Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

... από φωτό του ΡΚ ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ στο syros-observer αναφέρεται η μεταφορά του THASSOS I που ήταν υπό πώληση, από την Θάσο στην Πάτρα.

To Σάββατο το απόγευμα εθεάθη ρυμουλκό να τραβάει παντοφλοειδές στον Πατραϊκό, έχοντας περάσει τη γέφυρα αρκετή ώρα και με πορεία βοριοδυτικά. Υποθέτω πως ήταν αυτή που λες φίλε Χιώτη αλλά δε φαινόταν να έχει σαν τελικό προορισμό την Πάτρα. :confused:Μήπως πήγαινε για κανένα Πλατυγιάλι ή κάτι τέτοιο; :confused:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 579
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Όντως το track του ρυμουλκού σταματάει κάπου κατω από το Κρυονέρι όπου μάλλον παρέδωσε σε άλλο ρυμουλκό, και μετά κατευθύνθηκε μόνο του στην Πάτρα. Άρα το ΘΑΣΟΣ δεν πήγε ποτέ στην Πάτρα.

Link to comment
Share on other sites

στην πατρα δεν πηγε ποτε και επειδη ειχα δει και γω την ρυμουλκουμενη παντοφλα και με ετρωγε η περιεργεια, ειδα το παντοδυναμος λιγες ωρες μετα να πηγαινει ΝΔ

Link to comment
Share on other sites

Το CHRISTOS VIII από χθες το μεσημέρι έχει αποπλεύσει από το Πέραμα με προορισμό την Αλεξανδρούπολη (αυτήν την ώρα πλησιάζει στην Λήμνο). Να πηγαίνει κάτι, να πάει για να φέρει κάτι ??? :confused:

Αν κρίνουμε από την ταχύτητα και από τον χρόνο ταξιδιού του, μάλλον "κάτι τραβάει"... Μήπως να βαρέσουμε ένα προσκλητήριο στα πλοία της SAOS ??? ;):D

Link to comment
Share on other sites

Μπα, δεν νομίζω να χωράει άλλο βαπόρι της ΣΑΟΣ στην Αλεξανδρούπολη. Πόση πίστωση να κάμει πια αυτό το λιμάνι στην εταιρεία.

Λογικά λόγω των έργων στην Αλεξ/πολη θα μεταφέρει καμμιά μπάριζα, καμμιά μαούνα ή κάτι ανάξιο λόγου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το CHRISTOS XIV βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα βόρεια της Άνδρου, με προορiσμό το Aliaga.

Κρατόντας μία (πολύ μικρή) επιφύλαξη, μάλλον πρόκειται για το τελευταίο ταξίδι του ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, μιας και η πορεία του ρυμουλκού στο AIS μας δείχνει ξεκάθαρα ότι παρέλαβε από τον μόλο ΔΕΗ γύρω στις 23.00 χθές, και συγκεκριμένα από το σημείο που βρισκόταν (βρίσκεται ακόμα ???) το ιστορικό πλοίο της Ακτοπλοίας μας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Το ρκ ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18 μετά την βελτίωση του καιρού, παρέλαβε από την ράδα της Χίου το CROWLEY SENATOR και κατευθύνονται προς τoν Aliaga. Μονάχο του το ro-ro δεν μπορούσε να πάει;

Link to comment
Share on other sites

Το Ρ/Κ EUROPE "παρέλαβε" από την ράδα της Ελευσίνας γύρω στις 11.00 σήμερα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ύψος του Σουνίου με προορισμό το Aliaga.

Να υποθέσω ότι το SAMUNDHAR SIKHARAM (ex. DONATELA D' ABUNDO) "σαλπάρισε" για το τελευταίο του ταξίδι ???

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το είχα προσέξει κι εγώ όταν είχε ξεκινήσει για το ταξίδι του. Σίγουρα "κάτι" παρέλαβε από την ράδα για την Τουρκία μιας και η ταχύτητα του προς τα εκεί ήταν ταχύτητα ρυμούλκησης (ενώ στον Πειραιά επιστρέφει με ταχύτητα ...ρυμουλκού :D), αλλά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το πήγε στα διαλυτήρια του Aliaga, μιας και αν πρόσεξες ως προορισμό του έδινε το "NEMRUT BAY" και όχι το ίδιο το Aliaga όπως έχουμε δει να "δίνουν" όλα τα ρυμουλκά που ανά καιρούς πηγαίνουν στο ...τρισκατάρατο :P.

Βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, μπορεί και να επρόκειτο για ...καμουφλάζ :P.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το ρκ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ παρέλαβε και φέρνει προς τον Πειραιά το κοντεινεράδικο GRACECHURCH VENUS που έμεινε ακυβέρνητο έξω από την νότια είσοδο του separation.

Επιπλέον, πριν από μερικές ημέρες το ρκ MICHALIS S (της Σαλαμίνας), βοήθησε στην αποκόλληση του κοντεινεράδικου ROSA A που είχε προσαράξει στην είσοδο του κόλπου της Θεσ/νίκης (εκεί ακριβώς που είχε κάτσει και το TOMRIZ A, της ίδιας εταιρείας)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το ρκ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ VΙΙ κατά ais (και όχι το ΧΙΙ που λέει το ΥΕΝ), ρυμούλκησε το φγ OLGA από το ΝΔ Αιγαίο μέχρι τα Βάτικα.

Πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, ενημερώθηκε για περιστατικό μηχανικής βλάβης του Φ/Γ «ΟΛΓΑ» σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδίνων, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βραχονησίδας Καράβι, στο Μυρτώο Πέλαγος, με πλήρωμα δέκα (10) αλλοδαπούς ναυτικούς, έχοντας αποπλεύσει από BALCHIK Βουλγαρίας για POZZALLO Ιταλίας.

