Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

το λαοπροβλητο υεν εχει εγκρινει προσεγγισεις στον πισαετο ("λιμανι" της ιθακης προς τη σαμη) ως εξης:

15.35-15.40 το Ξανθουλα Β (η παντοφλα του αστακου)
15.40-15.45 το αγια μαρινα (παντοφλα που κανει σαμη
πισαετο φισκαρδο λευκαδα)

15.45-16.00 το κεφαλονια

ολα αυτα στη μια και μοναδικη ραμπα. για emergency τσιμεντοστρωθηκε και ενας βραχος :eek: για να ριχνουν καταπελτη οι παντοφλες

σημερα η αγια μαρινα περασε μπροστα απο την πλωρη του κεφαλονια (απο αριστερα του πηγε δεξια του) και θυμηθηκαμε το world hero.

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 231
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

there are bad news and good news.

the good news first

τροποποιηθηκαν τα δρομολογια των παντοφλων και δεν συμπιπτουν με το κεφαλονια.

the bad news

τελος του χρονου θα γινει η δημοπρατηση του εργου "λιμενας πισαετου ιθακης" το οποιο βρισκεται σε φαση "μελετης" εδω και μια τριετια. αυτο σημαινει οτι παμε για το 2008 να εχει ολοκληρωθει το λιμανι.

γιατι τοση μελετη; τη φοβαται το ΥΕΝ και η Νομαρχια Κεφαλληνιας; μη μεινουν αμελετητοι :mad: ;

η προσωρινη λυση εγινε μονιμη αλλα παραμενει ανεπαρκης ειδικα τις μερες αιχμης.

ΝΑΙ στον πισαετο για οικονομια χρονου, αλλα και γιατι αλλιως δεν θα εχει μεσημεριανη προσεγγιση, αλλα να φτιαχτει καποτε και το λιμανι

του αγιου πνευματος γινοταν το the something else. 40 ΙΧ ειχαν κλεισει την "προβλητα" ενω αλλα 20 περιμεναν στο βουνο μαζι με 2 βανακια και ενα μικρο φορτηγο. ενω καμια 500ρια ατομα στεκοταν στο λιγο ελευθερο χωρο της προβλητας.

αποτελεσμα: το κεφαλονια πρωτα πηρε τους επιβατες για πατρα και μετα αρχισε να ξεφορτωνει ιχ (καμια 20 ρια) και φορτηγα απο πατρα. (εδεσε 15.55 και αρχισε να αδειαζει γκαραζ 16.05)

Σας ζαλιζω με τα τοπικιστικα λιμενικα, αλλα τετοια θεματα απο τα μερη του ο καθενας καλο ειναι να τα αναδικνυει να μαθαινονται

και δυο φωτο για του λογου το αληθες :(

post-13-128326955098_thumb.jpg

post-13-1283269551_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

δεν θα ξανααναφερθω στη γνωστη χαωδη κατασταση φορτωσης εκφορτωσης που ειναι μονιμη της μερες αιχμης, ουτε στο οτι οι παντοφλες καθυστερουν και πεφτουν πανω στο κεφαλονια (την παρασκευη 12/8 το βαπορι ηταν 16.05 στον πισαετο και εδεσε 16.25 περιμενοντας την ξανθουλα β. εννοειται οτι το βραδυ απο πατρα εφυγε με πανω απο μια ωρα καθυστερηση).

επανερχομαι να σας χαρισω μια φωτο τραβηγμενη απο το ανω γκαραζ του κεφαλονια. απο το πρωτο ανοιγμα μετα το ονομα στην αριστερη μπαντα.

αυτα που βλεπετε ειναι βραχια και κοτρωνες ουτε μετρο κατω απο αξονες και προπελες. Στον πισαετο βεβαια

post-13-128326955204_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στα παραπανω να προσθεσω οτι στο Βαθυ οταν το βαπορι κανει πλαγιδετιση στην πραγματικοτητα ακουμπαει πανω στην προβλητα.Για την ακριβεια εχουν βαλει λαστιχα ετσι ωστε η πισω δεξια μερια να ακουμπαει πανω σ'αυτα.Ακομα οταν βγαινεις με το αυτοκινητο ακριβως στην μεση υπαρχει μια δεστρα στην οποις δεν το πλοιο και κανεις ενα μικρο ζικ ζακ για να την αποφυγεις

Link to comment
Share on other sites

το βαπορι δεν ακουμπαει, αλλα καθεται!!!

