Jump to content
Shipfriends

Το ατύχημα του Moby Prince εξω απο το Livorno στις 10/4/1991


Recommended Posts

Με αφορμη αυτην την φωτο θυμηθηκα ενα καταπληκτικο ντοκιμαντερ που ειχα δει πριν 4χρονια στο RAI2 σχετικα με το πολυνεκρο ατυχημα.Αναζητοντας στο google πληροφοριες,βρηκα πως υπαρχει η εκπομπη στο youtube σε 7 σπασμενα βιντεακια.Οποιος ξερει ιταλικα αξιζει να το παρακολουθησει;)

Για περισσοτερες πληροφοριες διαβαστε εδω και αρκετες φωτο εδω.

54d25d9803f5178d37a77144f289f342.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Πανεμορφο βαπορι αλλα ηταν της μοιρας του να παει απο στουκα. 10 χρονια πριν καει ειχε τρακαρει με το Πατρα Εξπρες τοτε St George. Και για να μη λεμε μονο για τη Θεσσαλονικη μας :D το Ιονις του Αρκουμανη παραλιγο να ειχε την ιδια τυχη με το Moby Prince το 2001 νομιζω οταν σε μια ομιχλη τσακωθηκε με ενα αλλο ferry εξω απο το λιμανι του Bari. Ευτυχως τη γλιτωσε με καποιες λαμαρινες τσαλακωμενες.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεψε με Neptune το συγκεκριμενο ναυτικο ατυχημα δεν συγκρινεται με κανενα αλλο!Σιγουρα ηταν η μοιρα του να παει οπως πηγε αλλα υπαρχει μεχρι και σημερα ενα πεπλο μυστηριου που κανεις δεν εχει σηκωσει για να δει τι κρυβεται απο κατω:o Η επισημη εκδοχη μιλαει για πικνη ομιχλη,στην πραγματικοτητα ομως δεν υπηρξε καμια απολυτως ομιχλη...Εκεινο το βραδυ στην ραδα του Λιβορνο επικρατουσε μια κατασταση απο X-files οπου τουλαχιστον 10 πλοια δεν φαινονταν στο ρανταρ ενω το Agip Abruzzo(το τανκερ που συγκρουστηκε το Moby Prince)οχι μονο βρισκονταν εξω απ την περιοχη αγκυροβολιας(αρα εντος περιοχης κινησης πλοιων)αλλα ειχε και κλειστο το radar του.:eek:

Λεγεται πως την ραδα βρισκονταν 5 USA πλοια που μετεφεραν πυρομαχικα και οι μονοι που γνωριζαν για αυτα ηταν η αμερικανικη βαση Camp Darby (διπλα στο Λιβορνο) καθως επισης ηταν και οι μονοι που κατεγραψε το radar τους τι ακριβως εγινε ΑΛΛΑ ως δια μαγειας τα καταγεγραμμενα tracks χαθηκαν και δεν παραδοθηκαν ποτε στην δικαιοσυνη:rolleyes:

Απο κει και περα εγινε μια αλληλουχια γεγονοτων που δεν μπορει να εξηγηθει με τιποτα.Τo Prince σφηνωθηκε στην πρυμη του Agip,κανεις απο το λιμεναρχειο δεν αναζητησε που διαολο χαθηκε,ο λιμεναρχης απειχε 1 ωρα+,απο τις επικοινωνιες,ενα ελικοπτερο πεταξε αλλα η ιταλικη αεροπορια αναφερει πως δεν φανηκε πουθενα στα radar,διασωνεται ενα επιβατης οπου ενω λεει πως υπαρχουν ζωντανοι ακομα πανω στο επιβατηγο,μετα απο ενα τεταρτο αναφερουν στο λιμεναρχειο πως ολοι ειναι νεκροι,στις καταγεγραμενες συνομιλιες ασυρματου ακουγεται καποιος που σφυριζει ανεμελα και καποια στιγμη λεει κοροιδευοντας'' moby τα ηθελε ο κ...λος σου''.....!Επισης ο πλοιαρχος του Agip αφηνει το ημερολογιο του πλοιου πανω στην γεφυρα με αποτελεσμα οταν πανε μετα απο 3 μερες να το βρουν οι αρχες,να υπαρχει μονο σαν σταχτη,ο ιδιος δε πλοιαρχος θα πεσει σε πολλες αντιφασεις για το στιγμα αγκυροβολιας του πλοιου.

