Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ετσι έλεγαν και τίς προηγούμενες φορές,αλλά έμειναν στίς "ζυμώσεις" και στά ένζυμα.

 

Πρός το παρόν βλέπω στην έναρξη τής τουριστικής περιόδου να ξεμένουμε από βαπόρια......

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 1 month later...

Εντάξει για φέτος δεν θα έχει υδροπλάνα, αλλά...

  • από τον Οκτώβριο θα γίνονται κρατήσεις
  • τα δρομολόγια ξεκινούν από το Μάιο του 2015
  • πλήρης ανάπτυξη των υδατοδρομίων από το 2016
  • διαρκής προσπάθεια για προβολή της εταιρείας Hellenic Seaplanes σε μέσα και της Ελλάδας και του εξωτερικού

Υποτίθεται ότι έχουν γίνει και κατάλληλες βελτιώσεις στο νομικό πλαίσιο

 

Για να δούμε...

Link to comment
Share on other sites

Δέν πιστεύω ότι θα γίνη κάτι,αλλά επειδή εκλογές έρχονται (ξανά),άρχισε η περίοδος τών προσφορών κατόπτρων δι'ιθαγενείς...

 

Εν τώ μεταξύ,ο στόλος τών ακτοπλοϊκών (πλοίων,εννοείται) λιγοστεύει και γραμμές καταργούνται.Μήπως ο αρμόδιος υπουργός πρέπει να κάνη κάτι γι'αυτό;

 

Απορία (ψάλτου):Η Hellenic Seaplanes με ποιά θεσμική ιδιότητα "έχει αναλάβει να αδειοδοτήσει νέα υδατοδρόμια";

Edited by Hastaroth
Link to comment
Share on other sites

Φιλε Hastaroth οι εταιρείες δεν έχουν "θεσμικές ιδιότητες". Διεθνώς όμως (και δη στο Ελλαδισταν) έχουν "δόντια" σε όποιους έχουν "θεσμικές ιδιότητες". ;)

Δες πως επέλυσε η μη έχουσα "θεσμικες ιδιότητες" Cosco -και καλώς κατα την ταπεινή μου άποψη- προβλήματα που χρόνια ταλανιζαν το μεγάλο λιμάνι.
Μάλιστα με τα fast tracks βαρδα μην δουμε καμμια μερα κανενα highway με trucks να περνάει απο το σαλόνι μας. :P

 

Οσον αφορά το επίπεδο πληροφόρησης του forum σε εκτος ναυτιλίας θέματα θα διαμαρτυρηθώ εντόνως διοτι συμφωνα με αυτο που "αλίευσα" στην wikipedia ειμαστε τελείως απληροφόρητοι. (και καλά εγώ δεν κατέχω απο aviation, δεν υπάρχει κάποιος επιτέλους που να μας πληροφορεί υπεύθυνα εδω μεσα???) :blink:

 

Seaplanes are used in Greece to connect the many islands to the mainland

 

Αρκετά όμως με την πλάκα. Θεωρώ ότι σχετικά με το θέμα έχουν ακουστεί πολλά από τα ΜΜΕ και ασφαλώς και απίστευτες ανοησίες (κατά την γνώμη μου πάντα).

π.χ. σύνδεση με υδροπλάνο Πειραία/Αίγινα. Οι μεταφορές ειναι συνάρτηση χρόνου/κόστους/ασφάλειας και προκειμένου περί επιβατών και ανέσεως βεβαίως.

Κατά την ταπεινή μου άποψη -του ασχέτου βεβαίως- ελάχιστες γραμμές έντός Ελλάδος έχουν χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να στηρίξουν υδροπλάνα. Από την άλλη εικάζω ότι για να το υποστηρίζουν οι επαίοντες κάτι παραπάνω ξέρουν. (Ελπίζω the Swedish way και οχι the Greek way)

Συνασθενής είχε πει κάποτε (μια και είναι φρέσκια η υποθεση Gotland)

 