το αριστερο "μαγουλο" της πρυμης παταει πανω σε ενα "τοιχειο" που εχει φτιαχτει στα μετρα του.

εκει κοντραρει αλλιως θα βγει στο δρομο. :D η πλωρη κρατιεται απο την αγκυρα και 2 λεντιες αριστερα και η πρυμη απο το τοιχακι, ενα σπρινγκ αριστερα και δυο καβους που πανε στη δεστρα που λεει ο polmyt. Δεν ειναι πλαγιοδετηση κανονικη. δειτε και εδω.

Δειτε τη φωτο απο τις 18 ιουνιου 05 αν και ειναι λιγο παραπλανητικη γιατι το βαπορι

ειχε ξεσαβουρωσει απο δεξια για βαφη ισαλου. κανονικα το ζωναρι βγαινει ακομη πιο εξω.

το χειμωνα με την εντονη ρεστια (ειδικα οταν εχει μαιστρο και τραμουντανα) το βαπορι σκπαμπανεβαζει πανω στις σαμπρελες

Η εναλλακτικη λυση που υπαρχει δεν ειναι η καλυτερη. Στην πρυμνιοδετηση ναι μεν δεν εχει στενες επαφες η πρυμη αλλα μπορει ο καιρος να σε βγαλει στο δημαρχειο :confused::D

βεβαια παρολα αυτα το λιμανι ειναι πιο ασφαλες το χειμωνα απο τη σαμη που ερχεται το κυμα ζωντανο απο το καναλι

post-13-128326955509_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
Εύχομαι, κ. Γενικέ, σε μικρό χρονικό διάστημα να υπογράψετε και την ένταξη του λιμανιού του Πισαετού, το οποίο αποτελεί με τη σειρά του ένα επίσης πολύ σημαντικό έργο, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, και κατ’ επέκταση της τουριστικής κίνησης, τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην Ιθάκη

απο το στομα σου και στου θεου τ'αυτι.

Υγ τα παραπανω ειναι αποσπασμα δηλωσης του νομαρχη κεφαλονιας και ιθακης. την ψαρεψα στο raporto

και την... μοιραστηκα μαζι σας:P

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ο παραλιακος δρομος στο βαθυ (που παιζει και ρολο κρηπιδωματος) εχει καταρρευσει στο βαθυ στο σημειο που πλαγιοδετουσε το κεφαλονια. το βαπορι πρυμνιοδετει πλεον και τρωει αρκετες θεσεις πρυμνιοδετησης γιωτ, με αποτελεσμα γκρινες οσων τροφοδοτουν τα κοτερα. υπαρχουν εκτεταμενες σπηλαιωσεις που καλυπτονται υποθαλασσιως με τσιμεντο ταχειας πηξεως. ο εργολαβος υποσχεται οτι μεχρι τελος του μηνος θα εχει τελειωσει. οι κακες γλωσσες λενε οτι προκειται για μπαλωμα που δεν θα κρατησει πολυ. ιδωμεν.

οσο για τον πισαετο ακομη μια χρονια χωρις στεγαστρο της προκοπης και χωρις ψηφιακη γραμμη του οτε στο εκδοτηριο. αποτελεσμα του τελευταιου να μην εχει On line το κιοσκι της strintzis και να εκδιδει χειρογραφα εισητηρια παρα πολλες φορες.

post-13-128326958764_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

λοιπον το λιμανι στο βαθυ μεχρι τις 11/8 τουλαστιχον παρεμενε στην αυτην κατασταση. μισογκρεμισμενο. το λιμανι του πισαετου παρα τις ευχες του νομαρχη ειναι οπως ηταν τα τελευταια χρονια.

post-13-128326959169_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για το δρόμο στο Βαθύ, υπάρχει ανακοίνωση του Επαρχείου, πως δεν έγινε κανένα έργο αποκατάστασης, λόγω της αυξημένης κίνησης του Αυγούστου. Η ενόχληση θα ήταν μεγαλύτερη αν γινόνοτουσαν τώρα τα έργα. Οι μελέτες όμως είναι έτοιμες και η αποκατάσταση θα ξεκινήσει με το τέλος της τουριστικής σαιζόν.

