Jump to content
Shipfriends

Διάφορα μικροατυχήματα


Recommended Posts

Εψαχνα που να το βάλω ως είδηση... Για αυτο προτίμησα εδώ  :D

Το θέμα ειναι πως ολοι καλα στην υγεία τους..το σκαφάκι bye bye

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πρόσκρουση του Ιονις στο Αχαιός στη προβλήτα του Αργοσαρωνικού

Quote

 

Η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, ότι το Ε/Γ-Ο/Γ “ΙΟΝΙΣ” Ν.Π. 8775 παρασύρθηκε προς το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΧΑΙΟΣ” Ν.Π. 11228 λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ όπου διαπίστωσαν ότι από την πρόσκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στα ανωτέρω πλοία, ενώ δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων μέχρι αποκατάστασης της ζημιάς.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ στον προβλήτα λιμένα ν. Κάσου

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. ΡΕΘ. 06, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμένα Φρυ Κάσου, προσέκρουσε στον προβλήτα, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρής υλικής ζημιάς πάνω από την ίσαλο γραμμή.

Ακολούθως, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Ρόδου για λιμένες Χάλκης, Διαφανίου, Καρπάθου, Κάσου, Ανάφης, Θήρας, Μήλου και Πειραιά, ενώ οι διαδικασίες αποβίβασης και επιβίβασης στο λιμένα ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια.

Μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου για ένα μεμονωμένο πλου προς συνέχιση του εγκεκριμένου δρομολογίου του, με δεκαοκτώ (18) επιβάτες, πέντε (05) φορτηγά και τρία (03) Ι.Χ.Ε.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με το protothema το πλοιο το πρωι χτυπησε στην Τηνο κατά την επιστροφη του από Μυκονο.

Το αρθρο μιλαει βεβαια για το SUPERFERRY ANΔΡΟΣ αλλα σιγουρα εχουν μπερδευτεί γιατι το SUPERFERRY ειχε πρωινο δρομολογιο από Ραφηνα 
 

Quote

 

Στο λιμάνι της Τήνου προσέκρουσε σήμερα το πρωί το επιβατικό - οχηματαγωγό Super Ferry Άνδρος, το οποίο προερχόταν από τη Μύκονο και εκτελούσε το δρομολόγιο Μύκονος - Άνδρος - Τήνος - Ραφήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι 52 επιβαίνοντες του πλοίου είναι ασφαλείς ενώ το πλοίο δεν υπέστη ζημιές.


Ωστόσο θα παραμείνει στην Τήνο μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος για το αξιόπλοο του πλοίου από τα αρμόδια τεχνικά κλιμάκια.

Σύμφωνα με το Λιμενικό αναμένεται να γίνει άρση του απαγορευτικού απόπλου και το πλοίο να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Η Golden Star Ferries έβγαλε ανακοίνωση στο Facebook για να αποκατάστησει την πραγματικότητα

Quote

Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό ότι η είδηση που ανέβηκε προ ολίγου στο διαδίκτυο και αφορά πρόσκρουση του πλοίου μας SUPERFERRY  στο λιμάνι της Τήνου δεν ισχύει. Το πλοίο μας εκτελεί κανονικά το δρομολόγιό του από Ραφήνα προς Άνδρο , Τήνο και Μύκονο. Πληροφοριακά, το πλοίο μας καταπλέει στο λιμάνι της Τήνου καθημερινά στις 11:35

Εκ της εταιρείας

 

Υ.Γ: Το Πρώτο Θέμα διόρθωσε το όνομα του βαποριου στο άρθρο της!!

