Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • 1 year later...

Το υδατοδρόμιο της Πάτρας,επιθεωρήθηκε πρόσφατα από τις συναρμόδιες αρχές και βρίσκεται στην τελική ευθεία για την αδειοδότηση.

Έτσι διαδίδουν οι ενδιαφερόμενοι και γελά μέχρι και η κάρα του Αγίου Ανδρέα.

Edited by proud_ionian
thebest.gr
Link to comment
Share on other sites

Αν δεν έχω χάσει επεισόδια εδώ και αρκετά χρόνια δεν πετάνε υδροπλάνα στην Ελλάδα. Βέβαια ρίχνοντας κανείς μια ματιά στο site της Hellenic Seaplanes δημιουργείται η εντύπωση ότι η χρήση υδροπλάνων στη χώρα είναι πάρα πολύ διαδεδομένη. Τουλάχιστον εγώ με αυτή την εντύπωση έμεινα και άρχισα να ψάχνω αν λειτουργούν υδατοδρόμια στην Ανάφη και στα Ψαρά. 

 

Link to comment
Share on other sites

Εννοείται ότι δεν πετάνε υδροπλάνα στην Ελλάδα. 

Οπότε μυρίζουν εκλογές, εμφανίζονται οι συνήθεις μνηστήρες που ετοιμάζουν υδατοδρόμια και κοσμοδρόμια και μετά κολλάει το πράγμα.

Κάτι οι αντικειμενικές δυσκολίες, κάτι τα εμπόδια από τους θιγόμενους...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Εφτασε το πρωτο υδροπλανο συμφωνα με το euro2day

 

Quote

 

Η Hellenic Seaplanes γίνεται η πρώτη αεροπορική που φέρνει ξανά τα υδροπλάνα στους ελληνικούς αιθέρες. Η εταιρεία παρέλαβε σήμερα το πρώτο υδροπλάνο της, και προετοιμάζεται πυρετωδώς για την εκκίνηση των επιβατικών πτήσεων τους προσεχείς μήνες.

Η άφιξη σήμερα του υδροπλάνου της Hellenic Seaplanes στο Διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έδωσε τέλος στην αμφισβήτηση και τις φήμες ότι τα υδροπλάνα δεν θα πετάξουν ποτέ στην Ελλάδα, σημειώνει η εταιρία.

Η σημερινή άφιξη αποτελεί μία επενδυτική πρωτοβουλία, 10 ετών, που σήμερα ξεκίνησε να υλοποιείται, δήλωσε ο Προέδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, με τη συνεργασία αρκετών επενδυτών, που πίστεψαν στη δυναμική των υδροπλάνων και στις προοπτικές που φέρνουν μαζί τους στον κλάδο της αερομεταφοράς στην Ελλάδα. Μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη δρομολογείται η άφιξη και δεύτερου υδροπλάνου, ενώ πριν το τέλος του έτους πιθανό να κάνει την εμφάνισή του και το τρίτο αμφίβιο …

Το προφίλ του νέου υδροπλάνου της Hellenic Seaplanes

Το νεοαφιχθέν αεροσκάφος, είναι ένα CESSNA Caravan C208, της αμερικάνικης κατασκευάστριας εταιρείας ΤΕΧΤRON, το οποίο, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας που υπογράφτηκε, θα έχει βάση στο αεροδρόμιο των Μεγάρων, στην επιχειρησιακή βάση της Ifly, ιδιοκτησίας του κ. Γιώργου Βέρπη, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών αερομεταφοράς VIP προσώπων, διακομιδής ασθενών με ελικόπτερα και αεροπλάνα και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες, υψηλών προδιαγραφών, για ένα μεγάλο εύρος πτητικών μέσων. To συγκεκριμένο υδροπλάνο πρόκειται για αμφίβιο τύπο αεροσκάφους, που μπορεί να δραστηριοποιηθεί τόσο σε αεροδρόμια όσο και να προσθαλασσώνεται επί υδάτινου πεδίου και κατ’ επέκταση στα υδατοδρόμια, με τη χρήση πλωτήρων.

 

Οπως σημειώνει η Hellenic Seaplances, το εν λόγω αεροσκάφος αναγνωρίζεται για την εξαιρετική αξιοπιστία και απόδοσή του. Με την ικανότητα να απογειώνεται και προσγειώνεται σε διαφορετικά πεδία, στεριάς και θάλασσας, το αεροσκάφος είναι ιδανικό για τις ανάγκες του «πολυνησιακού» χαρακτήρα της Ελλάδας.

Το CESSNA Caravan C-208 υποστηρίζει την αερομεταφορά έως 12 επιβατών και προορίζεται να εξυπηρετεί οργανωμένα αεροπορικά δρομολόγια καθώς και ναυλωμένες, ιδιωτικές πτήσεις. Το νέο απόκτημα της εταιρείας υπόσχεται να δώσει λύσεις στα προβλήματα εύκολης διασύνδεσης μεταξύ των νησιών, πετώντας γρήγορα και εύκολα από λιμάνι σε λιμάνι και ενώνοντας όλη την Ελλάδα, όπως προμηνύει και το μότο της Hellenic Seaplanes, “Connecting Greece”.