Η κατάσταση στον Πισαετό είναι τ ρ α γ ι κ ή... Ζηλεύω το λιμάνι της Βασιλικής της Λευκάδας π.χ. που εξυπηρετεί μόνο παντόφλες αν δεν κάνω λάθος.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

στο βαθυ εχει αποκαταταθει η ραμπα και το βαπορι πλεον "πλαγιοδετει κανονικα". αυτο που βλεπετε στη φωτο παραπανω παραμενει και ειναι αγνωστο ποτε θα αποκατασταθει. πλεον δε λειτουργει και το προειδοποιητικο φως και αν δεν το ξερεις οτι υπαρχει το βραδυ πεφτεις πανω πολυ ευκολα.

στον πισαετο τωρα ισως εχουμε εξελιξεις. εχει κυκλοφορησει οτι εχει εξασφαλιστει χρηματοδοτηση, η δημοπρατηση βρισκεται σε εξελιξη και μεσα στον οκτωβριο θα εγκατασταθει και ο εργολαβος.

3 θεσεις πρυμνιοδετησεις, μια πλαγιοδετησης, υποστεγα για τους επιβατες, επαρκης χωρος για τα αναχωρουντα αυτοκινητα και τα ταξι, δωρεαν παρκινγια επιπλεον αυτοκινητα και αλλα πολυ ωραια που θα ειναι ετοιμα σε 3 χρονια.

τωρα αν ολα αυτα εχουν να κανουν με τις επικειμενες νομαρχιακες εκλογες και οτι ο νυν νομαρχης (τον γνωρισατε με το black out το χειμωνα) παλευει με τον υποψηφιο του ΚΚΕ για την τριτη θεση δεν το γνωριζω.

κοντος ψαλμος αλληλουια. απο τοτε που το βαπορι πηγαινει πισαετο τα μεσημερια ακουμε για αυτο το νεο λιμανι

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
εχει κυκλοφορησει οτι εχει εξασφαλιστει χρηματοδοτηση, η δημοπρατηση βρισκεται σε εξελιξη και μεσα στον οκτωβριο θα εγκατασταθει και ο εργολαβος.

παλια στο τεξας. απο οτι ακουγεται στις προεκλογικες συζητησεις ακομη η μελετη ειναι σε εξελιξη. ναι η γνωστη μελετη που γινεται στον πισαετο 6 χρονια. γινεται αγωνας δρομου να εχει εγκατασταθει εργολαβος ως τις 31/12/06 γιατι αλλιως η χρηματοδοτηση απο το Γ' ΚΠΣ παει περιπατο. (ξερετε τι γινεται οταν υπαρχει βιασυνη μετα δημοσια εργα...)

οσο για το βαθυ το μονο που ισως γινει ειναι ενισχυση της παραλιακης οδου σε ολο το μηκος απο τη ραμπα και βορειοτερα

Link to comment
Share on other sites

σε αντιθεση με την πατρα, στο θιακι οι (τρεις τουλαχιστον απο τους πεντε) υποψηφιοι δημαρχοι υποσχονται συχρονα λιμανια σε βαθυ και πισαετο και καταφυγιο θαλαμηγων στις φρικες, με νεο κυματοθραυστη. ενας απο τους υποψηφιους ζητα στο βαθυ και ξεχωριστη προβλητα κρουαζιεροπλοιων οπως στο αργοστολι

αντε οταν τελειωσουν αυτα θα ερθει το QM2:p

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
ακομη η μελετη ειναι σε εξελιξη. ναι η γνωστη μελετη που γινεται στον πισαετο 6 χρονια.

