Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

 

.....Ο Αρης Τσανακλιδης επιβιβάζεται στο Blue Star 1 και μαζί με τους Chef του πλοίου και μας ταξιδεύουν μαγειρικά με τη συνταγή τους για «Χταπόδι σιγομαγειρεμένο σε ξύδι βαλσάμικο, με φάβα αρωματισμένη με γλυκάνισο & καραμελωμένα κρεμμύδια».

Δεν ξέρω για τους chef του σήμερα, αλλά πολλάάάά χρόνια πριν, παραγγέλνω ένα βράδυ από Ρόδο, για πρώτο tomato soup, Έρχεται ωραία, περιποιημένη, φρέσκα πιπέρια κλπ, κάτι δεν μου πήγαινε καλά. Τέλος πάντων την έφαγα. Έρχεται και ο λογαριασμός βλέπω στην ανάλυση ένα μεγαλοπρεπές "Τοματόσουπα (Knorr)". Μάλιστα.....

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Το ζήτημα που έθεσε ο Annivas έχει διεξοδικά αναλυθεί παλαιότερα. Η προσέγγιση των "food experts" που έγραψαν το άρθρο, είναι επιφανειακή και ρηχή.

Σιγά μην χρησιμοποιείται για την σάλτσα τομάτα concassé. Οι τομάτες της περασμένης εβδομάδας είναι, που έμειναν και δεν μπορούν να σερβιρισθούν ως σαλάτα. Μετά, το κρέας (ο "κιμάς") που είναι; Έβαλα εισαγωγικά στην λέξη κιμάς, διότι η μακαρονάδα που σέβεται τον εαυτό της, δεν χρησιμοποιεί raw κιμά, αλλά το κοκκινιστό μοσχάρι 2-3 ημερών που ξέμεινε και δεν μπορεί να σερβιρισθεί παρομοίως, οπότε περνιέται στην μηχανή και ενσωματώνεται στην σάλτσα. Τα παλαιότερα χρόνια δε, ο αστικός μύθος έλεγε ότι αντί για νερό στο οποίο ο βοηθός μάγειρα θα έριχνε αλάτι, τα μακαρόνια έβραζαν σε θαλασσινό νερό που μαζευόταν με ένα κουβά, κατά προτίμηση από το λιμάνι. 

Τώρα, με αυτά που γράφω, συκοφαντώ την καραβίσια μακαρονάδα; Όχι βέβαια.

Η μακαρονάδα δια τους γνώστες ήταν, είναι και θα είναι, η γαστριμαργική αυτοκράτειρα του θαλασσινού ταξιδιού στο Αιγαίο.🙏

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μια που μιλάμε επιστημονικά για τη βαπορίσια μακαρονάδα, οφείλω να αποθεώσω την μακαρονάδα με κιμά του Νήσος Ρόδος. Και σε γεύση και σε ποσότητα, συνίσταται ανεπιφύλακτα. Πάαααρα πολύ ψηλά και τo πλήρωμα του self service σε ευγένεια, διάθεση και εξυπηρέτηση, να τα λέμε και αυτά. Σε άλλες πρόσφατες εντυπώσεις, δεν ήταν άσχημο και το μοσχαράκι νουά με συνοδευτικό αρακά στο self service του Blue Star Myconos, γευστικότατο και το πιάτο με τα τυριά.

Link to comment
Share on other sites

Σαν τη βαπορίσια τη μακαρονάδα, με κιμά ή απλή κόκκινη σάλτσα, δεν έχει!

Οφείλω και εγώ να δώσω τα εύσημα στη μακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα που έφαγα στο Διαγόρας, σε ταξίδι μου από το Βαθύ της Σάμου στη Χίο.