Πριν από χρόνια έτυχε να πέσει στα χέρια μου η προκήρυξη της Σουηδικής κυβέρνησης για αυτή τη γραμμή. Αυτό που με είχε εντυπωσιάσει δεν ήταν το ύψος της επιδότησης, αλλά η σοβαρότητα και η πληρότητα της προκήρυξης, η οποία ήταν περίπου 300 σελίδες (με επιπλέον άπειρες παραπομπές σε sites πληροφοριακού περιεχομένου), με λεπτομέρειες σχετικά με τις απαιτήσεις της γραμμής και όλα τα στοιχεία που χρειάζεται ένας πλοιοκτήτης για να συντάξει ένα στοιχειώδες business plan όπως: μεταφορική κίνηση τελευταίων ετών, μέσοι ναύλοι, μιλιομετρικές αποστάσεις, απαιτήσεις και έξοδα λιμένων, πρακτορειακό κύκλωμα, λεπτομέρειες σχετικά με τη σύνθεση και τις απαιτήσεις των πληρωμάτων, ανταγωνισμός από άλλα μέσα (πχ αεροπλάνα) κλπ…
Αν θυμάμαι καλά η προκήρυξη είχε γίνει 6 χρόνια πριν τη λήξη της σύμβασης που ίσχυε, έδινε περιθώριο ενός έτους για τη μελέτη και την υποβολή της πρότασης και 5 χρόνια χρόνο για να προετοιμαστεί ο νέος ανάδοχος (νέα ναυπήγηση, μετασκευή ή αναδιάταξη των πλοίων/δρομολογίων του από άλλες γραμμές).
Όπως ακριβώς γίνονται τα πράγματα και στο Ελαντα…

και το γκρηκ γουεη

 

Ερωτηση

Θα ήθελα να ρωτήσω έχει ποτέ ασχοληθεί κανένας με το να καταγράψει τις ανάγκες του τόπου του? Λεπτομερή στατιστικά στοιχεία υπάρχουν? (το statistics.gr που ούτως η άλλως δεν εξειδικεύει όσο θα έπρεπε έχει μείνει ...μόνο 5 χρόνια πίσω). Υπάρχει κάποια πρόβλεψη για την ανάπτυξη βασικών οικονομικών μεγεθών πουθενα?

Απάντηση

Σίγουρα θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή. Από τη μια μεριά είναι οι εταιρίες που έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι και δεν δέχονται υποχωρήσεις. Από την άλλη οι τοπικοί άρχοντες που δεν κάνουν τίποτα για να αναβαθμίσουν τις τοπικές συγκοινωνίες και να λύσουν το θέμα των 5 λιμανιών ώστε να διευκολύνουν την εξεύρεση λύσης. Οι ανάγκες της Σάμου είναι λίγο πολύ γνωστές, δεν είναι η καταγραφή των αναγκών το πρόβλημα.

 

Προς Θεού δεν θέλω να γίνω καυστικός απλά σχολιάζω την διαφορά στον τρόπο προσέγγισης.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ αντιθέτως πιστεύω ότι ούτε οι "επαϊοντες" ξέρουν τί υποστηρίζουν.

 

Κατά πρώτον,μιλάμε γιά μιά (σχετικώς) απέραντη θάλασσα-το Αιγαίο-εκτεθειμένη σε καιρούς και όχι γιά μικρές-ή και μεγάλες-λίμνες με ήρεμα και γαλανά νερά επί τών οποίων καθρεφτίζονται μικρά ιδιωτικά υδροπλανάκια δεμένα σε πασσάλους μπροστά απ'τας οικίας τών ευτυχών ιδιοκτητών (ευτυχών διότι στίς εν λόγω χώρες δέν υπάρχουν Στουρνάρες και Χαρδούβελοι να βάζουν φόρους "πολυτελούς διαβίωσης" σε όποιον έχει ένα φουσκωτό με εξωλέμβιο).