ακομη μελετανε εκει περα.

Πέραν των σημαντικών αυτών παρεμβάσεων και προκείμενου να καλυφθεί πλήρως το έλλειμμα των υποδομών στον τομέα των λιμενικών εγκαταστάσεων όσον αφορά το Νομό Κεφαλληνίας και Ιθάκης, χρηματοδοτούνται οι μελέτες για το λιμάνι του Πισαετού στην Ιθάκη και της Πεσσάδας με στόχο την χρηματοδότηση των αντίστοιχων έργων στα πλαίσια της νέας προγραμματικής περιόδου.

απο εδω το αποσπασμα (το εβαλα και στα λιμανια κεφαλονιας) και ειναι ζωντανη αποδιεξη οτι μας δουλευουν. μπορει ο απερχομενος νομαρχης να εκανε οντως εργα στα λιμανια της κεφαλονιας, αλλα στο θιακι δεν μπηκε μπλοκι σε μπλοκι.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ο νεος (απο το παρελθον) επαρχος επιδεικνυει δυναμισμο και παραγει εργο. ιεραρχισε λοιπον τις προτεραιοτητες του και πρωτη απο ολες ειναι η...

οικονομική ενίσχυση του Καρναβαλιού της Ιθάκης 2007 και ανταποκρινόμενος στο αίτημα αυτό με την συνεργασία του Αντινομάρχη Θόδωρου Γαλιατσάτου κάλυψε οικονομικά την εκδήλωση των δύο Σέρβικων Συγκροτημάτων BOLERO και ART OF DANCE που θα χορέψουν Μεξικάνικα και Λατινοαμερικάνικα Φλαμένκο στο Μορφωτικό Κέντρο Ιθάκης την Τετάρτη 14 Φλεβάρη.
ερωτιαρης ο επαρχος
Επίσης αποφασίστηκε το Επαρχείο Ιθάκης να καλύψει όλα τα έξοδα της αφίσας και του προγράμματος για όλες τις εκδηλώσεις του Θιακού Καρναβαλιού.

στον πατο της λιστας προτεραιοτητων βρισκονται τα εργα ανευ σημασιας οπως

Κυματοθραύστης Φρικών, Λιμάνι Πίσω Αετού, Λιμενικές Εγκαταστάσεις Βαθέως Ιθάκης, Βιολογικός και Αποχέτευση Βαθέως Ιθάκης κ.λ.π.
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

ο πλοιαρχος του kefalonia καπτα-Μιχαλης Παρισης, σε επιστολη του που δημοσιευευται στην εφημεριδα Φωνη της Ιθακης (και πιθανοτατα κοινοποιειται στις αρμοδιες αρχες), απευθυνει εκληση, ωστε να επισπευστουν οι διαδικασιες για την κατασκευη Λιμανιου στον Πισαετο και για να γινουν μερικες παρεμβασεις στο Βαθυ.

η επιστολη ειναι μακροσκελης, γινεται αναφορα σε καποια "εργα" στο βαθυ προ 15ετιας καθως και σε ολα τα υφισταμενα προβληματα τα οποια εχουμε αναφερει και εδω κατα καιρους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

επιστολη ξεεπιστολη ουτε στον πισαετο, ουτε στο βαθυ εχει αλλαξει κατι. μαλλον εχει αλλαξει. ενω αρχικα προβλεποταν για τον πισαετο και χωρος αναμονης 120 ΙΧ, ακουστηκε οτι αυτο περικοπτεται. αν γινει κατι τετοιο και σε συνδυασμο με τα περισσοτερα ΙΧ που διακινει η ιθακη σε σχεση με πρωτα, θα συνεχισουμε να βλεπουμε τις ουρες χιλιομετρων στο βουνο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Στα παραπανω να προσθεσω οτι στο Βαθυ οταν το βαπορι κανει πλαγιδετιση στην πραγματικοτητα ακουμπαει πανω στην προβλητα.Για την ακριβεια εχουν βαλει λαστιχα ετσι ωστε η πισω δεξια μερια να ακουμπαει πανω σ'αυτα.Ακομα οταν βγαινεις με το αυτοκινητο ακριβως στην μεση υπαρχει μια δεστρα στην οποις δεν το πλοιο και κανεις ενα μικρο ζικ ζακ για να την αποφυγεις
το βαπορι δεν ακουμπαει, αλλα καθεται!!!

