Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Καθυστερησεις πλεον της μιαμισης ωρας στα δρομολογια απο και προς Πορο, ειναι πλεον καθημερινο φαινομενο..

Λαθος υπολογισμοι..

Αντιθετα το Αλεξανδρα ειναι σχετικα πιστο στα ωραρια του.

Edited by Stratos
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Νεοτερη επισκεψη μου στο πλοιο και οπως ειδα το νερο στις τουαλετες και τους νιπτηρες καθαρισε απο σκουρια..!

Κλιματιστικες στηλες της Gree εχουν βελτιωσει πολυ τον κλιματισμο και η ταχυτητα αναλογα τις καθυστερησεις, παιζει απο 17 μεχρι και 19 μιλια.

Αρνητικη παρεμβαση θεωρω (κατα την γνωμη μου) οι γαλαζιοι εξωτερικοι λαμπτηρες που κανουν πολυ σκοτεινο το πλοιο, οπως και στο Αλεξανδρα.

Δεν γνωριζω τι σκοπο εξηπηρετει μια τετεια παρεμβαση..

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη,  όλοι είδατε τους μπλε λαμπτήρες φθορισμού,  που μπήκανε,  και εξυπηρετούν τον μειωμένο φωτισμό που δέχεται η γέφυρα κατά τις βραδυνές ώρες,  και δεν σας ενόχλησε η αφαίρεση των πλαστικων καθισμάτων πισω από την γέφυρα? 

Link to comment
Share on other sites

αυτο φιλε ειναι αδικαιολογητο και αψυχολογητο.

ειχα να ταξιδεψω δυο χρονια με το πλοιο και το ειδα τωρα. κατεστρεψαν τα καλυτερα σημεια του πλοιου. χαλαρωνε;, εβλεπες θαλασσα και ειχες ησυχια και, ενιοτε, σκια.

τα φωτα στις βαρδιολες οκ, να γινουν σα θαλαμος στρατωνα. πρυμα ομως μπορουσαν να παραμεινουν λευκα.

σημερα το πλοιο μαζεψε τρελλες καθυστερες. εφυγε 14.15 απο πατρα και 18.35 απο πισαετο (με ωρα αναχωρησης 16.10).

πορο εφτασε λιγο μετα τις 19.30, μαζι με το mare, το οποιο μπηκε και εδεσε πρωτο. το κεφαλονια περιμενε απ´εξω και αν καταλαβα σωστα, ο λογος ηταν οτι το λιμεναρχειο δεν ηθελε να γινει μπαχαλο με τις ουρες των ΙΧ.

φυγαμε λιγο μετα τις 20.00 και το mare το περασαμε σαν σταματημενο, στα μισα περιπου της αποστασης κυλληνη πορος, με τους επιβατες να σφυριζουν και να τραβανε βιντεακια..

εγινε και σχετικη ανακοινωση του πλοιαρχου, οπου ζητουσε συγνωμη για την πολυωρη καθυστερηση και τονιζε οτι παροτι η λιμενικη αρχη στον πορο καθυστερησε το κεφαλονια και το αφησε να φυγει δευτερο, αυτο καλυψε την αποσταση και εφτασε πρωτο στην κυλληνη .

ΥΓ: η εταιρια ειχε ειδοποιησει τους επιβατες για την καθυστερηση. 

ΥΓ2: το πλοιο δειχνει εμφανως τα χρονια του, την υπερεκμεταλευση που υφιςταται και τη σπαρτιατικη συντηρηση, αλλα εμφανηςικα ειναι σε αρκετα καλυτερη κατασταση, απο την αθλιοτητα που ηταν πριν την επισκευη του 2015.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Mr_Zoo said:

Ναι αλλά για να περάσουμε το "canarino" mare,  ήξεραν να πιέσουν τις μηχανές για να πιάσει 19.....

αντεχουν οι pielstick, να πηγαινουν μονιμως στους 19?

χωρια που το μαρε δεν καβατζαρει τα 15, οποτε το περνα και με 18 ;) 

Link to comment
Share on other sites

Μα αν το Κεφαλονιά περίμενε απ έξω και μπήκε να ξεφορτωσει μετά την αναχώρηση του Mare, στάνταρ θα έφτασε κοντά στα 19 για να το περάσει με άνεση στα μισά της διαδρομής. Στο δικό μου ανέβασμα από Κυλλήνη - Ιθάκη το μέγιστο ήταν 17.5 με το 18 στιγμιαία. 