 

Δεύτερον,σ'αυτήν την απέραντη κι'εκτεθειμένη σε καιρούς θάλασσα οι "επαϊοντες" οραματίζονται προσθαλασσώσεις μικρών μονοκινητηρίων (η και δικνητηρίων) υδροπλάνων τών 19 θέσεων (και άνευ τουαλέτας),που αφού προσθαλασσωθούν σε "λίαν τεταραγμένη" (που έλεγε και η ΕΜΥ παλαιότερον) θάλασσα,θα πλεύσουν πρός πρόσδεσιν σε ντόκους που τους καβαλάει το κύμα και στους οποίους πλοίαρχοι μεγάλων πλοίων ασπρίζουν πολλάκις ετησίως τα μαλλιά τους απ'το άγχος και την αγωνία να δέσουν τα-πολύ μεγαλύτερα-πλοία τους με τον φόβο μήπως κάποιο κύμα ή ανεμορριπή τους "χτίση" στα τσιμέντα.

 

Τέλος,οραματίζονται συγκοινωνίες με υδροπλάνα που γιά να φέρουν σ'ένα νησί τον κόσμο που φέρνει σ'ένα δρομολόγιο ένα μικρού μεγέθους πλοίο (π.χ.το ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ που πάει στην Αγία Μαρίνα Αιγίνης),πρέπει να κάνουν εξήντα πτήσεις.

 

Η Ελλάδα δέν είναι χώρα γιά έντονη "υδροπλανική" κυκλοφορία,άς το καταλάβουν αυτό οι αρμόδιοι κι'άς ρίξουν το βάρος τους στην αναδιοργάνωση και βελτίωση τών νησιωτικών λιμανιών ώστε να μπορή ο κάθε καπετάνιος να δέση το πλοίο του με ασφάλεια σε κάθε καιρό χωρίς να τού ανεβαίνη η αδρεναλίνη στο κεφάλι.....

 

ΥΓ.Αυτήν την σύνδεση Πειραιάς-Αίγινα με υδροπλάνο,ήθελα να'ξερα ποιός την σκέφτηκε.Εχει πάει ποτέ στην Αίγινα με το πλοίο σε καιρό με μελτέμι να δή πώς δένουν εκεί τα πλοία; (που μάλιστα,δέν χρειάζεται να κάνουν και την επικίνδυνη διαδικασία τής προσέγγισης και προσθαλάσσωσης...) 

Link to comment
Share on other sites

Μπορώ να καταθέσω την εμπειρία μου μόνο για το Πάτρα - Ιθάκη, τον καιρό που λειτουργούσε η AirSea Lines.
Το υδροπλάνο ήταν μια σημαντική εναλλακτική επιλογή, αφού σε περίπου 25 λεπτά πραγματοποιούσε τη διαδρομή Πάτρα - Ιθάκη. Στην Πάτρα το "υδατοδρόμιο" ήταν στο Λάγιο μπροστά και στο Βαθύ της Ιθάκης, στη Μαρίνα. Δεν υπήρχε καμιά σημαντική υποδομή. Οι καιρικές συνθήκες σαφώς και παίζουν ρόλο.

 

Όμως σαν εναλλακτική - συμπληρωματική επιλογή μετακίνησης μπορεί να λειτουργήσει. Εξαρτάται βέβαια και από τα κόστη - τιμολογιακή πολιτική.

Δεν είναι για μαζική μεταφορά, μπορεί να εξυπηρετήσει πρωτίστως τους μονίμους κατοίκους και δευτερευόντως κατ' εμέ τους τουρίστες.

Link to comment
Share on other sites

Πόσο ήταν το εισιτήριο,σε σχέση με το ακτοπλοϊκό;

 

Διότι οι μόνιμοι κάτοικοι προφανώς δέν πηγαινοέρχονται καθημερινώς μεταξύ Πάτρας και Ιθάκης.Ασφαλώς η διαδρομή είναι συντομώτερη σε διάρκεια,αλλά δέν εξυπηρετεί όλον τον κόσμο αυτό.

 

Επειτα,εγώ έγραψα γιά το Αιγαίο,που είναι σαφώς πολύ πιό "δύσκολη" θάλασσα γιά προσθαλασσώσεις και προσεγγίσεις στα λιμάνια.Πόσες φορές έχει τύχει πλοίο να "χάση" λιμάνι στο Ιόνιο;Εγώ δέν έχω ακούσει καμμιά περίπτωση,ούτε έχω δαβάσει εδώ μέσα κάτι.Στο Αιγαίο,αντιθέτως,είναι συχνό φαινόμενο ακόμη και μεγάλα πλοία να μήν πιάνουν σε κάποιο λιμάνι λόγω ανέμων-πόσω μάλλον ένα μικρό υδροπλάνο...

