Jump to content
Shipfriends

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2009!!


Recommended Posts

Μια και κανουμε αρκετο κουτσομπολιο:rolleyes:, ειπα να εξασκηθουμε λιγο στη συγγραφη καζαμια:D:p. Ξεκιναω βαζοντας τον δικο μου. Please μονο καζαμιες, οχι σχολια για τις προβλεψεις. αυτα του χρονου:D

Καζαμιας 2009

January (Γιναρς)

Η επιθεωρηση κοβει τα πλοια της MINOAN, λογω της… στενωπου που υπαρχει στο embarkation. Τα παλατια πανε στα ναυπηγεια ελευσινας, οπου γινονται εκτεταμενες εργασιες εναρμονισης με τον κρητικο νηογνωμονα. Ανοιγονται τεραστιες «τρυπες» στις μπαντες (σαν και αυτες που ειχε το αγια θεοδωρα πριν μας ερθει). Οταν επαναδρομολογουνται σε καθε καμπινα υπαρχει ψυγειοκαταψυκτης τεσσαρων αστερων, οπου μπορει κανεις να βρει αφθονα εξωτικα φρουτα (mangos, ακτινιδια, λωτοι, φυλλα παπαρουνας) σε ντουλαπια απo iroko υπαρχουν φυλλα μανδραγορα και ινδικης καναβης για οσους θελουν να ξεχασουν οτι ταξιδευουν με Μινωικες.

Ενω τα παλατια γινονται fun ships το διαμαντι του Ιονιου, το Κεφαλονια ντε, κανει την ετησια του. Γινεται εκτεταμενη επισκευη στη μηχανη (εμβολα, χιτωνια, βαλβιδες) ώστε να ξαναπηγαινει με 21 μιλια. Προστιθεται επισης μια ακομη μοναδα κλιματισμου για να αποδιδει καλυτερα. Κατά το δεξαμενισμο του αποκαλυπτεται ένα θαυμα. Οι λαμαρινες του από 18 χιλιοστα εχουν παχυνει στα 23. Οι ναυπηγοι το αποδιδουν στις ευχες που διαβασαν σιντοιστες ιερεις, κατά τη θεση της τροπιδος του.

February (Φλιβαρς)

Η NNEΡ και η cretan συγχωνευονται στην ΚΝΕΡ (κρητικη ναυτιλιακη εταιρεια ρεθυμνου). Ναυλωνουν το Santa Maria I που μετονομαζεται σε Κατσουρμπος. Σαρωνει την κινηση του Ρεθυμνου ενώ η ΑΝΕΚ και οι Μινωικες σε χανια και ηρακλειο νιωθουν εντονη την πιεση.

Τον φλεβαρη επισης, ανακοικωνεται η πωληση της ΣΑΟΣ στον Αποστολο Βεντουρη εναντι συμβολικου τιμηματος 1 ευρω και με την υποχρεωση του αγοραστη να αναλαβει ολα τα χρεη της εταιρειας. Μετα την ολοκληρωση της μεταβιβασης, ο Αποστολος βεντουρης κανει αγωγη στο Φωτη Μανουση, γιατι του απεκρυψε το πραγματικο μεγεθος των βαρων και ζητα να απαλλαγει από την υποχρεωση να καλυψει τα χρεη.

Μarch (ως εχ)

Ανακοινωνεται επιτελους το ονομα του αγοραστη του Ugo Foscolo. Είναι ο Αλεξης Κουγιας που το μετασκευαζει σε θαλαμηγο στην Τουρκια.

Η επιτροπη κεφαλαιαγορας ανακοινωνει ότι εγκρινει το σχεδιο συγχωνευσης ΣΑΟΣ, ΝΕΛ και C-Link. Απο τη συνεδριαση της 26/3 η ενιαια εταιρεια διαπραγματευεται ξανα ως ΝΕΛ.