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του Υ.Ε.Ν. για την πρόσκρουση του Fast Ferries Andros στην Τήνο

Quote

Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Τήνου

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου για περιστατικό ελαφράς πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ “FAST FERRIES ANDROS” Ν.Π. 11124 στον εξωτερικό λιμένα Τήνου κατά τη διαδικασία πρόσδεσης με αποτέλεσμα τη μικρή στρέβλωση του προστατευτικού ελάσματος της πρύμνης του πλοίου.
Το ανωτέρω Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Μυκόνου με είκοσι εννέα (29) επιβάτες, οκτώ (08) Ι.Χ. και εννέα (09) Φ/Γ οχήματα αποβίβασε στο λιμένα Τήνου τρεις (03) επιβάτες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για συνέχιση του εγκεκριμένου του δρομολογίου προς λιμένες Άνδρου - Ραφήνας μεταφέροντας συνολικά εβδομήντα τρεις (73) επιβάτες, δεκαπέντε (15) Ι.Χ., δώδεκα (12) Φ/Γ και δύο (02) Δ/Κ.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην προβλήτα του λιμένα Πειραιά

Quote
 Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ ''PAROS JET'' σημαίας Κύπρου στην προβλήτα λιμένα Πειραιά, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα.
  Συγκεκριμένα κατά τη διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ΄΄ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ'' μπλέχτηκαν οι άγκυρες των δύο πλοίων, με αποτέλεσμα 
την πρόσκρουση του ''PAROS JET'' το οποίο ήταν προσδεδεμένο,  στην προβλήτα.
  Από το  Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄PAROS JET'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Πρόσκρουση των Φ/Γ Ιαπετος και MSC Donata στο λιμένα Θεσσαλονίκης

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από τον πλοηγό υπηρεσίας, για περιστατικό πρόσκρουσης του Φ/Γ «ΙΑΠΕΤΟΣ» Ν. Π.12451, κατά τη διάρκεια χειρισμών πλεύρισης στον προβλήτα Νο6 του λιμένα Θεσσαλονίκης, με το παραβεβλημένο Φ/Γ “MSC DONATA” σημαίας Παναμά  με αποτέλεσμα την πρόκληση ελαφρών υλικών ζημιών στα δύο (02) πλοία.

Το “ΙΑΠΕΤΟΣ” προερχόμενο από λιμένα Βόλου με δεκαέξι (16) άτομα πλήρωμα, ήταν έμφορτο με εμπορευματοκιβώτια. Από την πρόσκρουση δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση  απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω Φ/Γ πλοίων μέχρι προσκόμισης  βεβαιωτικών διατήρησης κλάσης από τους παρακολοθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επαφή του Ε/Γ-Ο/Γ Fiod Di Levante στον προβλήτα στη Ζάκυνθο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'' Ν.Π. 12207, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών κατάπλου στο λιμένα Ζακύνθου, ακούμπησε με το πρυμναίο μέρος του στον προβλήτα, με αποτέλεσμα την ελαφριά στρέβλωση της δεξιάς γωνίας του (ανεξάρτητου από την πρύμνη) πρυμναίου προφυλακτήρα, σε μήκος 50cm και πλάτος 20cm.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Κυλλήνης με εκατόν πενήντα τέσσερις (154) επιβάτες, πενήντα ένα (51) Ι.Χ.Ε. οχήματα, τέσσερα (04) Φ/Γ και ένα (01) δίκυκλο, κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ζακύνθου, χωρίς να προκληθεί τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση.

Κατόπιν διενέργειας έκτακτης επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ'', ο οποίος έπειτα από προσκόμιση βεβαιωτικού μετά από ζημιά του επετράπη και απέπλευσε την 05:30 σήμερα, για το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

τον ματιασαμε τον αγιο

Quote

Προσέκρουσε μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΙΙ» Ν. Π. 12405, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του, στη ράμπα λιμένα Φισκάρδου Κεφαλληνίας με αποτέλεσμα την αποκόλληση ενός μικρού γωνιακού τμήματος αυτής.  Πηγή: www.inkefalonia.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ Highpseed 7 στο Ηράκλειο

Quote

Προσέκρουσε βραδινές ώρες χθες, το Ε/Γ-Ο/Γ “HIGHSPEED 7” ΝΠ 11419 κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο λιμένα Ηρακλείου με την πρυμναία δεξιά προστατευτική πλατφόρμα (προσκρουτήρα) προκαλώντας τη στρέβλωσή της.
Ανωτέρω πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο – Πάρο – Ίο – Σαντορίνη με 1060 επιβάτες, 18 Ι/Χ, 1 Φ/Γ και 6 Δ/Κ οχήματα όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε ρύπανση.