 

Από εκεί και πέρα,άμα φέρη κάποιος κανένα Beriev 200,άς πούμε,να το συζητήσουμε-αλλά και πάλι θα είναι πρόβλημα το πού θα προσθαλασσώνεται (έξω απ'το λιμάνι,φυσικά).

Link to comment
Share on other sites

το δρομολογιο δεν ηταν μονο πατρα ιθακη. ειχε μεσα και λευκαδα και κεφαλονια και τελειωνε ποτε κερκυρα ποτε γιαννενα. εκτος απο την ιθακη την περισσοτερη περαση την ειχε για κερκυρα. πολυς κοσμος που ηθελε να ταξιδεψει απο πατρα για κερκυρα, αντι να προτιμησει τα (συχωρεμενα πλεον) δρομολογια των μινωικων (προσεγγισεις της γραμμης βενετιας), επαιρνε το υδροπλανο που η τιμη του ηταν καπου αναμεσα στην τιμη που χρεωναν οι μινωικες deck και στην τιμη της δικλινης εσωτερικης

 

Η AirseaLines έχει ανοίξει πλάνα για περισσότερα δρομολόγια από τέλος Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, πέρα από την ενδονησιωτική διαδρομή Λευκάδα - Παξοί - Κέρκυρα που έπαιζε μέχρι τώρα, μπήκαν στο πρόγραμμα Πάτρα - Κεφαλονιά - Ιθάκη - Ιωάννινα
Για να δούμε...


η τιμη για ιθακη ηταν υπερδιπλασια της τιμης του κεφαλονια (συχωρεμενη η γραμμη και εδω). μια φορα πηγαν να κανουν μεγαλες αυξησεις και τις πηραν πισω

 

Η εταιρεία προέβη και σε αύξηση του ναύλου. Για παράδειγμα το Πάτρα Ιθάκη, από 40 € που ήταν προ εορτών πήγε στα 80 €. Και οι δικές μου πληροφορίες είναι πως από τότε πηγαινοέρχονται άδεια... Άν έχουν επιβάτη είναι χαρούμενοι!

 

 

Αυτό είναι να έχεις σταθερή τιμολογιακή πολιτική!! Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι (!) από το προηγούμενο ποστ, νέα αλλαγή στις τιμές: στα 34 € μέχρι τα μέσα Μάρτη (καλά αυτό παίζεται..)

 

και στην ιθακη ειχε αρχισει να αποκτα κοινο, τοσο στους μονιμους κατοικους που ερχονταν πατρα (δουλειες, υπηρεσιες, γιατροι κλπ) οσο και σε επαγγελματιες που πηγαιναν για ολιγοωρη παραμονη.

 

τεσπα. τωρα ουτε πλοιο εχει ουτε υδροπλανο απο πατρα, ειτε για κερκυρα, ειτε για θιακι

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Οι μυριάδες τουρίστες για Αμφίπολη οσονούπω θα μπορούν να ξεκινάνε και από το υδατοδρόμιο της Αγίας Μαρίνας του Μαραθώνα

 

Μέσω Μυκόνου βέβαια, λόγω Δημάρχου :rolleyes:

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

στην ιδια αναρτηση αναφερει οτι εχει βαλτωσει το θεμα της διαμορφωσης υδατοδρομιου και της δρομολογησης υδροπλανων απο πατρα για ιονια νησια και αλλους προορισμους

Link to comment
Share on other sites

και στο ζαντε
 


Για το λόγο αυτό στο νησί μας σήμερα θα βρεθεί ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλαος Χαραλάμπους προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου και τοπικούς Φορείς προκειμένου να συζητήσουν την εξέλιξη της αδειοδότησης του υδατοδρομίου στη Ζάκυνθο.
imerazante.gr

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Τα οποία-να μού το θυμηθήτε-θα ξεκινήσουν να προγραμματίζωνται γιά το 2017 με προοπτική έναρξης κάπου πρός το 2025.

