Jump to content
Shipfriends

Διάφορα μικροατυχήματα


Recommended Posts

Ελαφρά πρόσκρουση του Δ/Ξ Kythnos με το Ρ/Κ Χρήστος XXV στα Χανιά

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων για ελαφρά πρόσκρουση του Δ/Ξ «KYTHNOS» σημαίας Μάλτας, κατά την προσπάθεια χειρισμών πρόσδεσης του στην προβλήτα φορτοεκφόρτωσης πετρελαιοειδών λιμένα Σούδας, στο Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ XXV» Ν.Π. 10998 .

Άμεσα σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν μικρές υλικές ζημιές και στα δύο (02) πλοία.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προσάραξη του Τ/Χ Ζέφυρος στο Λαύριο 

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για σκάφος σε κίνδυνο στην θαλάσσια περιοχή λιμένα «OLYMPIC MARINE» με έναν (01) επιβαίνοντα.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό όχημα και σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Τ/Χ σκάφος «SEA SOS III» Τ.Λ. 387 προς παροχή συνδρομής, όπου διαπίστωσαν ότι το Τ/Χ σκάφος  «ΖΕΦΥΡΟΣ» Τ. Αλεξανδρούπολης 174 είχε προσκρούσει σε βραχώδη ακτή.

Ο αλλοδαπός επιβαίνοντας του Τ/Χ σκάφους, ο οποίος είχε εξέλθει από το σκάφος στη βραχώδη περιοχή, περισυνελέγη καλά στην υγεία του από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λαυρίου, ενώ το «ΖΕΦΥΡΟΣ» μεταφέρθηκε από το «SEA SOS III» σε αβαθή προς αποφυγή τυχόν βύθισης του.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν το Ζέφυρος της Saos Ferries όταν είδα το νηολόγιο Αλεξανδρούπολης, αλλά μετά παρατήρησα διαφορετικό αριθμό στο νηολόγιο (145)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ Σύμη στη Σκιάθο

Περιστατικό ελαφριάς πρόσκρουσης σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΥΜΗ'' Ν. Ρόδου 45 στον προβλήτα του λιμένα Σκιάθου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένα Γλώσσας Σκοπέλου με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, επέβαιναν τριάντα (30) μέλη πληρώματος και εξήντα έξι (66) επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς και δεκατέσσερα (14) Ι.Χ. και ένα (01) Δ/Κ.

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε στην αριστερή πλευρά της πρύμνης και σε απόσταση 0,5m πάνω από την ίσαλο γραμμή, εσωκοίλωμα στο οποίο εμπεριέχεται ρηγμάτωση μήκους 90mm και μέγιστου ανοίγματος περίπου 15mm, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΥΜΗ'' μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Υ. Γ. Το Σύμη έχει παραμείνει στη Σκιάθο και το αυριανό του δρομολόγιο από Άγιο Κωνσταντίνο ακυρώθηκε. 

Link to comment
Share on other sites

Ελαφρά σύγκρουση Ε/Γ-Τ/Ρ σκαφών στη Ζάκυνθο

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους ''ΑΙΘΕΡ'' Ν.Π. 11640 για περιστατικό επαφής του ''ΑΙΘΕΡ'' με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΛΑΣ'' Ν.Λ. 125, που συνέβη μεσημβρινές ώρες της ίδιας μέρας, κατά τη διαδικασία έπαρσης των αγκυρών του δεύτερου Ε/Γ-Τ/Ρ, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Ναυαγίου Ζακύνθου.

Αμφότερα σκάφη κατέπλευσαν αυτοδύναμα στο λιμένα Ζακύνθου με τους επιβαίνοντές τους καλά στην υγεία τους. Μετά από επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκε μικρό ρήγμα (30 εκατοστών περίπου) στην πλώρη του αριστερού πλωτήρα, επάνω από την ίσαλο γραμμή του ''ΑΙΘΕΡ'', ενώ δεν διαπιστώθηκε ζημιά στο ''ΙΚΑΡΟΣ ΠΑΛΛΑΣ''.

Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΙΘΕΡ'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από αναγνωρισμένο οργανισμό.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη πρόσκρουση του Ε/Γ-Δ/Ρ Σεμπεκο στη Ρόδο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΣΕΜΠΕΚΟ'' Ν.Π. 12527 για περιστατικό πρόσκρουσης στην προβλήτα του εμπορικού λιμένα Ρόδου, κατά τη διαδικασία απόπλου του προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για λιμένα ν. Σύμης.

Από το περιστατικό προκλήθηκε μικρή ρηγμάτωση μήκους περίπου 40cm και πλάτους περίπου 20cm στην πλώρη του πλοίου (στρίτσο) και σε απόσταση περίπου 70cm πάνω από την ίσαλο γραμμή, εκδορές στην αριστερή πλευρά του πλοίου, ενώ δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Στο ανωτέρω πλοίο επέβαιναν έξι (06) μέλη πληρώματος και σαράντα πέντε (45) επιβάτες, καλά στην υγεία τους, και οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΕΜΠΕΚΟ'' μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ-Ο/Γ Καπετάν Χρήστος στην Τήνο

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης χειρισμών πρόσδεσης του Φ/Γ-Ο/Γ”ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ” Ν.Π. 12421, στον οικείο λιμένα προερχόμενο από λιμένα Μυκόνου, στο πλαίσιο εγκεκριμένου του δρομολογίου, ήρθε σε ελαφρά επαφή με τον προβλήτα του εξωτερικού λιμένα, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρού μεγέθους εσωκοιλώματα στο δεξιό πρυμναίο τμήμα του και συγκεκριμένα στο προστατευτικό ζωνάρι.

Από το Λιμεναρχείο Τήνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ Serenity στη Σύρο

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, για πρόσκρουση σε άγνωστο αντικείμενο, του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΕΡΕΝΙΤΥ” Ν.Π. 9179, με τρεις (03) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της νησίδας “ΑΣΠΡΟ”.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο πλοίο, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το “ΣΕΡΕΝΙΤΥ” κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Σύρου, όπου ανελκύθηκε στο νεωλκείο “ΤΑΡΣΑΝΑΣ”, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Επαφή του Ε/Γ-Ο/Γ Κέρκυρα Εξπρές με το Ε/Γ-Δ/Ρ Οδυσσέας την Κέρκυρα

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών κατάπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 12219, ήρθε σε επαφή με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν.Π. 11752, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον οικείο λιμένα.

Το ''ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ'' εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Ηγουμενίτσας, με ενενήντα τρεις (93) επιβάτες και είκοσι επτά (27) ΙΧΕ οχήματα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση. 

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων όπου διαπίστωσαν επιφανειακές εκδορές με φάγωμα πολυεστερικού τμήματος στο αριστερό πρωραίο τμήμα στα έξαλα του πλοίου περίπου 2,5μ επάνω από την ίσαλο γραμμή εξωτερικά της πολυεστερικής κατασκευής του Ε/Γ- Δ/Ρ ΄΄ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' και ελαφριά επιφανειακή εκδορά με απώλεια χρώματος στη δεξιά πρίμα πλευρά περίπου 2,5μ. επάνω από την ίσαλο γραμμή του ''ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ''.

Στο Ε/Γ-- Δ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας, ενώ συνελήφθη ο Πλοίαρχος του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΚΕΡΚΥΡΑ ΕΞΠΡΕΣ''.

Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Σύγκρουση των ρυμουλκών Απόλλων και Άρτεμις VI στην Αντίκυρα.

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αντικύρων για την σύγκρουση του Ρ/Κ ''ΑΠΟΛΛΩΝ'' Ν.Π.11144 με το Ρ/Κ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' VI'' Ν.Π. 6484, στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Κεφαλής όρμου Αντικύρων.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Αντικύρων διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές σε αμφότερα τα πλοία και στη συνέχεια απαγορεύτηκε ο απόπλους τους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ Σαλαμινομαχος στο World Champion Jet στο Πέραμα

Quote

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ” Ν.Π. 11593, κατά την είσοδό του στο λιμάνι Περάματος, προερχόμενο από λιμένα Παλουκιών Σαλαμίνας, προσέκρουσε με το δεξιό πρωραίο τμήμα του, στην πρυμναία δεξιά πλευρά του Ε/Γ-Ο/Γ “WORLD CHAMPION JET” σημαίας Κύπρου, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στην επισκευαστική ζώνη Περάματος.

Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διαπιστώνοντας ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές, στο “WORLD CHAMPION JET” και μικρές εκδορές στο δεξιό πρωραίο τμήμα του “ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ”.

Το εν λόγω πλοίο προσδέθηκε με ασφάλεια στον λιμένα, όπου αποβιβάστηκαν οι 98 επιβάτες, τα 06 μέλη πληρώματος, τα 50 οχήματα και τα 17 δίκυκλα που μετέφερε, χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός και χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση. 

Σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου του “ΣΑΛΑΜΙΝΟΜΑΧΟΣ” κατά την προσέγγιση του στο λιμάνι Περάματος, τα συστήματα διεύθυνσης του πλοίου τέθηκαν, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο “WORLD CHAMPION JET”.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης.

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την ελαφρά πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ Superfast II στην Πάτρα

Quote

Προσέκρουσε, απογευματινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ “SUPERFAST ΙΙ” Ν.Π. 11930 με τη δεξιά πλευρά στην προβλήτα του νέου λιμένα Πατρών, κατά τον  απόπλου του. 

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πάτρα για Ηγουμενίτσα - Μπάρι Ιταλίας με 126 επιβάτες, 56 άτομα πλήρωμα, 8 Ι.Χ.Ε. και 41 Φ/Γ οχήματα.

Το πλοίο επέστρεψε με ασφάλεια στον λιμένα, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “SUPERFAST ΙΙ” αλλά, μετά την προσκόμιση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη προσάραξη του Φ/Β Sibel D στο Ναύπλιο στις 22/12/18

Quote

Προσάραξη του Φ/Γ ''SIBEL D'' σημαίας Παναμά σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, σε αβαθή, στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Ναυπλίου. 

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από το Ναύπλιο με προορισμό το λιμένα Βόλου, με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, έμφορτο με 2.200 τόνους λίπασμα.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ για παροχή συνδρομής. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ιδιώτη δύτη, δε διαπιστώθηκε ρήγμα στο πλοίο.

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SIEBEL D'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Συνέχεια ενημέρωσης για προσάραξη φορτηγού πλοίου στο Ναύπλιο την 22/12/2018

Quote

Αποκολλήθηκε, πρωινές ώρες στις 24/12/18, το Φ/Γ ''SIBEL D'' σημαίας Παναμά,  το οποίο είχε προσαράξει πρωινές ώρες της 22/12/2018  στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Ναυπλίου, με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ» Ν.Π. 12544. 

Το εν λόγω πλοίο, ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές αγκυροβόλιο και άμεσα καταδυτικό συνεργείο προέβη σε επιθεώρηση των υφάλων του χωρίς να διαπιστωθεί ύπαρξη ρήγματος ή άλλης βλάβης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Προσάραξη του Φ/Γ Catharina 1 στη Στυλίδα

Quote

Προσάραξη του Φ/Γ πλοίου ''CATHARINA-1'' σημαίας Μάλτας σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, σε αβαθή, κατά την έξοδό  του από τον δίαυλο Στυλίδας.

Το εν λόγω πλοίο είχε αποπλεύσει από τον οικείο λιμένα με προορισμό το “ΤΣΙΓΚΕΛΙ” Μαγνησίας, με δέκα (10) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, κενό φορτίου. 

Άμεσα με τη συνδρομή Ρ/Κ επετεύχθη η αποκόλλησή του και η ασφαλής ρυμούλκησή του στο αγκυροβόλιο του λιμένα Στυλίδας, ενώ παραπλεύρως αυτού παραμένει και έτερο Ρ/Κ για παροχή τυχόν συνδρομής. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την Λιμενική Αρχή Στυλίδας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ ''CATHARINA-1'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 1 month later...

