Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Το F/B ΑΝΑΞ συνεχίζει να προσφέρει το έργο του ως φορτηγό οχηματαγωγό για την αποσυμφόρηση των οχημάτων από το νησί της Σαμοθράκης προς την Αλεξανδρούπολη και τούμπάλιν . Δείτε παρακάτω τα νέα αυριανά δρομολόγια εν όψει 15 Αύγουστου .
 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ F/B ΑΝΑΞ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 15-8-2019 
ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 
08.30 ΚΑΙ 16.30

ΑΠΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΠΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 
12.30 ΚΑΙ 20.00

Πηγή : Thassos Ferries

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ KAVALA PORT NEWS ©

55657.jpg

Edited by Tasos Kavala
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Και συγγνωμη, πως μεταφερονται οι οδηγοί των οχηματων;

Θα πρεπει λογικα να γινονται συντονισμενα δρομολογια με το Ζεφυρος ετσι ωστε να μπορουν να φορτωνουν τα ιχ τους οι επιβατες και να πηγαινουν αλεξ/πολη πριν φτασει το Αναξ.

Ακομα μεγαλύτερο μπερδεμα δηλαδη..

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, Nikos_Chania said:

Και συγγνωμη, πως μεταφερονται οι οδηγοί των οχηματων;

Δεν μεταφέρονται οι οδηγοί μόνο τα αυτοκίνητα, μόλις τώρα είχε ρεπορταζ σε ΣΚΑΙ και OPEN, πολλοί δεν τα έβαλαν μέσα γιατί θα τα άφηναν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης χύμα, και με τα δίκιο τους κιόλας, δεν αφήνεις μόνο του το αυτοκίνητο χύμα σε ένα λιμάνι...

Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα, διάφοροι ούγκανοι προσπάθησαν να εισβάλλουν μέσα στο φέρρυ, αλλά τους απώθησαν πλήρωμα και λιμενικοί.

 

Κουράγιο και στο πλήρωμα του andros jet, γιατί με αυτά που είδα στα ρεπορτάζ, θα έχουν να κάνουν με Ορκ...

Μπορεί το πλοίο να με ταλαιπώρησε πριν μέρες, το αναφέρω στην προηγούμενη σελίδα, αλλά δεν συμπεριφέρθηκα σαν αυστραλοπίθηκος...

Link to comment
Share on other sites

Τα ύστερα του κόσμου απόψε στο Αναξ στη Σαμοθράκη. 

Το πλοίο έφυγε με 15 ΙΧ μόνο απο τη Σαμοθράκη.

Αν δεν επικρατήσει ψυχραιμία, θα μείνουν όλοι τους εκεί. Απαράδεκτη η συμπεριφορά των επιβατών,  οι οποίοι έχουν όλα τα δίκια για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί, αλλά σε καμία περίπτωση το πλοίο το οποίο ήρθε για να τους βγάλει απο τη δυσκολη κατάσταση και το πλήρωμά του, δεν έχει κανέναν λόγο να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές. 

 

Link to comment
Share on other sites

Το ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ ειναι να μεινει στη γραμμη μεχρι το Σαββατο και αυτο γιατι απο οτι πηρε το αυτι μου,στη Σαος θεωρουν οτι μεχρι τοτε ενα απο τα δυο βαπορια τους θα εχει επισκευαστει

Τωρα αν πεσουν εξω στην εκτιμηση δεν ξερω τι θα γινει, και αυτο γιατι αυτες τις μερες και το ΑΝΔΡΟΣ εχει κομμενα πολλα εισιτηρια και ειναι δυσκολο να εξυπηρετησει τον κοσμο

Link to comment
Share on other sites

Γύρω στις 1:30 ώρα περίπου κανει την διαδρομή με ταχύτητα γύρω στα 20 μίλια.

Ένα θέμα με τα εισιτήρια υπάρχει γιατί κόβονται στην είσοδο του πλοίου και με τον χαμό που έγινε το βράδυ έκανε 3-4 ώρες για να φύγει.

Από σήμερα ίσως ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ποιοί αβαντάρουν τον δήμαρχο και τα ορκ δεν κατευθύνονται εκεί που είναι οι υπαίτιοι και την πληρώνουν ως συνήθως αυτοί που προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους .

Link to comment
Share on other sites

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΝΑΞ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ .ΔΕΙΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 😎


ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16-8-2019

ΑΠΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΗ 
08.30 ΚΑΙ 16.30

ΑΠΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΓΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 
12.30 ΚΑΙ 20.00

Πηγή πληροφοριών  : Thassos Ferries

Πηγή φωτογραφίας : Kavala Port News 

76788.thumb.jpg.aee431033fef65df9f02d4c7d3f884af.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς κάποιοι πολιτικοί εκμεταλλεύονται την όλη κατάσταση κατηγορώντας την νέα κυβέρνηση ξεχνώντας ότι και οι ίδιοι όταν ήταν κυβέρνηση αντιμετώπισαν τα ίδια, χωρίς να βοηθήσουν αντίστοιχα κατοίκους άλλης περιοχής (πχ Άγιος Ευστράτιος). Σαν πρόβατα κάποιοι άσχετοι από τα βασικά της ναυτιλίας τους επικροτούν και βρίζουν άτομα που προσπαθούν λίγο να βοηθήσουν. Προφανώς και οι απλοί επιβάτες δεν πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα, αλλά απλά να σκέφτονται και να ερευούν πριν γίνουν πρόβατα.

Μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν καμία εταιρία δε θ' αφήσει την πίτα για να βοηθήσει τη Σαμοθράκη ανεξαρτήτως επιδότησης. Εξάλλου αν πχ φύγει πλοίο από τη Μύκονο για να πάει στη Σαμοθράκη, θα κατηγορούν οι Μυκονιάτες τον υπουργό ότι βοηθάει τη Σαμοθράκη και "ρίχνει" τη Μύκονο.

Από το Σεπτέμβρη - Οκτώβρη μπορεί να βγει έκπτωτη η ΣΑΟΣ και να μπει νέα εταιρία, ακόμη και με αύξηση της επιδότησης για να μην έχουμε τα ίδια. Τώρα απλά θα πρέπει να γίνουν τόσες πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες για το τίποτα.

Το ταχύπλοο που μπήκε προφανώς είναι μεγάλη τύχη και μπράβο στην Seajates, αλλά με αυτά που είδαν μάλλον δε θα ενδιαφερθούν ξανά. Απαράδεκτο να τους βρίζουν και να πετούν μπουκάλια στο πλοίο και στους ναυτεργάτες, χωρίς να ευθύνονται. Άλλο πλοίο, άλλη εταιρία, άλλοι υπάλληλοι και άλλος εφοπλιστής οφείλεται για τη σημερινή κατάσταση της γραμμής.

Επίσης, να τους πει κάποιος ότι χάλασαν ταυτόχρονα όλα τα υπάρχοντα πλοία της εταιρίας που έχει σύμβαση στη γραμμή και ότι την Κυριακή θα έπιανε καράβι, αλλά λόγω μποφόρ δεν έπιασε και πάει σήμερα. Άρα μιλάμε για 7 μέρες χωρίς καράβι γιατί δε γίνεται να διακινδυνέψουμε ανθρώπινες ζωές μέσα στη θάλασσα. Θα προτιμούσαν οι πολιτικοί να στείλουμε με μποφόρ ή με χαλασμένα καράβια κόσμο;;;

Είναι όμως υποχρεωμένος ο υπουργός να δει το θέμα της γραμμής από τον Οκτώβρη.

Link to comment
Share on other sites

Σοβαρές καταγγελίες τόσο σε βάρος του λιμενικού όσο και βάρος της εταιρίας.

Να ρωτήσω εγώ που δε γνωρίζω. Για τους επιβάτες που είχαν κλείσει εισιτήρια με τα πλοία της ΣΑΟΣ δεν θα έπρεπε να μεταφερθούν δωρεάν από το πλοίο που μπήκε έκτακτα στη γραμμή; Στο άρθρο αναφέρεται ότι κλήθηκαν να πληρώσουν άλλες τιμές αν και δεν είναι ξεκάθαρο αν πλήρωσαν τη διαφορά ή ολόκληρο το εισιτήριο.

Link to comment
Share on other sites

Είναι πολύ χοντρό αυτό που συμβαίνει στη Σαμοθράκη γενικά. Δε μου φαίνεται όμως καθόλου περίεργο το ότι οι επιβάτες καλούνται να πληρώσουν επιπλέον, είναι διαφορετική σύμβαση μεταφοράς από αυτήν που σύνηψαν με την Saos Ferries αρχικά. Μετά θα πρέπει και τα λεφτά τους να πάρουν πίσω από τη Χάος Ferries αλλά και να διεκδικήσουν και τα έξτρα χρήματα που πλήρωσαν στον Ηλιόπουλο. Βέβαια άντε εξήγησέ το εσύ σε αυτούς που κοιμούνται στο δρόμο εδώ και μέρες..

 

Ένα εύλογο ερώτημα είναι με τι όρους πήγε εκεί το Andros Jet. Αν είναι δηλαδή μια ολική ναύλωση από το ΥΕΝ για συνεχή δρομολόγια με κάποιο ημερήσιο ναύλο, ή είναι σε φάση "πήγαινε εκεί κι ό,τι αρπάξεις". Αν συμβαίνει το πρώτο, τότε είναι όντως λιγάκι τραβηγμένο να πληρώνουν οι επιβάτες επιπλέον, να λαμβάνει δηλαδή η Seajets διπλή πληρωμή για το ίδιο μεταφορικό έργο. 

 

Τέλος δεν ξέρω το νομικό πλαίσιο της σύμβασης με τη Σάος αλλά μετά από αυτό το φιάσκο, θα έπρεπε να έχουν κηρυχθεί έκπτωτοι ήδη. Και δόξα τω Θεώ από Σεπτέμβρη πλοία θα υπάρχουν για να υποστηρίξουν το νησί ώσπου να γίνει νέος διαγωνισμός. 

