Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

 

.....Ο Αρης Τσανακλιδης επιβιβάζεται στο Blue Star 1 και μαζί με τους Chef του πλοίου και μας ταξιδεύουν μαγειρικά με τη συνταγή τους για «Χταπόδι σιγομαγειρεμένο σε ξύδι βαλσάμικο, με φάβα αρωματισμένη με γλυκάνισο & καραμελωμένα κρεμμύδια».

Δεν ξέρω για τους chef του σήμερα, αλλά πολλάάάά χρόνια πριν, παραγγέλνω ένα βράδυ από Ρόδο, για πρώτο tomato soup, Έρχεται ωραία, περιποιημένη, φρέσκα πιπέρια κλπ, κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Τέλος πάντων την έφαγα. Έρχεται και ο λογαριασμός βλέπω στην ανάλυση ένα μεγαλοπρεπές "Τοματόσουπα (Knorr)". Μάλιστα.....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Το ζήτημα που έθεσε ο Annivas έχει διεξοδικά αναλυθεί παλαιότερα. Η προσέγγιση των "food experts" που έγραψαν το άρθρο, είναι επιφανειακή και ρηχή.

Σιγά μην χρησιμοποιείται για την σάλτσα τομάτα concassé. Οι τομάτες της περασμένης εβδομάδας είναι, που έμειναν και δεν μπορούν να σερβιρισθούν ως σαλάτα. Μετά, το κρέας (ο "κιμάς") που είναι; Έβαλα εισαγωγικά στην λέξη κιμάς, διότι η μακαρονάδα που σέβεται τον εαυτό της, δεν χρησιμοποιεί raw κιμά, αλλά το κοκκινιστό μοσχάρι 2-3 ημερών που ξέμεινε και δεν μπορεί να σερβιρισθεί παρομοίως, οπότε περνιέται στην μηχανή και ενσωματώνεται στην σάλτσα. Τα παλαιότερα χρόνια δε, ο αστικός μύθος έλεγε ότι αντί για νερό στο οποίο ο βοηθός μάγειρα θα έριχνε αλάτι, τα μακαρόνια έβραζαν σε θαλασσινό νερό που μαζευόταν με ένα κουβά, κατά προτίμηση από το λιμάνι. 

Τώρα, με αυτά που γράφω, συκοφαντώ την καραβίσια μακαρονάδα; Όχι βέβαια.

Η μακαρονάδα δια τους γνώστες ήταν, είναι και θα είναι, η γαστριμαργική αυτοκράτειρα του θαλασσινού ταξιδιού στο Αιγαίο.🙏

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μια που μιλάμε επιστημονικά για τη βαπορίσια μακαρονάδα, οφείλω να αποθεώσω την μακαρονάδα με κιμά του Νήσος Ρόδος. Και σε γεύση και σε ποσότητα, συνίσταται ανεπιφύλακτα. Πάαααρα πολύ ψηλά και τo πλήρωμα του self service σε ευγένεια, διάθεση και εξυπηρέτηση, να τα λέμε και αυτά. Σε άλλες πρόσφατες εντυπώσεις, δεν ήταν άσχημο και το μοσχαράκι νουά με συνοδευτικό αρακά στο self service του Blue Star Myconos, γευστικότατο και το πιάτο με τα τυριά.

Link to comment
Share on other sites

Σαν τη βαπορίσια τη μακαρονάδα, με κιμά ή απλή κόκκινη σάλτσα, δεν έχει!

Οφείλω και εγώ να δώσω τα εύσημα στη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα που έφαγα στο Διαγόρας, σε ταξίδι μου από το Βαθύ της Σάμου στη Χίο.

Δεν είχα πρόθεση να φάω, εδώ που τα λέμε, αλλά όταν συνταξιδεύεις με τον έφηβο γιο σου που πεινάει συνέχεια, δεν έχεις και πολλές επιλογές! Μιλάμε, είχα καιρό να φάω τόσο σωστά βρασμένα μακαρόνια και μια σάλτσα γευστική και βελούδινη, με πολύ καλής ποιότητας τριμμένο τυρί! Με μια κρύα μπιρίτσα και τραπέζι ακριβώς δίπλα στα μεγάλα στρογγυλά φινιστρίνια, παρέα με το γιο μου, ήταν μια απολαυστική εμπειρία.

Να πω εδώ ότι ο μάγειρας που σερβίριζε τα φαγητά στο self-service ήταν καταπληκτικός. Με χιούμορ, απίστευτα καλή διάθεση προς όλους τους επιβάτες ήταν υπόδειγμα σωστού επαγγελματία, μπράβο του! Μάλιστα, παρατηρώντας τον είδα ότι με τον τρόπο του μπόρεσε να δώσει και πιο ακριβές μερίδες, όπως ψαρονέφρι και σολομό ψητό. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συγχαίρω εγκαρδίως και ενθέρμως τον chef του "Festos Palace" για την παραδοσιακής και κλασσικής νοστιμιάς μακαρονάδα με κιμά που σερβίρει το self service εστιατόριο (όχι όμως και το a la carte), όπως επίσης και όποιον έχει επιλέξει την προσφερόμενη γραβιέρα (παρομοίως του self service).

Παρεμπιπτόντως, οι τιμές bar και εστιατορίων των Μινωϊκών είναι χαμηλότερες από της Κοινοπραξίας ή συνέκρινα ανόμοια πράγματα και εξάγω λάθος συμπέρασμα;

Link to comment
Share on other sites

Η κοινοπραξία δεν έχει κοινή τιμολογιακή πολιτική στην εστίαση. H Attica ειναι ακριβότερη από όλους στην γραμμή. 

Η ΑΝΕΚ νομίζω είναι λίγο πιο φθηνή από τις Μινωικές.

Link to comment
Share on other sites

Και μια και έχει γίνει στο thread πολύς λόγος για τις υπέροχες βαπορίσιες μακαρονάδες, να αναφέρω πως τα τελευταία χρόνια ευχαριστιέμαι όποτε ταξιδέυω με πλοίο και τις καρμπονάρες- πέρα από τις κλασσικές.  Είχα φάει υπέροχη καρμπονάρα πριν τρία χρόνια στο Festos Palace, αλλά και φέτος στο Αριάδνη που πραγματικά - και στις 2 περιπτώσεις- θα τις ζήλευαν και ιταλικά εστιατόρια.  Σωστά βρασμένο λιγκουίνι και σάλτσα όχι βαριά και κλασσική ιταλικού τύπου (με αυγό δηλαδή και όχι κρέμα γάλακτος).

Πάντως την απόλυτη γαστριμαργική απόλαυση την είχα ζήσει στο a-la-carte του Superfast XII το μακρινό πια 2015!  Απίστευτα γκουρμέ πιάτα....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...