Απαγόρευση απόπλου των Ε/Γ-Δ/Ρ Παναγία Καματερού και Ποσειδών στη Σαλαμίνα 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον ιδιοκτήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ'' Ν.Π. 8945, ότι ενώ βρισκόταν πρυμνοδετημένο προσέκρουσε σε αυτό το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' Ν.Π. 5779 κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμένα Παλουκίων, προερχόμενο από το προγραμματισμένο δρομολόγιό του Πέραμα – Παλούκια, με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους και των δύο ανωτέρω πλοίων μέχρι επιθεώρησής τους και προσκόμισης σχετικών βεβαιωτικών αξιοπλοΐας, ενώ στη συνέχεια επετράπη μόνο για το ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ'' κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Σύμφωνα με το Αθηναικο Πρακτορείο Ειδήσεων:

 

Quote

 

Kαλά στην υγεία τους είναι οι επτά αλλοδαποί επιβάτες επιβατηγού τουριστικού πλοίου που τραυματίστηκαν ελαφρά στην Κάρπαθο, λόγω έντονου κυματισμού και εισροής υδάτων στην πλώρη.

Το πλοίο που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Πηγαδιών με προορισμό το Διαφάνι, με 162 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα, επέστρεψε όπου οι τραυματίες παρελήφθησαν από ιδιωτικό όχημα αρχικά σε ιδιωτική κλινική και από εκεί στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου.

'Εξι από αυτούς εξήλθαν, ενώ μία 17χρονη πρόκειται να μεταφερθεί στη Ρόδο για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Στο πλοίο πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από κλιμάκιο της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκαν φθορές στην περιοχή της πλώρης καθώς και φθορά μέρους του καταστρώματος.

Από το Λιμεναρχείο Κάρπαθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

 

 

Το πλοίο δεν ονοματίζεται. Κρίνοντας και από την πορεία του στο AIS, μάλλον πρόκειται για το Χρυσοβαλάντου ΙΙΙ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προφανώς και δεν είναι μικρο-ατύχημα αλλά τέλος πάντων, 90 αγνοούμενοι απο τη βύθιση του μικρού φέρρυ Austrheim στο Καμερούν. Κλασική αφρικανική τραγωδία, να και μια φώτο από την Journal du Cameroon:

SHIPPPP-780x440.jpg

 

Δεν είναι κάποιος παλιός δικός μας γνώριμος, είναι το παλιό Νορβηγέζικο φέρρυ Austrheim (IMO 7105005)

Link to comment
Share on other sites

3 νεκροί στις ΦΙλιπίννες από φωτιά σε ferry.

Quote

A fire on a Philippines ferry has killed three people, but another 245 were rescued.

AP cited the coastguard as saying the blaze hit the engine of a vessel called Lite Ferry 16 on Wednesday off Dapitan City.

Spokesman Armand Balilo said: "We did not have any patrol ship in the area so we alerted nearby ships and boats to render assistance because it was an emergency.

"It's good that a number of ships immediately responded. We have to recognise what they did."

The manifest said the 645-ton ferry was carrying 136 passengers, including 28 children and 36 crew members.

Investigators will ask the owner and captain to explain why there were more on board than stated.

A one-year-old girl and a 60-year-old male passenger died. Details of the third death were not known.

 

Some passengers said they jumped off the vessel when fire broke out and were picked up by other merchant ships.

 

 

Edited by Ssiap21
Link to comment
Share on other sites

Πρόσκρουση του Τ/Χ Πήγασος με το Ε/Γ-Δ/Ρ Κάλυμνος Ντολφιν στο λιμένα της Κω

Συγκρούστηκε απογευματινές ώρες χθες, το ταχύπλοο ιδιωτικό σκάφος αναψυχής ''ΠΗΓΑΣΟΣ'' Τ.Καλ. 271 κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμένα Μαστιχαρίου Κω, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ'' Ν.Καλ. 628 το οποίο βρισκόταν ήδη ελλιμενισμένο.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο ΄΄ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ'', ενώ οι επιβάτες του επόμενου δρομολογίου του με προορισμό την Κάλυμνο, προωθήθηκαν με έτερο πλοίο με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμενικό Σταθμό Καρδάμαινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των δύο σκαφών μέχρι την επιθεώρησή τους και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν,ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...