Jump to content
Shipfriends

Zeus Palace (IMO 9208071)


Recommended Posts

  • Replies 328
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 4/19/2021 at 3:22 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Zeus Palace πήγε στο λιμάνι του Μπρίντιζι για να αλλάξει πλήρωμα, μιας και βρέθηκαν πολλά κρούσματα Covid 19 στο πλήρωμα.

 

Μήπως έχουμε και τώρα τα ίδια και άλλαξε προορισμό εν πλω;

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, proud_ionian said:

Μήπως έχουμε και τώρα τα ίδια και άλλαξε προορισμό εν πλω;

Μόνο που τότε το πλοίο προερχόταν από επισκευή και πήγε να αλλάξει το πλήρωμα και στη συνέχεια ξεκίνησε δρομολόγια. Ενώ χθες ήταν δρομολόγιο

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
1 hour ago, proud_ionian said:

δεν τελειωσα, ακολουθει zeus palace :D 

με τον προμηθεα zeus palace, δεν ειχα ξαναταξιδεψει, ειχα ταξιδεψει με το αδελφο αριαδνη παλας, λιγο πριν πουληθει και ηξερα οτι δεν προκειται να μπω ουτε στο superfast VI νεοτευκτο, ουτε στο olympia palace. βαλτε και οτι ειναι στον grimaldi 17 χρονια και οχι 6 που ειναι το bimini, ημουν πρετοιμασμενος οτι το Grimaldi effect:P, θα ηταν ισχυροτερο. ακομη και ετσι ομως αυτο που ειδαμε, ξεπερασε αυτο που περιμεναμε.

εχουμε διαβασει κατα καιρους, για παρεμβασεις που εχουν γινει, για συμμαζεμα που εγινε πριν ερθει στην Ελλαδα κλπ. εχουν οντως γινει παρεμβασεις, οπως πχ στις καμπινες εχει φυγει η μοκετα και εχει μπει ψευτοξυλο, εχουν αλλαξει οι ταπετσαριες στο μοναδικο σαλονι του πλοιου, καποια μαζεματα στις αεροπορικες κλπ. η γενικη εικονα ομως ειναι αυτο που εγραψα και στο europa, για να φτιαχτει κατι πρεπει να ειναι τελειως ξεχαρβαλωμενο μεν, αλλα απολυτως απαραιτητο να λειτουργησει.

ζησαμε και εδω τη χαρα να γινονται εργασιες εν πλω. οι αλουμιναδες που συναντησαμε στο τ.superfast VI στο ταξιδι προς ancona, ηταν στο zeus στο ταξιδι μας προς ηγουμενιτσα. για οσους ενδιαφερονται λεγονται Meccanica Partenopea και, για οσους παρακολουθουν Σασμό, ειναι οι Σταματακηδες της Napoli :P. Εκτός απο τους αλουμινάδες, άλλα συνεργεια ηταν στις καμπινες πρυμα απο τη γεφυρα (αυτες που εφτιαξε ο Grimaldi) και επιδιδονταν σε ολο το φασμα εργασιων (τρυπανια κοφτες κλπ). Συνεργειο ηλεκτρολόγων τσεκαρε λαμπες και αλλαζε τις φθαρμενες στους κοινοχρηστους χωρους, ενω στα ανοιχτα ντεκ γινοταν συντηρηση της ξεπετας: ματσακονι και βαψιμο μονο με χρωμα σε χρονο dt. Μην ξεχασω και τους πλακαδες που αλλαζαν πλακακια στην πισινα.

οι εργασιες εχουν εξηγηση. γινοταν συμμαζεμα εν οψει της μεταδρομολογησης. μολις εφτασε το πλοιο ancona, πριν καν ξεκινησει η επιβιβαση, φορτωθηκαν και κλινοσκεπασματα με λογοτυπο Grimaldi, ενω τα υπαρχοντα με λογοτυπο minoan ηταν ετοιμα για να πανε στο venezia.

