Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 weeks later...

απο τη μεγαλη εβδομαδα εκτελουνται 3 δρομολογια ημερησιως απο πατρα προς κερκυρα &vv.

τις μερες του πασχα και της πρωτομαγιας οι εδω πρακτορες καμαρωνουν οτι πηγαν πολυ καλα απο πληροτητες και στις 2 κατευθυνσεις.

γενικα (εκτος εορτων) ο κυριως ογκος της κινησης ειναι κερκυραιοι με προορισμο την αθηνα, οι οποιοι μειωνουν το χρονο μεταβασης χρησιμοποιωντας τα υδροπλανα.

αυτα παντα συμφωνα με το εδω πρακτορειο & τα τοπικα media. μην ξεχνατε οτι εχουν πολυ μικρη χωρητικοτητα. μονο 19 ατομα.

ΥΓ: ενω μεχρι προσφατα διερρεαν οτι αρχες ιουνιου πανε θιακι ζαντε και κεφαλονια, τωρα η εναρξη δρομολογιων για αυτα τα νησια δεν προσδιοριζεται επακριβως στο... χωροχρονο:D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από το in.gr, μιά αύρα δροσιάς πριν εγκατασταθεί για τα καλά το καλοκαίρι.

"Τη σύνδεση της Αθήνα με τη Θεσσαλονίκη προωθεί η καναδικών συμφερόντων εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει την εκμετάλλευση και την ανάπτυξη των υδροπλάνων στην Ελλάδα. Το ταξίδι θα διαρκεί μόλις δύο ώρες και πέντε λεπτά.

«Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης- πέρα από το τρένο, το λεωφορείο και το αεροπλάνο- σε όσους κάνουν συχνά το συγκεκριμένο δρομολόγιο» δηλώνει στα Νέα στέλεχος της εταιρείας.

Στόχος της εταιρείας είναι να δημιουργήσει στη χώρα μας ένα ολοκληρωμένο και πυκνό δίκτυο συγκοινωνίας και στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζει να φέρει άμεσα στη χώρα μας 30 αεροσκάφη.

Προγραμματίζεται, επίσης, η σύνδεση της Ελλάδας με πόλεις της Ιταλίας, όπως το Πρίντεζι και η Πούλια, ενώ τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να δρομολογηθούν τα πρώτα υδροπλάνα από τη θαλάσσια περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας προς Ίο, Σύρο, Τήνο, Πάτμο και Κάλυμνο.

Θα ακολουθήσουν νέες γραμμές τόσο από το Φάληρο όσο και από το Λαύριο για τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου.

Το εισιτήριο των υδροπλάνων θα είναι φθηνότερο σε σχέση με το εισιτήριο των κανονικών αεροπορικών πτήσεων και ακριβότερο από αυτό των πλοίων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης την Τετάρτη, τα υδροπλάνα ίσως «να αποτελέσουν τη λύση για την άρση της απομόνωσης μικρών νησιών όπως τα Ψαρά, η Σχοινούσα και άλλα»."

Μεγαλεία για τους παππούδες των Ψαρών και της Σχοινούσας που θα κάνουν τη μετάβασή τους στην Αθήνα, τόσο εύκολη όσο και μιά διαδρομή του Μετρό.:confused:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

απο τις 10 σεπτεμβριου τα υδροπλανα θα προσεγγιζουν και το βαθυ ιθακης, ενω λιγο πιο μετα θα πιανουν και λευκαδα. η πτηση θα διαμορφωθει πατρα-βαθυ ή λευκαδα-παξοι-κερκυρα (αν καταλαβα καλα).

η ειδηση απο την εφημαριδα ΗΜΕΡΑ της πατρας, που σε αρθρο/διαφημιση επαναλαμβανονται τα περι 30 υδροπλανων εντος 5ετιας. στοχος της εταιρειας παραμενει μεχρι τελος του 2006 να πιανει ζακυνθο, κεφαλονια ενω στοχος ειναι και "διεθνης" γραμμη πατρα brindisi (που΄σαι ανδρεα μιχαλακοπουλε που σε αντιγραφουν 77 χρονια μετα).

αν το διαβασετε θα δειτε και για την... πρωτοποριακη συνεργασια με τη forthnet & την forthcrs για τις κρατησεις. αλλος δεν το εχει κανει:mad:

στο site της air sea lines αναφερονται τα παλια και νεα δρομολογια.

τα σχολια μου για την προσεγγιση στην ιθακη θα τα κανω στο σχετικο τοπικ

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Με υδροπλάνο σε Κυκλάδες, Β.Αιγαίο:D:rolleyes:

Πηγη ΕΘΝΟΣ

Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου και της AIRSEA LINES με την οποία καθορίζεται η λειτουργία υδατοδρομίου και επιτρέπεται η έναρξη δρομολογίων υδροπλάνων από το Λαύριο προς τα νησιά των Κυκλάδων και του Βορείου Αιγαίου.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, η σύμβαση είναι διάρκειας τριών ετών, υπεγράφη την Τετάρτη στα γραφεία του ΟΛΛ και αφορά μέχρι τρεις πτήσεις καθημερινά.