Με τροπολογια που καταθετει ο ακουραστος ΥΕΝΑΝΠ κ.Παπαληγουρας, σε νομοσχεδιο του υπουργειου αγροτικης αναπτυξης για την παραταση της κυνηγετικης περιοδου, η περιοδος υποχρεωτικης δρομολογησης των ταχυπλοων περιοριζεται σε 80 ημερες. Αμεσως οι εταιρειες με πρωτη τη HSW ανακοινωνουν δρομολογια από 20/6-10/9

April (απριλς)

Παρατεινεται η ναυλωση του Αριαδνη στην ΑΝΕΚ για 6 μηνες με ναυλο €2000.00 τη μερα.

Στην εκτακτη γενικη συνελευση της ΝΕΛ την 01/4 ο αποστολος βεντουρης ανακοινωνει την πωληση του Θεοφιλου και του Μυτιληνη στην Sulpicio των Φιλιππινων. Στη γραμμη πειραιας χιος μυτιληνη θα δρομολογηθουν ως ro ro τα παναγια τηνου και παναγια χοζοβιωτισσα.

Ο Γερασιμος Στριντζης και οι αδερφοι Λασκαριδη ανακοινωνουν την εξαγορα του 50% της GA Ferries εναντι €.100εκ Στην προεδρια της εταιρειας θα εναλλασσονται οι αφοι λασκαριδη και στη θεση του Δ.Συμβουλου οι 2 μακηδες (Στριντζης και Αγουδημος). Ο καπτα μακης διατηρει δικαιωμα βετο για κάθε αποφαση ανω των €5000.00. Στις μπαντες των πλοιων εκτος από τα GA (με τα A.N) προστιθεται και το Σ με το Λ.

Ανακοινωνονται τα αποτελεσματα Α’τριμηνου των εισηγμενων που εμφανιζουν θηριωδεις ζημιες.

May (Day)

To Ionian King επιστρεφει στη γραμμη πατρα ηγουμενιτσα bari. Στο πρωτο δρομολογιο παθαινει χιτωνιο και μενει στο Bari για 10 μερες.

Το αδαμαντιος κοραης σαρωνει στην παροναξια και η ΑΝΜΕΖ αποφασιζει να δρομολογησει βοηθητικα τον ημιτελη Οδυσσεα Ελυτη ως roro

Ο αναστασης παπαληγουρας κανει περιοδια στα νησια της αγονης γραμμης με το φουσκωτο του γιωργου βουλγαρακη. Οι δυο ναυτιλοι είναι τοσο αφοσιωμενοι στα προβληματα της αγονης που ξεχνουν να γυρισουν στην αθηνα για την ψηφο εμπιστοσυνης που εχει ζητησει ο πρωθυπουργος. Με 149 υπερ και 149 κατά η κυβερνηση πεφτει και προκυρησονται εκλογες μαζι με τις ευρωεκλογες.

June (Ioυνιος)

Ο αποστολος βεντουρης ανακοινωνει τη στηριξη του προς το ΠΑΣΟΚ και προσφερει τα πλοια της ΝΕΛ για δωρεαν μεταφορα ψηφοφορων.

Η attica ανακοινωνει ότι με επιδοτηση της ΕΕ (τυπου σκωτιας) δρομολογουνται τα superfast XI & XII πειραια ηρακλειο ροδο λεμεσο χαιφα

Στις εκλογες το ΠΑΣΟΚ ερχεται πρωτο κομμα χωρις αυτοδυναμια. Σχηματιζεται κυβερνηση ΠΑΣΟΚ Συριζα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητα το ΥΕΝΑΝΠ και ετσι υπουργος αναλαμβανει ο Γρηγορης Ψαριανος. Στην πρωτη του δηλωση αναφερει: το κεφαλονια να ταξιδευει και όλα τα αλλα να πανε να γ…

July (Ιουλιος)

Η Lloyd’s list εξαγοραζει το Marinews και το Tradewinds το Seanation.

H HSW ανακοινωνει ότι λογω μιας σειρας βλαβων, τα highspeeds θα μεινουν ακινητοποιημενα φετος. Σε εκτακτη συνεδριαση του το ΣΑΣ, εγκρινει τις τροποιησεις δρομολογιων των ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ & ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ. Θα κανουν το κυκλικο πειραιας παρος ναξος μυκονος συρος ραφηνα και αντιστροφα.

