Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του Πασιφάη Παλάς στο κρηπίδωμα του λιμανιού της Πάτρας


Recommended Posts

προσκρουση του πλοιου ειχαμε το βραδυ κατα την αφιξη του στο λιμανι της πατρας με αποτελεσμα ριγμα 2μετρων περιπου πανω απο την ισαλο γραμμη ευτυχως! πηγη ερτ ειδησεις

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

τι παθαινει κανεις οτα φυγει νωρις απο το λιμανι. το πασιφαη ηταν απο τις 8 παρα εξω απο το λιμανι αλλα ξεκινησε για μεσα μετα τις 8μιση αφου εφυγε το ευρωπη. στο λιμανι δεν στεκοσουν απο τον απιστευτο αερα και την εκανα, αλλα με παραξενεψε που ενω γυριζε εξω απο τη βορεια, το ειδα απο μακρυα κατα τις 9 να ερχεται με αναποδα για το 7-8 (εκει ειναι ακομη)

Link to comment
Share on other sites

Και η ανακοίνωση από το ΥΕΝ :

Προσέκρουσε, βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ **ΠΑΣΙΦΑΗ ΠΑΛΑΣ** Ν. Ηρακλείου 28, κατά την διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης, στον προβλήτα Νο 9 του λιμένα Πάτρας, προερχόμενο από λιμένα Βενετίας, μέσω των λιμένων Κέρκυρας * Ηγουμενίτσας, με 102 επιβάτες, 83 φορτηγά οχήματα και 34 Ι.Χ.Ε., χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Άμεσα το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων της Λιμενικής Αρχής Πάτρας επέβη του πλοίου και διεπίστωσε υλικές ζημιές, απαγορεύοντας τον απόπλου, μέχρι την αποκατάσταση αυτών και την προσκόμιση Πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

Link to comment
Share on other sites

ετσι ειναι. τα τοπικα ΜΜΕ εγραψαν για αναχωρηση γυρω στις 10 το πρωι και οτι εληφθη μεριμνα απο την εταιρεια για ολους τους επιβατες και τα οχηματα που ανεμεναν τοσες ωρες.

αρα μαλλον δεν παιζει το ατυχημα σαν αιτια καθυστερας

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

χωρις να βαζω και το χερι μου στη φωτια 2 ειναι τα πιθανα σημεια στο πασιφαη χτες που το ειδα στην πατρα. το βαθουλωμα που φαινεται στη φωτο (πλωρα απο το ζωναρι στην αριστερη μπαντα) και ενα καλο "μπασιμο" στην αριστερη γωνια του ducktail. και τα 2 ειναι φρεσκοβαμμενα. επειδη εμπαινε με αναποδα, πονταρω στο ducktail.

post-13-128326977981_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

...έτσι ώστε να κάνει καμία δουλειά για την πλήρης αποκατάσταση του ρήγματος από τη πρόσφατη πρόσκρουση στο λιμάνι της Πάτρας??
με την καμια Π100;)...
επειδη εμπαινε με αναποδα, πονταρω στο ducktail.
ταπεινα ζητω τη συγχωρεσιν σου παναγια μου.:o

σημερα, ανημερα του αη στεφανου και με τον καιρο να πραουντιζει ανυποφορα (βρεχει του καλου καιρου κοινως), στο ducktail της πασιφαης υπηρχε συνεργειο ηλεκτροσυγκολητων που ειχε ηδη κοψει το προχειρα μπαλωμενο ζουπηγμα και ειχε αρχισει να κολλα ελασματα. ολα αυτα "υπο υην σκεπη" ενος μουσαμα και με την φροντιδα ενος μικρου cherry picker. ειχε ξεσαβουρωσει και η πρυμη λιγο, ισα να ερθει το ducktail πανω απο το ντοκο.

μπορει το ρεπο να μην ηταν εκτακτο, αλλα οι εργασιες ηταν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...