Μέχρι το τέλος του έτους ή στις αρχές του 2007 αναμένεται η δρομολόγηση των υδροπλάνων, καθώς εκκρεμεί η έγκριση του υδατοδρομίου από τα αρμόδια υπουργεία.

Link to comment
Share on other sites

Effective October 05, 2006, the network of Air Sea Lines services is enhanced with new routes to the islands of ITHAKI, LEFKAS, ZAKYNTHOS, KEFALLONIA and the city of BRINDISI. You are invited to book your flights for the specific services by calling our 801 11 800 600 number or our base offices.

The recently introduced flights from Corfu to Patras via Paxos Island are included in the September schedule.

απο το κειμενο υποδοχης στο site της air sea lines

Link to comment
Share on other sites

Ενώ η εταιρεία AIR SEA LINES θέλει να δρομολογήσει τα υδροπλάνα της και στο νησί μας σύντομα, πιθανόν και μέσα στο χειμώνα, δυστυχώς καθυστερεί διότι δεν έχουν ακόμα ξεπεραστεί δυσκολίες που σχετίζονται με διεκπεραιωτικού και οικονομικού χαρακτήρα άμεσα συνδεδεμένες με το υψηλό μίσθωμα που κατά την εταιρεία ζητάει το ΔΗΛΙΤΑΠ (Δημοτικό λιμενικό ταμείο Πάτμου)για την ενοικίαση του χερσαίου χώρου που χρειάζεται.

Απο τη Πανελ.Ενωση Λεριων

Και ας μιλαει για τους γειτονες Πατμιους :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

καλως τους μπρε. πανω που ξεκινα η σαιζον. και παμφθηνα:P

απο τα ΝΕΑ τα νεα

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΙΣ από την Ιθάκη προς την Πάτρα και την Κέρκυρα αρχίζουν από σήμερα τα υδροπλάνα της εταιρείας Air Sea Lines - Pegasus Aviation.

Οι κάτοικοι της Ιθάκης περίμεναν αρκετό καιρό τη σύνδεση του νησιού τους με την Πάτρα και την Κέρκυρα, ενώ στα άμεσα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η έναρξη δρομολογίων προς τη Λευκάδα (από Πάτρα και Κέρκυρα) και προς το Πρίντεζι της Ιταλίας. Στόχος της εταιρείας είναι οι πτήσεις προς Λευκάδα και Πρίντεζι να αρχίσουν από τις 29 Οκτωβρίου. Ήδη, οι εκπρόσωποι της εταιρείας Air Sea Lines προκειμένου να προσελκύσουν επιβάτες στις πτήσεις Κέρκυρα - Πρίντεζι (σε πρώτη φάση) και Πάτρα - Πρίντεζι (αργότερα), σχεδιάζουν να διαθέσουν ειδικά πακέτα προσφορών.

Σημειώνεται ότι η σύνδεση της Ιθάκης με την Πάτρα και την Κέρκυρα δεν θα γίνεται μόνο με απευθείας πτήσεις, αλλά και με στάσεις σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, καθώς το αμφίβιο υδροπλάνο της εταιρείας πήρε άδεια να προσγειώνεται και στα χερσαία αεροδρόμια της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς. Το εισιτήριο καθορίστηκε στα 75 ευρώ για τους ενηλίκους και στα 60 ευρώ για τα παιδιά.

Μίσθωση νέων υδροπλάνων

Η ένταξη νέων προορισμών στο πρόγραμμα δρομολογίων της, ωθεί την AirSea Lines στη μίσθωση και άλλων δύο υδροπλάνων (19 θέσεων το καθένα) μέχρι το τέλος του χρόνου. Τα δύο νέα υδροπλάνα θα νοικιαστούν για 5 χρόνια, με προοπτική εξαγοράς τους. Τα αναπτυξιακά σχέδια της εταιρείας, η οποία μέχρι σήμερα έχει δαπανήσει περίπου 15 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της κ. Αναστάσιο Γκόβα, «είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα». Το πενταετές επενδυτικό πλάνο της εταιρείας προβλέπει τη δημιουργία ενός δικτύου δρομολογίων που θα εξυπηρετείται από 20-25 υδροπλάνα και την απασχόληση περίπου 300-400 εργαζομένων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
προσφορα μεχρι του Αγιαντρεος €18 για Θιακι και μετα 60 μεχρι το Μαιο (αν καταλαβα καλα). το καλοκαιρι 75.

