Jump to content
Shipfriends

Εκδηλωση πυρκαιας στο ΑΖΑΜΑΡΑ QUEST


Recommended Posts

Μικρη πυρκαια εκδηλωθηκε πριν απο λιγο στο AZAMARA QUEST που βρισκεται στο λιμανι της Χιου στον χωρο που βρισκονται τα πλυντηρια η οποια κατασβεστηκε απο το πληρωμα με την χρηση πυροσβεστηρων χωρις να προκαλεσει ιδιαιτερες ζημιες.

Link to comment
Share on other sites

Απο το http://www.chiosnews.com

12.05

Από μέλη του πληρώματος σβήστηκε η φωτιά, που σύμφωνα με πληροφορίες, εκδηλώθηκε στο χώρο των πλυντηρίων πιθανόν σε στεγνωστήριο.

Αρκετοί από τους επιβάτες που βρίσκονταν στο πλοίο βγήκαν έξω, χωρίς όμως να ανησυχήσουν ιδιαίτερα και μόνο για προληπτικούς λόγους.

Στο λιμάνι βρίσκονται 5 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση του Λιμεναρχείου όπως και της αστυνονίαςΛίγο πριν το μεσημέρι η πυροσβεστική υπηρεσία Χίου δέχτηκε κλήση για εκδήλωση πυρκαγιάς στο πλοίο AZAMARA QUEST που βρισκόταν στο λιμάνι της Χίου, στα πλαίσια τακτικής κρουαζιέρας στο νησί μας.Να σημειωθεί ότι το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται από το πρωί στη Χίο και ότι η συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών βρίσκεται στην ξηρά για περιήγηση και ψώνια.

EDIT 19.55 Απο το ΑΙΠΕ

Με την εκδήλωση πυρκαγιάς στο 1ο deck του κρουαζιερόπλοιου Azamara, στο σιδερωτήριο, πιθανά από βραχυκύκλωμα, η οποία όμως κατασβήστηκε άμεσα από ίδια μέσα και τη συμμετοχή του πληρώματος.

Η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο, που βρισκόταν στο λιμάνι μας, ξέσπασε στις 11.45 προκαλώντας πυκνά σύννεφα καπνού – λόγω και των καιόμενων υλικών -και όπως δήλωσε ο Λιμενάρχης, Χ. Μπουρνιάς, σβήστηκε αμέσως, χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, ούτε στους 640 επιβάτες του- η πλειοψηφία των οποίων απουσίαζε συμμετέχοντας σε εκδρομικό πρόγραμμα - ούτε στα 403 μέλη του πληρώματος.Επι τόπου, χωρίς να χρειαστεί τελικά να επέμβει, έφτασαν 5 οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 άνδρες.

fotia_azamara.jpg

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Εκδήλωση πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε Ε/Γ πλοίο στη Χίο

Πηγη: ΥΕΝ

Πυρκαγιά μικρής έκτασης εκδηλώθηκε, σήμερα το μεσημέρι, στο χώρο του σιδερωτηρίου του Ε/Γ πλοίου «AZAMARA QUEST» σημαίας Μάλτας, κατά τη διάρκεια εργασιών θερμοκόλλησης εντός του εν λόγω χώρου, το οποίο ελλιμενιζόταν στον λιμένα της Χίου.

Από την οικία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε άμεσα η Π.Υ. Χίου και το Ρ/Κ «ΜΙΧΑΛΗΣ Σ.» Ν.Χίου 259 για παροχή τυχόν βοήθειας. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και κατασβέστηκε με ίδια μέσα του πλοίου. Από το ανωτέρω συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός προσώπου, ούτε προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το πλοίο είχε καταπλεύσει στη Χίο από Κων/λη σήμερα το πρωί με πλήρωμα 405 άτομα και 646 επιβάτες ενώ είχε προγραμματισμένο απόπλου για BODRUM Τουρκίας σήμερα στις 18:00.

Από την Λιμενική Αρχή Χίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του εν λόγω σκάφους μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα και μετά την προσκόμιση του βεβαιωτικού το πλοίο απέπλευσε την 18:30 για τον προορισμό του.

Το Υπουργείο αναφέρει ότι έκαναν εργασιας συγκολλήσεως στο χώρο, όποτε η φωτιά δεν δημιουργήθηκε λογω βραχυκυκλώματος.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...