Δεν είχα πρόθεση να φάω, εδώ που τα λέμε, αλλά όταν συνταξιδεύεις με τον έφηβο γιο σου που πεινάει συνέχεια, δεν έχεις και πολλές επιλογές! Μιλάμε, είχα καιρό να φάω τόσο σωστά βρασμένα μακαρόνια και μια σάλτσα γευστική και βελούδινη, με πολύ καλής ποιότητας τριμμένο τυρί! Με μια κρύα μπιρίτσα και τραπέζι ακριβώς δίπλα στα μεγάλα στρογγυλά φινιστρίνια, παρέα με το γιο μου, ήταν μια απολαυστική εμπειρία.

Να πω εδώ ότι ο μάγειρας που σερβίριζε τα φαγητά στο self-service ήταν καταπληκτικός. Με χιούμορ, απίστευτα καλή διάθεση προς όλους τους επιβάτες ήταν υπόδειγμα σωστού επαγγελματία, μπράβο του! Μάλιστα, παρατηρώντας τον είδα ότι με τον τρόπο του μπόρεσε να δώσει και πιο ακριβές μερίδες, όπως ψαρονέφρι και σολομό ψητό. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συγχαίρω εγκαρδίως και ενθέρμως τον chef του "Festos Palace" για την παραδοσιακής και κλασσικής νοστιμιάς μακαρονάδα με κιμά που σερβίρει το self service εστιατόριο (όχι όμως και το a la carte), όπως επίσης και όποιον έχει επιλέξει την προσφερόμενη γραβιέρα (παρομοίως του self service).

Παρεμπιπτόντως, οι τιμές bar και εστιατορίων των Μινωϊκών είναι χαμηλότερες από της Κοινοπραξίας ή συνέκρινα ανόμοια πράγματα και εξάγω λάθος συμπέρασμα;

Link to comment
Share on other sites

Η κοινοπραξία δεν έχει κοινή τιμολογιακή πολιτική στην εστίαση. H Attica ειναι ακριβότερη από όλους στην γραμμή. 

Η ΑΝΕΚ νομίζω είναι λίγο πιο φθηνή από τις Μινωικές.

Link to comment
Share on other sites

Και μια και έχει γίνει στο thread πολύς λόγος για τις υπέροχες βαπορίσιες μακαρονάδες, να αναφέρω πως τα τελευταία χρόνια ευχαριστιέμαι όποτε ταξιδέυω με πλοίο και τις καρμπονάρες- πέρα από τις κλασσικές.  Είχα φάει υπέροχη καρμπονάρα πριν τρία χρόνια στο Festos Palace, αλλά και φέτος στο Αριάδνη που πραγματικά - και στις 2 περιπτώσεις- θα τις ζήλευαν και ιταλικά εστιατόρια.  Σωστά βρασμένο λιγκουίνι και σάλτσα όχι βαριά και κλασσική ιταλικού τύπου (με αυγό δηλαδή και όχι κρέμα γάλακτος).

Πάντως την απόλυτη γαστριμαργική απόλαυση την είχα ζήσει στο a-la-carte του Superfast XII το μακρινό πια 2015!  Απίστευτα γκουρμέ πιάτα....

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
On 3/21/2022 at 12:46 AM, proud_ionian said:

απο ολο το ταξιδι το μοναδικο που  μας εξεπληξε θετικα, χωρις επιφυλαξεις και αστερισκους, ηταν το φαγητο στο a la carte. ολο το service και η ποιοτητα φαγητου θυμησε παλιες εποχες superfast και μινωικων (θα επανελθω).

 

On 3/21/2022 at 2:05 AM, proud_ionian said:

τελειωνοντας να πω οτι και στο zeus το μοναδικο ευχαριστο στο service ηταν το φαγητο. ναι μεν το a la carte δεν ανοιξε, αλλα στο self service φαγαμε καλα.

με ολα οσα ειδαμε μεσα στα πλοια, ειχαμε αρχικα σοβαρες επιφυλαξεις για το αν πρεπει να φαμε μεσα στα πλοια. τελικα τολμησαμε και δεν το μετανιωσαμε.

