Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Τη Τρίτη το Άρτεμις στην επιστροφή από το Πόρο στις 11:35, αντί να φτάσει στο Πειραιά στις 14:00 έφτασε στις 15:30 (δηλαδή 4 ώρες αντί για 2,5 ωρες). Έτσι το δρομολόγιο στις 15:30 για Αίγινα το έκανε το Ποσειδών Ελλάς (που δεν έκανε το δρομολόγιο των καυσίμων) στις 15:15 και εγώ αναρωτιόμουν γιατί ήταν δεμένο στο λιμάνι ενώ πρέπει να ήταν στην Αίγινα.

Το Άρτεμις πρέπει να αντιμετώπισε πρόβλημα με μια μηχανή, που δεν έπαιρνε μπροστά και πρέπει να γύρναγε με μια μηχανή. Έτσι δε κατάφερε να πιάσει στην Αίγινα λόγω του καιρού. Ενώ οι επιβάτες που είχαν προορισμό στην Αίγινα, έκαναν μια εκδρομή μέχρι το Πειραιά και έφυγαν στις 16:15 για Αίγινα με τον Άγιο Νεκτάριο Αίγινας.

Υ.Γ: Γιατί το Ποσειδών Ελλάς έφυγε στις 15:15 αντί για τις 15:30??

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 year later...

Βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ» στη Σύρο στις 07/08/2010

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 07/08/2010, η Λιμενική Αρχή Σύρου ενημερώθηκε, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ» Ν.Π.10317, ότι κατά την διαδικασία απόπλου, προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Κύθνο–Κέα–Λαύριο, με 59 επιβάτες, είχε παρουσιαστεί βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Ακολούθησε έκτακτη επιθεώρηση από την τοπική Λιμενική Αρχή, η οποία απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από τους 59 επιβάτες, 25 παραμένουν στο πλοίο, 10 προωθήθηκαν στον προορισμό τους με άλλα πλοία της γραμμής, ενώ οι υπόλοιποι ακύρωσαν τα εισιτήριά τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλάβη στο Άρτεμις στο «σύστημα αγκυροβολίας» :blink:

Η ΑΝΕΚ ενημερώνει το επιβατηγό κοινό ότι λόγω βλάβης στο σύστημα αγκυροβολίας και της σχετικής απαγόρευσης απόπλου, του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ», το δρομολόγιο της σήμερον 01-11-2010 με αναχώρηση από ΣΥΡΟ προς ΝΑΞΟ-ΙΟ-ΘΗΡΑ-ΣΙΚΙΝΟ-ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ-ΚΙΜΩΛΟ-ΜΗΛΟ και επιστροφή την 02-11-2010 θα παραμείνει ανεκτέλεστο.

Η συνέχιση πλόων θα γίνει την Τετάρτη 03-11-2010 μετά την αποκατάσταση της βλάβης και τον σχετικό έλεγχο των Αρχών.

Link to comment
Share on other sites

Η βλάβη ήταν στον εργάτη των αγκυρών, που προήλθε από βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό μοτέρ του εργάτη άπαρσης αγκυρών.

Πηγη: ΥΕΝ

Ενημερώθηκε, στις 12:00 σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ» Ν.Π. 10317, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς Νάξο - Ιο - Θήρα - Σίκινο - Φολέγανδρο Κίμωλο - Μήλο, με 22 επιβάτες, παρουσιάστηκε βλάβη στον εργάτη των αγκυρών.

Από το τοπικό κλιμάκιο επιθεώρησης του Λιμεναρχείου Σύρου, διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση κατά την οποία διαπιστώθηκε βραχυκύκλωμα στο ηλεκτρικό μοτέρ του εργάτη άπαρσης αγκυρών.

Από τη Λιμενική Αρχή Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ» από τη Μήλο λόγω δυσλειτουργία στον εργάτη της άγκυρας.

Πηγή: ΥΕΝ

Η Λιμενική Αρχή Μήλου ενημερώθηκε χθες στις 23.40 από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ» Ν.Π.10317 ότι παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στον εργάτη της άγκυρας.

Από το Υπολιμεναρχείο Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ είχε εγκεκριμένο δρομολόγιο σήμερα στις 07.00 από Μήλο για Κίμωλο Φολέγανδρο Σίκινο Ίο Νάξο Σύρο, για το οποίο δεν είχαν εκδοθεί εισιτήρια.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο λιμάνι της Μήλου το «ΑΡΤΕΜΙΣ» απέπλευσε στις 02.30 σήμερα, μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού κλάσης εκδιδόμενο μετά από ζημιά, προς εκτέλεση μεμονωμένου πλου και κενό επιβατών για τα Ναυπηγεία Σύρου, όπου πρόκειται να απαγορευτεί ο απόπλους του από τη Λιμενική Αρχή.

Link to comment
Share on other sites

Βλαβη στην δεξια κυρια μηχανη

Χθες στις 19.50, η Λιμενική Αρχή Σύρου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ» N.Π. 10317, ότι κατά τον πλου από Πάρο προς Σύρο, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο επιστροφής Ηρακλειά – Σχοινούσα – Κουφονήσι – Κατάπολα – Αιγιάλη – Δονούσα – Νάξο – Πάρο - Σύρο, με 25 επιβάτες, είχε σημειωθεί έντονος κραδασμός στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου.