Άμεσα στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διενήργησαν επιθεώρηση ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “HIGHSPEED 7” αλλά κατόπιν προσκόμισης στη Λιμενική Αρχή βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του.

 

Link to comment
Share on other sites

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ Άγιος Διονύσιος σε ύφαλο στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδας Αγίος Ιωάννης στη Ζάκυνθο

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου Βολιμών Ζακύνθου, από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΙΙ” Ν.Ζ. 149, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ" Ν.Ζ. 149 κατά τη διάρκεια περιηγητικού πλου με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβάτες προσέκρουσε σε ύφαλο στη θαλάσσια περιοχή πλησίον νησίδας Αγίος Ιωάννης και σε απόσταση 0,6 ν.μ. από τον όρμο Πόρτο Βρώμη ν. Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα και εισροή υδάτων. 
Άμεσα ο Κυβερνήτης του "ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ" αποβίβασε τους επιβάτες στην ξηρά απέναντι από τη νησίδα Άγιος Ιωάννης, όλους καλά στην υγεία τους και κάλεσε τον Κυβερνήτη του παραπλέοντος Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΑΡΙΝΟΣ” με τη συνδρομή του οποίου, οι εν λόγω επιβάτες, μεταφέρθηκαν αρχικά στον όρμο Πόρτο Βρώμη ν.Ζακύνθου και στη συνέχεια παρελήφθησαν από το “Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Ζ. 512 για να αποβιβαστούν ασφαλώς στο λιμένα Αγίου Νικολάου Βολιμών ν. Ζακύνθου, παρουσία στελέχους της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Για την περιοχή πρόσκρουσης απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.και στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΜΑΡΑΚΗΣ ΙΙ” Τ.Ζ. 324 το οποίο διαπίστωσε ότι το από το περιστατικό δεν είχε προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ το “ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΙΙ” ανελκύστηκε και ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΑΝΣΕΤ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ” Ν.Ζ. 348 και το "ΜΑΡΙΝΟΣ" στον όρμο Πόρτο Βρώμης ν. Ζακύνθου ασφαλώς και ανελκύστηκε στην στεριά.
Κατόπιν επιθεώρησης από επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεωρητών Εμπορικών Πλοίων διαπιστώθηκε ρήγμα ενός (01) μέτρου στην τροπίδα του εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου και στρέβλωση στην προπέλα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΙΙ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Τ/Ρ Buyuk Hizir Reis στην Κω με το Fahri Kaptan II

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες σήμερα, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ ''BUYUK HIZIR REIS''σημαίας Τουρκίας κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του στον προβλήτα ΔΕΗ του λιμένα Κω, με εκατόν δεκαοχτώ (118) επιβαίνοντες, προσέκρουσε στο προσδεδεμένο Ε/Γ-Τ/Ρ ''FAHRI KAPTAN-II'' σημαίας Τουρκίας.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές και στα δύο πλοία, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων, ενώ στη συνέχεια τους επετράπη κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης ισχύος πιστοποιητικών αξιοπλοΐας.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Είχαμε μια σύγκρουση του Θερμαϊκός Ι με το Άγιος Νικόλαος ΙΙ στα Παλούκια στις 4/9/17

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας μεσημβρινές ώρες σήμερα, ότι κατά την διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ Ι'' Ν.Π 5779 από τον λιμένα Παλουκίων, προσέκρουσε στο Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΙ'' Ν.Χαλκίδος 1189.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων μέχρι την επιθεώρησή τους και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.