Το πιο κορυφαιο για μενα απο το ντοκιμαντερ(απο εκει σας τα διηγουμαι)ειναι οτι το επομενο πρωι πεταει ελικοπτερο του ιταλικου ναυτικου πανω απ το πλοιο και με καμερα καταγραφεται βιντεο απο αερος στα εξ.καταστρωματα.Αφου το βιντεο παραδιδεται στις αρχες,ανακαλυπτεται στο deck της πρυμης ενας ανδρας ξαπλωμενος με τα ρουχα του και φαινομενικα ζωντανος με τα χερια σε εκταση.Οταν τα ρυμουλκα επιστρεφουν το moby στο λιμανι,πηγαινουν σε αυτο το σημειο και ο αντρας λογω των υψηλων θερμοκρασιων εχει γινει καρβουνο...,υπηρχαν δηλαδη ακομα ζωντανοι στο πλοιο αλλα δυστυχως δεν τους εσωσαν..

Μακαρι να μπορουσατε να δειτε την εκπομπη,ειναι πραγματικη ερευνα χωρις δημοσιογραφικες υπερβολες και το ατυχημα ειναι ο ορισμος του μυστηριου.

Link to comment
Share on other sites

Αφου υπαρχει λιγο ενδιαφερον για το θεμα και πηρε nomination,με την βοηθεια του google-translate εδω(αφου πατησετε cancel για εκτυπωση,η σελιδα απλα ελαχιστοποιειται στην γραμμη εργασιων,μην νομιζετε οτι χανεται)μπορειτε να διαβασετε μια μεταφρασμενη εξιστοριση των γεγονοτων που εγινε απο το site της εκπομπης του RAI2.Σιγουρα επειδη την μεταφραση την κανει υπολογιστης και οχι ανθρωπος υπαρχουν καποια κενα εκφρασεων-προτασεων-νοηματος αλλα συνολικα βγαινει ενα καλο κειμενο που σας βοηθα να καταλαβετε.

Επισης υπαρχει ιστοσελιδα http://www.mobyprince.it/ που ασχολειται με το ναυτικο ατυχημα,με δικο της forum και απ οτι καταλαβα υπαρχουν αρκετοι συγγενεις των θυματων που ψαχνουν ακομα την αληθεια.

Τελος το ιταλικο wiki εχει αναλυτικοτερο θεμα για ολη την τραγωδια(που δυστυχως το story μειωνεται σημαντικα αν επιλεξεις την αγγλικη γλωσσα)ενω απο φωτογραφιες υπαρχουν πολλες σε ολο το net ενω ειδα πως εχει και ο Σουηδος.

Αυτα βασικα,αν βρω κατι αλλο θα επανελθω.

Link to comment
Share on other sites

Η αφορμη για την δημιουργια αυτου του θεματος υπηρξε αυτη η φωτο οπου αποτελει το 'μνημειο' των θυματων του πλοιου.Ψαχνοντας λιγο παραπανω στο net λεγεται πως ο SINI ANTONIO που βρισκεται στην λιστα,δεν ανεβηκε ποτε στο πλοιο:eek:...Προκειται(οπως λενε δηλαδη οι φημες στα διαφορα ιταλικα site που εψαξα)για εναν πρακτορα μυστικων υπηρεσιων που την ημερα του ατυχηματος βρισκονταν σε αλλη χωρα και χρησιμοποιησαν το γεγονος αυτο για να τον εξαφανισουν....Απλα το αναφερω,δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αν και το διαβασα σε 3 διαφορετικα site.

Τελος εδω θα δειτε καποιες μακαβριες φωτο απο τον γνωστο φωτογραφο Farabola που η δημοσιευση τους προκαλεσε πολλες αντιδρασεις απο την κοινη γνωμη.Προειδοποιω πως περιλαμβανουν καμμενα πτωματα οποτε δεν ειναι και το καλυτερο θεαμα...