Link to comment
Share on other sites

Το Andros Jet πήγε εκεί με πρωτοβουλία του Ηλιόπουλου  ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΥΕΝ. Με δικα του έξοδα πήγε το βαπόρι, η Seajets εισπράττει, το ΥΕΝ απλά υπέγραψε στην ουσια την εγκριση των δρομολογίων. Αυτά διάβασα σε ένα άρθρο  αλλα συγχωρέστε με δεν θυμάμαι που ακριβώς.

Τωρα εαν το Υεν έκανε καποια συμφωνια για να μην κινδυνευσει να κυρηχτει εκπτωτη η Seajets απο τις Κυκλαδες λογω της απουσιας του Ανδρος, δεν το ξερουμε..

Όσο για τα εισιτήρια, η Seajets χρεώνει 25 ευρώ το εισιτήριο για τον Επιβάτη και 75 για το ΙΧ.

Η SEAJETS ανακοίνωσε σήμερα ότι, σε συνεννόηση με τον υπουργό Ναυτιλίας και την κυβέρνηση, θα επεκτείνει τα έκτακτα δρομολόγια και στις 17/8 με 18/8.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, η ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει εξομαλυνθεί και πλέον οι επισκέπτες και τουρίστες της Σαμοθράκης μπορούν να μεταβούν από και προς το νησί χωρίς δυσκολίες.

Η SEAJETS ανακοινώνει ότι θα σταθεί δίπλα στη Σαμοθράκη για τη διατήρηση της ομαλής σύνδεσης με την Αλεξανδρούπολη και ότι, ανάλογα με τις εξελίξεις που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση, θα υπάρξει άμεσα νεότερη ενημέρωση.

sam.jpg

Link to comment
Share on other sites

o πλακιωτακης καλει τη ΣΑΟΣ σε ακροαση.

Quote

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης κάλεσε σε ακρόαση τους κατά νόμο υπευθύνους διαχείρισης των επιβατηγών – οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ ΙΙ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης.

(αυτο το σε ακροαση, θυμιζει κατι μεταξυ ελισαβετ και φρειδερικης)

Link to comment
Share on other sites

Σημαντικά πράγματα αποφασίστηκαν... Να δούμε βέβαια τι απ' όλα θα γίνει. Αλλαγή των συμβάσεων με καλύτερα πλοία και προσθήκη πλοίου αντικατάστασης (ενδεχομένως και από άλλη εταιρία;;), έναρξη εργασιών στο λιμάνι και νέα γραμμή με προέκταση έως Λήμνο (ενδεχομένως και Λαύριο ή Κύμη;;;)

 

Quote

Στη σύσκεψη αποφασίστηκαν τα εξής:


• Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, μέχρι 31/10/2019, οπότε και λήγει η παρούσα σύμβαση.


• Η βελτιστοποίηση του πλαισίου προκήρυξης για τις συμβάσεις που αφορούν στις άγονες γραμμές με καλύτερα πλοία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πλοίου αντικατάστασης.


• Η άμεση έναρξη, ύστερα από πολλά χρόνια, των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης των λιμένων Καμαριώτισσας και Θερμών.
 

• Δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης – Λήμνου.

Πηγή: https://www.newsit.gr/politikh/ta-metra-pou-apofasise-i-kyvernisi-gia-ti-samothraki/2854879/

 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, tasos123 said:


• Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την Αλεξανδρούπολη, μέχρι 31/10/2019, οπότε και λήγει η παρούσα σύμβαση.

Τι θέλει να πει ο ποιητής; 

1.Η σύμβαση είναι μεταξύ κράτους-Σαος

2.Η Σαος αδυνατεί να εξυπηρετησει την γραμμη απροσκοπτα ως τις 31.10.19

Άρα πως θα εξασφαλιστεί και η απροσκοπτη εξυπηρετήση και με την παρούσα συμβαση;!

Link to comment
Share on other sites

Για το 2ο, δεν εννοεί αποκλειστικά την ΣΑΟΣ. Αν μπορέσει να επανέλθει μέχρι 31/10 έχει καλώς. Αν όχι, τότε κάποια άλλη εταιρεία θα εξασφαλίσει, έστω και προσωρινά, την απρόσκοπτη και τακτική συγκοινωνία του νησιού.

Link to comment
Share on other sites

Εάν η Σαος δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τη σύμβαση, τότε το υπουργείο μπορεί να κάνει απευθείας ανάθεση της γραμμής σε άλλο πλοίο μέχρι τις 31/10/19, έτσι ώστε υπάρξει τακτική σύνδεση στη γραμμή. 

Link to comment
Share on other sites

On 8/12/2019 at 5:08 PM, Mad Pax said:

Ιλαροτραγωδία...

.Mήπως ο Ηλιόπουλος καβατζώνει τη γραμμή με το ΑΝΔΡΟΣ  για να προτιμηθεί αργότερα το AQUA JEWEL ;

Πάντως το ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  Π , θα ήταν η καλλίτερη περίπτωση 

Edited by harryludens
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...