αν το τ.superfast VI ειναι η Αβανα, το Zeus ειναι ξενοδοχειο Γ κατηγοριας των 60s που προσπαθει να πλασαριστει ως σημερινο τετραστεροB). Δεν θα μεινω στον πλαστικο ταπητα, κοκκινοροζ χρωματος, που ειναι στρωμενος σε σκαλες και αλλα κοινοχρηστα σημεια. τον εχουμε δει και στα cruise europa/olympia-sardegna. θα παω κατ ευθειαν στην καμπινα (τετρακλινη που εχουμε "αγορασει" για τρικλινη). η τηλεοραση εχει φυγει, αλλα το ραφι εχει μεινει ενθυμιο, με οτι εχουν αφησει πανω του οι επιβατες που εχουν περασει.  το ενα κατω κρεββατι ειχε... τριτο ποδι, ενω γυρω γυρω ειχε xtra βιδες που ειχαν μπει ακανονιστα. η ταπετσαρια γυρω γυρω ειχε διαφορα σημαδια και ιχνη απο ολους τους επιβατες που εχουν περασει. jewel of the crown η τουαλετα.:D το κουμπι του vacuum ποτε ηθελε 3 φορες πατημα για να δουλεψει και ποτε 3 φορες για να σταματησει. επειδη ειμαι νοικοκυρης:lol:, οταν πηγα να κατουρησω (με το συμπαθειο), σηκωσα το καπακι της λεκανης. δεν θα το χαρακτηριζα σοφη κινηση. σιγουρα παντως δεν κινδυνευες να παθεις covid.

αν για το europa palace/superfast VI ειπα οτι η καθαριοτητα ειναι λιγο πανω του μετριου, εδω ειναι αισθητα πιο κατω. επιπλεον το πληρωμα του ξενοδοχειακου εδω, δεν ειναι και σβελτο. αν σε εβαζαν στο πλοιο με κλειστα ματια, θα νομιζες οτι εισαι στα 80s σε εποχιακη εταιρια του Brindisi.

η διαρρυθμιση του πλοιου λιγο πολυ γνωστη. μπαινεις απο τις κυλιομενες, στα μισα της ανοδου ειναι η reception και μετα χωρις κυλιομενες φτανεις στο κυριως deck. αριστερα σου ειναι μερικοι κουλοχερηδες παρατημενοι που παριστανουν το καζινο, πιο περα οι αεροπορικες και πιο αριστερα η σκαλα για τα δυο deck καμπινες που εφτιαξε ο grimaldi. προχωρωντας ευθεια, περνας εναν διαδρομο οπου ειναι η εισοδος για το ανω γκαραζ, ενα ξεχασμενο απο εποχης ισπανιας κλειστο bar και καταληγει στο bar και το σαλονι. αυτα απο δεξια, απο αριστερα ειναι το self service. συνεχιζοντας μπροστα ειναι οι καμπινες που εχει απο τη μανα του, ενω απο πανω τους ειναι αυτες που εφτιαξε ο grimaldi.

θετικο σημειο του πλοιου, για ανθρωπους σαν και εμας :D οι εξωτερικοι του χωροι και κυριως το ανοιχτο καταστρωμα πρυμα απο την τσιμινιερα. θέα 360 μοιρες. αν ηταν και πιο ανετες οι σκαλες για να πας εκει, ακομη καλυτερα. μια που μιλαμε για τσιμινιερα και εδω και με το europa palace, πηγαιναμε με δυο μηχανες. το εβλεπες και απο τα απονερα και απο τις εξαγωγες στις τσιμινιερες, που οι δυο ηταν σβηστες. απο το ανοιχτο deck κατεβαινεις και πας πιο μπροστα, οπου ειναι το bar της πισινας.

δεν εχει κανεις την απαιτηση για πολυτελειες, αλλα ζητας σιγουρα καθαριοτητα, ανεση και ασφαλεια. τα δυο πρωτα δεν τα εχεις σιγουρα και για το τριτο εχεις σοβαρους λογους να αμφιβαλεις. δεν θα μπω στον πειρασμο να συγκρινω με παλιες καλες εποχες της αδριατικης, ουτε καν με την κοινοπραξια. δεν μπορω ομως να μην συγκρινω με τις σημερινες μινωικες και το περσυνο ταξιδι μου με το Κυδων Παλας. χαοτικη η διαφορα. πραγματικα αδυνατο να συλλαβω γιατι η μητρικη αγνοει και τα στοιχειωδη.