στο europa/superfast VI, στο δρομολογιο απο πατρα, το  a la carte ανοιγε κανονικα το βραδυ. κατι ο χωρος, κατι το αψογο service, κατι η ποιοτητα του φαγητου, νομιζες οτι εισαι στις παλιες μινωικες ή σε original fast. δυο μοσχαρια φιλετο πιπερατο, μια χοιρινη σταβλισια. κουβερ με διαφορα ψωμακια και τρεις sauce, εκ των οποιων η μια πολτος ελιας, ενα μπουκαλι νερο και ενα μπουκαλι κρητικο κρασι λευκο μιχαλακη €78,30, με την εκπτωση του minoan club.

στο zeus στο δρομολογιο της ηγουμενιτσας, φαγαμε self service, αλλα η ποιοτητα εξ ισου καλη. 3 χοιρινες τηγανιες με πατατες, μια ceasars, ενα νερο, μια coca cola και δυο μπυρες κουτι εζα €50 (με την εκπτωση). εδω το μενου για οποιον ηθελε ειχε και κεμπαπ, για τους αρκετους οδηγους απο τη φιλη, γειτονα και συμμαχοB)

αν παρα οσα ακουσατε για το on board service, μπειτε σε πλοιο G της αδριατικης, μη φοβηθειτε να φατε στα εστιατορια.:). ειναι φωτεινη εξαιρεση

α και κατι τελευταιο. αν βρεθειτε στην ancona και πεινασετε, να φατε στη rosa στην corso martini. εξαιρετικες πιτσες, σαλατες, αλλα αλλα πιατα ημερας, καθως και εξαιρετικο εμφιαλωμενο ιταλικο κρασι.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
On 7/31/2021 at 2:33 AM, proud_ionian said:

δεν φαγαμε ουτε στο à la carte, ουτε στο self service. προτιμησαμε να τιμησουμε την original κρητικη κουζινα;)

 

15 minutes ago, proud_ionian said:

ΥΓ: για το  a la carte θα επανελθω

Φετος ειχε πεσει πεινα στην επιστροφη, οποτε το a la carte του Φαιστος ηταν μονοδρομος;)

Η εταιρια ανανεωσε προσφατα το μενου στις γραμμες της Κρητης, κατι που διαφημιζει και στα sm και on board.

Με +/- 20€ το ατομο, αναλογα τι θα διαλεξεις να φας και τι θα πιεις, μπορεις να χορτασεις, παιρνοντας σαλατα, ενα ή δυο ορεκτικά και κυρίως.

Ορεκτικό Κουκουβάγια (Κρητική Σαλάτα με ντάκο στην ουσία), Σφακιανή Πίτα, μοσχαρίσια μπριζόλα, σουβλάκι οριεντάλ και καρμπονάρα συστήνονται ανεπιφύλακτα.

Κρασί Λευκό Μιχαλάκη. Σταθερή αξία. Τον είχαμε δοκιμάσει στο demec Europa (βλ παραπάνω ποστ), αλλά τον συναντούμε και στον Σκλαβενίτη.

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ, επαυξάνω και υπερθεματίζω τα αναφερόμενα από τον συμμαχητή @proud_ionian, με μία παρατήρηση: έστω ότι σου έχει μείνει κρασί και θέλεις τυρί για να το τελειώσεις: Blue Cheese, Edam, Gouda και ότι άλλο γενόσημο τυρί υπάρχει, θα βρείς. Γραβιέρα κρητικιά, δεν θα βρεις.

Και για να μην επεκταθώ σε άλλο topic: Κακός. ψυχρός, ανάποδος, Ιταλός, Σικελός ή ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί κανείς είναι ο Grimaldi, αλλά το service και η εν γένει παρουσία των εκάστοτε πλοίων στις γραμμές της Κρήτης (για αυτές μόνο ξέρω), είναι περίπου τέλεια.

