Jump to content
Shipfriends

Εξπρές Ολύμπια (IMO 7310258)


Recommended Posts

Του ειχε κανει ο Αγαπητος ανακαινηση κ ηταν ομορφο μεσα ειδικα στις καμπινες που εκαναν παταγο στο βραδυνο της παροναξιας!εφερε αλλα 2 βαπορια μετα τα λεφτα που εβγαλε αυτο το δρομολογιο!Μεγαλη κουνιστρα ομως στο καιρο ομως αρκετα μαιτζεβελο απο την αλλη αφου ηταν ελαφρυ.το γκαραζ μεσα στενο με 2 λωριδες δεξια κ αριστερα απο το case κ παταρια που ερχοταν μεχρι εξω.βεβαια οταν φορτωνε ο καταπελτης εκανε γωνια προς τα μεσα κ δεν εμαπιναν τα τελευταια φορτηγα ευκολα!το σαλονι πλωρα  ειχε ωραια παραθυρα κ ηταν κ ψηλα κ εβλεπες ωραια την πλωρη κ το αιγαιο μιας που ειχε κ μικρο μηκος μεχρι το κορακι

Link to comment
Share on other sites

Στο γκαράζ έπαιρνε δυο φορτηγά αριστερά και δεξιά δυο φορτηγά μεγάλα και ΙΧ ή μικρό φορτηγό σαν τρίτη λωρίδα, γιατί το cage ήταν λίγο πιο αριστερά από το κέντρο του γκαράζ. Όσο θυμάμαι στο πρώτο κατάστρωμα υπήρχαν οι καμπίνες και στη μέση ήταν η ρεσεψιόν και το εστιατόριο της Α’ θέσης. Στο επόμενο κατάστρωμα ήταν πρυμα το ανοικτό κατάστρωμα, μετά το πρυμνιό σαλόνι με τα αεροπορικά καθίσματα (πολύ άνετα) και είχε ένα μικρό μπαρ, μετά στη μέση υπήρχε το σαλόνι της οικονομικής με ένα μπαρ που δούλευε επί 24ωρο. Μετά ήταν η κουζίνα του πλοίου και αριστερά πάλι αεροπορικά και πλώρα ήταν το self service. Ένα κατάστρωμα πιο πάνω ήταν το σαλόνι της Α’ θέσης με το μπαρ, στη μέση ήταν καμπίνες των αξιωματικών και πρύμα το ανοικτό κατάστρωμα. Παλιά θυμάμαι ότι ανέβαζαν τα πέδιλα του καταπέλτη με τα χέρια, αλλά μετά από χρόνια σταμάτησαν και τα άφηναν μόνιμα κατεβασμένα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό με τα πέδιλα του Ολυμπία ποτέ μου δεν το κατάλαβα. Και σε άλλα έκλεινε ο Καταπέλτης ακριβώς με την είσοδο στο γκαράζ χωρίς να εξέχει εκατοστό προς τα πάνω, αλλά αυτό με το να κλείνει ο καταπέλτης αεροστεγώς με το γκαράζ σαν καταπακτή υποβρυχίου με αποτέλεσμα τα πέδιλα να τα διπλώνουν προς τα μέσα, δε νομίζω να το έχω Ξανασυνατήσει ποτέ στην ζωή μου.. 

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω το Σαμαινα !!!

Ο Κωστας Αγαπητος μιας που αναφέρθηκε , πάντα φρόντιζε και εξόπλιζε τα πλοία του με βαπορετες. Το αυτό είχε πράξει και στο εξπρές Ολυμπία όπως προαναφέρθηκε !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Επιστροφη στο πολυ μακρινο παρελθον του πλοιου για να το δουμε σαν EARL GRANVILLE.

Βρισκομαστε στον Ιουλιο του 1990 και αυτο που μπορουμε να παρατηρησουμε ειναι οτι δεν υπρχει κανενα σινιαλο πανω στο πλοιο.Ισως να ηταν καποια εκτακτη ναυλωση λιγο πριν πουληθει στην Ελλαδα

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Στην αρχή του Βίντεο παρακολουθούμε την διαδρομή Ίο - Σαντορίνη με το Eξπρές Απόλλων και στην συνέχεια την επιστροφή από Σαντορίνη προς Πάρο με το Eξπρές Ολυμπία.

Link to comment
Share on other sites

On 10/29/2020 at 4:17 PM, nomikos said:

 

Να χαζεύουμε με τις ώρες.Έχει πολλούς θρύλους της τότε εποχής,Απόλλωνα,Ολύμπια,Παναγία

Εκατονταπυλιανή Ποσειδώνα 2,Εξπρές Σαντορίνη,Ποσειδώνα original Αριάδνη,Δήμητρα(Λέρος) ,Ναιάς 2,Αφροδίτη και Νταλιάνα και πολλά ακόμη.

Όλα αυτά τα βίντεο κατά τη γνώμη μου είναι ανεκτίμητης αξίας για μερικούς σαν εμάς που αγαπήσαμε τα καραβολατρικά ταξίδια με τέτοια πλοία.

 

Ανέβηκε πριν μερικές ώρες.Πάνω στο πρώτο Ουρανός ως Prinz Hamlet.Φαίνεται και κάποιο Άτλας και μερικά ακόμα.

Το βίντεο έχει ξανα ανέβει στο φόρουμ αλλά καλά κάνει ο @Panagia Ekatontapiliani για να θυμόμαστε τα παλιά τα ωραία..

Μετά το 16.00 φαίνεται το Παναγία Τήνου και παρατηρείστε τον Αθηνιό του τότε.

Καλή απόλαυση,εγώ τα χάζευα με τις ώρες.. 

Edited by nomikos
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

ΕΞΠΡΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑ απο τον @ΒΙΚΤΩΡ ΧΙΩΤΗΣ στα Λεμοναδικα

Βρισκομαστε στο 1992 και βλεπουμε το πλοιο με τα σινιαλα της Agapitos Express Ferries στην τσιμινιερα αλλα ολολευκο στο πλαι.Σε συνδιασμο με τις σημαιες ,πιθανολογω οτι ισως βρισκομαστε στην εποχη που αλλαξε σινιαλα το πλοιο και ακομα δεν εχει δρομολογηθει 

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...