Jump to content
Shipfriends

Πορείες πλοίων


Recommended Posts

Τα roro της Creta Cargo Lines έχουν δημιουργήσει παράδοση σε αυτούς τους πλόες. Να πούμε πως το πλοίο περιέπλευσε όλο το νότιο κομμάτι της Πάρου, άρχισε μετά να ανεβαίνει πρός βορρά ανάμεσα σε Πάρο και Νάξο με πλώρη για τη Μύκονο και κάπου στο μέσον της απόστασης ανάμεσα σε Νάξο και Μύκονο, έκανε το τάκ για να γυρίσει για τη Νάξο. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 521
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Το μελετάω λίγο να σιγουρευτώ..😝.''άρχισε μετά να ανεβαίνει πρός βορρά ανάμεσα σε Πάρο και Νάξο με πλώρη για τη Μύκονο και κάπου στο μέσον της απόστασης ανάμεσα σε Νάξο και Μύκονο, έκανε το τάκ για να γυρίσει για τη Νάξο. '' το έκανε οταν πήγαινε από Πάρο για Νάξο ή οταν έφυγε από Νάξο για Κώ, το ανέβασμα???👀!!Πάντως όπως και να χει είναι απόλαυση οι πορείες του Τάλως χρόνια τώρα!!!

Edited by mytilene
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Περίεργη η πορεία του Νάξος χθες βράδυ, από αιγιαλη Αμοργού με κατεύθυνση προς Αστυπάλαια.. 

Αντί να παρει πορεία προς βόρεια, κατευθύνθηκε προς το νότο για να πάει κάτω από τν Αμοργό και στην συνέχεια καρφί για Αστυπάλαια.. 

Λόγικα λόγω καιρου;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αξιοπρόσεκτη είναι η σημερινή πορεία του super jet, το οποίο μετά την αιγιαλη  Αμοργού, για να πάει στα καταπολα, πηγε πρώτα μέχρι το αντικερι και μια αριστερή στροφή, πήρε πορεία για το λιμάνι των καταπολων. Ο δυτικός άνεμος σήμερα βγάζει φίδια.. 

Link to comment
Share on other sites

43 minutes ago, SAMAINA said:

Ήταν σύνηθες τα προηγούμενα χρόνια. Στα δρομολόγια από Βαθύ για 12νησα από τον Επταστάδιο Πορθμό (όπως λέγεται το πέρασμα μεταξύ Σάμου και Μικράς Ασίας) 

Σαν Στενό της Μυκάλης το ξέρουμε πάντως. 

Απο κει περνούσαν και τα Blue Star 1/2 όταν είχαν πέρασμα από Βαθύ το καλοκαίρι. 

Link to comment
Share on other sites

Σωστό και τα στενά Μυκάλης. Επταστάδιος πορθμός είναι η αρχαία ονομασία. Έτσι το αναφέρει ο Ηρόδοτος (7 στάδια κατά προσέγγιση δηλ. 7Χ192 μέτρα= 1344 μέτρα  το άνοιγμα). 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
19 minutes ago, Villandry said:

Ο κ. Τάσος είναι άρχοντας και όπως είπατε πολύ καλά κάνει, τις μαγκιες ας τις κάνουν εκείνοι που τις έχουν ανάγκη!

Δεν θεωρώ μαγκιά να περνάει ένα πλοίο από το στενό των Οινουσσών. Δεκαετίες περνάνε βαπόρια (πολύ μεγαλύτερα από τον Διαγόρα ) από εκεί . Αν εξαιρέσουμε το ατύχημα του Θεόφιλου δεν έχει συμβεί κάτι άλλο αξιοσημειωτο. Αυξημένη επαγρύπνηση και προσοχή χρειάζεται και τίποτα παραπάνω. 

Δεν ξέρω κανέναν καπετάνιο( ή αξιωματικό) που θέλει να σπάσει και να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του βαποριου του. Όσο για τον cptΤασο είναι καπεταναρα και θα γίνει ακόμα καλύτερος(ίσως στην Blue Star θα μπορούσαν να τον είχαν εμπιστευθεί και νωρίτερα) ,όπως και όλοι οι άλλοι καπετάνιοι της γραμμής του παρόντος(cptΓιωργος Αρβανίτης,cptΒαγγελης Δημητρακάκης ,cptΒαγγελης Αραθυμος,cptΣταματης Κουτουφαρης) και φυσικά του παρελθόντος.

Θα ήταν ενδιαφέρον κάποιος να ανεβαζε τον χάρτη με τα βαθικα της περιοχής.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Διαγορας και πατμος αποψε πλεουν μαζι προς πειραια εχοντας ομως διαφορετικες πορειες...ο διαγορας πηγαινε προς την ικαρια απο κω πριν στρεψει προς κυκλαδες...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αξίζει να δεί απόψε κανείς και την πορεία του Τάλως που απέπλευσε από τον Πειραιά το απόγευμα για Μεστά - Μυτιλήνη - Λήμνο. Το πλοίο έπλευσε στην αναμενόμενη ρότα μέχρι την Κέα, πέρασε σύριζα από τον Ταμέλο και έκανε δεξιά στροφή βάζοντας τον καιρό δευτερόπρυμα με πορεία πρός το νότιο άκρο της Κύθνου. Εκεί πήρε πορεία ΒΑ και μου φαίνεται ότι έχει βάλει τον καιρό στη μάσκα και ξεκλέβει λίγο-λίγο για να πάει να περάσει από το Δύσβατο και μετά γραμμή για Μεστά. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται αυτήν τη στιγμή. Όπως και να έχει, με τέτοια θάλασσα απόψε η νύχτα είναι μακρά για πλοίο και πλήρωμα. Καλό ταξίδι να έχουν.

Link to comment
Share on other sites

Παρασκευή απόψε και το Καπετάν Χρήστος κάνει Ελευσίνα Μύκονο. Ξυρίζει τον Πάτροκλο, ξυρίζει τις Καβοκολώνες, δυτικά από τη Μακρόνησο και φτάνει μέχρι έξω από το Μαντήλι για να γυρίσει ανατολικά και να κροσάρει τον Καφηρέα. Τώρα πλησιάζει τα Γαυριονήσια και έχει φαντάζομαι κανένα τριωράκι για τη Μύκονο. Καιρός 7-8 απόψε στην περιοχή.

 

Untitled-1 copy.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 8/25/2022 at 4:07 PM, Nick58 said:

Τι διαφορετικό έχει ο Διαγόρας και πάει έξω από Οινούσσες ενώ τα άλλα περνάν ανάμεσα Χίο Οινουσες

καθε τρεις μηνες θα το ρωταμε, σαν check up ηλικιωμενου

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τρομερή κακοκαιρία σε όλη τη Μεσόγειο που έρχεται σιγά-σιγά και στα μέρη μας. Η Αδριατική έχει 9-10 Ν-ΝΑ ενώ η κεντρική Μεσόγειος πραγματικά βράζει με 10-11άρια και 4-5 μέτρα κύμα, διεύθυνση κυρίως ανατολική. Αξίζει κανείς να δεί πορείες πλοίων όπως το πως ανέβηκε το Venezia στην Ancona, το Caroline Russ και το La Suprema που έφτασαν για να γυρίσουν για το Palermo, που κρύβεται το Costa Venezia που κανονικά πάει Civitavecchia, αλλά και τα Cruise Roma/Cruise Barcelona που πήγαν βόρεια της Κορσικής. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...