Τα βήματα…πριν την πρώτη αποθαλάσσωση!

Σε συνάντηση που έγινε με το Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), Δρ. Χρήστο Τσίτουρα, τέθηκαν οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να ξεκινήσει η Hellenic Seaplanes να βάλει σε τροχιά ελληνικής νηολόγησης το αμφίβιο αεροσκάφος.

Ο κ. Τσίτουρας ανέφερε ότι η αναβάθμιση της Ελληνικής Πολιτικής Αεροπορίας θα συνεχιστεί και θα εντάξουμε τα υδροπλάνα κανονικά στην καθημερινότητα του Έλληνα. Έχοντας πλέον λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες και εγκρίσεις, η εταιρεία μπορεί να δραστηριοποιηθεί στο δίκτυο υδατοδρομίων που τα τελευταία χρόνια έχουν αδειοδοτηθεί ή είναι σε φάση αδειοδότησης, ώστε να υποδεχθούν επιβάτες στις πύλες τους.

Σε δηλώσεις του ο Δρ. Χρήστος Τσίτουρας, ανέφερε: “Στηρίζουμε την προσπάθεια ανάπτυξης δικτύου αεροπορικών μεταφορών μέσω υδροπλάνων στην Ελλάδα και θα σταθούμε αρωγοί σε ό,τι απαιτηθεί, με στόχο τη βελτίωση της συνδεσιμότητας στη χώρα μας, την ενίσχυση του τουρισμού και την εξυπηρέτηση των πολιτών”.

Μετά την έλευση του υδροπλάνου της Hellenic Seaplanes, o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: “Η άφιξη του πρώτου υδροπλάνου στην Ελλάδα αποτελεί το πρώτο βήμα της ιδιωτικής επενδυτικής πρωτοβουλίας για να λειτουργήσει ο κλάδος στην Ελλάδα. Η όλη προσπάθεια έχει την υποστήριξη της Κυβέρνησης, με στόχο τη βελτίωση και τη διαφοροποίηση των τρόπων μετακίνησης των συμπολιτών μας και των επισκεπτών της χώρας μας . Είμαστε ικανοποιημένοι, που ως χώρα βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο, καθώς ξεκινούν οι πρωτοβουλίες για τις εμπορικές πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια νέα αρχή για τον τομέα του τουρισμού και της αεροπορικής μεταφοράς. Ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την αναβάθμιση των μεταφορών προς όφελος των πολιτών και της χώρας”.

Για την ξεχωριστή αυτή στιγμή έλευσης του υδροπλάνου στην Ελλάδα ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: “Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που επιτέλους το όνειρο για υδροπλάνα στην Ελλάδα γίνεται πραγματικότητα. Ως Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχα εργαστεί σκληρά για να αλλάξουμε το θεσμικό πλαίσιο και να δώσουμε σάρκα και οστά σε αυτόν τον τρόπο μεταφορών.

Η εταιρία Hellenic Seaplanes έφερε σήμερα το πρώτο υδροπλάνο στην Ελλάδα και δρομολογείται εντός Σεπτεμβρίου στις Σποράδες. Ενώ άμεσα έρχεται και το δεύτερο υδροπλάνο για να μπει στο Ιόνιο. Είμαι βέβαιος ότι το εγχείρημα θα έχει μεγάλη επιτυχία και όταν με το καλό ξεκινήσει την λειτουργία του και το υδατοδρόμιο στην Αθήνα, τα υδροπλάνα θα γίνουν ένας πολύ δημοφιλής τρόπος μετακίνησης. Καλή επιτυχία!”

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς ανέφερε: “Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλωσορίζει την έλευση του πρώτου υδροπλάνου στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για τη χώρα μας. Η ανάπτυξη του κλάδου των υδροπλάνων αποτελεί ένα καινοτόμο εγχείρημα και μια ουσιαστική επενδυτική πρωτοβουλία με πολλαπλά οφέλη. Τα υδροπλάνα θα βοηθήσουν σημαντικά στην βελτίωση και στην αναβάθμιση των μεταφορών καθώς και στην σύνδεση των νησιών μας με την ηπειρωτική χώρα και ειδικά τα νησιά μας στο βορειοΑνατολικό Αιγαίο. Η επένδυση αυτή είναι θα αναδείξει περισσότερο την νησιωτικότητα της χώρας και θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν της”.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλας Χαραλάμπους, υποστήριξε: "Η άφιξη του πρώτου υδροπλάνου στην Ελλάδα είναι ένα ιστορικό γεγονός για εμάς αλλά και τον κλάδο των μεταφορών γενικότερα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η λειτουργία των υδροπλάνων στη χώρα μας, εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την αξιοποίηση του μοναδικού φυσικού πλούτουπου διαθέτει και η Hellenic Seaplanes θα δημιουργήσει τις συνθήκες για την ανάπτυξη του τομέα αυτού. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους επιβάτες μας μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού και να συμβάλουμε στην αναβάθμιση της εθνικής τουριστικής ταυτότητας, δραστηριοποιούμενοι στον κλάδο της αερομεταφοράς που έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης".

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...