Jump to content
Shipfriends

Βλάβες Άγιος Νεκτάριος Αίγινας


Recommended Posts

  • 3 years later...

Σημερα το μεσημερι το Αγιος Νεκταριος Αιγινας ειχε παθει καποια βλαβη. Ετσι δεν εκανε το δευτερο δρομολογιο απο την Αιγινα και απο στο Πειραια στις 16:15. Πριν απο λιγο ηρθε στο Πειραια και μαλλον θα κανει τωρα το δρομολογιο του απο το Πειραια

Link to comment
Share on other sites

Η βλάβη τελικά σύμφωνα με το ΥΕΝ ήταν στον καταπέλτη:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Αίγινας, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ*Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» Ν.Π. 10532, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Πειραιά με 74 επιβάτες και 24 οχήματα, για δυσλειτουργία του καταπέλτη (χαλάρωση τερματικών σφικτήρων στα συρματόσχοινα του καταπέλτη).

Από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του και άμεσα ακολούθησε έλεγχος από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης κατά τον οποίο διαπιστώθηκε πως η βλάβη είχε αποκατασταθεί από το πλήρωμα του πλοίου.

Μετά από πραγματοποίηση δοκιμών κανονικής λειτουργίας του καταπέλτη με ικανοποιητικά αποτελέσματα, επετράπη ο απόπλους του «ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ» στις 16.15 για την ολοκλήρωση του δρομολογίου του, ενώ 35 από τους επιβάτες είχαν ήδη προωθηθεί στον προορισμό τους, στις 15.00, με το Ε/Γ*Υ/Γ «ΦΛΑΪΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΒΕΝΟΥΣ» Ν.Π. 8037.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Μηχανική βλάβη του Άγιος Νεκτάριος Αίγινας στον Πειραιά στις 18 Ιουλίου

 

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Πειραιά για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ  “ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ” νηολογίου Πειραιά 10532 κατά τη διάρκεια της πλεύσης του προς τον οικείο  λιμένα.

 Το ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, προερχόμενο από το λιμένα Αίγινας, με εκατόν εννέα (109) επιβάτες, είκοσι έξι (26) Ι.Χ. Ε. οχήματα, ένα (01) φορτηγό  και τέσσερα (04) δίκυκλα, κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Πειραιά λίγη ώρα αργότερα.

 Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου ενώ στη συνέχεια επετράπη μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας του από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή: ΥΕΝ

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Άγιος Νεκτάριος Αίγινας στον Αργοσαρωνικό

Quote

Μηχανική βλάβη παρουσίασε το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ' Ν.Π. 10532, στη δεξιά κύρια μηχανή, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το οποίο είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Πειραιά προς το λιμένα Αίγινας την 12:30.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ επιβάτες και οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΧΑΙΟΣ'' Ν.Π. 11228, το οποίο απέπλευσε την 14:15.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Το απογευματινό δρομολόγιο του Άγιος Νεκτάριος Αίγινας λόγω βλάβης και έχουν τα δρομολόγια του ΣΚ, θα γίνουν από το Νήσος Αίγινα. Έτσι τα δρομολόγια του Νήσος Αίγινα ακυρώνονται.

Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ - Ο/Γ Αγιος Νεκταριος Αιγινας στον Πειραιά 

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ¨ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΙΓΙΝΑΣ¨ Ν.Π. 10532, ότι κατά τον προγραμματισμένο πλου του από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στο σύστημα κλιματισμού, με 137 επιβάτες, 30 Ι.ΧΕ. οχήματα, 03 Φ/Γ και 04 Δ/Κ.

Από το Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης, ενώ το πλοίο αντικαταστάθηκε από το Ε/Γ – Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΑΙΓΙΝΑ» Ν.Π. 12739 προς εξυπηρέτηση του επιβατηγού κοινού.

Το Νήσος Αίγινα συνεχίζει να αντικαθιστά το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας στα δρομολόγια και να παραμένουν ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του Νήσος Αίγινα μέχρι και την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου.

Link to comment
Share on other sites

Το Νήσος Αίγινα συνεχίζει να αντικαθιστά το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας στα δρομολόγια και να παραμένουν ανεκτέλεστα τα δρομολόγια του Νήσος Αίγινα μέχρι και την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...