Link to comment
Share on other sites

το ιδιο πραγμα λεμε περιπου;)

ακομη και αν πηγε για λιγη ωρα19, ειναι αμφιβολο αν μπορει να ταξιδευει συνεχως με αυτην την ταχυτητα, χωρις παρενεργειες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 8/22/2018 at 11:13 PM, proud_ionian said:

 

On 8/12/2018 at 2:36 AM, proud_ionian said:

ειχα να ταξιδεψω δυο χρονια με το πλοιο

 

On 8/22/2018 at 11:33 PM, proud_ionian said:

δεν υπαρχει λεμε η γιαγια:)

 

οσοι πιστεψατε οτι μετα απο το φεστιβαλ ιονιου:wub: των τελευταιων ημερων, θα τη βγαζατε με την προσπεραση του μαρε και μια φωτο στον πισαετο, λυπαμαι, αλλα πηγατε κουβα.:P.

πολλα μπουμπουκια εχει ο μπαξες. φορτωση αχαραγα στην κυλληνη, δεμενο στην πατρα αρχες του μηνα, με την αριστερη φουνταρισμενη και λεντια δεξια, αφιξη απο νοτια  και μανουβρα για το 10 ραμπα. εμεις οι ολιγαριθμοι^_^ kefalonia ultras, θυμηθηκαμε παλιες καλες εποχες, που οι μανουβρες για ολες σχεδον τις θεσεις του παλιου (μοναδικου τοτε) λιμανιου, ηταν στοιχειο της καθημερινοτητας.

περα απο το φωτορεπορταζ,  να συμπληρωσω μερικα πραγματα ακομη για το ιδιο το καραβι.

οπως ειπα και παραπανω, με τα γαλαζια φωτα, δειχνει ερημοσκοτεινο. οι kefalonia ultras:) το θελουμε ετσι.

για να μην κρυβομαστε, η γενικοτερη εξωτερικη εικονα του πλοιου προκαλει θλιψη. μεσα παλευεται η κατασταση. θα ρισκαρα να πω οτι η εικονα των καθισματων μεσα, σε ολα τα σημεια, ισως ειναι και καλυτερη απο εποχης strintzis ferries. εξω ομως, η εικονα ειναι απογοητευτικη και προδιδει εκαταλειψη. σκουριες, κομμενα καθισματα που δεν εχουν αντικατασταθει, φουσκωμενα και σκασμενα σημεια στο βαψιμο των decks, κουπαστες και ρελια σχεδον μαυρα απο τη γανα των τσιμινιερων και την πολυκαιρια, μια γενικη αισθηση πολυκαιρινης βρωμιας.

τα πληρωματα σκοτωνονται και προσπαθουν στις ολιγολεπτες παραμονες στα λιμανια, αλλα και στο κομματι σαμη πισαετος & πισαετος πορος που η κινηση ειναι λιγοτερη, να μαζεψουν τα σκουπιδια και τη βρωμια της καθημερινοτητας. δεν αρκει αυτο ομως. 

να μην αναφερω τα φινιστρινια, που ειναι εμφανες απο μεσα οτι τα περισσοτερα, εχουν χασει τη στεγανοτητα τους.

αν φυγουμε απο τα decks και παμε στο τι παρατηρει καποιος που βλεπει το πλοιο εξωτερικα, χωρις να ειναι on board, η εικονα που εχει κανεις, ειναι η εικονα ενος πλοιου που μολις βγηκε απο πολυετη παροπλισμο σε ντανα.:(

ολοι οσοι ταξιδεψαν φετος μαζι του και το θυμουνται απο παλια (και δεν αναφερομαι στους ultras, αλλα στους τακτικους των νησιων, που εχουν ομως αισθηση του πλοιου που ταξιευουν), σταθηκαν σε δυο σημεια. στις πολυωρες καθυστερησεις και στη γενικοτερη εικονα των ανοιχτων χωρων. μπορει να μην προσεξαν οτι η δεξια αγκυρα ειναι σε αναρρωτικη αδεια, μπορει να μην πολυπροσεξαν το οτι θελει πλεον κανα 30λεπτο επιπλεον τη σαμη και 40λεπτο τον πισαετο, ουτε προσεξαν ισως οτι κραδαζει πολυ περισσοτερο, απο οσο οταν πηγαινε με 21+ μιλια,  γκρινιαζαν ομως για τις καθυστερησεις και για την κατασταση στους ανοιχτους χωρους. δεν αναφερομαι σε αναρτησεις στο fb και το web γενικοτερα, αλλα σε συζητησεις μεταξυ ανθρωπων που ηρθαν φετος στα νησια.