Link to comment
Share on other sites

Ελα ντε...:confused: Μεχρι και χτες δουλευαν σωστα τα link.Τελοσπαντων,θα σας πως τον τροπο για να μην ξαναβαζω αλλα.Πατε εδω στην playlist του youtube και κανετε copy το λινκ καθε βιντεο.Μετα σε αυτο το site paste το λινκ και download,και βγαινουν οι διευθυνσεις για να κατεβασετε καθε βιντεακι στο pc σας.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω η MOBY LINES πρεπει να κρεμαει κανα τονο σκορδα στις γεφυρες των πλοιων της και να κανει συχνα αγιασμο.Ιδια μερα,10 του μηνα,αλλα αλλο μηνα,Ιουνιο και 15 χρονια αργοτερα(2006),το MOBY FANTASY συγκρουεται με το NURAGHES στην Olbia της Σαρδηνιας.Η μονη διαφορα ειναι πως το FANTASY δεν πηρε φωτια και ετσι δεν υπηρξαν θυματα αλλα στις εικονες,η πλωρη του ειναι ιδια με εκεινη του PRINCE...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το πλοίο μετά (πόσο καιρό άραγε ???) από το τραγικό συμβάν, οδηγήθηκε και διαλύθηκε στην παραλία του Αliaga.

Στο γνωστό μας Navi e Armatori, ανακάλυψα μία πολύ καλή φωτογραφία του Selim San, του πλοίου στον τελευταίο του προορισμό.

Link to comment
Share on other sites

Εχω την ενυπωση οτι διαλυθηκε 6χρονια:eek:μετα απο το ατυχημα(δικαστικες διαμαχες-ερευνες κλπ).Αξιζει να παρακολουθησετε το ντοκιμαντερ που εχω βαλει παραπανω(σας εχω κ τους υποτιτλους για...να μην μελετατε τας γραφας:D)Οποιος το δει θα καταλαβει ποσο μυστηριο ειναι αυτο το ναυαγιο.;)

Link to comment
Share on other sites

Λεγεται πως την ραδα βρισκονταν 5 USA πλοια που μετεφεραν πυρομαχικα και οι μονοι που γνωριζαν για αυτα ηταν η αμερικανικη βαση Camp Darby (διπλα στο Λιβορνο) καθως επισης ηταν και οι μονοι που κατεγραψε το radar τους τι ακριβως εγινε ΑΛΛΑ ως δια μαγειας τα καταγεγραμμενα tracks χαθηκαν και δεν παραδοθηκαν ποτε στην δικαιοσυνη:rolleyes:

Οταν δωσει η αμερικανικη βαση τα γραφηματα απο το ρανταρ θα μαθουμε αλλα μεχρι και σημερα οποιος τα αναζητησε,βρηκε μονο κλειστες πορτες.

Η ιστορια θυμιζει λιγο το περιστατικο που εγινε στα Ιμια με την καταρριψη του ελληνικου ελικοπτερου.Πανω κατω ολοι υποψιαζομαστε τι μπορει να εγινε αλλα αποδειξεις δεν θα υπαρξουν ποτε...επειδη 'καποιοι' επελεξαν να μην υπαρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Η ιστορια θυμιζει λιγο το περιστατικο που εγινε στα Ιμια με την καταρριψη του ελληνικου ελικοπτερου.Πανω κατω ολοι υποψιαζομαστε τι μπορει να εγινε αλλα αποδειξεις δεν θα υπαρξουν ποτε...επειδη 'καποιοι' επελεξαν να μην υπαρχουν.

Off topic.Aφου δεν εχουμε αποδειξεις ας μην λεμε τετοια πραγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Ξαναηλθε το θεμα στην δημοσιοτητα μετα την συνεχιζομενη ερευνα των συγγενων των θυματων