Νομίζω πως το 60αρι ισχύει για κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι 13/12 για ταξίδια που θα πραγματοποιηθούν μέχρι 24/03

Επ΄ευκαιρίας, επειδή έκανα το πρώτο ταξίδι με υδροπλάνο, να πω πως αν εξαιρεθεί ο θόρυβος (ελικοφόρο) και αν δεν είσαι κλειστοφοβικός, είναι πολύ καλή φάση! Σε εικοσι πέντε λεπτάκια Πάτρα - Ιθάκη.

Πετάγαμε και πάνω από το Κεφαλονιά, αλλά ο ήλιος δε μου επέτρεψε μια καλή φωτογραφία...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

τα μεγαλα αυτια του μικρου proud ακουσαν οτι τα δρομολογια των υδροπλανων εχουν σταματησει εδω και λιγες εβδομαδες γιατι κανουν συντηρηση (στις τσεπες μαλλον:confused: ) μαλλιστα σταματησαν νωριτερα του αναμενομενου χωρις να ενημερωθουν εγκαιρως οι "κρατησεις".

εντος ιανουαριου η επαναδρομολογηση

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
τα μεγαλα αυτια του μικρου proud ακουσαν οτι τα δρομολογια των υδροπλανων εχουν σταματησει εδω και λιγες εβδομαδες γιατι κανουν συντηρηση (στις τσεπες μαλλον:eek: ) μαλλιστα σταματησαν νωριτερα του αναμενομενου χωρις να ενημερωθουν εγκαιρως οι "κρατησεις".

εντος ιανουαριου η επαναδρομολογηση

Αμ δε! Τελικά ξεκινάνε την 1η Απριλίου. Ελπίζω να μη σημαίνει κάτι η ημερομηνία ;)

Σύμφωνα με to site της εταιρείας, εκμεταλλεύονται την περίοδο χαμηλής κίνησης για να συμμαζευτούν και να γίνουν εταιρεία. Δεν το λέει έτσι ακριβώς, αλλά αυτό είναι το νόημα....

Η πλάκα είναι ότι μιλώντας με αρκετά σημαντικό στέλεχος της εταιρείας, με διαβεβαίωνε ότι 3 Ιανουαρίου θα ξανάρχιζαν και η καθυστέρηση οφειλόταν στην καθυστέρηση επιτροφής των υδροπλάνων από την "ετησία" τους. Να υποθέσω ότι η νέα αναβολή μπορεί να σχετίζεται με κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

μηπως ο θειος μανωλης (τσεφαλοζανης) ειχε ταξει καμια επιδοτησουλα στους καναδους ωστε να αφησουν τσι λιμνες τους και να ερθουν στη χωρα της φαιδρας πορτοκαλεας; μηπως οι καναδοι δεν ειδαν ουτε ευρωπουλο και πιεζουν πηγαινοντας τα υδροπλανα για ετησια στη... Μανιτομπα;

ΥΓ. ασχετο αλλα εχει πλακα. ο πρακτορας των υδροπλανων στην πατρα εδινε προ 10ημερου συνεντευξεις για τη διακοπη των δρομολογιων ως: διευθυντης του υδατοδρομιου των πατρων:P

Link to comment
Share on other sites

Μέ βάση τίς κάποιες γνώσεις μου περί τά αεροπορικά (διότι γιά αεροπλάνα μιλάμε,όχι γιά βαπόρια μέ φτερά :P ),βρίσκω κάπως περίεργο το να κάνουν C-check (έτσι λέγεται η "ετήσια" συντήρηση στά αεροπλάνα και πάντως δέν έχει να κάνη μέ την χρονική διάρκεια αλλά μέ τίς ώρες πτήσης) ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ υδροπλάνα τής εταιρείας ταυτόχρονα.

Η περί επιδοτήσεων άποψη που αναφέρει ο (όχι και τόσο) μικρός Proud έχει αρκετή λογική,καθ'ότι δέν νομίζω οτι οι πληρότητες τών υδροπλάνων είναι επαρκείς γιά να έχη κερδοφορία η εταιρεία.Τό εισιτήριο απ'ότι έχω δεί είναι αρκετά τσουκτερό :rolleyes: καί μέ τά ίδια λεφτά άν πάς μέ το πλοίο παίρνεις και το αυτοκίνητο μαζί,οπότε έχεις και αυτονομία στον προορισμό σου.

Οσο γιά τον εν Πάτραις πράκτορα,μάλλον το όνειρό του ήταν να γίνη αερολιμενάρχης στο ΕλΒέν αλλά δέν τού φτούρησε.....

Link to comment
Share on other sites

Στο μοναδικό μου ταξίδι, γιατί μετά πλάκωσαν οι "επισκευές", από Πάτρα για Ιθάκη, Σάββατο του Νοεμβρίο, είχε 14 άτομα (19 νομίζω το μέγιστο). Βέβαια έπαιζε προσφορά για 18 € απλή μετάβαση, οπότε πολλοί το είδαν σαν ευκαιρία.