Festos Palace  stern, Heraklion,  27072022.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
22 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Χθες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Smyrna Di Levante στο λιμάνι του Πειραιά... 

Όλα μας τα ειπε ο @Panagia Ekatontapiliani για τα εγκαινια, εκτος απο το σημαντικοτερο;).

Οπως μας ενημερωνει η Ri Chun-Hee του Ιονίου, το Kefalonia Press, στα εγκαινια τραταρανε τον κοσμο με ζακυνθινους λουκουμαδες, που εφτιαξε ο μαγειρας του πλοιου, ενω το κερασμα το ανελαβε η σύζυγος του Προέδρου.

1111.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οι λουκουμάδες βγήκαν στο ταξίδι από Πειραιά για Θεσσαλονίκη!!😉 Η κα. Τερέζα Θεοδόση κέρασε αλλά γλυκά στο τέλος των εγκαινίων στο λιμάνι του Πειραιά, περιφέροντας ένα κουτί με γλυκά στα τραπέζια του σαλονιού.

Link to comment
Share on other sites

Εμενα ολο αυτο μου φαινεται απλα μια κακοστημενη διαφημιση παλαιοτερων δεκαετιων.

Λες και στα ταξιδια θα βγαζει λουκουμαδες και γλυκα η κα Θεοδοση

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Τρίτη βράδυ με το ΚΝΩΣΟΣ ΠΑΛΑΣ από Ηράκλειο προς Πειραιά και είπαμε να δοκιμάσουμε στο a la carte εστιατόριο, κάποια από τα πολυδιαφημιζόμενα πιάτα του νέου κρητικού μενού, που επιμελήθηκε η σεφ, Νεκταρία Κοκκινάκη.

Για σαλάτα πήραμε "Ντάκο με τριμμένη ντομάτα, γαλομυζήθρα, κρίταμο, ελιές και παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο'' που ήταν τίμια, χωρίς όμως να προσφέρει κάτι διαφορετικό από παρόμοιους ντάκος που έχουμε δοκιμάσει.

Από ορεκτικά διαλέξαμε "ντολμαδάκια με σος γιαουρτιού και φρέσκα μυρωδικά" τα οποία ήταν καλοτυλιγμένα και νοστιμότατα.

Για κυρίως, η σύζυγος μου πήρε "κατσικάκι λεμονάτο με σταμναγκάθι", όπου το κρέας ήταν πολύ σωστά ψημένο, είχε ωραία γεύση και πλαισιωνόταν αρμονικά με το σταμναγκάθι.

Εγώ διάλεξα "καπρικό χοιρινό με πέτσα, ψημένο σε χοντρό αλάτι, λεμονόφυλλα και μυρωδικά", που ήταν σκέτη απογοήτευση. Οι πατάτες ξερές και καμένες, δεν τρωγόντουσαν, ενώ το χοιρινό ήταν παραψημένο σε τέτοιον βαθμό, που το μισό δεν μπόρεσα να το φάω, αφού είχε στεγνώσει υπερβολικά (για όσους ξέρουν από καπρικό, πρέπει να είναι αφρός όλο το κρέας).

Για όλα τα παραπάνω, μαζί με 2 αναψυκτικά και τα κουβέρ, πληρώσαμε 50 ευρώ, τιμή σχετικά λογική και για το ύφος του χώρου αλλά και για το συγκεκριμένο μενού, που όμως από ότι φαίνεται δεν του έχουν δώσει τη δέουσα προσοχή, έτσι ώστε να το ευχαριστιέται στο έπακρο ο εκάστοτε επιβάτης που επιλέγει κάποιο από τα πιάτα του.

Ίσως η σεφ θα πρέπει κάποια στιγμή να ελέγξει αν τηρούνται σωστά οι συνταγές που έχει επιμεληθεί και εκτελούν οι μάγειρες των δύο παλατιών.

Η εξυπηρέτηση πολύ καλή, στο παλιό καλό επίπεδο των Μινωικών Γραμμών.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...