ευχές της για το θαλασσοβάπορο όπως αναφέρει

εύχεται καλά ταξίδια στο ΚΟΡΑΗΣ  !!!!    ΤΥΧΑΙΟ  ????

,

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υπάρχει η πιθανότητα απο εβδομάδα ο Πρωτέας της Anes Ferries να ανέβει απο τις Σποράδες στην γραμμή της Σαμοθράκη για να αντικαταστήσει το Αδαμάντιος Κοραής για περιπου 35 ημέρες ώστε το δεύτερο πλοίο της Zante Ferries να προβεί σε δεξαμενισμό.

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

16 hours ago, wysiwid said:

... ώστε το δεύτερο πλοίο της Zante Ferries να προβεί σε δεξαμενισμό

Δεξαμενισμός του Κοραή ή μήπως δεξαμενισμός του Σολωμού και αντικατάσταση του από το Κοραής, το οποίο αντίστοιχα θα αντικατασταθεί από το Πρωτεύς; Αυτό φημολογείται εδώ πάνω.

Επίσης υπάρχει και ο φόβος μερικών, που ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ, μήπως έρχεται δοκιμαστικά το Πρωτεύς και αν όλα πάνε καλά, να μείνει...(!!!)

Link to comment
Share on other sites

Αυτά ειναι αυτονόητα, το θέμα ειναι ποιο πλοίο θα αντικαταστήσει το Κοραης στην γραμμή το καλοκαίρι καθώς απο ότι ακούγεται και φέτος το πλοίο θα κάνει δρομολόγια στις δυτικές Κυκλαδες!!!

Link to comment
Share on other sites

Δελτίο τύπου της ANES για το θέμα:

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρεται στην προσωρινή δρομολόγηση του πλοίου μας Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ στην γραμμή ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ενημερώνουμε ότι η εταιρεία μας είναι σε συνεννόηση με την πλοιοκτήτρια εταιρεία του πλοίου Ε/Γ-Ο/Γ ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ για την πιθανή αντικατάστασή του κατά την περίοδο της ετήσιας ακινησίας του.Προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, ούτε υπάρχει η απαιτούμενη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.Η εταιρία μας θα επανέλθει εγκαίρως με νέα ανακοίνωση για την σωστή ενημέρωση του επιβατικού κοινού.

anes.gr

Link to comment
Share on other sites

Καμία επίσημη πληροφόρηση δεν έχει για την αντικατάσταση του πλοίου «Αδαμάντιος Κοραής», ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Νίκος Γαλατούμος. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την ακτοπλοϊκή εταιρεία, δήλωσαν άγνοια για την αντικατάσταση του «Αδαμάντιος Κοραής» με το πλοίο «Πρωτέας», ωστόσο διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο ότι όταν θα παραστεί ανάγκη αντικατάστασης του «Αδαμάντιος Κοραής» η εταιρεία θα φροντίσει για κατάλληλο πλοίο.


STATUS 94.2

 

Ποια από τις 2 εταιρείες λέει αλήθεια;;;

Την Ελληνική Ακτοπλοΐα την είχα ως μία έγκυρη σελίδα για τα θέματα με τα οποία ασχολείται, αλλά τελευταία με απογοήτευσε 2 φορές, μία όταν δημοσίευσε ότι το AQUA JEWEL θα έπαιρνε την γραμμή και μία τώρα (από εκεί δεν ξεκίνησε το θέμα;).

Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγες ημέρες τι σόι συνδιάσκεψη εφ' όλης της ύλης είχαν τα στελέχη της Zante Ferries με την δημοτική αρχή; Μας δουλεύουν; Τα συζήτησαν όλα και δεν συζήτησαν το θέμα για το τι θα γίνει στη γραμμή, όταν αναγκαστικά ο Κοραής θα πρέπει να λείψει για μερικές εβδομάδες για συντήρηση; Συγνώμη, αλλά μου φαίνεται ότι μας δουλεύουν όλοι τους ψιλό γαζί, ενώ τα έχουν κανονίσει όλα παρασκηνιακά και σερβίρουν την αλήθεια λίγο λίγο στους κατοίκους. Και μετά έλεγαν αφερέγγυο τον μπαρμπα-Φώτη....