«Έχουμε εργαστεί πολύ σκληρά για να εξακριβωθεί η εγκυρότητα των σεναρίων. Και το συμπέρασμα, με βάση αντικειμενικά στοιχεία, είναι ότι το ατύχημα προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος και οφείλεται σε απρόβλεπτες περιβαλλοντικές συνθήκες, όπως η 'ξαφνική' ομίχλη που κύκλωσε το πλοίο λίγο πριν προσκρούσει στο δεξαμενόπλοιο ".Αυτά δήλωσε στο Λιβόρνο,ο εισαγγελέας,Francesco De Leo, εξηγώντας το αίτημα να απορρίψει την έρευνα σχετικά με την καταστροφή του Moby Prince, στο οποίο 140 άτομα έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της 10 Απριλίου 1991. Οι εισαγγελείς έχουν επίσης επιβεβαιώσει ότι το οχηματαγωγό της Navarma "έπλεε χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και είναι υπεύθυνη η ναυτιλιακή εταιρεία, αλλά το αδίκημα πλέον έχει παραγραφεί''.Ο De Leo, ο οποίος συντόνισε τις εργασίες των pm Antonio Giaconi, Carla White και Massimo Mannucci, εξήγησε ότι «ο Εισαγγελέας έχει διερευνησει κάθε πτυχή του ατυχήματος,με την παροχή τεχνικών συμβουλών και την χρήση νέων προηγμένων τεχνολογιών. Αυτό - είπε - μας επέτρεψε να αποκλειστεί έκρηξη στο πλοίο πριν από τη σύγκρουση μεταξύ δύο πλοίων.Ετσι δεν μπορει να τεκμηριωθει η αιτηση για συνεχεια των ερευνων του δικηγορου Κάρλο Παλέρμο, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2006 ειχε ζητήσει την επανάληψη της έρευνας για λογαριασμό των γιων του καπετάνιου του Moby Prince, Angelo και Louchino Chessa, καθώς και των λοιπων συγγενων των θυμάτων σύμφωνα με την οποία το ατύχημα συνέβη σε ένα πλαίσιο υποπτων/αναρχων κινησεων πλοιαριων λογω του παρανομου εμποριου όπλων των ΗΠΑ,που γινονταν εκεινη την στιγμη εξω απο το λιμανι και δεν τηρουνταν οι κανονες ασφαλειας/ναυσιπλοιας απο τα πλοια στην ραδα.

"Αυτές οι εικασίες - De Leo είπε - δεν έχουν βρει απάντηση στην πραγματικότητα." Οι αμφιβολίες παραμένουν σχετικά με την παρουσία στο λιμάνι εκεινο το βράδυ, τουλάχιστον δύο πλοίων, του "Τερέζα" και "Ship One" οπου γραφήματα ραντάρ δειχνουν,στο σημειο της σύγκρουσης ενα αγνώστων στοιχείων πλοίο να κινειται από την ραδα προς τα ανοιχτα με πολύ μεγάλη ταχύτητα. " Τέλος, κατέληξε ο De Leo, "δεν υπάρχουν δορυφορικές εικόνες του λιμανιού Λιβόρνο κατά τη στιγμή του ατυχήματος."

Απο το shippingonline.it το δημοσιευμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μπορειτε πλεον να δειτε

με ελληνικους υποτιτλους :) Για να τους ενεργοποιησετε στο βιντεο,πατηστε το κουμπακι cc που βρισκεται αριστερα απο την επιλογη ποιοτητας. Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Παρ'ολη την πείνα μου,είχα την υπομονή να δώ όλο το ντοκυμανταίρ.

Τα ερωτηματικά είναι πράγματι πάρα πολλά και δείχνουν εμφανείς προσπάθειες να "κουκουλωθή" κάτι.

Το ερώτημα είναι:τί έπρεπε να "κουκουλωθή" και κυρίως ποιός θα ωφελείτο από το "κουκούλωμα" αυτό.

Η δέ φριχτή υποψία μου είναι:μήπως η τραγωδία τού MOBY PRINCE "προκλήθηκε" τεχνητά (από αυτόν ή αυτούς που ωφελήθηκαν από το "κουκούλωμα");Προφανώς τέτοιοι άνθρωποι δέν συγκινούνται από το γεγονός ότι αθώοι επιβάτες θα χάσουν τη ζωή τους....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Φίλοι καραβολατρεs,

Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ότι αναφορά την ποιότητα της εκπομπής. Λείπει η μαρτυρια του ναύτη, γιατί δεν τον βρήκαν (;) του ιδιώτη που τον έσωσε. Φαίνεται ότι ούτε έψαξαν για να τους βρούν να ξαναπούν ότι ήξεραν στην εκπομπή. Η σύνδεση των γεγονότων με τις κινήσεις των USA η και του αλλου μυστηρίου πλοίου (23 Οκτόμπερ) είναι ισχνή. Τουλάχιστον για το τελευταίο θα μπορούσαν να ψάξουν ανά ξαναέπιασε λιμάνι μετά από εκείνη την βραδια, που και ποτε η αν έμεινε άλλες μέρες στο λιβόρνο.