Άμεσα και σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή Νεάπολης Βοιών, στην περιοχή

έσπευσε το Ρ/Κ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΧΙΙ», Ν.Π.11415, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Φ/Γ στον όρμο Βάτικα Λακωνίας, όπου αγκυροβόλησε ασφαλώς.

Επιπλέον, σύμφωνα με φωτό που έχει αναρτηθεί στο syros-observer, στις 12/11 το ρκ ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ παρέλαβε από τον Πειραιά και παρέδωσε στον Αλή-Αγά τα μπονκεράδικα AEGEAN I και ΑΕGEAN IV.

Σήμερα το ίδιο ρκ παρέλαβε από τον όρμο Σφαγείων (κάτω αριστερά) και άλλο πλοίο(α), και κατευθύνεται και πάλι Aliaga.

Ερώτησις, υπήρχε στόκ μπονκεράδικων στο χώρο και τώρα ξεπουλάμε;

Τέλος, το ρκ LUCKY STAR παρέλαβε από την Χαλκίδα στις 13/11 πάλι για Aliaga.

Link to comment
Share on other sites

Μου φαίνεται ότι το ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ τείνει να καθιερωθεί ως ...δήμιος των πλοίων. :P

Εννέα στις δέκα φορές που θα δεις το ρυμουλκό στο AIS εν πλω, ή πηγαίνει η επιστρέφει από το Aliaga.

Tώρα όσον αφορά την ερώτηση του φίλου chiotis, για το αν έχουμε δηλαδή στοκ μπονκεράδικων (φαντάζομαι ότι ο όρος αφορά τα εφοδιαστικά πετρελαιοφόρα ???), αρκεί μία βόλτα από Πέραμα ως Ελευσίνα... Όχι μόνο έχουμε μεγάλο στοκ από τα συγκεκριμένα πλοία, αλλά και είναι πολλά από αυτά που θα πρέπει λόγω παλαιότητας (για να το πούμε κομψά :P) σιγά-σιγά να "την κάνουν" για Aliaga μεριά...;)

Link to comment
Share on other sites

Η ερώτηση φίλε Σείριε είναι για το αν υπήρχαν στο συγκεκριμένο σημείο και άλλα μπονκεράδικα, που είναι φυσικό καποια στιγμή να φύγουν. Από την στιγμή που η συγκεκριμένη εταιρεία κάνει νέες αγορές με πιο σύγχρονα και καλύτερα πλοία είναι βέβαιο ότι τα παλιά θα παροπλιστούν και καποια μερα θα την κανουν για απέναντι.

Link to comment
Share on other sites

Είναι αλήθεια φίλε chiotis ότι δεν κατάλαβα ότι αναφερόσουν "στο συγκεκριμένο σημείο"... :o

Και δεν το κατάλαβα ακόμα και όταν -μετά την επισήμανση σου- ξαναδιάβασα το μήνυμα σου δεύτερη και τρίτη φορά. Ίσως είναι θέμα δικής μου μειωμένης αντίληψης. Θα το εκτιμούσα ειλικρινά αν με βοηθούσες :).

Για να είμαι ειλικρινής πάντως, έχω λίγο ...μπερδευτεί :confused:. Τα AEGEAN I και IV ΔΕΝ παρελήφθησαν από το Άγιος Νεκτάριος από το "συγκεκριμένο σημείο". Ούτε καν που πλησίασε το ρυμουλκό στις 12/11ου στον όρμο Σφαγείων. Από την στιγμή που -από ότι φαίνεται- δεν γνωρίζουμε το όνομα ή τα ονόματα του-των πλοίων που παρελήφθησαν στις 17/11ου, για ποιά "συγκεκριμένη εταιρία" μιλάμε που έχει σχέση με το "συγκεκριμένο σημείο" ???

Sorry φίλε chiotis, ...έχω μπερδευτεί..... :o

Link to comment
Share on other sites

Το Ηφαιστος 3 εκανε σημερα ενα δρομολογιο Πειραια-ΝΜΔ-Περαμα Ελευσινα και αυτη τη στιγμη ξαναφευγει απο Πειραια. Γνωριζει κανεις για αυτο το δρομολογιο;

Link to comment
Share on other sites

Ο Σείριος έχει δίκιο για το θέμα της 12ης/11. Η εταιρεία που υπονοούσα είναι η Aegean, που έχει κάνει σημαντική ανανέωση του εγχώριου στόλου της, και είχε αφήσει στο σημείο καποια από τα παλιά της μπονκεράδικα.

@ harry: Δεν μπορούμε να τρέχουμε πίσω από τα ρυμουλκά λιμένος και να ψάχνουμε αν έκαναν κάτι στον ΝΜΔ ή στον ΚΛΠ. Στην Ελευσίνα πάντως ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ 3 βοήθησε στην πρόσδεση του ΝΙΕLS STEVNS.

Link to comment
Share on other sites

Συνήθως το Ήφαιστος 3 διανυκτερεύει στο λιμάνι του Πειραιά, όποτε λογικά θα πήγε να πάρει ή να βοηθήσει κάποιο πλοίο από το Ν.Μ Δραπετσώνας και μετά συνέχισε προς το Πέραμα και Ελευσίνα

Link to comment
Share on other sites

Χθες το απόγευμα τα εξής τέσσερα ρυμουλκά Karapiperis New Generation, Ιάσων, Ταξιάρχης & Αιγαίο Πέλαγος ρυμούλκησαν μέχρι κοντά στη βόρεια είσοδο του separation του γεωτρύπανο που ήταν στα ναυπηγεία της Ελευσίνας για επισκευή. Οπού από εκεί το παρέλαβε το ρυμουλκό Olympus Octapus.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...