Jump to content
Shipfriends

Black Prince (IMO 6613328)


Recommended Posts

Στον Πειραιά (στην παγόδα) είναι σήμερα το BLACK PRINCE. Μία αρκετά σπάνια (νομίζω) επίσκεψη.

Αξίζει μόνο και μόνο (αν μη τι άλλο) για το έμβλημα (???) στην πλώρη να του αφιερώσουμε μία φωτογραφία.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Το 1988 που έκανε τακτικές κρουαζιέρες στην Ελλάδα είχα την ευκαιρία να ανέβω σαν αντιπρόσωπος του πρακτορείου που έκανε το handling των επιβατών αρκετές φορές και μάλιστα για πολλές ώρες κάθε φορά. Τότε ερχόταν αρόδου στην Βάρκιζα και οι επιβάτες έβγαιναν με λέμβους έξω. Η πρύμη του ήταν διαμορφωμένη με μικρό γκαράζ όπου ξεδίπλωνε ένα ξύλινο τετράγωνο deck με κενό στην μέση που δημιουργούσε μία θαλάσσια πισίνα, μπαίναν ξαπλώστρες πάνω του και οι επιβάτες μπορούσαν να κάνουν μπάνιο απευθείας στην θάλασσα. Επίσης από το γκαραζάκι έβγαιναν φουσκωτά, windsurf, κανώ για όποιους επιθυμούσαν να κάνουν σκί, ιστιοπλοϊα ή άλλα θαλάσσια σπορ. Το πλοίο έφτανε στην Βάρκιζα στις 08:00 και έφευγε γύρω στις 5:00 το απόγευμα. Λόγω του sports deck στην πρύμη του το πλοίο δεν προσεγγίζει πάντα σε λιμάνια αλλά κάθεται αρόδου κοντά σε παραλίες για να κάνουν μπάνιο οι επιβάτες. Μάλιστα οργανώνονται απο το πλήρωμα και beach parties στις κοντινές ακρογιαλιές με ψησταριές, ποτά κλπ.

Αλλη ιδιομορφία του πλοίου είναι ότι στο lido deck πρύμα μπρος από την πισίνα έχει ιστιοπλοϊκό άλμπουρο και όταν είναι αρόδου βιράρεται το ιστίο για να κρατάει το πλοίο στον καιρό. Γενικά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον πλοίο με πολλές καινοτομίες και πολύ δημοφιλές για τους Ευρωπαίους επιβάτες του. Κρίμα που το 2009 αποσύρεται λόγω SOLAS 2010.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικά, δε το είχα ξαναακούσει αυτό για το συγκεκριμένο πλοίο, πραγματικά πολύ πρωτότυπο για την εποχή του. Σήμερα υπάρχουν και άλλα πλοία με παρόμοιες δυνατότητες, αλλά δεν έχω υπόψην μου κάποιο με τέτοιου είδους πισίνα.

Το ιδιαίτερό του όνομα το οφείλει στο παρατσούκλι του πρίγκηπα της Ουαλλίας και γιού του βασιλιά Εδουάρδου του 3 της Αγγλίας του 14ου αιώνα.

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο σύστημα στην πρύμη έχουν και τα SEA DREAM I & II, του Black Prince όμως λόγω χώρου η κατασκευή αυτή είναι μεγαλύτερη. Κρίμα που πέταξα την μπροσούρα που είχα με φωτογραφίες από την ιδιόμορφη κατασκευή. Στην συνημμένη φωτογραφία από το faktaomfartyg φαίνονται τόσο η πόρτ στην πρύμη (που δεν είναι καταπέλτης) όσο και το άλμπουρο με μάτσα για να ορθοπλωρίζει στον καιρό και να παγκιάζει τους επιβάτες που κάνουν μπάνιο στην πρύμη.

Να και ένα σκίτσο κάτοψης από κάποιο site με την εξέδρα στο Marina deck.

post-2188-128326977254_thumb.jpg

post-2188-128326977256_thumb.jpg

Edited by Neptune
2 in 1
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Το νέο όνομα του Black Prince θα είναι Ola Smeralda για την OLA CRUISES και το πλοίο θα έχει βάση πλέον τη Βενεζουέλα

Πηγη: Maritimematters

Goodbye PRINCE and OLA ESMERALDA!

October 18: A farewell luncheon was held on board Fred. Olsen's 1966-built BLACK PRINCE at Southampton on Friday, October 16 as the ship was undergoing its destoration and preparation for her next career as the Venezuela-based OLA ESMERALDA. All artwork from the Olsen family collection and service items such as crockery were in the process of removal. Attendee Peter Newall reports that one man in a cherry picker was having a challenging time figuring out how to properly remove the ship's bronze figurehead. However, on Saturday, Patricia Dempsey reports that it was, indeed, taken off. The ship's official hand-over to her new owners, SAVTECA, is to occur on Tuesday, October 20.

Link to comment
Share on other sites

Θα καθυστερήσει λγιο η παράδοση του Black Prince στην νέα εταιρεία του, ενω αυτή τη στιγμή παραμένει δεμένο στο Southampton με το όνομα Prince γραμμένο

Πηγη: Maritimematters

Olsen report that the sale of BLACK PRINCE to her new Venezuelan owners (Servicios Acuaticos de Venezuela Saveca C.A.) has transpired November 4, a bit later than planned. The ship, to be renamed OLA ESMERALDA, is still at Southampton with her name reduced to PRINCE and the Fred. Olsen flag now taken down. According to Patricia Dempsey, she is due to sail for St. Kitts tonight.
Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο πριν δεσει εκανε μια αποχαιρετηστηρια κρουαζιερα.

Παντως δεν θα λειψει και ιδιατερα το πλοιο στους Ευρωπαιους.Τα σχολια που βρισκεις σε site με κριτικες κρουαζιερας μονο καλα δεν ειναι.Τα πιο πολλα μιλανε για μικρους χωρους και κλιμα δεκαετιας 70 σε ολο το πλοιο.Απο τη διακοσμηση μεχρι τη μουσικη.Βεβαια ειναι και τι ψαχνει κανεις.

Στη Βενεζουελα θα κανει 3ημερες και 4 ημερες κρουαζιερες απο La Guaira (το λιαμνι του Καρακας πρεπει να ναι για Gran Roque,La Tortuga, Is. Margarita και La Guaira.

Αναχωρησεις καθε Παρασκευη και Δευτερα με πρωτη κρουαζιερα στις 20 Νοεμβριου.

Για περισσοτερες πληροφοριες στο site της εταιρειας του το οποιο απευθυνεται μονο σε Ισπανοφωνους

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Στο πολυ καλο skyscrapercity βρηκα μερικες φωτο απο το βαπορι στη Βενεζουελα.

Το μονο που εχει αλλαξει ειναι το ονομα ενω εχουν αφαιρεσει το εμβλημα απο την πλωρη.

S6309579.jpg

S6309661.jpg

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...