ειδικα για τις καθυστερησεις, μπορει η εταιρια να ενημερωσε τις περισσοτερες φορες, ομως οταν εχεις ξεκινησει απο αθηνα για να ερθεις πατρα, ενημερωση... ξεενημερωση, το καπελο της αναμονης το τρως.

δυο εικονες απο την πλωρη του πλοιου, για να ξερουμε γιατι μιλαμε (εξωτερικα).

δεν περιμενει κανεις απο την kefalonian να κανει τη δουλεια που γινεται στο superferry II, ομως η εικονα ενος πλοιου που δεν σταματα ποτε και συνεχιζει να δουλευει μονο χαρη σε οσα εχουν κανει οι προηγουμενοι, αδικει το πλοιο και το παρελθον του στα νησια, αλλα χαντακωνει και επικοινωνιακα την ιδια την εταιρια του.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίο ζει την παρακμή του τα τελευταία χρόνια, καλο είναι να βάζουμε στην σούμα και την ηλικία του για να είμαστε ρεαλιστές, κάθε χρόνο όλο και πιο λίγα χρήματα θα πέφτουν πάνω του.Το Superferry II δεν είναι ο κανόνας στην κατάσταση που βρίσκεται αλλά μια ευχάριστη και σπάνια -για τα χρονια του- έκπληξη.

Link to comment
Share on other sites

εννοειται οτι βαζουμε και την ηλικια του στη σουμα. τπτ δεν ειναι για παντα;)

στη συγκεκριμενη περιπτωση ομως, εχουμε ενα πλοιο που εχει τριαμισυ χρονια να δεσει, οποτε ο καθενας μπορει να σκεφτει διαφορα

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 7/13/2018 at 10:42 PM, proud_ionian said:

 

On 8/4/2018 at 2:32 PM, proud_ionian said:

μπορει να ειναι συμπτωση, αλλα απο τοτε, δεν εχω ξαναδει φουνταρισμενη τη δεξια. 

 

On 8/24/2018 at 1:48 AM, proud_ionian said:

για να ξερουμε γιατι μιλαμε (εξωτερικα).

 

 

ξερω οτι χεστηκατε εχετε σκασει απο την αγωνια:D. να σας ενημερωσω λοιπον οτι η δεξια αγκυρα εχει επανελθει εδω και λιγες μερες στην ενεργο δραση και συμμετεχει στην κοινη προσπαθεια^_^.

σημερα στο 10 ραμπα, ηταν και με τις δυο φουνταρισμενες.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
On 11/1/2018 at 12:05 AM, proud_ionian said:

ο χριστος και η παναγια. 03.45!!!

συμφωνα με τα εγκεκριμενα δρομολογια, μηνος νοεμβριου, θα φευγει απο πορο 03.45 το πρωι, αρα φορτωση απο τις 03.00 και το πληρωμα στο ποδι απο τις 02.45 και θα δενει στις 22.00, αρα ξεκουραση πληρωματος και μηχανων απο τις 22.30 μεχρι τις 02.45. 4 ωρες και κατι ψιλα.

ολα αυτα για ενα πλοιο που εχει να κανει ακινησια απο τις αρχες του 2015 και που το πληρωμα του φετος περασε του λιναριου τα παθη με τα συνεχομενα δρομολογια και τις καθυστερησεις.

δεν υπαρχουν λογια

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ακουγεται, χωρις να εχει επιβεβαιωθει 100%, οτι το τριτο δεκαημερο του νοεμβριου, η super νόνα:P, θα παει για επισκευη.

τι εργασιες θα κανει, ποσο θα λεψει, αν θα αντικατασταθει και αν τελικα θα φυγει τωρα, απλα... αγνωστο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 6/15/2007 at 9:35 PM, ΣΕΙΡΙΟΣ said:

Δεν το πιστεύω.... τι σύμπτωση είναι αυτή ? Μα το φωτογράφησα πριν δύο μόλις ώρες με τα καινούργια του σινιάλα ;):D:confused: !!! Και η έκπληξη, ο Κος Στρίντζης μετονόμασε το πλοίο στο όνομα του πιο φαν καραβολάτρη του στο Ιόνιο :D :D !!! Ιδού λοιπόν το ΕΧ Κεφαλονιά........

post-929-128326965591_thumb.jpg

μια ιδεα για το πως θα δειχνει το πλοιο στα κιτρινα.

να περιμενουμε και νεο ονομα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...