Το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ» συνέχισε τον πλου μόνο με την αριστερή κύρια μηχανή, με μειωμένη ταχύτητα, καταπλέοντας αυτοδύναμα στο λιμάνι της Σύρου, στις 21:35 χθες (αντί της προγραμματισμένης 20:40) και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη, να επιθεωρηθεί από επιθεωρητή του ΤΚΕΠ του λιμένα Σύρου προς διαπίστωση αποκατάστασης της βλάβης και να προσκομιστεί σχετικό Βεβαιωτικό διατήρησης κλάσης από το Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

http://tidis.yen.gr/

Link to comment
Share on other sites

Δελτίο τύπου της ΑΝΕΚ που λέει ότι το πλοίο θα μείνει εκτός δρομολογίων μέχρι τις 21/12/10

Η ΑΝΕΚ ενημερώνει το επιβατηγό κοινό ότι λόγω μικρής βλάβης και της σχετικής απαγόρευσης απόπλου, του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ», τα δρομολόγια από σήμερα 18/12/2010 εως 21/12/2010 θα παραμείνουν ανεκτέλεστα.

Τα κατά λιμένα πρακτορεία ΑΝΕΚ, παρακαλούνται για σχετική ενημέρωση επιβατών με εισιτήρια για το ανωτέρω δρομολόγιο, για τους οποίους διατίθενται στοιχεία επικοινωνίας.

Link to comment
Share on other sites

Για Πειραιά έχει βάλει πορεία το πλοίο, με ταχύτητα βλάβης, οπότε αύριο δεν θα είναι έτοιμο.

btw, ο έντονος κραδασμός πρέπει να ακούστηκε λίγο πριν ή λίγο μετά το λιμάνι της Νάξου και όχι πριν τη Σύρο...

Link to comment
Share on other sites

Σάν πολλές τίς βλέπω τίς βλάβες στο παπόριον τώρα τελευταία...

Τόσα χρόνια που πηγαινοερχόμουν στον Σαρωνικό μ'αυτό δέν θυμάμαι να μάς είχε προκύψει καμμιά βλάβη,ούτε να είχε αφήσει ανεκτέλεστο δρομολόγιο από τέτοια αιτία...

Link to comment
Share on other sites

Η βλάβη στο Αρτεμις αποκαταστάθηκε, έτσι γύρω στις 16:30 μεθόρμισε από το Ν.Μ Δραπετσώνας στο κεντρικό λιμάνι στα 200αρια, για να πάρει πετρέλαια και σε λίγη ώρα να αναχωρήσει για τη Σύρο. Το πλοίο θα επανέλθει στα δρομολόγια του τη Κυριακή

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ΑΝΕΚ LINES ενημερώνει το επιβατηγό κοινό ότι λόγω μικρής βλάβης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ» και της σχετικής απαγόρευσης απόπλου, το σημερινό δρομολόγιο (28/01/2011) με αναχώρηση από ΚΑΤΑΠΟΛΑ στις 13:50 προς ΑΙΓΙΑΛΗ–ΔΟΝΟΥΣΑ–ΝΑΞΟ–ΠΑΡΟ–ΣΥΡΟ, θα παραμένει ανεκτέλεστο.

Το πλοιο τον Ιουνιο του 2009 περασε υπο την διαχειρηση της ΑΝΕΚ.Δειτε τα μνματα παραπανω ημερολογιακα και μετρηστε τις βλαβες :D

Link to comment
Share on other sites

Δεν λεει απαραιτητα κατι αυτο.Επι HSW εκανε 2-3 δρομολογια στο Σαρωνικο ενω απο τη μερα που το πηρε η ΑΝΕΚ αλωνιζει το Αιγαιο μα αποτελεσμα να ταλαιπωρηται σαφως περισσοτερο.Δεν λεω οτι δεν φταιει και η ΑΝΕΚ αλλα βαζω και εναν επιπλεον παραγοντα

Link to comment
Share on other sites

Ουδέν σχόλιο για την παραπάνω ανακοίνωση!!! Διοτι το πλοιο ειναι στη δεξαμενη του Νεωρειου

Το πλοίο δεν είναι πάνω στη δεξαμενή, αλλά πλαγιοδετημένο σε ντοκο του Νεώριου.

Τελικά που είναι το ΑΡΤΕΜΙΣ; ΟΕΟ;

Link to comment
Share on other sites

Χθες έγραψα αυτό που είχες αναφέρει εσύ George, ότι είναι στη δεξαμενή.

Πόσο μικρή είναι αυτή η βλάβη που ακύρωσε το δρομολόγιο και το πλοίο βρίσκεται ήδη στη δεξαμενή του Νεωρίου; :rolleyes:

Αλλά σήμερα που ενημερώθηκα καλύτερα από τη Σύρο, διόρθωσα το λάθος σου. ;)

post-1817-0-73322500-1296412459_thumb.jp

Edited by proud_ionian
πηγη
Link to comment
Share on other sites

Η πηγή των λεγομένων μου ήταν αυτή που φαίνεται παρακάτω. Και ομολογουμένως δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αμφιβολιών.

Βέβαια για να είμαστε απόλυτα σωστοί, το άρθρο που επικαλείσαι λέει ότι το πλοίο έδεσε χθες το πρωί στο ντόκο του Νεωρίου. Ενώ το screenshot που έχω βάλει είναι από την Παρασκευή το βράδυ. B) Υπάρχει μια χρονική διαφορά.

Εν τέλει όπως λέει και ο σοφός λαός: Το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ να ταξιδεύει :P

post-1821-0-81060800-1296411584_thumb.jp

Edited by George
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...