Το express Pegasus σαμο ικαρια και το express santorini χιο μυτιληνη.

Οι εταιρειες ανακοινωνουν αποτελεσματα 6 μηνου και κλαινε και οι ρεγγες

Αυγουστος (που είναι παχιες οι μυγες)

Ανακοινωνεται Πτωση της επιβατικης κινησης για τους μηνες ιουνιο και ιουλιο κατά 30% σε σχεση με το 2008

Ο ΥΕΝΑΝΠ Γρηγορης Ψαριανος διοργανωνει εναλλακτικο camping στη Γαυδο. Ολοι οι καλεσμενοι πανε με σχεδιες που εφτιαξαν οι ιδοι από κορμους των τελευταιων δεντρων της παρνηθας

Η ΑΝΕΖ πουλα και το Ζακυνθος Ι για να ξοφλησει και τους τελευταιους πιστωτες

Σεπτεμβριος (Do you remember September)

O Αποστολος Βεντουρης ανακοινωνει ότι πουλησε της μετοχες της (ενοποιημενης) ΝΕΛ στην εταιρεια African Star που εδρευει στο Grand Cayman. Λιγες μερες πριν, ειχε ερθει και σε συμβιβασμο με το Φωτη Μανουση που ανελαβε τα 2/3 των χρεων. Στο ΒΗΜΑ γραφεται ότι την εταιρεια ελεγχουν σομαλοι επενδυτες

Η Ελπιδα Τσουρη σε επερωτηση της στη Βουλη ζητα να επιστρεψει ο ΥΕΝΑΝΠ από τη Γαυδο

Συμφωνα με τα στοιχεια των εταιρειων για τους μηνες ιουλιο και αυγουστο, η συνολικη πτωση εφτασε το 40%.

Μετα απο διαφωνιες για το management ο γερασιμος αγουδημος επαναγοραζει τις μετοχες της GA σε τιμη 25εκ φτηνοτερη από αυτή που πουλησε λιγους μηνες πριν.

Οctober (οχτωβρης)

Ο Γρηγορης Ψαριανος επιστρεφει από τη Γαυδο και δηλωνει ότι για πρωτη φορα φετος δεν υπηρχαν βλαβες τον αυγουστο λογω της απουσιας του υπουργου.

Το princess T φτανει επιτελους στην Ελλαδα

Ο ΕΦΕΤ επιβαλει προστιμο στην ΑΝΕΚ. Βρεθηκαν μαυρισμενες μπανανες στα ψυγεια του Σοφοκλη Β

Ανακοινωνεται το 9μηνο των εισηγμενων, αλλα κανεις δεν εχει δακρυα να κλαψει

Νοεμβριος (εμπηκεν ο νιοβρης)

Το μαρινα ανεβαινει στη δεξαμενη μετα από πολλα χρονια

Το Arthur Handel (που από το μαρτιο παρεμενε στη ραδα του πειραια) μεταφερεται προσωρινα στα Ναυπηγεια Σαββα, διπλα στο γεωργιος εξπρες μεχρι να βρεθουν τα απαραιτητα κονδυλια για την επισκευη του.

Ο Γερασιμος Στριντζης ανακοινωνει την εξαγορα της Goutos Lines

O Πανος Λασκαριδης πουλα της Aegean και αγοραζει το ποσοστο της MIG στην Attica. O αποστολος βεντουρης αναλάμβανει διευθυνων συμβουλος

Δεκεμβριος

Το αδαμαντιος κοραης δενει για την ετησια του. Το αντικαθιστα ο Διονυσιος Σολωμος

Το supefast II δρομολογειται πατρα bari.

To Βlue Horizon πωλειται στη Namma Ferries.

O Γρηγορης Ψαριανος ανακοινωνει τη δημιουργια της ΕΡΙΖΑ (εταιρια ριζοσπαστικης ακτοπλοιας). Προκειται για κρατικη εταιρεια που σταδιακα θα αναλαβει τις αγονες γραμμες

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...