Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 years later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Άρτεμις στο Λαύριο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και συγκεκριμένα στο αυτόματο φίλτρο πετρελαίου, ενώ θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Κέα – Κύθνο – Σύρο – Πάρο – Σέριφο – Σίφνο – Κίμωλο – Μήλο, με ενενήντα τέσσερις (94) επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες του προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με άλλο πλοίο.

Οι επιβάτες με προορισμό Κέα και Κύθνο προωθήθηκαν με το Μακεδών. Από ότι ακούγεται το Άρτεμις θα αναχωρήσει το βράδυ για τη Σύρο έτσι ώστε αύριο να επιστρέψει κανονικά στα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Το έπαθε βλάβη μετά την Ίο και πήγε έφτασε μέχρι τη Νάξο με μια μηχανή, όπου ξεφορτωσε τους επιβάτες του και από εκεί έφυγε για το Λαύριο για την αποκατάσταση της ζημιάς. Οι επιβάτες προς τη Πάρο και τη Σύρο θα εξυπηρετηθουν με το Blue Star Delos, που θα προσεγγίσει εκτάκτως στη Σύρο στην επιστροφή του. 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Άρτεμις στη Νάξο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νάξου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317 ότι μετά τον απόπλου του από το λιμένα Ίου με προορισμό το λιμένα Νάξου, διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μήλο για Κίμωλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Νάξο – Πάρο – Σύρο, συνέχισε τον πλου του με χρήση της αριστερής κύριας μηχανής και κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Νάξου, όπου αποβιβάστηκαν είκοσι δύο (22) επιβάτες, τρία (03) Ι.Χ., ένα (01) Φ/Γ και τρία (03) Δ/Κ.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΡΤΕΜΙΣ'', ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα που επέβαιναν σε αυτό με προορισμό την Πάρο και τη Σύρο, καθώς επίσης οι επιβάτες και τα οχήματα που ανέμεναν στους λιμένες Νάξου, Πάρου και Σύρου πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

 

Link to comment
Share on other sites

Η βλάβη του Άρτεμις αποκατάσταθηκε τη Κυριακή και το πλοίο αναχώρησε από το Λαύριο για Πάρο και Σύρο, έτσι ώστε να ολοκληρωσει το δρομολόγιο του Σαββάτου (να μην γίνει περικοπή της επιδότησης σου) 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Καλημέρα shipfriends και χρόνια πολλά!

Βλέπω το πλοίο ότι πριν από λίγη ώρα έφυγε από τη Σύρο και κατευθύνεται προς το Λαύριο, με ταχύτητα των 8.8 κόμβων.

Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;

Edited by CptFourtounas
Link to comment
Share on other sites

Ανεκτελεστο το σημερινό και αυριανο πρωινο δρομολογιο,λόγω τεχνικού θεματος.Το πλοιο θα επανέλθει στα δρομολόγια του αυριο Δευτέρα 16:30 από Λαύριο.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Άρτεμις στη Σύρο

Quote

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σύρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ” Ν.Π. 10317 ότι αδυνατεί να εκτελέσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του προς λιμένες Πάρου – Σερίφου – Σίφνου – Κιμώλου - Μήλου, λόγω βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Άρτεμις στη Σύρο

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Σύρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Λαυρἰου-Κέας-Κύθνου, ότι κατά την διαδικασία αγκυροβολίας κατά τον κατάπλου του πλοίου στον οικείο λιμένα, απώλεσε την αριστερή άγκυρα.

Το πλοίο κατέπλευσε με χρήση της δεξιάς άγκυρας στον λιμένα ν. Σύρου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια 45 επιβάτες, 5 Ε.Ι.Χ. οχήματα και 3 δίκυκλα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΑΡΤΕΜΙΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βλάβη στον καταπέλτη παρουσίασε χθες το βράδυ το πλοίο κατά την άφιξή του στην Σίκινο, στην συνέχεια το πλοίο κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Ίου όπου πλαγιοδέτησε και αποβίβασε επιβάτες και εμπορεύματα, οι οποίοι  προωθήθηκαν με το Σολωμός στους προορισμούς τους, και αναχώρησε για Σύρο για την αποκατάσταση της βλάβης.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη βλάβη στο καταπέλτη του Ε/Γ-Ο/Γ Άρτεμις στην Ίο

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες την 09.09.2022 η Λιμενική Αρχή Ίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ” Ν.Π. 10317, για βλάβη στον κύριο καταπέλτη οχημάτων του πλοίου κατά την διαδικασία κατάπλου στον λιμένα ν. Σικίνου.

Το ανωτέρω πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Λαυρίου για λιμένες Κέας - Κύθνου - Σύρου - Πάρου – Νάξου - Ίου - Σικίνου - Φολεγάνδρου - Κιμώλου και Μήλου, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Ίου δόθηκε η εντολή επιστροφής του πλοίου στον λιμένα Ίου όπου κατέπλευσε και αποβίβασε με ασφάλεια 212 επιβάτες, 10 Ι.Χ., 9 δίκυκλα και 1 Φ/Γ όχημα, οι οποίοι συνέχισαν για τους προορισμούς τους με το Ε/Γ -Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π. 10638.

Από το Λιμεναρχείο Ίου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΑΡΤΕΜΙΣ”, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου για τον λιμένα Σύρου, όπου μετά την αποκατάσταση της βλάβης του, έγινε άρση απαγόρευσης και το πλοίο απέπλευσε για τον προορισμό του.

Το πλοίο αποκατάστησε τη ζημιά στο καταπέλτη στο ναυπηγείο της Σύρου και σήμερα επέστρεψε στα δρομολόγια του.

Link to comment
Share on other sites

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Άρτεμις στη Σύρο

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ” Ν.Π. 10317, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στον λιμένα Σύρου, για δυσλειτουργία του μηχανισμού άπαρσης αγκυρών.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΑΡΤΕΜΙΣ”, ενώ μετά την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του για εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου προς λιμένες Πάρου – Σερίφου – Σίφνου – Κιμώλου – Μήλου με 59 επιβάτες, 4 ΙΧΕ, 2 Φ/Γ και 6 δίκυκλα οχήματα.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...