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ ότι το θέμα τίθεται σε λάθος διάσταση. Η zante μέχρι στιγμής έχει αναλάβει τη γραμμή μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την υπογραφή νέας σύμβασης, την οποία όπως γνωρίζουμε έχει κερδίσει, αλλά δεν έχει υπογράψει. Το ότι προγραμματίζει την αντικατάσταση του πλοίου της ναυλώνοντας από άλλη εταιρεία (αφού δεν έχει άλλο διαθέσιμο και πρέπει να βγουν δυο ακινησίες σε γραμμές μέχρι το καλοκαίρι) προφανώς είναι στα θετικά της υπόθεσης, αλλά δεν νομίζω ότι και οι ίδιοι μπορούν να πουν κάτι δημόσια αν δεν ολοκληρωθεί πρώτα η σύναψη σύμβασης και μετά η ναύλωση και η υπογραφή της αντικατάστασης. Σαν νησί προφανώς με όσα έχει περάσει ο κόσμος θέλει να γνωρίζει για το πλοίο αντικατάστασης, αλλά γνωρίζουμε ότι πάντα αυτό είναι μια έκπληξη (τη μια χρονιά πχ στη γραμμή της Λήμνου η αντικατάσταση ήταν το Άρτεμις και την άλλη το Ν.Χίος). Θεσμικά θεωρώ ότι η ερώτηση για την αντικατάσταση θα έπρεπε να γίνεται προς το υπουργείο.

Link to comment
Share on other sites

On 2/10/2020 at 7:19 PM, wysiwid said:

Υπάρχει η πιθανότητα απο εβδομάδα ο Πρωτέας της Anes Ferries να ανέβει απο τις Σποράδες στην γραμμή της Σαμοθράκη για να αντικαταστήσει το Αδαμάντιος Κοραής

επισημο πλεον

Link to comment
Share on other sites

Αν και από χθες νωρίς το πρωί έχει φτάσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το ΠΡΩΤΕΎΣ, συνεχίζει να εκτελεί τα δρομολόγια το ΑΔ. ΚΙΡΑΗΣ, προφανώς λόγω της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας.

Link to comment
Share on other sites

Έγκριση ΥΝΑΝΠ για αντικατάσταση του ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ από το ΠΡΩΤΕΥΣ, το πρώτο έφυγε για την ακινησία ενώ το δεύτερο κατεβαίνει για δρομολόγιο

Το Πρωτεύς έφτασε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας σε 2 ώρες περίπου και αναχώρησε προς Αλεξανδρούπολη για το πρώτο του δρομολόγιο.

Edited by samothrax
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Τα δρομολόγια λόγω καιρού είναι ανεκτέλεστα από την Κυριακή, ενώ και το Σάββατο έφυγε νωρίτερα από το προγραμματισμένο για να προλάβει την αλλαγή των καιρικών συνθηκών, αν ο καιρός το επιτρέψει η ZANTE ανακοίνωσε τα παρακάτω δρομολόγια για το διάστημα από αύριο 8 έως την Παρασκευή 10/4.

Screenshot_2020-04-07_172054.jpg

Link to comment
Share on other sites

Θετικά γνωμοδότησε το Δ.Σ. Σαμοθράκης για την τροποποίηση των δρομολογίων του Ε/Γ Ο/Γ ΑΔΑΜ. ΚΟΡΑΗΣ λόγω των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν στο λιμάνι της Καμαριώτισσας - Δελτίου Τύπου ΖANTE FERRIES: Τροποποίηση σημερινού (15/4) δρομολογίου λόγω καιρού

Έτσι τα δρομολόγια του ΚΟΡΑΗ θα είναι μόνο απογευματινά από και προς Αλεξανδρούπολη, με εξαίρεση ένα πρωινό δρομολόγιο από Σαμοθράκη (δείτε εδώ) καθ' όλη την διάρκεια των εργασιών καθαρισμού και εκβάθυνσης του λιμανιού της Καμαριώτισσας, οι οποίες σύμφωνα με χθεσινή ανάρτηση του προέδρου του Ο.Λ.Α θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το Αδαμάντιος Κοραής καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ξεκινήσει για πρώτη φορά τα θερινά του δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη - Λήμνο και επιστροφή στις 8 Ιουνίου και θα είναι 3 εβδομαδιαίως. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για το όμορφο νησί της Σαμοθράκης, μετά τις περιπέτειες του προηγούμενου καλοκαιριού. Η σύνδεση με τη Λήμνο αναμένεται να τονώσει την τουριστική κίνηση και να ενδυναμώσει τις τουριστικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο νησιών.

