Jump to content
Shipfriends

Βλάβες Δωδεκάνησος Εξπρές


Recommended Posts

Δεν εκτέλεσε σήμερα το δρομολόγιο του το μικρό ταχύπλοο καταμαράν Δωδεκάνησος Εξπρές. Πρέπει να έχει μηχανική βλάβη διότι απο οτι το έβλεπα χθες στο AIS, το απόγευμα επέστρεφε με 14.5 μίλια, απο τα 28-29 που πάει συνήθως.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 8 months later...

Μηχανική βλάβη σε Ε/Γ-Ο/Γ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ στη Ρόδο

Πηγη: ΥΕΝ

Βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ (Τ/Χ-Κ/Μ) «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Ρ. 38, το οποίο θα εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Ρόδο προς Σύμη – Κω – Κάλυμνο – Λέρο – Λειψούς - Πάτμο, σήμερα 08.30, για παρουσιασθείσα βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου.

Οι συνολικά 180 επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ PRIDE» Ν.Ρ. 46, που απέπλευσε την 10.30, ενώ στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» απαγορεύτηκε ο απόπλους έως αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου.

Link to comment
Share on other sites

Το Δωδεκάνησος Εξπρές θα συνεχίσει τα δρομολόγια του με 3 μηχανές και με ταχύτητα 23 μιλίων αντί για 29 μιλίων. Ενώ από το Σάββατο 11/07/09 αλλάζουν δρομολόγια το Δωδεκάνησος Pride με το Δωδεκάνησος Εξπρές

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
  • 8 years later...

Μηχανική βλάβη του ΕΓ-ΟΓ Δωδεκάνησος Εξπρές στη ν. Ρόδο 

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Ρ.38, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου κατά την εκτέλεση δρομολογίου του από λιμένα ν. Ρόδου για λιμένες ν. Σύμης, Κώ, Καλύμνου, Λειψών, Πάτμου, με 137 επιβάτες, χωρίς ο Πλοίαρχος να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο επέστρεψε αυτοδύναμα στον λιμένα Ρόδου, όπου αποβίβασε τους επιβάτες του με ασφάλεια και στην συνέχεια του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου επετράπη ο απόπλους του πλοίου μετά την προσκόμιση του προαναφερόμενου βεβαιωτικού και το πλοίο απέπλευσε για εκτέλεση του εγκεκριμένου δρομολογίου του.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...