τελειωνοντας να πω οτι και στο zeus το μοναδικο ευχαριστο στο service ηταν το φαγητο. ναι μεν το a la carte δεν ανοιξε, αλλα στο self service φαγαμε καλα.

 

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

On 7/3/2017 at 11:08 PM, Nick the Greek said:

Όσο να γίνει η φόρτωση των οχημάτων, είχαμε παραλάβει το κλειδί της καμπίνας. Πλήν όμως καμπίνα δεν είχαμε δεί, γιατί η πόρτα αρνούταν πεισματικά να ανοίξει. Επιστροφή στη reception λοιπόν, ευγενέστατοι είναι η αλήθεια, και άνοιγμα της πόρτας με το δεύτερο κλειδί με τη συνδρομή του Ναπολιτάνου καμαρότου. Κάπου εκεί συνειδητοποιήσαμε, πως δεν είμασταν οι μόνοι με τέτοια προβλήματα. Κι άλλος κόσμος προσπαθούσε εναγωνίως να ανοίξει τις πόρτες των καμπινών του, υδραυλικός να προσπαθεί να επιδιορθώσει τα υδραυλικά της διπλανής μας καμπίνας την ίδια στιγμή. Ο ίδιος υδραυλικός θα επανελάμβανε την ίδια εργασία το επόμενο πρωί στη δική μας καμπίνα, της οποίας το καζανάκι έπαψε να λειτουργεί την επομένη. Μια εικόνα επαναλαμβανόμενων προβλημάτων δηλαδή που μαρτυρούν την πλημελλή συντήρηση.

και εμεις στην τριτη καμπινα μπηκαμε:P. αλλη εγραφε το εισητηριο μας, αλλη μας εδωσε η reception, γιατι δεν ηταν ετοιμη αυτη του εισητηριου και σε αλλη καταληξαμε, γιατι και αυτη που μας εδωσαν αρχικα ηταν οπως την αφησαν οι προηγουμενοι.

το πιο φαιδρο απο ολα ηταν η χαρτοταινια sterilized στη χεστρα.^_^ απο αυτα που σας περιεγραψα παραπανω, καταλαβαινετε οτι μαλλον εννοουσαν οτι οποιος κατσει θα μεινει στειρος B)

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, proud_ionian said:

και εμεις στην τριτη καμπινα μπηκαμε:P. αλλη εγραφε το εισητηριο μας, αλλη μας εδωσε η reception, γιατι δεν ηταν ετοιμη αυτη του εισητηριου και σε αλλη καταληξαμε, γιατι και αυτη που μας εδωσαν αρχικα ηταν οπως την αφησαν οι προηγουμενοι.

το πιο φαιδρο απο ολα ηταν η χαρτοταινια sterilized στη χεστρα.^_^ απο αυτα που σας περιεγραψα παραπανω, καταλαβαινετε οτι μαλλον εννοουσαν οτι οποιος κατσει θα μεινει στειρος B)

Υπάρχει και το πιο φαιδρό....Η πινακίδα στην είσοδο του wc(ειδικά   στις καμπίνες  πίσω από την ρεσεψιόν).Αυτή που στην Αγγλική της μετάφραση λέει  να μην πετάς στην λεκάνη  τίποτε εκτός  του χαρτιού υγείας....Πολιτισμός όχι παίζουμε...

Edited by LoveBoat
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Η νέα του καριέρα περιλαμβάνει και μία εβδομαδιαία προσέγγιση στο Cagliari μετά το Porto Torres. Τουλάχιστον μέχρι και τον Ιούνιο που θα κάνει βραδινές αναχωρήσεις και από τα δύο λιμάνια. Από αρχές Ιουλίου φαίνεται να γυρνάει σε πρωινά δρομολόγια από Porto Torres στις 10:00.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 5 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...