Πηγη πινακα:https://kavalaportnews9.wixsite.com/kavalaportnewsgr?lang=en

15_5ed0b957957b8.jpg17_5ed0b9b5cf083.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Χθές ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ από την ZANTE FERRIES δημοσιεύτηκαν τα δρομολόγια τόσο της συγκεκριμένης γραμμής όσο και της καινούργιας (η οποία παλιά ήταν Καβάλα - Σαμοθράκη - Λαύριο και ήταν σαφώς καλύτερη και έπρεπε να είναι και πάλι αυτή, τουλάχιστον ως την Λήμνο, αλλά ας όψονται Αλεξανδρούπολη και φορείς Έβρου).

Δείτε ΕΔΩ δρομολόγια (έως 15 Ιουνίου) και τιμές θέσεων και αυτοκινήτων για τις διαδρομές Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη (με και χωρίς επιδότηση), Αλεξανδρούπολη - Λήμνος και Σαμοθράκη - Λήμνος

Link to comment
Share on other sites

Μετά την προηγούμενη δημοσίευση των δρομολογίων, την επόμενη μέρα βγήκε Δελτίο Τύπου από την εταιρεία, με τα δρομολόγια μόνο για 8-9/6.

Χθές εκδόθηκε νέο Δ.Τ με νέο πίνακα δρομολογίων μέχρι 6/9.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα ο ΥΝΑΝΠ υπέγραψε νέα σύμβαση με την εταιρεία με αυξημένο μίσθωμα για την νέα γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη - Λήμνος.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ως καχύπτοπτος που τα λέτε όλα αυτά στο άρθρο σας, έχετε παρατηρήσει τα δεδομένα της γραμμή της άγονης για Καβάλα;

Είναι μία γραμμή που δεν μπορεί να έχει μικρότερο από το ήδη δρομολογημένο πλοίο. Εξυπηρετεί πολλά νησιά άρα δεν μπορεί να δρομολογηθεί πλοίο μικρότερο και επίσης μεταφέρει δεκάδες φορτηγά.

Εάν πλοία του μεγέθους Μύκονος-Χίος μπορούν να προσεγγίσουν την Καμαριώτισσα, τότε θα άξιζε να γίνουν κινήσεις για να προστεθεί η Σαμοθράκη. 

Όμως χωράνε; Απ όσο μπορώ να δω τα βυθίσματα σε μεγάλη απόσταση απο τον ντόκο είναι κάτω των 5 μέτρων ενώ η λεκάνη είναι οριακά αρκετή για τα πλοία που συζητάμε. Έχει γίνει πρόσφατα εκβάθυνση;

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nikos_Chania said:

Όμως χωράνε; Απ όσο μπορώ να δω τα βυθίσματα σε μεγάλη απόσταση απο τον ντόκο είναι κάτω των 5 μέτρων ενώ η λεκάνη είναι οριακά αρκετή για τα πλοία που συζητάμε. Έχει γίνει πρόσφατα εκβάθυνση;

Στο μήκος ίσως χωράνε πλοία με λίγα περισσότερα μέτρα από το ΑΔΑΜΆΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΉΣ.

Η εκβάθυνση τελείωσε πριν 40 ημέρες.

Είχε πολλά χρόνια να γίνει εκβάθυνση και είχε μπαζωθεί πολύ. Αυτό ήταν και η κύρια αιτία που πέρσι δεν μπόρεσε να μπει στο λιμάνι το ΑΖΟΡΕΣ, σε συνδυασμό με τα μποφόρ και όπως ακούστηκε η απειρία του καπετάνιου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...