Jump to content
Shipfriends

Πορείες πλοίων


Recommended Posts

On 9/7/2021 at 3:34 PM, gtogias said:

Το Δύσβατο ναι, είναι συχνό. Το πέρασμα μεταξύ Τήνου και Μυκόνου δεν μου έχει τύχει ως τώρα.

Συνήθως το πέρασμα αυτό το κάνουν μόνο όταν υπάρχει προσέγγιση και στη Σύρο.  Μου είχε τύχει μια φορά με το Νήσος Σάμος το 2018 σε δρομολόγιο επιστροφής από Χϊο

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Replies 521
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Καφηρέας στα 9 μποφώρ με 3 μέτρα κύμα απόψε, με τον Αρμενιστή να έχει περάσει κάτω από τη Τζιά και να έχει βάλει πλώρη πρός Μπατσί αυτήν τη στιγμή με 8.5 κόμβους. Για να δούμε πως θα το πάει από εκεί και μετά.

 

Eviapetrol IV με προορισμό τη Χίο κρύβεται στα Κιόνια της Τήνου ενώ το φορτηγάκι Ρενάτα με προορισμό το Ρέθυμνο, κρύβεται στο Καρκινάγρι της Ικαριάς από το 8άρι του Ικάριου. Ένα άλλο φορτηγάκι, το Rayan με προορισμό το Βόλο, προφυλάσσεται στο Μαραθόκαμπο της Σάμου. Στον κόλπο της Καρύστου το φορτηγό Eleanora με προορισμό την Κωνσταντινούπολη περιμένει να κοπάσει ο καιρός, εκεί είναι και το Αναστασία Κ που έχει προορισμό τη Νέα Καρβάλη.

Link to comment
Share on other sites

Ο Αρμενιστής τελικά γύρισε πρός βορρά στον Τσκινιά και έφτασε μέχρι των Ψαρρών την ολόμαυρη ράχη, στην κυριολεξία. Εκεί γύρισε ΝΑ για τη Χίο όπου και τελικά έδεσε στις 1600 το απόγευμα, μετά από ταξίδι-Οδύσσεια 22 ωρών.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Βλέπω το Δημήτριος το μοτορσιπάκι των 9 κόμβων να τηρεί άψογα το seperation στην είσοδο του από το Πάτροκλο και τα ταχύπλοα και κάποια συμβατικά να μη το κάνουν.Τροφή για σκέψη.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
15 hours ago, Nick the Greek said:

Περιπετειώδης ο αποψινός πλούς του Ιωσήφ Κ από τον Πειραιά για την Πάρο, προσπαθώντας όλο το βράδυ να αποφύγει τα χειρότερα του νοτιά. Καλύφθηκε εν πρώτοις στο Σαν Τζώρτζιο και γύρισε πρός βορειοανατολικά. Πέρασε βορινά από τη Μακρόνησο, τα Γιούρα και τη Σύρο καταπλέοντας στις 0125 στην Πάρο με δεξιά στροφή μάλιστα. Μέσα στον όρμο της Παροικιάς φυσάει πάρα πολύ, έχει κυματισμό που καβαλάει και την προβλήτα, οπότε μιλάμε για δύσκολη προσέγγιση. Από κίνηση αρκετά γεμάτο το επάνω γκαράζ ενώ το κάτω δεν μπόρεσα να διακρίνω. Εκφόρτωση για Πάρο 2 μονά βυτία και 4 επικαθήμενα, σύνολο 6 κομμάτια. Απόπλους στις 0130 για Νάξο - Κώ - Ρόδο.

Σε συνέχεια του μηνύματος του Nick δειτε την πορεία του πλοίου μετά την Νάξο για να πάει προς Την Κω. Έφτασε μέχρι τον ορεινό όγκο της Αιγιαλης Αμοργού, και μετα κατευθύνθηκε προς τα βόρεια, για ν  περασει πανω απο την Λερο ούτος ωστε να βαλει πορεια προς τ νοτο...

Edited by polmyt
μεταφορα ποστ
Link to comment
Share on other sites

Έτσι ακριβώς, κρύφτηκε στα ανατολικά της Αμοργού και έβαλε τον καιρό σχεδόν πρύμα για να φτάσει βορεινά της Λέρου, γυρνώντας εκεί πρός νότο και περνώντας ανατολικά της Λέρου, της Καλύμνου και της Ψερίμου, χρησιμοποιώντας τες σαν ασπίδα για να φτάσει στην Κώ. Μετά δεν είχε που να κρυφτεί βέβαια και πιστεύω πως το 8άρι που συνάντησε μέχρι τη Ρόδο πρέπει να τους ταλαιπώρησε πάρα πολύ, το πλοίο έκανε συνολικά 27 ώρες για τη Ρόδο. Σε αυτά είναι μάστορας πραγματικά ο Κώστας Βελαλόπουλος, απίστευτος ναυτίλος.

 

Iosif K.jpg

Link to comment
Share on other sites

Αξιοπρόσεκτη η πορεία του Μπλε Κουβαλητή νούμερο 1 , η οποία φανερώνει το τι γίνεται απο θάλασσα. 

Ερχόμενο απο Βαθύ πλησιάζοντας τα Γιουρα γύρισε βορειότερα και πήγε  πάνω απο αυτά και την Τζια (κλασική πορεία με νότια ) , κατέβηκε μέχρι τον Σαν Τζωρτζιο και γύρισε βάζοντας πορεία για separation, αν δεν χρειαστεί να κάνει κάποια άλλη εναλλαγή πορείας γιατί πραγματικά ο Σαρωνικος βράζει αυτή την στιγμή . 
 

Αξιοπρόσεκτο επίσης το γεγονός ότι στη βορεινή πλευρά της Αιγινας έχει σχηματιστεί ραδα απο βαπόρια τα οποία κατέφυγαν για να προφυλαχθούν απο τον καιρό  - μεταξύ αυτών και το Dream του Προκοπιου . 

Edited by Annivas
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Petros P said:

Μια εικόνα τι γινόταν το απόγευμα σε Μαρίνα Ζέας και λιμάνι

Στον κόλπο των Μεθάνων μια φορά το Νήσος Ρόδος πρεπει να ειχε κανει μια βόλτα για δοκιμαστικό...

το θυμάμαι. δεν είχε φτάσει εκεί. μέχρι ανοιχτά της Επιδαύρου είχε πάει αν δεν με απατά η μνήμη μου :)

 

Link to comment
Share on other sites

Και όμως είχε!

19/1/2018

26814810_772479406269897_272444202562301945_n.thumb.jpg.d49c7f312599cf1679bf71ba96001c98.jpg

On 1/19/2018 at 6:56 PM, Petros P said:

Εδώ ανοιχτά του μικρό ψαρολίμανου/μαρίνας Βαθύ στη Χερσόνησο των Μεθάνων.Φωτογραφία φιλου μου που μενει εκει.

5a62233305510_.thumb.jpg.0e90c9980167d5cf68b957a8feedfc0e.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ανοικτα της αντιμηλου υπάρχουν 3 πλοία. 2 ρυμουλκά και 1 αν καταλαβαίνω σωστα ερευνητικό.

Ξεκινήσαμε έρευνες για υδρογονάνθρακες και δεν πήραμε χαμπάρι κανεις;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

50 κόμβους ο Γρέγος χθές το βράδυ στο στενό Πάρου-Νάξου και το "Τάλως" επέλεξε μία καινοτόμο προσέγγιση για να φθάσει από την Παροικιά στη Νάξο. Μπράβο του και μακάρι να ήμασταν και εμείς μέσα, αλλά καλοκαίρι και χωρίς αέρα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...