Δημοσιογραφικά ιστορίες μεγάλων συνωμοσιών πουλάν καλά (ιδιαιτερα με το πικάντικο Cocktail της εκπομπής, USA έμποροι οπλων κτλ).

Στο Moby επικρατούσε ηρεμία, ποδόσφαιρο και χαλαρότητα (βλέπε και Σάμαινα)

Το Agip Abruzzo ήταν αγκυροβολημένο σε απαγορευμένο μέρος από αγνοια η και αδιαφορία

Στο πλοίο, μετά την σύγκρουση ο καπετάνιος συγκέντρωσε όλους στο πρωραίο σαλόνι ή φοβούμενος βύθιση, είτε σκεπτόμενος το ενδεχόμενο να τους επιβιβιβασεi στο μεγαλύτερο Tanker, υποτιμώντας την πυρκαϊά

Στο λιμεναρχειο δεν ειχαν ουτε ενα στοιχειωδες σχεδιο για την αντιμετωπιση τετοιων συμβαντων, ουτε και τα απαιτουμενα μεσα (βλεπε την ιστορια του Sea Diamond).

Ο λιμεναρχης δεν ακουγεται καθολου (διαταγες κλπ)ειτε γιατι στην πραγματικοτητα δεν ηταν παρον ειτε γιατι δεν ειχε μεσα επικοινωνιας που να λειτουργουν.

Τελος αν η πυρκαια εξαπλωθηκε γρηγορα, πως σωστικες δυναμεις χωρις ομως τα απαραιτητα μεσα να πλησιασουν το πλοιο και να ανεβουν?

Μαλλον ολοι, εκτος φυσικα απο τους αδικοχαμενους, εκεινο το βραδι εκαναν την καβbαντζα τους και οι ποιο υψηλα ισταμενοι απο αυτους επηρεασαν την αποφαση του δικαστηριοu.

Και μια τελευταια προσωπικη αποψη απο εμπειριες μου στη μεση και βορεια Ευρωπη:

Αν δεν υπαρχουν σχεδιασμοι πλανα και ιδιατερα συχνα ασκησεις για αντιμετωπιση τετοιων περιστατικων στις δυσκολες στιγμες δεν λειτουργει τιποτε και ολοι περιμενουν μονο το φιλοτιμο και την αυτοθυσια απο αλλους. Ευτυχως αυτα στο νοτο υπαρχουν. Στο λιβορνο ομως εκεινο το βραδυ ελειπαν.

Edited by pid137
Link to comment
Share on other sites

Και πάλι είναι πολλά τα ερωτηματικά σχετικά με τίς αντιφάσεις τών εμπλεκομένων.Γιά παράδειγμα,ο καπετάνιος τού Agip Abruzzo αμέσως μετά το ατύχημα είπε ότι ό ανθυποπλοίαρχος είχε ανοίξει το ραντάρ και το βλέπανε το Moby Prince που ερχόταν πρός το μέρος τους-και αυτό είναι τεκμηριωμένο από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ-στο δικαστήριο όμως είπε ότι ο ανθυποπλοίαρχος είχε ξεχάσει ν'ανοίξη το ραντάρ.Γιά ποιό λόγο να το πή,αφού ήξερε πως η προηγούμενη δήλωσή του ήταν καταγεγραμμένη στο βίντεο,οπότε εύκολα μπορούσε να διαψευστή η μετέπειτα κατάθεσή του στην δίκη;

Επίσης,αφού το τάνκερ είχε πιάσει φωτιά πρίν από την σύγκρουση και δεδομένου ότι δέν υπήρχε ομίχλη,πώς δέν το είδαν από την γέφυρα τού Moby;Δέν ήταν και κανένα βαρκάκι,κοτζάμ φλεγόμενο τάνκερ ήταν,που φαινόταν μάλιστα κι'από το λιμάνι.Είναι δυνατόν να μήν υπήρχε κανείς στην γέφυρα,βράδυ και λίγα λεπτά μετά τον απόπλου;

Ο λιμενάρχης κατέθεσε ότι απλώς βρισκόταν στο λιμεναρχείο και παρακολουθούσε τόν αξιωματικό βάρδιας που έδινε εντολές.Είναι δυνατόν να τα λέη αυτά ανώτατος αξιωματικός και να περιμένη να γίνη πιστευτός από το δικαστήριο;Ακόμα κι'ένας άσχετος με τα ναυτικά θέματα μπορεί να καταλάβη ότι η δικαιολογία αυτή είναι γελοία.