 

Εν τώ μεταξύ,θα έχη μείνει η Ελλάδα με πέντε βαπόρια ακτοπλοϊκά όλα κι'όλα.....

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Εγώ θα συμβούλευα τους αρμοδίους να κοιτάξουν σοβαρά το θέμα με τα άθλια λιμάνια που υπάρχουν ακόμη και στα πιό τουριστικά νησιά τής χώρας και ν'αφήσουν τα υδροπλάνα στην ησυχία τους...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 9 months later...

Την κατασκευή 11 υδατοδρομίων στα Δωδεκάνησα και 9 στις Κυκλάδες συμφώνησαν  η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι εταιρείες Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Quote

Σε συμφωνία για την δημιουργία είκοσι υδατοδρομίων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, προχώρησαν χθες Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι εταιρείες Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes, Νίκος Χαραλάμπους και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, Τάσος Γκόβας.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή είκοσι συνολικά υδατοδρομίων, 11 στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στα εξής νησιά: Ρόδο (2 υδατοδρόμια), Χάλκη, Σύμη, Τήλο, Κάρπαθο, Καστελόριζο, Αγαθονήσι, Νίσυρο, Αστυπάλαια και Κάσο και 9 στις Κυκλάδες: Μύκονο, Σαντορίνη, Κύθνο, Κέα, Άνδρο, Σίκινο, Σέριφο, Δονούσα και Ανάφη.

Το χρονοδιάγραμμα που τίθεται για την ολοκλήρωση της υποδομής των 20 υδατοδρομίων, είναι 18 μήνες.

Σημειώνεται ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για 8 ακόμη υδατοδρόμια στα νησιά Κάλυμνο, Λέρο, Λειψούς, Σύρο, Πάρο, Νάξο, Μήλο και Αμοργό, των οποίων οι μελέτες είναι προχωρημένες και αναμένεται να υποβληθούν προς αδειοδότηση μέχρι το τέλος του έτους. Ακόμη, 4 υδατοδρόμια έχουν προηγηθεί αυτοτελώς σε Ίο, Τήνο, Σίφνο και Πάτμο, ενώ στο δίκτυο θα προστεθεί προσεχώς και το υδατοδρόμιο της Κω, μετά από συνεννόηση του νέου δημάρχου, Θεοδόση Νικηταρά με τον περιφερειάρχη.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 3 months later...

Νεα εταιρια,με ονομα Grecian Air Seaplanes, φιλοδοξει να ξεκινησει δρομολογια απο τον Σεπτεμβριο

Προσωπικα πιστευω οτι παλι δεν θα δουμε να ξεκινανε

 

Quote

 

Και εγένετο «Grecian Air Seaplanes», ξεκινά τον Σεπτέμβριο πτήσεις με υδροπλάνα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα ανοίγει μια νέα αγορά, αυτή των υδροπλάνων. Ένα γερμανικό fund ανακοίνωσε ότι επενδύει, μέσω της εταιρείας AXIONAIR, στη δημιουργία της αεροπορικής εταιρείας υδροπλάνων Grecian Air Seaplanes, στην οποία συμμετέχουν η κυρία Μαρία Τόκτωρ και ο κύριος Αναστάσιος Γκόβας, Πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

Η ανακοίνωση της Grecian Air Seaplanes

Οι άνθρωποι της Grecian Air Seaplanes, η οποία αναλαμβάνει το πτητικό έργο με υδροπλάνα στη χώρα μας, σημειώνουν πως «Είναι αδιανόητο να μην πετούν στην Ελλάδα τα υδροπλάνα».

Χάρη στον πολυνησιακό χαρακτήρα της και στον σημαντικό αριθμό λιμνών που διαθέτει, η χώρα μας, με μία από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στον πλανήτη, μήκους 16.000 χιλιομέτρων, αποτελεί ιδανικό προορισμό για την υλοποίηση του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Η Grecian Air Seaplanes προγραμματίζει να ξεκινήσει τις  πτήσεις της στις αρχές Σεπτεμβρίου με 3 αμφίβια υδροπλάνα, 19 θέσεων, τα οποία προοδευτικά θα αυξάνονται προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες όλης της χώρας.