το αριστερο "μαγουλο" της πρυμης παταει πανω σε ενα "τοιχειο" που εχει φτιαχτει στα μετρα του.

εκει κοντραρει αλλιως θα βγει στο δρομο. :eek: η πλωρη κρατιεται απο την αγκυρα και 2 λεντιες αριστερα και η πρυμη απο το τοιχακι, ενα σπρινγκ αριστερα και δυο καβους που πανε στη δεστρα που λεει ο polmyt[...]βεβαια παρολα αυτα το λιμανι ειναι πιο ασφαλες το χειμωνα απο τη σαμη που ερχεται το κυμα ζωντανο απο το καναλι

να και μια φωτο του πως θηλυκωνει η πρυμη στη "γωνια".:D

post-13-128326969402_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

μη μενεις αφωνος. αυτο γινοταν καθε μεσημερι μεχρι και το καλοκαιρι του 2002. το ιδιο σκηνικο με περισσοτερο πλεον κοσμο και ΙΧ επαναλαμβανεται στον πισαετο.

το καραβι δενει και ο παραλιακος νεκρωνει για κανενα μισαωρο. το ιδιο γινεται ακομη καθε βραδυ που το καραβι πιανει βαθυ.

το videaki πρεπει να ειναι μαλλον του 2000.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

για να μη λεμε μονο για τον πισαετο και το κυριως λιμανι, στο βαθυ, δεν παει καλυτερα. μονο πλεονεκτημα ειναι οτι ειναι προφυλαγμενο απο ολους τους καιρους πλην μαιστρου.

η πρυμη περισσευει απο τη μια μερια

και καθεται σε λαστιχα απο την αλλη

ενω ο καβος (τωρα εχει λυσει, συνηθως 3-4 δενει) φερμαρει "στοχευοντας" το δρομο.

post-13-128326972592_thumb.jpg

post-13-128326972592_thumb.jpg

post-13-128326972594_thumb.jpg

post-13-128326972595_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ο δημαρχος σαμης και νεος προεδρος του Λιμενικου Ταμειου Κεφαλληνιας και Ιθακης, επισκεφθηκε το Θιακι προσκεκλημμενος του Επαρχου. Εγιναν τα καθιερωμενα αζμπετε (to know us better που ελεγε ο Νικος Σταυριδης), συναντησε το δημαρχο, τις λοιπες αρχες, τον πρακτορα του ιονιον πελαγος, τον πρακτορα της strintzis ferries (και δημοτικο συμβουλο), δεσμευθηκε για πολλα και διαφορα (το ταξιμο δεν κλεινει σπιτια, το δοσιμο κλεινει:confused:).

Το μονο ουσιαστικο οτι θα γινει ανακατασκευη της ραμπας στον πισαετο (μαλλον ενισχυση θα γινει) και θα διανοιχθει ο δρομος (το τελευταιο χλχμ προς τη ραμπα) ωστε να στριβουν λεωφορεια και φορτηγα.

Οποιος δε βαριεται, ας διαβασει. Θα βαλω τεστ:D:p

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ολα οσα εχουμε πει παραπανω σε

στο u tube.

εχει τα παντα. τον κοσμο που περιμενει, τα κοντεινερ του πρακτορειου, τη ραμπα που εχει μια ρωγμη "νααα" και οσα εχουμε πει κατα καιρους.

προσεξτε το βαπορι οταν φτανει. πρωτα ξεφορτωνει επιβατες, μετα μπαινουν οσοι φευγουν και μετα αρχιζει η φορτωεκφορτωση των ΙΧ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...