Επίσης,άν μετά την σύγκρουση ο πλοίαρχος τού Moby έδωσε εντολή να συγκεντρωθούν όλοι οι επιβάτες στο πλωριό σαλόνι επειδή φοβόταν μήπως βουλιάξη το πλοίο ή ήθελε να τους επιβιβάση στο τάνκερ,πώς εξηγείται ότι δέν βρέθηκε κανένα πτώμα στο πρωραίο σαλόνι;Λογικά η πυρκαϊά στο Moby θα έπρεπε να τους είχε αποκλείσει όλους εκεί-άν μάλιστα εξαπλώθηκε γρήγορα σ'όλο το πλοίο.Κι'επίσης,δέν ήξερε ό πλοίαρχος τού Moby ότι το τάνκερ ήδη είχε πιάσει φωτιά;Πώς υπολόγιζε να ανεβάση και τους δικούς του επιβάτες σ'αυτό;

Η δική μου άποψη είναι πως ναί μέν τα "σενάρια" με τά αμερικάνικα πλοία και την εμπορία όπλων είναι μάλλον τραβηγμένα,όμως υπήρξαν τόσες πολλές παραλείψεις και λάθη από τους εμπλεκόμενους ώστε προσπάθησαν να τα "κουκουλώσουν" με αστείες δικαιολογίες και ψέματα.Σάν το παιδάκι που αντί να παραδεχτή πως ναί,έσπασε το βάζο και πήρε τίς καραμέλες από μέσα,εφευρίσκει διάφορες ιστορίες προσπαθώντας να πείση τους γονείς του ότι δέν έφταιγε αυτό,αλλά ότι πέρασε από δίπλα η γάτα που κυνηγούσε τον σκύλο και παραμέρισε το βάζο που έπεσε από τον μπουφέ κι'έσπασε....

(και μετά πρέπει να βρή μιά άλλη δικαιολογία γιά το πώς ο σκύλος ανέβηκε στον μπουφέ....)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

27 ολόκληρα χρόνια μετά το ατύχημα, η ιταλική δικαιοσύνη ακόμα ασχολείται με το Moby Prince και αναμένεται το πόρισμα μιας επιτροπής διερεύνησης. Το πόρισμα για το Norman Atlantic το θέλουμε τώρα σύντομα?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Nick the Greek said:

Το πόρισμα για το Norman Atlantic το θέλουμε τώρα σύντομα?

σκεψου μονο, οτι το  moby prince ειχε μεινει ξεχασμενο για καμια 7ετια σε ντοκο, υπο... ερευνα, μεχρι που βουλιαξε επι τοπου.

μετα το επανεφεραν στην επιφανεια και το εστειλαν τουρκια

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Βλέποντας νωριτερα ένα βίντεο στο youtube σχετικά με το ατυχημα μου γεννήθηκαν ορισμένες απορίες.Το κομματι της διασωσης αλλα και του πορισματος,απ ότι φαινεται ειναι πολυ μπερδεμενα και αμφιβαλω αν θα βγει ποτε ακρη.Ωστοσο το πλοιο έμεινε στο προσω,να κοβει κυκλους καμια ωρα ,καθώς δε πρόλαβαν λόγω της ταχύτητας αλλά και της εκτασης της φωτιάς να κόψουν τις μηχανες.Δεν υπήρχε κάποιος τρόπος να κοπούν από το μηχανοστάσιο? Επίσης, εντύπωση μου κάνει η ύπαρξη πυρίμαχου δωματίου. Υπάρχει σήμερα κάτι ανάλογο,η έχουν αντικατασταθεί από τις πυριμαχες ζώνες?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...