Σύμφωνα με το στρατηγικό πλάνο, η εταιρεία θα διαθέτει μικτό στόλο, καθώς κάποια υδροπλάνα θα είναι ιδιόκτητα και κάποια μισθωμένα, με το κόστος αγοράς κάθε υδροπλάνου να ανέρχεται στα 7 εκατομμύρια δολάρια.

Οι πτήσεις θα ξεκινήσουν από το Ιόνιο, όπου βρίσκονται τα πρώτα αδειοδοτημένα υδατοδρόμια και σταδιακά το πτητικό έργο της εταιρείας θα επεκτείνεται και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές της χώρας, ακολουθώντας την πορεία  αδειοδότησης των υδατοδρομίων στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη, στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, στις Σποράδες και στα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Το υδροπλάνο είναι ένα καινοτόμο, ευέλικτο, γρήγορο και φιλικό προς το περιβάλλον μέσο, του οποίου η πολυχρηστικότητα θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τα υφιστάμενα μεταφορικά μέσα (αεροπλάνα, πλοία, τρένα), στοχεύοντας στην ανάπτυξη ενός μοντέλου συνδυασμένων μεταφορών που θα εξυπηρετεί στα μέγιστα τις ανάγκες μετακίνησης στη χώρα μας μέσα από μια μοναδική πτητική εμπειρία.

Η Grecian Air Seaplanes, με σκοπό την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών και την παροχή υπηρεσιών υψηλού επίπεδου, θα πραγματοποιεί πτήσεις τακτικές, charter, περιηγητικές, νοσοκομειακές,cargo,κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Grecian Air Seaplanes έχει στελεχωθεί από επαγγελματίες πιλότους και μηχανικούς με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των υδροπλάνων, ενώ έχει ήδη συνάψει σημαντικές συνέργειες με εταιρείες-ηγέτιδες από τον αεροπορικό χώρο  και από τον τουριστικό κλάδο εν γένει.

Ο κύριος Δημήτρης Μπαμπάκος, ένας εκ των βασικών μετόχων του γερμανικού fund και της AXIONAIR, επισημαίνει: «Υλοποιείται ένα καινοτόμο project με πολλαπλά οφέλη για τη χώρα μας.

Ο στόχος μας είναι μέσα από τη λειτουργία της Grecian Air Seaplanes και της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» να δημιουργηθεί ανά την Ελλάδα ένας πολύ σημαντικός αριθμός θέσεων εργασίας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη μείωση της ανεργίας. Στην πλήρη ανάπτυξή του το έργο αυτό θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Ενώνουμε την Ελλάδα και αναπτύσσουμε ένα νέο τουριστικό προϊόν για τη χώρα μας».

«Επενδύουμε διότι πειστήκαμε για τον φιλοεπενδυτικό χαρακτήρα της ελληνικής κυβέρνησης και ξεπεράσαμε τον γραφειοκρατικό σκόπελο όλων των προηγούμενων ετών», σημειώνει η κυρία Μαρία Τόκτωρ.

«Σε συνεργασία με το επισπεύδον αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία, βάζουμε στέρεες βάσεις για να υλοποιήσουμε ένα πρωτοποριακό συγκοινωνιακό εγχείρημα, το οποίο θα αποτελέσει τον πλοηγό για την τουριστική, οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των νησιών της Ελλάδας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι υλοποιούμε, μέσω της Grecian Air Seaplanes και της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», ένα project εθνικής σημασίας που θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομικής ανάπτυξης», συμπληρώνει.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Σεπτεμβρη θα ξεκινησουν. με το τελος της σαιζον. με τον ηλιο τα'βγαζα, με τον ηλιο τα'μπαζα, τι εχουν τα ερμα και ψοφανε ;)

YΓ: με το Grecian, θυμαμαι το κραξιμο που ειχε φαει πριν 21+ χρονια, ο George W Bush, οταν ειχε αναφερθει σε εμας σαν Grecians

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...