Στις γιορτές μέχρι να κάνουν ακύρωση των δρομολογιών αλλά και από ότι βλέπω και για το Πάσχα, η τιμή που δίνεται είναι 40 €. Δεν τη θεωρώ απαγορευτική, αφού σε λιγότερο από μισή ώρα είσαι Ιθάκη από Πάτρα, σε σχέση με το 4ωρο του βαποριού και τα 14,5 €

Όμως σίγουρα μου προκάλεσε έκπληξη το γεγονός πως η εταιρεία επίσημα έλεγε για εκκίνηση δρομολογίων στις 27/12, μετά λόγω καθυστέρησης πήγε στις 03/01 και τελικά φτάσαμε 01/04. Δεν μπορεί να οφείλεται μόνω στις επισκευές αυτό.

Μήπως έχει να κάνει με διάφορα πιστοποιητικά που ενδεχομένως χρειάζονται είτε με θέματα ασφάλειας ή και ασφάλισης κ.λ.π.;;;

Τέλος, για το υδατοδρόμιο Πατρών, να πω πως κόντεψα να χάσω την πτήση μου... Κανένα σημάδι, καμιά πινακίδα στην Μαρίνα. Την περπάτησα δύο φορές, έφτασα κοντά και στις δυο ανεμοδουρες, ρώτησα τον κόσμο. Τελικά το πρακτορείο ήταν πίσω από την καφετέρια του Λάγιου, οπότε δε φαινόταν με τίποτα ούτε από τον παραλιακό δρόμο ούτε από τον εσωτερικό δρόμο της Μαρίνας.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Υδατοδρόμιο για υδροπλάνα στο Λαύριο

Πηγη ΑΠΕ

Το πράσινο φως για την έναρξη δρομολογίων και σε νησιά του Αιγαίου με υδροπλάνα, άνοιξαν οι αρμόδιες αρχές, οι οποίες έδωσαν άδεια υδατοδρομίου στο λιμάνι Λαυρίου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Airsealines S.A./Pegasus Aviation.

Η εταιρία θα έχει ανταπόκριση με λεωφορείο από το Σύνταγμα και το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" προς το Λαύριο και την υπάρχουσα βάση της στην Πάτρα.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για την έναρξη δρομολογίων από το Λιμάνι του Λαυρίου στο άμεσο μέλλον

After a temporary suspension of our services for the completion of upgrades to aircraft and the development of new bases in preparation of the coming peak season, we are now pleased to announce that the long awaited base of Lavrio (Athens) is now ready enabling us to schedule flights to the Aegean islands. We are very pleased to announce our first destinations in the Aegean that include the islands of Mykonos, Ios, Santorini, Paros, in the Cyclades and Kalymnos and Kos in the Dodecanese (off the coast of Turkey). A full schedule for the summer period for this region will be announced and available for bookings on the 1st of February. Other islands of the Aegean will follow soon after. Our flights will also connect the islands between them thus, giving you the capability for True Island Hopping in Greece! Seating availability is limited so don’t miss your opportunity to travel with a seaplane and book early. Moreover, the Ionian Spring and Summer schedule for the period of April 1st to October 27th, 2007 and full flight booking capabilities are currently available on our web site. (http://www.airsealines.com/index.php)
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Υδροπλάνα και στην Κάλυμνο

Πηγη www.portnet.gr

O υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης υπέγραψε απόφαση με την οποία εγκρίνεται η λειτουργία θαλάσσιου αεροδρομίου στην περιοχή του Λιμένα Καλύμνου.

Πρόκειται για υδατοδρόμιο που θα χρησιμοποιείται από υδροπλάνα, με στόχο τη βελτίωση της συγκοινωνίας αλλά και την ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης στην ευρύτερη περιοχή.

Link to comment
Share on other sites

Επιπλέον, υπάρχουν πιέσεις για υδατοδρόμιο στη Θεσσαλονίκη.

http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/02/26/1306509.htm

Δεν ξέρω αν υπάρχει λάθος στο όνομα της εταιρείας ή θα δραστηριοποιηθεί και άλλη εταιρεία στο χώρο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

...όταν οι πτήσεις τών υδροπλάνων πρός τάς νήσους τού Αιγαίου θά ακυρώνωνται η μία μετά την άλλη από τά μπωφόρια καί τά κύματα...

Εδώ κοτζάμ Blue Horizon στούκαρε λόγω καιρού στο λιμάνι τής Πάτρας (που είναι και Ιόνιο) και κονόμησε μιά τρύπα νάααααα μέ το συμπάθειο,τό Twin Otter ούτε κάν θα προλάβη ν'ακουμπήση στά ύδατα όξω από το λιμάνι τής Τήνου ή τής Μυκόνου...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...