Διενεργείται προανάκριση από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σύμφωνα με το NaxosPress σήμερα το πρωί (16/01/18) προσάραξε στα Ψαρά το Δ/Ξ Εκο 2

https://www.naxospress.gr/arthro/koinonia/prosaraxe-dexamenoploio-sta-psara

"Αχ αυτή η πρώτη φορά…. Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Λιμεναρχείο Χίου έπειτα από προσάραξη πετρελαιοφόρου πλοίου στο Λιμάνι των Ψαρών. Πρόκειται για το πλοίο μεταφοράς καυσίμων, το «ΕΚΟ 2» της εταιρείας «ΕΚΟ», το οποίο μετέφερε καύσιμα για το πρατήριο των Ψαρών. Για άγνωστο λόγο το πλοίο προσάραξε σε αβαθή ύδατα στο λιμάνι των Ψαρών με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση για τυχόν ρύπανση ή εισροή υδάτων. Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών και από τη πλευρά του ο δήμαρχος Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος σε επικοινωνία του με το politischios.gr εμφανίστηκε καθησυχαστικός λέγοντας ότι σύντομα το πλοίο θα ρυμουλκηθεί. «Από την ενημέρωση που είχα δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Πρόκειται για νέο πλοίο διπύθμενο το οποίο ευτυχώς προσάραξε σε αβαθή ύδατα και όχι σε κάποια ξέρα. Σύντομα θα φθάσει στην περιοχή ρυμουλκό που θα το ρυμουλκήσει», δήλωσε ο δήμαρχος επισημαίνοντας ότι πρόκειται για το παρθενικό δρομολόγιο του συγκεκριμένου πλοίου στα Ψαρά. Παράλληλα, σημείωσε ότι οι 17 επιβαίνοντες δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση. Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί είναι σχετικά καλές καθώς πνέουν άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ, ωστόσο ο άνεμος είναι νότιος και πιάνει το λιμάνι των Ψαρών. "

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ελαφριά σύγκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ Πρωτευς με Ε/Π-Τ/Ρ Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος στην Σκιάθο

Quote

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Σκιάθου για περιστατικό ελαφριάς σύγκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' Ν.Π. 4007 με το Ε/Π-Τ/Ρ ΄΄ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σ. 158, κατά την έξοδό τους από το λιμάνι της Σκιάθου.

Από την σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημιές στο ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'', το οποίο επέστρεψε στο λιμένα Σκιάθου με τους τρεις επιβαίνοντές του καλά στη υγεία τους, ενώ το ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' συνέχισε το δρομολόγιό του για λιμένα Βόλου.

Από το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πρόσκρουση  του Φ/Γ Aquitania στη Θεσσαλονίκη 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον πράκτορα του Μ/V ''AQUITANIA'' σημαίας Η.Β., ότι κατά τη διάρκεια πρόσδεσης του πλοίου στο κρηπίδωμα 24 της προβλήτας 06 του λιμένα Θεσσαλονίκης, προσέκρουσε με την αριστερή πρυμναία πλευρά του επί των προστατευτικών του κρηπιδώματος, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κοίλωμα στα έξαλα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''AQUITANIA'' μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ανατροπή της φορτηγίδας Μαριάννα XIX στη Λάρυμνα

Quote

Ενημερώθηκε, η Λιμενική Αρχή Λάρυμνας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 2253, για ολική ανατροπή και επικάθιση της ρυμουλκούμενης φορτηγίδας “ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΧΙΧ” Ν.Π. 72., η οποία βρισκόταν παραβεβλημένη σε λιμένα εγκαταστάσεων Λάρυμνας, έμφορτη με σκουριά.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω φορτηγίδα ανετράπη κατά την διάρκεια εκφόρτωσης φορτίου από γερανό ξηράς. Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, καθώς επίσης και η λάντζα “ΛΑΜΠΡΟΥΚΟΣ ΙΙ” Ν.Χ. 1091,  από την οποία τοποθετήθηκε προληπτικά πλωτό φράγμα.

Προανάκριση διενεργείται από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Λάρυμνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε   τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση

Φωτογραφικό υλικό από το περιστατικό με την ανατροπή της φορτηγίδας Μαριάννα ΧΙΧ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...